Albánie – S. Makedonie 2:1 (kon.) | Bělorusko – Francie 0:0 (kon.) | Bulharsko – Lucembursko 4:3 (kon.)
Švédsko – Nizozemsko 1:1 (kon.) | Andorra – Lotyšsko 0:1 (kon.) | Faerské ostrovy – Maďarsko 0:0 (kon.)
Švýcarsko – Portugalsko 2:0 (kon.) | Bosna – Estonsko 5:0 (kon.) | Kypr – Belgie 0:3 (kon.)
Gibraltar – Řecko 1:4 (kon.)
konec
Švédsko
1:1 (1:0)
Nizozemsko
Úterý 06.09.2016, 20:45 • Friends Arena, Solna • Kvalifikace MS (Evropa) • Skupina A
Předzápasové kurzy
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Christoffer Nyman (Švédsko), který skluzem dohrál soupeře a právem je dalším potrestaným hráčem dnešního večera. Tento zákrok musel Sneijdera velmi bolet, jelikož byl mířený na stojnou nohu.
    90+1. Nizozemsku v nastavení nebyla uznána branka, jelikož Dost si pomohl faulem
     
    90+1
    Nizozemsko dokázalo v nastavení vstřelit branku, ale hlavní sudí píská faul útočníkovi! Po centru z pravé strany se k hlavičce dostal Dost, jenž si před zakončením pomohl přistrčením. Ovšem hlavička střídajícího hráče byla výstavní a je jen škoda, že přišla po faulu. Naopak Olsen může být rád, že byla hra přerušená, jelikož by na míč nedosáhl.
     
    88
    Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Marcus Berg, přichází Jimmy Durmaz.
    86. Sneijderovu střelu dokázal zneškodnit Olsen
     
    86
    Další velká šance hostujícího celku! Po centru našel Janssen ve druhé vlně Sneijdera, jehož pokus po zemi skončil v moci Olsena. Ten je hrdinou domácího celku a pokud Švédsko udrží remízový stav, tak právě domácí gólman bude hlavním strůjcem.
    85. Dost po pěkném pasu od spoluhráče branku těsně přestřelil
     
    85
    Nizozemsko mohlo otočit zápas, ale Dost odmítl být hrdinou zápasu! Strootman přesným pasem našel střídajícího hráče, jenž se objevil před domácím brankářem, ale jeho pokus skončil jen těsně nad brankou.
     
    78
    Střídání v týmu Nizozemsko: ze hřiště odchází Quincy Promes, přichází Steven Berghuis.
     
    76
    Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Marcus Rohdén, přichází Emir Kujović.
    67. Wesley SNEIJDER - 1:1
     
    67
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    A přeci se hostujícímu celku podařilo vyrovnat a kouzlo Olsena je tak prolomeno! Daryl Janmaat si navedl míč od postranní čáry na střed, odkud předvedl povedené zakončení, které domácí gólman dokázal vyrazit do míst, kam dobíhal WESLEY SNEIJDER. Holandský matador dává odpověď kritikům a přesnou střelou k tyči dává první branku svého celku.
     
    66
    Střídání v týmu Nizozemsko: ze hřiště odchází Georginio Wijnaldum, přichází Bas Dost.
     
    64
    Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází John Guidetti, přichází Christoffer Nyman.
     
    51
    Žlutou kartu dostává Virgil van Dijk (Nizozemsko), který mohl být před malou chvilkou hrdinou svého celku, ale hostující obránce se musel rychle vracet a před vlastní šestnáctkou si pomohl přistrčením.
     
    50
    Opět je hrdinou okamžiku brankář Olsen! Hostující kapitán z volného kopu našel van Dijka, jehož hlavička z malého vápna končí v rukavicích domácího gólmana.
    48. Klaassen zahazuje také třetí obrovskou šanci, kterou v utkání měl
     
    48
    Hra se po rohovém kopu přesunula před druhou z branek, kde další velkou šanci zahodil Klaassen! Hostující útočník si z druhé vlny naskočil na centr z levé strany, ale jeho hlavičku mířící k levé tyči dokázal dalším famózním zákrokem zneškodnit Olsen.
    43. Marcus BERG - 1:0
     
    43
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Nejprve si švédské publikum žádalo odpískání přímého kopu z hranice pokutového území, ovšem hlavní sudí ukázal, aby se pokračovalo ve hře. Zaváhání obránce dokázal využít MARCUS BERG, jenž se s míčem otočil a od břevna rozvlnil poprvé síť. Zoet zaváhání spoluhráče nečekal, a tak byl z branky venku, což pomohlo švédskému útočníkovi při zakončení.
     
    34
    Žlutou kartu dostává Mikael Lustig (Švédsko), jenž u posledního faulu sice nebyl, ale hlavní sudí přesto kartónek pro obránce domácího celku vytáhl.
    33. První náznak velké šance švédského celku
     
    33
    Po rohovém kopu se mohlo měnit skóre na druhé straně. Už to vypadalo, že se k balonu vyšroubuje Guidetti, jemuž v klíčové fázi scházelo jen pár centimetrů, aby poslal balon na bránu.
     
    25
    Žlutou kartu dostává Kevin Strootman (Nizozemsko), který na půlící čáře stáhl soupeře. Hostující defenzivní záložník hasil nepříjemný protiútok a po zákroku se hodně zlobí na své spoluhráče.
     
    24
    Další velká šance hostujícího celku! Na levé straně se uvolnil Blind, jehož centr našel Janssena. Hostující útočník se snažil rychle zakončit, ale trefil pouze svého spoluhráče před brankou.
    15. Klaassenova hlavička z malého vápna
     
    15
    Klaassen opět neproměňuje další velkou šanci! Nizozemský útočník se dostal centrovanému míči z pravé strany, ale z hranice malého vápna našel jen rukavice Olsena.
    6. První velká šance, do které se dostal Klaassen.
     
    6
    První obrovská šance hostujícího celku zůstává neproměněná! Oblouček za obranu dostal Klaassen, jenž míč výborně zpracoval, ale následně zakončil pouze do Olsena, jenž si připisuje první velký zákrok dnešního večera!

    Michal Luxa

    Branky: 43. Berg – 67. Sneijder (Janmaat)

    Karty:   34. Lustig (SWE), 90+2. Nyman (SWE) – 25. Strootman (NED), 51. van Dijk (NED)


    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 2:9. Střely mimo: 1:7. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 10:10.
    Švédsko: Olsen – Lustig, Lindelöf, Granqvist (C), Wendt – Fransson, Hiljemark – Rohdén (76. Kujović), Forsberg – Guidetti (64. Nyman), Berg (88. Durmaz).
    Náhradníci: Johnsson, Carlgren – Augustinsson, Lewicki, Kiese Thelin, Hult, P. Jansson, Krafth, Helander, Kujović, Durmaz, Nyman.

    Nizozemsko: Zoet – Janmaat, Bruma, Blind, van Dijk – Strootman – Wijnaldum (66. Dost), Sneijder (C) – Klaassen, V. Janssen, Promes (78. S. Berghuis).
    Náhradníci: Cillessen, Stekelenburg – Veltman, Willems, van Aanholt, Hendrix, S. Berghuis, D. Pröpper, L. de Jong, L. Narsingh, Dost, Bazoer.

    Rozhodčí: Daniele Orsato – Riccardo Di Fiore, Lorenzo Manganelli (všichni ITA)
    bahis siteleri