Dortmund – Freiburg 3:1 (kon.)
konec
Borussia Dortmund
3:1 (1:0)
SC Freiburg
Pátek 23.09.2016, 20:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Německá Bundesliga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek vše, a tak vám přeji příjemný zbytek pátečního večera. U sledování dalších on-line přenosů na počtenou. Loučí se s vámi Daniel Kinc. (22:34:48)
    Velký večer v Dortmundu rozhodli zkušení hráči, ale také výkony nadějných mladíků!

     
    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 13:3. Rohy: 15:3. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 8:27.
     
    Utkání je u konce! Domácí jej nakonec ovládli 3:1 a i přes mírné komplikace po snížení soupeře berou ze zápasu tři body a potvrzují roli favorita!

    Ve druhém poločase nejprve zvyšoval na dvoubrankový rozdíl Lukasz Pisczek, který se dostal ve vápně k odraženému míči a prudkou ránou jej poslal přesně pod břevno odkryté svatyně hostů! Ti se však dočkali snížení o sedm minut později, kdy Ginterovi utekl po přihrávce ze střed Maxmilian Philipp a přesnou ranou na vzdálenější tyč vykřesal naději na bodový zisk Freiburgu. Všechny naděje však rozmetal v první minutě nastavení střídající Portugalec Raphael Guerreiro, který se prosadil prudkou křižnou ranou na vzdálenější tyči po překrásné kombinaci na jeden dotek! Sečteno podtrženo – Dortmund zvítězil 3:1!
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Ten se nevyvedl, ale stejně tak ani na druhé straně akce Freiburgu, kterou zastavil ofsajd...
     
    90+3
    Zvýšit na 4:1 mohl ještě Pulisic, jeho křižná rána na vzdálenější tyč po zemi byla přesná, ale Schwolow proti míč vytáhl další povedený zákrok! Následuje roh pro domácí.
     
    90+2
    Na druhé straně se snažil o odpověď střídající Haberer, ale jeho centr skončil jen u Schmelezera, který dokázal balon pohodlně odehrát do bezpečí.
    90+1. Raphaël GUERREIRO - 3:1
     
    90+1
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Fotbalová paráda ze strany Dortmundu, která domácím přináší potvrzení zisku tří bodů! Přes Castra a Rodeho se balon dostal k Aubameyangovi, který patou posunul opět Castrovi, ten znovu patou přenechal balon střídajícímu RAPHAELU GUERREIROVI, který prudkou ranou napálil balon přesně na zadní tyč za záda bezmocného Schwolowa – 3:1!
     
    90
    Nastavují se čtyři minuty na rámec hracího času!
     
    89
    Ani ten však nevyšel, hosté se opět ubránili, nicméně po zbrklém odkopu do autu budou i nadále u balonu hráči BVB.
     
    89
    Toho se ujal Guerreiro, jehož první pas na bližší tyč byl opět odvrácen, a tak má mistr Evropy s Portugalskem z letošního roku šanci na reparát.
     
    88
    Opačným směrem se po pravé straně rozběhl Rode, který hledal na malém vápně Pulisice, nicméně chvíli před nabíhajícím americkým útočníkem dokázali hosté odvrátit balon na rohový kop.
     
    87
    Až nyní hosté zaútočili. Niedermeier na levé straně uvolnil Haberera, který prudce odcentroval. Burki si však celou situaci pohlídal a dokázal balon ukrýt v náručí.
     
    86
    Hra v posledních minutách přináší řadu chyb a nepřesností na obou stranách, čas velmi rychle kvapí, což vyhovuje především domácím.
     
    85
    Pulisic dostal pěknou přihrávku na pravé straně, vypadalo to, že bude moci postupovat sám, nicméně o balon po první doteku přišel a dopředu opět míří Freiburg.
     
    84
    Ani jemu ale nevyšla kombinaci zdánlivě podle představ, míč skončil jen u kopaček Sokratise, který se svými spoluhráči šetří cenné vteřinky kombinací na obranné polovině.
     
    83
    Nyní se však Dortmund sám připravil o míč po útočném faulu Aubameyanga a dopředu tak opět míří celek v bílých dresech.

    Daniel Kinc

    Branky: 45. Aubameyang (Dembèlé), 53. Piszczek (G. Castro), 90+1. Guerreiro (G. Castro) – 60. Philipp (Haberer)

    Karty:   38. Dembèlé (DOR), 70. Papastathopoulos (DOR) – 62. Günter (FRE), 66. Höfler (FRE), 76. Söyüncü (FRE)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 13:3. Rohy: 15:3. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 8:27.
    Borussia Dortmund: Bürki – Piszczek, Papastathopoulos, Ginter, Schmelzer (C) – Weigl – Mor (65. Pulisic), M. Götze (71. Guerreiro), G. Castro, Dembèlé (80. Rode) – Aubameyang.
    Náhradníci: Weidenfeller – Guerreiro, Pulisic, Passlack, Merino, Kagawa, Rode.

    SC Freiburg: Schwolow – Ignjovski, Gulde (54. Niedermeier), Söyüncü, Günter – Bulut, Höfler (C), Abrashi, Grifo – Petersen (54. Haberer), Philipp (67. Niederlechner).
    Náhradníci: Gikiewicz – Frantz, Haberer, Guédé, Niederlechner, Niedermeier, Stenzel.

    Rozhodčí: Christian Dingert – Tobias Christ, Arne Aarnink.
    thejrc.org