Švédsko – Rusko 1:4 (kon.) | Česko – Finsko 4:2 (kon.)
konec
Švédsko
1:4 (0:3, 1:1, 0:0)
Rusko
Pátek 26.08.2016, 15:00 • Zimní stadion Václava Nedomanského, Hodonín • Turnaj čtyř (U20)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je z mé strany vše, nezbývá mi, než Vás pozvat ke sledování večerního utkání Turnaje čtyř zemí s českou účastí, domácí reprezentace vyzve výběr Finska. Tímto utkáním Vás prostřednictvím onlajnu provede můj kolega Ivan Hochman. (17:06:11)
     
    Za švédský celek si pro ocenění z rukou Slavomíra Lenera přijíždí Fredrik Karlström, na ruské straně je to pak Danila Kvartalnov, který byl v dnešním utkání hodně vidět.
     
    Je dobojováno! Švédská hokejová reprezentace nevstoupila do Turnaje čtyř zemí ideálně a prohrává 4:1. Za malou chvíli se budou vyhlašovat nejlepší hráči zápasu z obou zemí.
     
    Konec zápasu.
     
    58:47
    Tohle se švédské družině příliš nepovedlo. Místo toho, aby zkusili vsítit nějakou tu branku, přichází vyloučení. V konečném hodnocení turnaje se totiž může počítat každičký gól.
     
    58:37
    Vyloučení v týmu Švédsko (Albin Storm – 2 min., nedovolené bránění).
     
    58:17
    Tomas Montén se rozhodl ke hře bez brankáře, hokejisté ve žlutých dresech to zkouší v šesti.
     
    58:17
    Kaprizov a jeho formace chtěla vystřídat, jenže ruský útočník si příliš nepomohl a vyhodil až na zakázané uvolnění. Švédská lavička na to reaguje oddechovým časem!
     
    57:15
    Následně se Švédsko dopouští zakázaného uvolnění, hra se tak stěhuje na opačný konec ledové plochy.
     
    56:35
    Elias Pettersson chytře obelstil Sidorova za ruskou bránou, jenže ten na poslední chvíli stačil vložit hůl do zakončení švédského forvarda. Puk končí v ochranné síti, buly před Samsonovem.
     
    56:06
    To stejné se dá říct o pokusu Kristoffera Gunnarssona, jeho střelu dokázal Samsonov dokonce vyklepat z lapačky a rozehrát spoluhráči z obrany.
     
    54:52
    Alexandr Polunin to zkoušel od levého hrazení, jeho přízemní střela však nečinila Wernerovy větší problémy.
     
    53:20
    Vadim Kudako se dopustil velké hrubky v obranném pásmu, naštěstí to za něj vyžehlil kolega z útoku Rubcov, který chytře přehrál švédského nájezdníka.
     
    52:52
    Seveřané to ustáli a jsou kompletní, přestože si ruští hokejisté dokázali vytvořit několik dobrých střeleckých příležitostí.
    51:39
     
    51:39
    Kirill Kaprizov prokázal neuvěřitelný přehled ve hře. Nejprve udělal protisměrnou kličku bránícímu Švédovi na modré čáře a pak poslal do úniku Polunina, který neprostřelil Wernera mezi betony.
     
    50:52
    Vyloučení v týmu Švédsko (Axel Jonsson Fjällby – 2 min., podražení).
     
    50:07
    Ruští hokejisté vůbec nezmatkují a dokáží i v krizových situacích podržet kotouč na holi bez větších problémů. V tom pravděpodobně tkví největší rozdíl mezi oběma celky.
     
    49:22
    Pavel Kudrjavcev aktivně dobruslil nahozený puk, který směřoval na Wernera tak, aby švédský brankář musel přerušit hru. Vhazuje se v obranném pásmu Tří korunek.

    Tomáš Chramosta

    Branky a nahrávky: 27. Lindström (Lindholm, Nässén) – 1. Kaprizov (Polunin), 3. Li (Čebykin, Beljajev), 19. Kvartalnov (Kudako, Alexander Volkov), 39. Kaprizov (Polunin, Rykov)


    Švédsko: Werner (Marmenlind) – Cederholm, Nässén, Berglund, Gunnarson, Danielsson, Malmström – Davidsson, Lindholm, Dahlström, Bratt, Olhaver, Zetterberg, Elfström, Karlström, Lindström, Pettersson, Storm, Wahlgren, Jonsson Fjällby
    Rusko: Samsonov (Suchačjov) – Kudako, Sidorov, Čmychov, Fazylzjanov, Zajcev, Voronkov, Rykov, Arťom Volkov – Kaprizov, Arťomov, Kvartalnov, Polunin, Kostin, Alexandr Volkov, Beljajev, Li, Rubcov, Čebykin, Vorobjov, Kudrjavcev

    Rozhodčí: Hejduk, Šír – Hlavatý, Tošenovjan
    thejrc.org