CSKA Moskva – K. Vary 7:1 (kon.) | Riga – Třinec 4:5 (kon.) | Blues – Vítkovice 1:6 (kon.)
Jaroslavl – Sparta 4:5 (kon.) | Riga – K. Vary 5:2 (kon.) | Sparta – Vítkovice 5:2 (kon.)
Třinec – Blues 3:7 (kon.) | Jaroslavl – CSKA Moskva 4:3 (kon.)
konec
Dinamo Riga
5:2 (1:0, 2:1, 2:1)
HC Energie Karlovy Vary
Sobota 27.08.2016, 15:00 • MINI WERK ARENA, Třinec • President Cup • O umístění
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Krásné sobotní odpoledne z Třince přeji všem příznivcům mládežnického hokeje. Ve městě, kde sídlí extraligový klub Ocelářů, pokračuje druhý ročník mezinárodního turnaje President Cup, na kterém startují mužstva mladších dorostenců. Sérii utkání o umístění odstartuje duel mezi týmy Dinamo Riga a HC Energie Karlovy Vary. Utkání odstartuje v 15:00, přenosem vás bude provázet Ondřej Zoubek. Hezkou zábavu!
     
    PRESIDENT CUP 2016

    Premiérový ročník mezinárodního turnaje mladších dorostenců proběhl v Třinci již vloni a za účasti osmi mužstev se ze zisku trofeje radoval ruský celek CSKA Moskva. Obhájci titulu přijali pozvání také o rok později a na turnaji hrají spolu s domácím Třincem, Vítkovicemi, pražskou Spartou, Karlovými Vary, Espoo Blues z Finska, Dinamem Riga z Lotyšska a Lokomotivem Jaroslavl, který nahradil běloruské Dinamo Minsk. Slavnostního losování se mimo jiné účastnili také generální manažer třineckého klubu Ing. Ján Moder a hokejista Dallasu Stars Radek Faksa.
     
    Skupina WERK ARENA
    1. HC Sparta Praha – 9 bodů, 17:9
    2. Lokomotiv Jaroslavl – 6 bodů, 14:11

    3. HC Oceláři Třinec – 3 body, 11:17
    4. Dinamo Riga – 0 bodů, 9:14

    Skupina MINI WERK ARENA
    1. CSKA Moskva – 9 bodů, 26:4
    2. HC Vítkovice Steel – 6 bodů, 15:12

    3. HC Energie Karlovy Vary – 2 body, 11:19
    4. Espoo Blues – 1 bod, 7:24

    SOBOTNÍ ODPOLEDNÍ PROGRAM

    WERK ARENA, semifinále
    15:30: HC Sparta Praha – HC Vítkovice Steel
    18:15: Lokomotiv Jaroslavl – CSKA Moskva

    MINI WERK ARENA, o umístění
    15:00: Dinamo Riga – HC Energie Karlovy Vary
    17:45: Espoo Blues – HC Oceláři Třinec
     
    DINAMO RIGA – KARLOVY VARY

    Ve stejné fázi turnaje na sebe obě mužstva narazili již v loňském ročníku President Cupu, kdy Karlovy Vary zvítězily 10:2 a otevřely si cestu za umístěním na 5. pozici. Riga potom v souboji o 7. příčku podlehla Minsku a skončila poslední.

    Také letos Dinamo všechny tři zápasy ve své skupině prohrálo a do boje o medaile se nepodívá. Karlovy Vary začaly nadějně, když po nájezdech zdolali Espoo, jenže následně podlehly Vítkovicím a dnes se marně pokoušely zaskočit moskevské CSKA.
     
    Pokud máte nějaké dotazy či připomínky k utkání mezi Rigou a Karlovými Vary, směřujte je na Twitter. Svůj příspěvek pak označte takto: @VondraZoubek. Já se budu snažit na vaše dotazy odpovídat. Zároveň můžete připojit hashtagy #RIGvKVA a #PresidentCup.
     
    Úvodní sestavy:

    Dinamo Riga: Bruveris (Šilovs) – Beločickis, Barovskis, Milbergs, Lininš, Mežnieks, Matejko, Rudzajs, Vilcinš, Topolevs, Brikmanis – Berzinš, P. Marcinkevičs, D. Marcinkevičs, Prohorenko, Polcs, Grundmanis, Ansons, Korkuss, Rudzitis, Jelinskis, Biškins, Geldners.
    Trenér: Juris Ozols.

    HC Energie Karlovy Vary: Bednář (Horák) – Benda, Branný, Horváth, Kosina, Kursa, Pohanka, Tureček, Stejskal – Jiskra, Křemen (C), Mašek, Novotný, Korčmaroš, Rozhon, Zdeněk, Bílek, Bokštefel, Karbulka, Mareček, Matoušek. Trenér: Jiří Kovka.

    Rozhodčí: René Libiger – Daniel Majetný, Daniel Mareček.
    V polední přestávce čerpali hráči sílu na obědě.

     
    Rozbruslení je v plném proudu. Riga nastoupila v bílých dresech, Energie v zeleném.
     
    Nyní zahrají státní hymny Lotyšska a České republiky.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:29
    Utkání odstartovalo, Dinamo hraje poprvé na turnaji v menší hale a začalo aktivně. Berzinš nahodil po mantinelu, Riga se usadila v útočné třetině.
     
    01:04
    Polcs a Biškins kombinovali za Bednářovou brankou, ke střele se ovšem lotyšský celek při úvodním náporu nedostal. Teď se o slovo hlásí Energie.
     
    01:45
    Střelu Korčmaroše z levého křídla zablokoval Vilcinš a protřepává nohu. Hra se mezitím posunula zpět do středního pásma.
     
    02:10
    První trest je na straně Dinama. Dominiks Marcinkevičs (RIG) je vyloučen na dvě minuty za podražení v útočné třetině.
     
    02:26
    Bruveris se roztáhl na brankové čáře a lapačkou chytil Pohankovu střelu od modré čáry. Po vhazování se Karlovy Vary drží v útočném pásmu.
     
    02:50
    Útočným faulem proti Mežnieksovi se provinil také Tomáš Zdeněk (KVA). Odsedí si dvě minuty za podražení, tím pádem přesilovka Energie skončila.
     
    03:10
    Hraje se ve čtyřech na obou stranách a Riga se drží před brankou Bednářem. Karlovarský gólman pokryl volný puk a raději přerušil hru.
     
    03:53
    Lininš obral o kotouč váhajícího Stejskala, avšak Dinamo nedokázalo gólově ztrestat zaváhání v rozehrávce Západočechů.
     
    04:44
    Dinamo je v plném počtu a dohrává zkrácenou přesilovou hru. Střelu Brikmanise vyrazil Bednář před sebe a dokázal si poradit i s dorážkou Berzinše.
     
    05:25
    Brikmanis nahodil kotouč na branku a Bednář jej vyrážečkou poslal k mantinelu. Rižská pětka už je na ledě dlouho a střídá.
     
    05:47
    Tečovaná střela Rudzajse od modré čáry neohrozila Bednáře, jelikož nakonec zamířil mimo. Brankář Karlových Varů ale musí zůstat ve střehu.
     
    06:35
    Polcs objel bránícího Branného, natlačil se před něj tělem, ale bekhendem netrefil Bednářovu branku. Riga je aktivnějším mužstvem.
     
    07:32
    Zdeněk vyvezl puk po levé straně a nastřelil Mežniekse. Bruveris už je pěkných pár minut bez zákroku.
     
    08:10
    Matejko vysunul přihrávkou přes celé kluziště do samostatného úniku Prohorenka, kterému však střela dobře nesedla a Bednář zasáhl!
     
    08:57
    Karlovy Vary zatím nestíhají tempu rižských mladíků. Přitom obě mužstva měla po ranním zápase stejně dlouhou pauzu. Grundmanis zaváží puk do útočné třetiny.
     
    09:38
    Brikmanisova střela od modré čáry trefila do zad Polcse, od něhož se puk odrazil do vzduchu. Bednář to dobře věděl a došel si pro kotouč lapačkou.
     
    10:07
    Pohanka se pověsil na záda Polcsovi a nepustil ho od mantinelu před branku. Nicméně kotouč nezískal a Rižští pokračují v útočném pásmu.
     
    10:28
    Berzinš napřáhl na modré čáře k ráně příklepem z prvního doteku a Bednář se musel pořádně natáhnout, aby na puk dosáhl lapačkou.
     
    11:12
    Bokštefel si efektně obhodil dva protihráče a posunul kotouč rozjetému Marečkovi. Ten si nabruslil na levý kruh a přestřelil Bruverisovu branku.
     
    11:32
    Křemen při snaze prohodit si puk mezi bruslemi od Rudzajse upadl a kotouč doklouzal bezpečně až pod lapačku Bruverise.
     
    12:07
    Riga se jednoduše usadila v útočném pásmu a na modré čáře dostal nabito Matejko. Bednářovi vypadl puk z lapačky, naštěstí pro Karlovy Vary mimo branku.
     
    12:47
    Mašek v útočné akci ztratil rovnováhu a neuspěl v souboji s rižskou přesilou. Útok Grundmanise na druhé straně skončil u mantinelu.
     
    13:13
    Riga právě vstřelila branku!
    Dinamo jde v první třetině zaslouženě do vedení! Riga byla nastěhována před brankou Bednáře a Biškins přihrál od mantinelu na modrou čáru ARTURSI BRIKMANISOVI. Rižský obránce napřáhl k tvrdé střele a puk od levé tyčky zapadl do branky – 1:0! Asistence: Aleksandrs Biškins, Rudolf Polcs.
     
    14:34
    Lotyšské mužstvo nadále pokračuje v náporu, který netrval jen v úvodních minutách, ale v takových aktivnějších a méně aktivnějších fázích trvá po celou třetinu.
     
    15:30
    Mareček si nezpracoval těžkou přihrávku vzduchem od Křemena. K puku se dostává Geldners a zaváží jej za vlastní branku.
     
    16:24
    Mežnieks pronikl po pravém křídle, ale místo zakončení ještě nahazoval puk před bránu. Od bruslí Kursy se kotouč odrazil k mantinelu.
     
    16:54
    Po dlouhé odmlce musel něco z brankářského umění znovu předvést Bruveris v brance Rigy. V poklidu vyrazil nepříliš nebezpečnou střelu Korčmaroše.
     
    17:48
    Rudzajs si zavezl puk za branku, odkud chtěl rozehrát, ale dostal se tam do potíží v souboji s napadajícím Rozhonem.
     
    18:18
    Západočeši získali kotouč pod kontrolu a ohrozili Bruverisovu branku. Lotyšský brankář udržel Rozhonovu střelu a přerušil hru.
     
    18:43
    Korkuss přihrával před bránu na D. Marcinkevičse, ale Kursa se dokázal včas vrátit a odehrát kotouč do bezpečnějšího prostoru u hrazení.
     
    19:24
    Běží poslední minuta první třetiny, ve které Dinamo drží hubený náskok. Karlovy Vary rozehrávají útočnou akci zpoza branky.
     
    19:54
    Jenže před Bruverise se nedostali, útok se nepovedlo zakončit ani Rize. Rozhon už stihne pouze vyhodit z obranného pásma.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 15:46.
     
    První část rozřazovacího duelu o umístění mezi Karlovými Vary a Dinamem Riga je za námi. Mužstvo z hlavního města Lotyšska začalo zápas aktivněji, ale dlouho nemohlo brankáře Bednáře pořádně ohrozit. V deváté minutě ujížděl sám proti němu Prohorenko, jenže mu nesedla střela. O pět minut později už Riga trvalou převahu přetavila ve vedoucí branku, když se střela Brikmanise od modré čáry odrazila od tyčky do sítě. Dinamo zaslouženě vede, nicméně jeho nápor zdaleka není tak drtivý, aby s tím Energie nemohla něco udělat.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:12
    Druhá třetina začala navlas stejně jako ta první. Berzinš nahodil po vyhraném buly bekhendem puk po mantinelu. Do souboje v rohu spěchají Pohanka a Biškins.
     
    20:48
    Riga se vrátila do útočné třetiny velmi brzy. Polcs si vyměnil puk s Berzinšem, ale u mantinelu mu odskočil od hokejky.
     
    21:01
    Riga právě vstřelila branku!
    Tak to je výborný nástup lotyšského týmu do druhého dějství! Dinamo zakombinovalo na levé straně, Milbergs přihrál na střelu RUDOLFSI POLCSOVI, a ten svou ranou vymetl horní růžek – 2:0! Asistence: Italo Milbergs.
     
    21:49
    D. Marcinkevičs vybojoval kotouč za Bednářovou brankou a přihrával na brankoviště Prohorenkovi. Tomu ovšem prošel kotouč pod holí až k Rozhonovi.
     
    22:22
    Mareček se prosmýkl po pravém křídle až do zakončení přes obránce Rigy. Přestože neměl Bruveris nejlepší výhled, v poklidu zasáhl.
     
    22:49
    Matejko už nemohl pokračovat po Grundmanisově přihrávce ve hře, protože kotouč už přešel modrou čáru a rozhodčí zapískal ofsajd.
     
    23:25
    Grundmanis nahazoval kotouč od modré čáry před bránu, kde byl k teči připraven Matejko. Ještě před ním však odehrál puk k mantinelu Benda.
     
    23:52
    Bednář nadvakrát zkrotil neposedný puk po střele Matejka od modré čáry. Vhazuje se po levé ruce karlovarského gólmana.
     
    24:24
    O ofsajd se nejednalo a Biškins mohl pokračovat ve hře. K odraženému kotouči měl ale blíže brankář Bednář a odehrál jej pryč od lotyšského útočníka.
     
    24:57
    Korčmaroš zablokoval rižskou střelu od modré čáry, nicméně bílí zůstávají nadále v útočné třetině. Energie zatím nehraje dobré utkání.
     
    25:30
    Slabší chvilku si vybral také gólman Bednář, jenž chyboval v rozehrávce za brankou a nabídl puk Berzinšovi. Zaváhání však napravil zákrokem betonem.
     
    25:55
    Karlovy Vary si zahrají přesilovou hru. Na dvě minuty byl za vražení soupeře na hrazení vyloučen Nikita Beločickis (RIG).
     
    27:37
    Energie nedokázala zatím během přesilové hry Bruverise výrazněji prověřit, teď si na sedmnáct sekund vyzkouší dvojnásobnou přesilovku. Na dvě minuty musí na trestnou lavici Glebs Prohorenko (RIG) za napadení gólmana Bednáře po svém průniku, kdy spadl na gólmana Karlových Varů.
     
    28:30
    Dinamo dokázalo hned na začátku dvojnásobného oslabení vyhodit přes všechny čáry. Nyní už je ve čtyřech.
     
    29:06
    Energie byla na několik desítek sekund v útočné třetině, ale ke střele to nevedlo. Pohanka teď musí u mantinelu nahánět Biškinse.
     
    29:48
    Riga už je v plném počtu, Karlovy Vary se teď drží vepředu. Kursa dostal nabito k modré čáře, jenže příklepem vůbec netrefil kotouč.
     
    30:27
    Korčmaroš se octl před brankou lotyšského mužstva, ale v té rychlosti nedokázal dobře trefit skákavý kotouč z voleje.
     
    30:48
    Grundmanis vedl rižské přečíslení dvou proti jednomu a místo přihrávky se rozhodl zakončit mezi betony Bednáře. Ten nejdříve zasáhl, pak mu sice puk vypadl, ale naštěstí k hráčům Karlových Varů.
     
    31:50
    Matejko se dozadu vrátil právě včas, aby stihl vložit hůl do Bílkovy střely. Bruveris i tak musel vyrazit pomalejší kotouč betonem.
     
    32:27
    Hra se dostala před branku Bednáře, kde o kotouč nejsrdnatěji bojuje D. Marcinkevičs. Za brankou jej vybojoval, na modré zase ztratil.
     
    33:17
    Berzinš se elegantní otočkou zbavil Zdeňka a přihrál na středovou osu Beločickisovi. Ten si puk připravil ke střele, ale nepřekonal Bednáře.
     
    33:53
    Tomáš Zdeněk (KVA) fauloval v obranné třetině u mantinelu Biškinse a musí si odsedět dvě minuty za hákování.
     
    34:47
    Riga se nedokázal pořádně usadit před karlovarskou brankou. Kursa se u mantinelu protlačil k puku a vystřelil jej ven z pásma.
     
    35:26
    Rozhon se od hrazení vydal až před Bruverisovu branku a vykoledoval si faul od Emilse Mežniekse (RIG). Ten je potrestán dvěma minutami za hákování.
     
    35:37
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Ve hře čtyři na čtyři se bleskově prosazují Karlovy Vary a snižují ztrátu! Novotný nahodil puk z rohu před branku a ADAM KŘEMEN dnes jako první překonal Bruverise v rižské brance – 2:1! Asistence: David Novotný.
     
    36:10
    Karlovy Vary jsou v plném počtu a samozřejmě by chtěly rychle vyrovnat. Zdeňkův pokus od modré čáry vyrazil Bruveris.
     
    36:44
    Riga právě vstřelila branku!
    Jenže místo vyrovnávací branky odskakuje Dinamo zpět do dvoubrankového vedení! Polcs vysunul do úniku ALEKSANDRSE BIŠKINSE, jenž si položil Bednáře a bezpečně zametl kotouč do prázdné branky! Dinamo se prosadilo v oslabení – 3:1! Asistence: Rudolfs Polcs, Ralfs Vilcinš.
     
    37:49
    Nahození Bendy po ledu od modré čáry nemohlo Bruverise v žádném případě ohrozit. Puk byl navíc sražen mimo branku.
     
    38:09
    D. Marcinkevičs se na pravém křídle uvolnil s pukem a přihrál před branku Rudzajsovi. Proti jeho zakončení vytáhl Bednář skvělý zákrok betonem.
     
    38:23
    Rudzajs se následně přesunul na modrou čáru, odkud vyslal na Bednáře štiplavou pumelici. Karlovarský gólman kotouč udržel ve výstroji.
     
    39:16
    Bílek zastavil průnik Grundmanise dobrým obranným zákrokem, ale následně se strhla u Bednářovy branky potyčka mezi Bertsem Rudzitisem (RIG) a Vladislavem Pohankou (KVA). Nic vážného, ale oba jsou potrestáni dvěma minutami. Pohanka za napadení, Rudzitis za hrubost.
     
    39:49
    Druhá třetina se tedy dohrává ve čtyřech na obou stranách. Biškins se uvolnil na pravém křídle, ale střela z otočky pak skončila přímo v Bednářově lapačce.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:33.
     
    Také nástup do druhé třetiny vyšel lépe hokejistům Rigy, když se už po dvou minutách prosadil střelou do horního růžku Polcs. Třetí branku mohl přidat v přečíslení Grundmanis, ale nepodařilo se mu procedit puk mezi Bednářovými betony až do branky. Čtyři minuty před druhou sirénou se poprvé prosadily Karlovy Vary. Ve hře čtyř proti čtyřem skóroval Křemen. Vypadalo to, že by Energie mohla vyrovnat, jenže Riga se prosadila ve vlastním oslabení zásluhou Biškinsova úniku, a tak před třetí částí znovu vede o dvě branky.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:24
    Třetí třetina začala a Riga drží dvoubrankové vedení. Hraje se ve čtyřech na obou stranách, Berzinš bojuje s obránci u mantinelu.
     
    40:35
    Karlovy Vary musejí do tří a budou se bránit rižské přesilovce. Jan Kosina (KVA) je vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    41:32
    Dinamo je v plném počtu a momentálně hraje klasickou přesilovku pět na čtyři. Prohorenko si na modré čáře žádá o puk.
     
    41:57
    Prohorenko nakonec puk dostal a přihrál jej k pravé tyčce na Biškinse. Jeho střelu z úhlu si Bednář pohlídal a kotouč zakryl.
     
    42:13
    Jiskra vyhodil kotouč přes všechny čáry a odjíždí střídat. Vypadá to, že se Energie v oslabení ubrání, za okamžik bude v plném počtu.
     
    43:20
    Podruhé v krátkém časovém sledu je Rize odpískán ofsajd. Rudzajs projel přes modrou čáru s pukem a Lininš už byl v útočné třetině.
     
    43:42
    Jiskra se prosadil proti o hlavu větším soupeřům a společně s Korčmarošem zaměstnali Bruverise. Ten nakonec odklouzal z brány, jenže Jiskra trefil místo odkryté klece břevno!
     
    44:01
    Bruveris už potom zasáhl proti následné dorážce Pohanky z pravého kruhu a hra byla přerušena po boji u mantinelu, kde rozhodčí ztratil přehled o puku.
     
    44:30
    Korkuss přihrával před branku Prohorenkovi, s nímž se ale poctivě vrátil Rozhon a odpálil puk do bezpečí. Přitom ovšem Petr Rozhon (KVA) zasáhl soupeře vysokou holí a odsedí si dvě minuty.
     
    45:07
    Grundmanis si šikovnou stahovačkou položil soupeře, ale nakonec mu to nebylo nic platné, neboť proti následnému pokusu Biškinse zasáhl Bednář.
     
    45:56
    Korčmaroš vložil hůl do Berzinšovy rány a puk se odrazil za branku Energie. Riga pomalu dohrává svou přesilovou hru.
     
    46:34
    Karlovy Vary jsou v plném počtu a přečkaly oslabení bez větších potíží. Riga však nadále zůstává nastěhovaná před brankou Bednáře.
     
    47:07
    Mežnieks trefil od modré čáry jen některého z obránců, Korkussovu ránu z úhlu vytěsnil Bednář betonem.
     
    47:58
    Lininšovi se nepovedlo dostat puk do středního pásma, a tak mohl od modré čáry vypálit Zdeněk. Gólman Bruveris vyrazil skákavý puk betonem a holí.
     
    48:40
    Korčmaroš posunul puk po mantinelu na Matejka, a ten jen nahodil za bránu. Tam se rozehrávky chopí Pohanka.
     
    49:34
    Polcs si prohodil puk mezi bruslemi Matouška, pronikl do útočného pásma a přihrál Biškinsovi, po jehož ráně zacinkala pravá tyčka branky energetiků!
     
    50:27
    Jelinskis se přes bránícího Stejskala protlačil až před branku Bednáře, který však kotouč zakryl lapačkou. Pokusy o dorážku v podání Prohorenka už byly na hraně faulu.
     
    50:50
    Prohorenko pronikl zpět do útočné třetiny, ale jeho zamýšlená přihrávka před branku skončila na položené holi jednoho z obránců.
     
    51:38
    Vilcinš nechtěl na modré čáře udělat chybu, a proto puk pouze odevzdal soupeři. Ani Karlovy Vary se však daleko nedostaly.
     
    52:05
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Energie je zpět v kontaktu! Benda pronikl po levé straně až za branku Bruverise a přihrál pod sebe ADAMU KŘEMENOVI. Kapitán energetiků prostřelil brankáře Rigy, zaznamenal druhý gól v zápase a celkově třetí v dnešním dni – 3:2! Asistence: Vít Benda.
     
    52:35
    Riga právě vstřelila branku!
    Jenomže stejně jako ve druhé třetině také nyní Karlovy Vary po vstřelené brance okamžitě inkasují! Tentokrát si nechaly ujet ALEKSANDRSE BIŠKINSE, jenž si povodil Bednáře a našel místo mezi jeho betonem a tyčkou. Nádherný gól – 4:2! Bez asistence.
     
    53:40
    Zdálo se, že uvidíme dramatický závěr utkání, ale nyní už zase Dinamo vede o dvě branky. Bruveris musel zasahovat proti pokusu Rozhona z mezikruží.
     
    54:23
    Prohorenko a D. Marcinkevičs se z útočného rejdění vracejí s nepořízenou. Bednář po nahození jistě zasáhl a zakryl lapačkou kotouč.
     
    54:50
    Rudzitis sebral puk ve středním pásmu a snažil se prodrat mezi karlovarskou přesilou až před bránu. To se mu ale nepovedlo.
     
    55:13
    Riga právě vstřelila branku!
    Lotyšské mužstvo se raduje z pátého zásahu a zřejmě definitivně rozhoduje o tom, že si zahraje o páté místo. Grundmanis uvolnil před brankou BERTSE RUDZITISE, a ten našel mezírku mezi Bednářovými betony – 5:2! Asistence: Elvis Grundmanis.
     
    55:54
    Biškins přebruslil karlovarské obránce a hnal se za svým třetím gólem. Bednář tentokrát s pomocí svých betonů odolal.
     
    56:30
    Bruveris přerušil hru, když podržel nahozený kotouč v lapačce. Riga je tři a půl minuty od svého historicky prvního vítězství na President Cupu, ať už na loňském, anebo letošním.
     
    57:13
    Nahození Branného vyrazil Bruveris za bránu, ale odražený kotouč se mu vrátil zpět k tyčce. Lotyšský brankář si poradil s dorážejícím Matouškem a přesvědčivě zasáhl.
     
    57:38
    Matejko schytal Rozhonovu střelu a s bolestivým výrazem v obličeji odjíždí na střídačku. Bruveris pak betonem vykopl bekhendový pokus Rozhona.
     
    58:24
    Rozběhly se poslední dvě minuty třetí periody a Dinamo je usazeno v útočném pásmo. Riga chce přidat ještě jednu branku.
     
    59:15
    Po akci Beločickise s Polcsem nebyl šestý gól zase tak daleko. Druhý jmenovaný vypálil příklepem z levé strany a Bednář s vypětím všech sil udržel kotouč ve výstroji.
     
    59:37
    Vit Benda (KVA) zasáhl vysokou holí do obličeje Korkusse a odsedí si ještě závěrečných třiadvacet sekund na trestné lavici.
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Aleksandrs Biškins (RIG, 2+1)
    Jan Bednář (KVA, brankář)
     
    Utkání je u konce, Dinamo Riga postupuje do boje o 5. místo, Karlovy Vary si zítra zahrají o 7. pozici. Ve třetí třetině se Křemenovi pohotovou střelou povedlo snížit na rozdíl jediné branky, jenže za dalších třicet sekund Energie inkasovala čtvrtý gól. Biškins ujel obráncům a dlouhou kličku do forhendu zakončil přesnou střelou. Čtyři minuty před koncem se mezi betony Bednáře trefil ještě Rudzitis a uzavřel střelecký účet zápasu.
     
    Dinamo si zahraje zítra od 9:00 proti lepšímu ze zápasu mezi Třincem a Espoo, Karlovy Vary změří od 12:00 síly s poraženým z tohoto duelu.
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za přízeň.
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli všechno. Za malou chvilku se těším u přenosu z utkání mezi Třincem a Espoo, na počtenou! (17:12:45)

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 14. Brikmanis (Biškins, Polcs), 22. Polcs (Milbergs), 37. Biškins (Polcs, Vilcinš), 53. Biškins, 56. Rudzitis (Grundmanis) – 36. Křemen (Novotný), 53. Křemen (Benda)


    Dinamo Riga: Bruveris (Šilovs) – Beločickis, Barovskis, Milbergs (C), Lininš, Mežnieks, Matejko, Rudzajs, Vilcinš, Topolevs, Brikmanis – Berzinš, P. Marcinkevičs, D. Marcinkevičs, Prohorenko, Polcs, Grundmanis, Ansons, Korkuss, Rudzitis, Jelinskis, Biškins, Geldners.
    Trenér: Juris Ozols.

    HC Energie Karlovy Vary: Bednář (Horák) – Benda, Branný, Horváth, Kosina, Kursa, Pohanka, Tureček, Stejskal – Jiskra, Křemen (C), Mašek, Novotný, Korčmaroš, Rozhon, Zdeněk, Bílek, Bokštefel, Karbulka, Mareček, Matoušek. Trenér: Jiří Kovka.

    Rozhodčí: René Libiger – Daniel Majetný, Daniel Mareček

    Diváci: 30
    bahis siteleri