MS v cyklistice - závod juniorů (kon.)
konec
MS v cyklistice - závod juniorů

sk Pátek 14.10.2016, 12:15Cyklistika
     
    Preteky v kategórii jednotlivcov sa skončili. Najlepšie zo Slovákov dopadol Adrián Foltán, ktorý prišiel na 38. pozícii, za ním finišovali Matúš Štoček a Samuel Oros a na finálnej 105. priečke dorazil aj Tomáš Person. S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime. Ďakujeme za pozornosť a želáme vám krásny víkend. (15:28:17)
     
    Výsledková listina:
    1 – Jakob Egholm (Dánsko) – 2:58:19
    2 – Niklas Markl (Nemecko) +0:07
    3 – Reto Müller +0:07
    -------
    38 – Adrián Foltán (Slovensko) +1:45
    49 – Matúš Štoček (Slovensko) +1:45
    77 – Samuel Oros (Slovensko) +1:45
    105 – Tomáš Person (Slovensko) +4:08
     
    Zo zlata sa teší Dán Jakob Egholm, druhý skončil Nemec Niklas Markl a bronz získava Švajčiar Reto Müller.
     
    Majstrovstvá sveta v juniorskej kategórii sa skončili.
    Egholm prichádza do cieľa

     
    CIEĽ
    Dánsky cyklista Jakob Egholm to dokázal, preťal cieľovú pásku a je z neho majster sveta v juniorskej kategórii!
     
    1
    Sledujeme naozaj strhujúci finiš. Egholm šliape do pedálov vďaka posledným zvyškom síl a vidieť na ňom obrovské vyčerpanie, ale aj neopísateľnú dávku bojovnosti. Do cieľovej pásky ostáva posledný kilometer, náskok je rovných 13 sekúnd!
     
    2,1
    Julius Johansen a Alexys Brunel idú takisto z posledného a mužovi na čele nedajú dýchať. Náskok Egholma je už iba 11 sekúnd!
     
    3,2
    Dánsky cyklista Jakob Egholm si siaha na absolútne dno svojich síl a jeho náskok sa zmenšuje. Vyčerpaný jazdec je vpredu o 14 sekúnd.
     
    4,4
    Jakob Egholm sa odtrhol naozaj bravúrne a ak vydrží v tomto tempe, tak bude oslavovať. Jeho náskok na čele je 4,4 kilometra pred cieľom na úrovni 16 sekúnd.
     
    5,4
    Na absolútnom čele je Dán Jakob Egholm, ktorého sa pokúša dostihnúť dvojica Johansen a Brunel. Tí aktuálne strácajú na unikajúceho lídra 18 sekúnd!
     
    6,9
    Dánov na čele sa na vlastnú päsť pokúša dostihnúť Francúz Alexys Brunel. Jednotlivci sa už teraz nechcú spoliehať na záverečný špurt a pokúšajú sa útočiť.
     
    7,9
    Pelotón stráca už 1 minútu a 14 sekúnd, takže víťaz vzíde z líderskej skupiny. V tej, žiaľ, nie je ani jeden Slovák.
     
    8,7
    Na absolútnom čele sa odtrhla dánska dvojica Julius Johansen a Jakob Egholm, ktorá dokonale spolupracuje a vytvára si sľubný náskok!
     
    11
    Začali sa skutočné preteky a sledujeme viacero útočných pokusov. Náskok vedúcej skupiny je aktuálne 59 sekúnd, ale lídri sa začínajú trúsiť.
    Začiatok posledného kola

     
    14,7
    McNulty, Johansen a Brunel, ktorí sa dlho držali na úplnom čele, sú vo vedúcej skupine aktuálne až za desiatou pozíciou.
     
    15,2
    Líderská skupina práve odštartovala záverečné kolo pretekov. Páskou prešiel s časom 2:38:43 ako prvý Austrálčan Harry Sweeny.
     
    17,3
    Náskok sa teraz znížil už na úroveň 45 sekúnd. Je to výsledkom obrovskej kolektívnej snahy pelotónu, ktorý si pomáha ako môže.

    Jakub Kocourek

    bahis siteleri