Rusko – Kuba 7:1 (kon.) | Egypt – Thajsko 1:2 (kon.) | Panama – Kolumbie 3:4 (kon.)
Portugalsko – Uzbekistán 5:1 (kon.) | Brazílie – Mosambik 15:3 (kon.) | Austrálie – Ukrajina 1:3 (kon.)
konec
Portugalsko
5:1 (2:1)
Uzbekistán
Sobota 17.09.2016, 03:00 • Coliseo Ivan de Bedout, Medellin (COL) • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
     
    Statistiky: střely celkem: 47-27, střely na bránu: 17-5, střely mimo: 16-10, zablokované střely: 14-12, rohové kopy: 9-8, zákroky: 5-12. (04:38:25)
    Společně s Portugalskem postupuje ze druhého místa skupiny A domácí Kolumbie, která těsně zvítězila nad Panamou.

     
    Portugalsko po hladkém vítězství nad Uzbekistánem postupuje z prvního místa skupiny A do osmifinále mistrovství světa a obrovskou zásluhu na tom má Ricardinho, který si sice v prvním poločase vstřelil po úvodní trefě vlastní gól, vzápětí ale vstřelil další dva góly a krátce po přestávce dovršil hattrick. Další skvělý výkon Evropských Brazilců poté podtrhli André a Djo. Uzbekistán během své premiérové účasti na šampionátu nezískal ani bod, nabral ovšem cenné zkušenosti a odrážet se může od skvělého vystoupení proti domácí Kolumbii, s kterou remizoval 3:3, přestože ještě krátce před koncem vedl o dvě branky. Konečný výsledek. Portugalsko 5 Uzbekistán 1.
    Ricardinho oslavuje další fantastickou kolumbijskou noc!

     
    Konec zápasu.
     
    39:25
    Jeden z futsalistů Portugalska zůstal ležet na hrací ploše po nepříjemném hlavičkovém souboji, měl by být ale v pořádku.
     
    38:34
    Ricardinho se dostal před bránou po několikáté v zápase k nebezpečné střele, tentokrát ovšem mezi tři tyče nezamířil a Umarov si z plných plic oddechl.
     
    36:49
    Ricardinho po pravé křídle pronikl před bránu a v blízkosti bližší tyče se pokusil obelstít vybíhajícího Umarova krásnou stahovačkou, brankář Uzbekistánu se mu ale skvěle vrhly pod nohy a míč ukryl ve své náruči!
     
    36
    Do konce zápasu zbývají čtyři minuty a Portugalsko po dvou fantastických duelech proti Panamě a dnes Uzbekistánu jistě postoupí do osmifinále mistrovství světa z prvního místa ve skupině. Musel by se stát zázrak, aby tomu tak nebylo!
    34:33 DJO - 5:1
     
    34:33
    Portugalsko právě vstřelilo branku!
    Ricardinho uprostřed hřiště u postranní čáry nádherně přehodil jednoho z protihráčů a rozjel fantastickou akci, kterou v těsné blízkosti brány zakončil po perfektní diagonální střílené přihrávce z levého křídla přízemní střelou DJO (1). Asistence: Bruno Coelho (3).
     
    33:09
    Fábin Cecilio mohl navýšit tříbrankové vedení Portugalska, jenže jeho nádherná diagonální střela z pravého křídla skončila na pravé tyči, od níž se míč odrazil zpět do hry!
     
    32:43
    Jeden z futsalistů Portugalska krásnou přízemní střelou z levého křídla mířil k vzdálenější pravé tyči, jenže Umarov opět předvedl v akci své rychlé nohy a tou levou míč vykopl mimo!
     
    31:25
    Portugalci běhali před bránou Uzbekistánu do kolečka a pokusili se o nápaditou rozehrávku volného přímého kopu, ta jim ovšem nevyšla a míč skončil v zámezí.
     
    31:24
    Žlutou kartu dostává Mashrab Adilov (Uzbekistán).
     
    29:51
    Uzbekistán vyrazil po pravém křídle do rychlého protiútoku a po nádherné stahovačce mohl jeden z jeho hráčů uklízet míč do prázdné brány, finta mu ale úplně nevyšla a Bébé stejně jako při předchozím momentu na opačné straně nohou míč vyrazil za postranní čáru!
     
    29:24
    Bruno Coelho mířil přízemní střelou z levého křídla na vzdálenější pravou tyč, Umarov se ale roztáhl na brankové čáře jako mladý gymnasta a levou nohou míč vykopl! Následná dorážka Pedra Caryho zamířila vedle levé tyče.
     
    28
    Feruz Fakhriddinov se ocitl sám za obranou Portugalska a nádherným lobem se pokusil přehodit vybíhajícího Bébého, míč ale skončil těsně nad pravým horním rohem brány!
     
    26:52
    Poslední okamžiky nabídly několik vzrušujících momentů a fantastickou pasáž hry korunoval čtvrtým gólem Portugalska po skvělé střele do víka André.

    Tomáš Reiner

    Branky: 10. Ricardinho (João Matos), 14. Ricardinho (Tiago Brito), 22. Ricardinho (Bruno Coelho), 26. André (Tiago Brito), 35. Djo (Bruno Coelho) – 11. Ricardinho (vla.)

    Karty:   20. Elibaev (UZB), 32. Adilov (UZB)


    Portugalsko: Bébé (Vitor Hugo, Cristiano) – Fábio, João Matos, Pedro Cary, Ricardinho (C) – André, Djo, Bruno, Miguel, Re, Cardinal, Tiago Brito. Trenér: Jorge Braz (POR).
    Uzbekistán: Umarov (Khazratkulov) – Sviridov, Yunusov (C), Rakhmatov, Abdumavlyanov – Elibaev, Tojiboev, Anorov, Adilov, Hamroev, Fakhriddinov, Irsaliev, Choriev. Trenér: Pulpis (ESP).

    Rozhodčí: Daniel Rodriguez (URU). Druhý rozhodčí: Dario Santamaria (ARG). Třetí rozhodčí: Jose Hernandez (ECU). Časoměřič: Gean Telles (BRA)
    bahis siteleri