Litovel – Karviná 30:35 (kon.) | Nové Veselí – Královo Pole 20:21 (kon.) | Kopřivnice – Jičín 19:23 (kon.)
Zubří – Frýdek-M. 31:24 (kon.)
konec
KH ISMM Kopřivnice
19:23 (11:11)
O2xyworld HBC Jičín
Sobota 08.10.2016, 18:00Chance Extraliga mužů • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Již o tomto víkendu se nám znovu roztočí atraktivní extraligový kolotoč, který má již tuto sobotu na programu hned čtyři duely mužské házenkářské elity. Dva duely tohoto dějství byly předehrány již ve středu. 6. kolo zahájily výhry trojnásobného mistra z Plzně proti Hranicím a Lovosic na půdě Dukly Praha.

    Další šanci na ukořistění cenných bodů v extraligové soutěži budou mít kopřivničtí házenkáři, kteří se po dvou týdnech představí natěšenému domácímu publiku. Kopřivnice v rámci třetího domácího utkání vyzve již tuto sobotu od 18:00 jičínský tým od lesa Řáholce!

    Kopřivničtí házenkáři dosáhli v minulém kole na opravdu cenný skalp, když po senzačním výkonu zdolali desetinásobného mistra soutěže a favorizovaného rivala z Karviné na jeho vlastní půdě 32:31! Kopřivnické družstvo zde zvítězilo poprvé v historii samostatné české soutěže a parádně tak poskočilo na 6. místo extraligové tabulky. Nyní se ale Kopřivnice bude muset postavit výběru trenéra Aleše Babáka, který je v letošní sezóně posilněný oporami se zahraniční zkušenostmi a nepatří k oblíbeným soupeřům domácích! Vedení klubu dokázalo ulovit řadu posil ze zahraničí, odkud se do Česka vrátila řada legionářů. Jiří Vítek se vrátil z německého Coburgu, Ivo Šafář z francouzského Villeurbanne. Z Německa z Koweg Gorlitz do Jičína přestoupil i Petr Šulc. Z Dukly na východ Čech přisel Filip Herzán a z Liberce v nejvyšší soutěži hostují Matyáš Burda a Robert Soukup. Házenkáři Jičína přivítali v minulém kole posílený celek SK KP Handball Brno a chtěli navázat na první bodový úspěch z Nového Veselí, kde se svěřenci bratrů Babákových dokázali odlepit od nuly na bodovém kontě. To se jim ale nakonec nepodařilo a podlehli brněnskému Kéniku o pět branek. Házenkáři jičínského Ronalu tedy neuspěli ani ve svém druhém domácím vystoupení a situaci v tabulce si po prohře s Brnem značně zkomplikovali.

    Kopřivnice nakopnutá poslední výhrou z Karviné bude již tuto sobotu nepochybně chtít uhájit svůj status domácí neporazitelnosti a upevnit si tak své místo v tabulce. Jičínští mají na svém kontě po pěti odehraných zápasech pouze dva body a s těmito ambicemi do soutěžní sezóny rozhodně nevstupovali. Svěřenci trenéra Aleše Babáka se ukotvili na 10. místě a v zítřejším utkání si tak bezesporu budou chtít spravit chuť a vylepšit svou dosavadní bodovou bilanci, a proto jim hlad po vítezství rozhodně chybět nebude!

    KH Kopřivnice (6. místo, 5 b) – HBC Ronal Jičín (10. místo, 2 b), sobota 8. října, 18.00 hod.

    Bilance Extraliga 2015/16: 1 – 0 – 1, 41:50

    Ivo Vávra, trenér KH Kopřivnice: „Vůbec nedělám závěry z postavení našeho soupeře v tabulce. Jičín nepatří k našim oblíbeným soupeřům, převážně pro velmi agresivní pojetí obranného systému, kterým se prezentoval i v úvodních kolech letošního ročníku extraligy. Disponuje velmi kvalitním a stabilním kádrem, nečeká nás vůbec nic jednoduchého. My jsme na druhé straně ušli od loňské sezóny kus dopředu. Myslím, že jsme prozatím neodehráli špatná utkání a chtěli bychom na domácí palubovce potvrdit „vytěžené“ body z Karviné. Trošku nás limitují zranění klíčových hráčů, ale jdeme do boje s hlavou vzhůru a uděláme vše proto, aby soupeři zpět k Řáholci odjížděli s prázdnou.“

    Jan Gřes, spojka KH Kopřivnice: „Čeká nás další těžké utkání. Jičín se roky prezentuje svou specifickou, velmi nepříjemnou obranou a navíc disponuje velmi kvalitními hráči. Bude to boj, ale rádi bychom navázali před naším publikem na poslední dvě úspěšná utkání, a také využili svou, pro soupeře nepříliš oblíbenou, domácí půdu. Na zápas se už těšíme a uděláme maximum pro zisk dalších bodů.“

    Petr Babák, trenér HBC Ronal Jičín: „Je jasné, že všichni v týmu si uvědomují naši současnou pozici. Snažíme se odlehčit situaci a uklidnit hráče, je to totiž hodně o jejich psychice. Čtyřicet pět minut hrajeme dobře a potom máme patnáctiminutový výpadek, hráči si přestanou věřit, a to nás stojí výsledek. Musíme zlepšit efektivitu útoku, zvlášť když nás čeká soupeř, který vhodně posílil o Mynáře s Rachačem, dobře mu chytá Žingor a chytli se mladí jako Gřes s Bukovským.“

    Radek Král, křídlo HBC Ronal Jičín: „Mírným favoritem jsou nejen podle postavení v tabulce domácí. Ti mají totiž navíc sebevědomí po vítězství v Karviné, naopak náš tým prohrál i druhý zápas na domácí palubovce. Víme, že teď hrajeme nejen o body, ale i přízeň našich fanoušků a vlastní sebedůvěru. Očekávám proto tvrdý boj o vítězství, které si z Kopřivnice chceme odvést.“
     
    Dovolte, abych Vás ještě jednou přivítal u dnešního utkání šestého kola házenkářské extraligy, ve kterém tým KH Kopřivnice vyzve na domácí palubovce od 18:00 házenkáře jičínského Ronalu.
     
    Oba dnešní celky jsou již přítomny na palubovce a v kopřivnické sportovní hale právě probíhá předzápasová rozcvička.
     
    Za pár okamžiků budou hlasatelem kopřivnické sportovní haly vyvolávána jména jednotlivých aktérů dnešního utkání. My si je už pojďme s předstihem společně přiblížit!
     
    Úvodní sestavy:

    KH Kopřivnice: Žingor – Lipový, Střelec, Veřmiřovský, D. Zima, Jan Gřes, Hečko, Petřík, Mička, Filouš, Fulnek, Hanus, Mynář, Ji. Gřes.

    HBC Ronal Jičín: Veverka, Machalický – Šafář, Rychna, Krahulec, Král, Bareš, Vítek, Loskot, Miľko, Šulc, Drbohlav, Šulc, Kubík.

    Rozhodčí: Valášek Mojmír, Vychodil Jaroslav, delgát Novotný Pavel.
     
    Domácí družstvo nastoupí do dnešního utkání ve žluto-modrých dresech, házenkáři jičínského Ronalu pak v dresech červených.
     
    1
    Utkání právě začalo. (0:0)
     
    1
    První poločas zahájí úvodním výhozem od středové čáry domácí házenkáři, kteří tak rozjedou svůj první postupný útok dnešního utkání. (0:0)
     
    1
    Domácí krouží kolem brankoviště svého soupeře, co vymyslí na úvod zápasu? (0:0)
    1
    Kopřivnice otevírá stav utkání. První setkání Libora Mynáře a hostujícího brankáře končí brankou po výskoku na devíti metrech. (1:0)
     
    1
    Hosté zakončili svůj první útočný kolotoč pouze trefou do domácího brankáře Žingora. (1:0)
     
    2
    Za kontakt v brankovišti byl proti hostujícímu celku nařízen sedmimetrový hod, ve kterém neměl šťastnou střeleckou ruku Petřik. Brankář hostů si totiž jeho střelu bezpečně pohlídal. (1:0)
    3
    Domácí opět zakončili svůj útok sedmimetrovým hodem a napravují své předchozí zaváhání! Na exekuci zmíněné sedmičky byl vyslán Honza Gřes, který s přehledem proměnil. (2:0)
    5
    Domácí útok vybídl ke skórování Hanuse na křídle, který svůj let nad brankovištěm zakončil přesnou trefou na delší tyč. Kopřivnice tak v páté minutě prvního poločasu odsakuje do tříbrankového vedení, hosté stále na svůj první úspěšný zásah čekají. (3:0)
    6
    Autor předchozí branky domácích Honza Hanus se dostal po uvolnění na křídle do náskoku a nádherně zakončil technickou střelou přes prsty! (4:0)
     
    8
    Tak to je opravdu neuvěřitelné! Domácí brankář likviduje jako na běžícím páse jednu vyloženou šanci za druhou a doslova čaruje mezi třemi tyčemi! Házenkáři jičínského Ronalu čekají na svou první branku v utkání již 8 minut! (4:0)
    9
    Z křídla prolétl šikmo ke středu brankoviště Martin Střelec, který po obdržené nahrávce svůj let nad brankovištěm zakončil nádherně přetaženou ránou na kratší tyč! (5:0)
     
    10
    Trenér hostujícího celku reaguje na vývoj v utkání oddechovým časem. (5:0)
    11
    Hosté si v jedenácté minutě první třicetiminutovky konečně připisují svou první úspěšnou trefu! Loskot to vzal na devíti metrech na sebe a přesnou pravačkou se trefuje mezi tři tyče! (5:1)
    12
    Nádherně sehraná akce hostů! Míč doputoval až na pravé křídlo ke Kubíkovi a ten ve svém letu nad brankovištěm nezaváhal! (5:2)
    13
    Rozjetou nacvičenou akci hostů dokázal úspěšné dovést do zdárného konce Šafář, který překonává domácího strážce brány střelou z dálky. (5:3)
    14
    Šulc se v útoku hostů pustil statečně do proskoku a nemýlí se! Hosté tak začínají domácím jasně dýchat na záda a snižují na nejtěsnější rozdíl jediné branky! (5:4)
    15
    A je srovnáno, jičínští házenkáři chytli druhý dech! Domácí si ve své obraně pomohli nedovoleným zákrokem a hosté tak rázem měli k dispozici sedmimetrový hod, jehož úspěšným exekutorem se stal po střele kolem pasu Šulc! (5:5)
    16
    Prudká střela Petříka našla prostor mezi hostujícím brankářem a jeho tyčí! (6:5)
     
    17
    Oba dnešní soupeři se dokázali dostat do bleskových akcí, které vyústily v úspěšné branky. (7:6)
    18
    Jan Gřes vyslal z devítky nechytatelnou jedovku k zadní tyči! (8:7)
    19
    Domácí mančaft sehrál rychlou kombinací a střelou ze spojky zvyšuje na rozdíl dvou branek! (9:7)
    20
    Za faul v oblasti brankovišti byl proti hostům nařízen sedmimetrový hod, který zkušeně proměňuje ostřílený mazák Jiří Gřes. (10:7)
    21
    Hosté ponechali míč na levé straně a nabídli skórování Šafářovi, který se v letu z křídla nakonec dostal do úspěšného zakončení. (10:8)
    22
    Hosté chytli výborný útočný rytmus, který dokázal završit pohlednou brankou Vítek! Házenkáři od lesa Řáholce se tak přiblížili domácím na rozdíl pouhé trefy! (10:9)
    24
    Dělovou ránu Mynáře nedokázal zastavit ani vysoký dvojblok bránicích hráčů a Kopřivnice tak odskakuje do dvoubrankového vedení! (11:9)
    25
    Hosté ale okamžitě nalézají střeleckou odpověď a připisují si desátou branku v utkání, kterou dokázal vsítit hráč s pořadovým číslem 17 Milan Loskot! (11:10)
    28
    Jičínský hráč byl při střele faulován a je z toho jednoznačná sedmička! V tomto případě není co řešit! Na sedmimetrový hod dostal důvěru Šulc, který nechytatelnou ránou k tyči nedal domácímu brankáři vůbec žádnou šanci! (11:11)
     
    30
    První poločas skončil. (11:11)
     
    31
    Začal druhý poločas. (11:11)
     
    31
    Druhý poločas dnešního utkání zahájili úvodním výhozem od středové čáry hostující házenkáři, kteří tak pomalu rozjedou svůj první útočný kolotoč. (11:11)
    31
    Radek Král získal v prvním postupném útoku domácích dostatek střeleckého sebevědomí a vyslal ze své parkety spojky prudkou ránu, která nalezla umístění mezi kopřivnickým brankářem a jeho sítí. (11:12)
    32
    Hostům se podařilo dostat do rychlého přečíslení, které ve finále zakončil brankou Drbohlav. (11:13)
     
    33
    Za zákrok za hranicí pravidel si vykoledoval dvouminutový trest Drbohlav. Domácí hráči si tak zahrají první přesilovou hru druhé půle. (11:13)
    34
    Akce hostů byla dohraná na křídelního hráče Kubíka, který z náskoku bezpečně překonal domácího brankáře. (11:14)
    35
    Martin Střelec se dokázal prosadit prudkou ránou z útočného středu a vstřeluje tak první branku domácích ve druhém poločase! (12:14)
    36
    Gól vstřelil tým HBC Ronal Jičín (Ondřej Šulc). (12:15)
    36
    Světová rána kopřivnického šutéra Jana Gřese! Jan Gřes vystoupal hodně vysoko nad obranný blok hostující defenzivy a prosadil se nepolapitelnou ránou, která šla po ruce. (13:15)
    37
    Selhání koncovky domácí ofenzivy trestá Jičín brankou z rychlého útoku, o kterou se postaral David Krahulec. (13:16)
    39
    Hostující útok adresoval míč do rukou Krahulce, který po náskoku z křídla zakončil na delší tyč. (13:17)
     
    40
    Lodivod domácí lavičky si žádá oddechový čas. (13:17)
    41
    Tak to byla nyní opravdu neuvěřitelná rána Veřmiřovského, který se po výskoku na devítce prosadil excelentní brankou! Tato dynamická střela měla opravdu světové parametry! (14:17)
    42
    Kopřivnická obrana nedokázala na křídle uhlídat rychlonohého Kubíka, který svůj náskok nad brankovištěm završil přesnou střelou. (14:18)
    43
    David Jonák si připisuje po úspěšné střele z dálky svou první branku. Kopřivnický hráč propálil vše, co mu stálo v cestě! (15:18)
    44
    Šafářova pumelice z devítky zapadla až pod břevno a Jičín se tak dostává do čtyřbrankového vedení! (15:19)
    45
    Kopřivnický bombér Jan Gřes vytáhl ze svého repertoáru nádhernou střelu, která končí za zády hostujícího brankáře. (16:19)
    46
    Tak to byla rána jako z děla! K míči se v kopřivnickém útoku dostal Mynář a ze své parkety spojky se prosazuje bezkonkurenční ránou ze země! (17:19)
     
    47
    Aleš Babák si žádá oddechový čas. (17:19)
     
    48
    Taktické pokyny jsou rozdány a hra nám tak může pokračovat postupným útokem hostů. (17:19)
     
    49
    Hosté to zkoušeli jednoduchou hrou přes spojky, ale vyslaná střela z devítky končí vysoko nad bránou. Hra se nám tak přesouvá na opačnou stranu palubovky, kde se domácí družstvo pokusí snížit na rozdíl jediné trefy! (17:19)
    50
    Honza Hanus šel na šesti metrech do proskoku a překonal hostujícího brankáře, který si na jeho střelu ani nesáhl. (18:19)
    51
    Z křídla si naskočil Kubík Zdeněk a střelou na bližší tyč dokázal překonat domácího strážce brány. (18:20)
    52
    Gól vstřelil tým HBC Ronal Jičín. (18:21)
    54
    Šafář nyní dokázal, že se ničeho nebojí! Prezentoval se krásnou střelou z dálky, která proplachtila mezi tři tyče! (18:22)
     
    55
    Za zamření jasné brankové příležitosti byl rozhodčími dnešního utkání nařízen sedmimetrový hod proti hostům, který výborným zákrokem dokázal zneutralizovat jičínský brankář! (18:22)
    56
    Gól vstřelil tým HBC Ronal Jičín (Martin Bareš). (18:23)
    57
    Gól vstřelil tým KH Kopřivnice (Jan Gřes). (19:23)
     
    59
    Probíhá poslední minuta dnešního utkání. (19:23)
     
    59
    Kopřivnice nyní zapojila do hry křídla, ale technická střela přes prsty brankou neskončila. (19:23)
     
    Konec zápasu. (19:23)
     
    KH Kopřivnice – HBC Ronal Jičín 19:23 (11:11)

    Dnešní zápas byl trošku sázkou do loterie pro domácí tým – byl kvůli zranění oslaben o tři důležité hráče, kteří museli být nahrazeni mladými juniory. I přesto však kopřivničtí borci najeli do zápasu dobře, ujali se vedení o pět branek a to pak drželi až do 11. minuty. Poté se však do hry zapojili i hráči Jičína, kteří v průběhu prvního poločasu dokázali brankové manko dotáhnout. Nakonec první poločas skončil nerozhodně 11:11. Vstup do druhé půle se vůbec Kopřivnickým nevydařil, technické chyby a neproměněné vyložené šance dostaly jičínský celek do vedení a tento náskok si hostující udržovali až do konce zápasu. I když bylo mnoho příležitostí utkání zvrátit, nenašel se nikdo, kdo by zvedl kopřivnický prapor a dokázal dotáhnout domácí celek k vítězství. I přes vynikající výkon gólmana Žingora se dnes nepodařilo domácím získat dva body.

    Nejvíce branek: Gřes Jan 4, Gřes Jiří 3/1, Hanus Jan 3, Mynář Dalibor 3 – Šafář Ivo 6, Loskot Martin 4, Šulc Ondřej 4/2, Kubík Zdeněk 4 . Rozhodčí: Valášek, Vychodil. Sedmimetrové hody: 4/1 – 2/2. Vyloučení: 7:8. Diváci: 320.

    Ivo Vávra, trenér KH Kopřivnice: „Bohužel se potvrdilo, že zranění třech klíčových hráčů nejsme schopni ustát, a to bylo myslím dnes rozhodující. Obrovská škoda, že jsme nepotvrdili důležité body z Karviné a zbytečně jsme doma ztratili. Neproměnit patnáct tutovek je příliš velký luxus, takto se vyhrát nedá.“

    Jan Gřes, hráč KH Kopřivnice: „Nevím, co k tomu dodat, strašně mě to mrzí, protože jsme se na ně připravovali, věřili jsme si na ně, ale zranění nám nedovolila nastoupit v plné síle. V zápase se ukázalo, že nemáme žádné alternativy, nemohli jsme to extrémně točit. Chyběli nám Mira Rachač. Marek Bukovský, Patrik Fulnek ještě není stoprocentní, druhý gólman se nám zranil a tak to dopadlo. Ale snažili jsme se hrát co nejlépe, je jasné, že kdo nebojuje, nemůže zvítězit. Naše prohra mě mrzí i kvůli fanouškům, neboť přišla plná hala, což bylo super, hnali nás dopředu, už kvůli nim jsme chtěli získat ty dva body. Bohužel však šťastnější m byl dneska jičínský celek.“

    Aleš Babák, trenér HBC Jičín: „Nám hrubě nevyšel začátek utkání, kdy jsme v desáté minutě prohrávali 5:0. Vůbec to s námi nevypadalo dobře. Domácí přes absenci některých zraněných hráčů hráli s nadšením a přehrávali nás svou bojovností. Naštěstí jsme dokázali tu druhou desetiminutovku se vrátit do hry, vyrovnali jsme na 5:5 a od té doby, si myslím, že jsme pomalinku získávali převahu a nakonec poločas skončil nerozhodně. Tak, jak nám nevyšel první poločas, jsme do druhého poločasu nastoupili dobře, dostali jsme se do vedení, které jsme prakticky udržovali do konce utkání. Spokojenost tedy je, prohráli jsme doma, potřebovali jsme body z venku. V Kopřivnici ztratili body Lovosice jeden, Hranice prohrály, i přesto, že vnímáme ty absence kopřivnických klíčových hráčů, ale my máme taky některé hráče zraněné, takže si nesmírně vážíme tohoto vítězství.“

    Ondřej Šulc, hráč HBC Jičín: „Přes hodně rozpačitý začátek, kdy jsme prakticky dvanáct minut nedali gól, jsme se dokázali zvednout a hlavně jsme to už udrželi. Minulá utkání jsme měli hrozné problémy a výkyvy, kdy jsme naopak vedli o pět gólů a soupeře jsme pak nechali dotáhnout, už jsme prostě neměli síly, spíše psychické, což dneska se vůbec nedělo. Dneska jsme my ti lepší. Určitě jsme chtěli víc vyhrát než domácí. „ (23:37:16)

    Martin Petřek

    KH ISMM Kopřivnice
    # P jméno G/7m 7m ŽK vy ČK
    31 B M. Žingor 0/0 0 0
    24 PK M. Filouš 0/0 0 0
    SS P. Fulnek 0/0 0 0
    10 LS J. Gřes 6/0 0 0
    15 P J. Gřes 0/0 1 0
    84 PK J. Hanus 3/0 0 0
    LK V. Hečko 0/0 0 0
    4 P J. Lipový 0/0 0 0
    13 P T. Mička 0/0 0 0
    88 LS D. Mynář 3/0 0 0
    14 P J. Petřík 1/0 1 0
    5 LK M. Střelec 2/0 0 0
    8 LK M. Veřmiřovský 1/0 0 0
    9 PS D. Zima 0/0 0 0
    Nespecifikovaný hráč 2/0 0 0 0 0
    Celkem 18/0 2 0 0 0
    O2xyworld HBC Jičín
    # P jméno G/7m 7m ŽK vy ČK
    12 B D. Machalický 0/0 0 0
    1 B F. Veverka 0/0 0 0
    8 P M. Bareš 1/0 0 0
    21 P J. Drbohlav 1/0 0 1
    5 PK D. Krahulec 2/0 0 0
    7 LK R. Král 1/0 0 0
    86 LK Z. Kubík 4/0 0 0
    17 SS M. Loskot 2/0 0 0
    19 P M. Miľko 0/0 0 0
    4 SS L. Rychna 0/0 0 0
    2 LS I. Šafář 4/0 0 0
    20 PS O. Šulc 4/2 0 0
    27 LS P. Šulc 0/0 0 0
    14 LS J. Vítek 1/0 0 0
    Nespecifikovaný hráč 1/0 0 0 0 0
    Celkem 21/2 0 0 1 0
    Rozhodčí: Valášek Mojmír, Vychodil Jaroslav, delgát Novotný Pavel
    bahis siteleri