MS v cyklistice - závod juniorů (kon.)
konec
MS v cyklistice - závod juniorů

sk Pátek 14.10.2016, 12:15Cyklistika
     
    Výsledková listina:
    1 – Jakob Egholm (Dánsko) – 2:58:19
    2 – Niklas Markl (Nemecko) +0:07
    3 – Reto Müller +0:07
    -------
    38 – Adrián Foltán (Slovensko) +1:45
    49 – Matúš Štoček (Slovensko) +1:45
    77 – Samuel Oros (Slovensko) +1:45
    105 – Tomáš Person (Slovensko) +4:08
     
    Zo zlata sa teší Dán Jakob Egholm, druhý skončil Nemec Niklas Markl a bronz získava Švajčiar Reto Müller.
    Egholm prichádza do cieľa

     
    CIEĽ
    Dánsky cyklista Jakob Egholm to dokázal, preťal cieľovú pásku a je z neho majster sveta v juniorskej kategórii!
     
    1
    Sledujeme naozaj strhujúci finiš. Egholm šliape do pedálov vďaka posledným zvyškom síl a vidieť na ňom obrovské vyčerpanie, ale aj neopísateľnú dávku bojovnosti. Do cieľovej pásky ostáva posledný kilometer, náskok je rovných 13 sekúnd!
     
    2,1
    Julius Johansen a Alexys Brunel idú takisto z posledného a mužovi na čele nedajú dýchať. Náskok Egholma je už iba 11 sekúnd!
     
    4,4
    Jakob Egholm sa odtrhol naozaj bravúrne a ak vydrží v tomto tempe, tak bude oslavovať. Jeho náskok na čele je 4,4 kilometra pred cieľom na úrovni 16 sekúnd.
     
    5,4
    Na absolútnom čele je Dán Jakob Egholm, ktorého sa pokúša dostihnúť dvojica Johansen a Brunel. Tí aktuálne strácajú na unikajúceho lídra 18 sekúnd!
     
    8,7
    Na absolútnom čele sa odtrhla dánska dvojica Julius Johansen a Jakob Egholm, ktorá dokonale spolupracuje a vytvára si sľubný náskok!
     
    15,2
    Líderská skupina práve odštartovala záverečné kolo pretekov. Páskou prešiel s časom 2:38:43 ako prvý Austrálčan Harry Sweeny.
     
    29
    Začali sa posledné dve kolá pretekov. Na čele je približne 20-členná skupina, ktorú vedie Dán Jakob Egholm. Lídri majú pred hlavným balíkom náskok na úrovni 40 sekúnd.
     
    35,5
    Unikajúca trojica v zložení McNulty, Johansen a Brunel už nie je na čele, pretože ju definitívne dostihla početná skupina.
     
    48,5
    Veľmi škaredý pohľad nám teraz ponúkli televízne kamery na nórskeho pretekára Ivera Knottena. Ten sa odrazu od absolútneho vyčerpania zrútil na trať a bude potrebovať okamžitú pomoc zdravotníkov.
     
    66,5
    Tak toto je nepríjemné! Pri prejazde ďalšou občerstvovacou stanicou sa na zemi ocitol aj slovenský reprezentant Matúš Štoček! Verme, že to na našom lídrovi nezanechá výraznejšie následky.

    Jakub Kocourek

    bahis siteleri