Nashville – Chicago 3:2 (kon.) | Calgary – Edmonton 3:5 (kon.) | Los Angeles – Philadelphia 2:4 (kon.)
konec
Nashville Predators
3:2 (2:2, 1:0, 0:0)
Chicago Blackhawks
Sobota 15.10.2016, 02:00 • Bridgestone Arena, Nashville • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    PK Subban se uvedl přesnou trefou.
     
    Československá stopa v utkání

    Michal Kempný (CHI) (0 + 0, 0 střel na branku, čas na ledě 17:02)
    Marián Hossa (CHI) (0 + 1, 3 střely na branku, čas na ledě 18:35)
    Richard Pánik (CHI) (0 + 1, 0 střel na branku, čas na ledě 13:16) (04:55:17)
     
    Střely na branku v zápase

    Nashville Predators: 27

    Chicago Blackhawks: 24
    Chicago i přes obrovský tlak v závěru prohrálo na ledě Nashvillu 3:2, zítra v noci se ale může doma z dnešní porážky vykoupit.

     
    Je konec utkání, ve kterém padla většina branek už v jeho první třetině. Za stavu 2:2 šli Predators a Hawks do prostřední části. Tam padl za záda jednoho z gólmanů jediný kotouč, Crawforda překonal Mike Fisher. A jeho tečované zakončení se nakonec stalo rozhodujícím momentem zápasu. Chicago totiž už nestihlo dorovnat výsledek, ač v závěru velmi dobře tlačilo Nashville před jeho brankou. Domácí však podržel gólman Pekka Rinne, který několika skvělými zásahy získal vítězství pro svůj celek. Nashville Predators tedy zvládají první utkání sezóny, Chicago naopak zapisuje druhou porážku. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký víkend.
     
    Konec zápasu.
     
    59:34
    Roman Josi vyhazuje kotouč přes celé kluziště, to už je brankář Crawford pryč z branky a vypadá to, že Nashville Predators už poslední vteřiny tohoto zápasu zvládnou.
     
    59:24
    Domácí gólman zastavil kotouč, zachytil jej do rukavice, rozhodčí přerušil hru a následně se před brankovištěm Nashvillu strhla pořádná mela. Nakonec z toho nebyla výraznější bitka, takže vylučovat se nebude.
     
    58:55
    Kane a Keith kombinovali dvěma nahrávkami z jedné strany na druhou, je ale jasné, že Hawks nyní potřebují hlavně střílet. Když konečně přišel střelecký pokus, Rinne jej vyrazil mimo klec.
     
    58:34
    Hostující mančaft velmi dobře stáhl hru až před brankoviště, aby měl Rinne co nejhorší výhled. To se Chicagu sice povedlo, ale přesto finský ochránce klece Predators zastavuje touš.
     
    58:14
    Chicago Blackhawks si vybírají oddechový čas, je jasné, že nyní nastal nejvyšší čas na poradu pro hostující střídačku.
     
    58:14
    Bude se ale vylučovat z domácích řad. Rozhodčí posílá na trestnou lavici P. K. Subbana za nedovolené bránění. Jedna z posledních šancí Chicaga na vyrovnání stavu.
    58:10 Pekka Rinne v samotném závěru předvedl spektakulární zákrok a po několikáté podržel Predators nad vodou!
     
    58:10
    Neuvěřitelné, co dnes dokáže Pekka Rinne pokrýt! Naprosto tutová situace pro Hinostrozu, který měl na hokejce vyrovnávací branku. Ale nedokázal překonat domácího brankáře, jenž vyrazil touš lapačkou nad branku.
     
    57:25
    Nashville hraje závěr třetí třetiny velmi dobře takticky, hlídá si střetní pásmo a zbytečně nikam nespěchá. Co víc, z hlediště teď Predátorům výrazněji pomáhají také fanoušci.
     
    56:38
    Duncan Keith nepředvedl vůbec špatnou střelu, ale Pekka Rinne především ve třetí třetin tohoto zápasu chytá opravdu skvěle. Ani teď nezaváhal a vyrazil puk pryč.
     
    56:02
    Niklas Hjalmarsson nabral puk na hokejku za svou brankou a snažil se co nejdříve najít své spoluhráče z útoku, aby pošetřil čas a případně i založil slibnou akci hostujícího celku.
     
    55:42
    Richard Pánik sice zavezl kus černé gumy za modro čáru do útočného pásma, jenže jeho spoluhráč se následně ocitl v ofsajdu, takže Chicago pochopitelně nemohlo pokračovat v akci dle hokejových pravidel.
     
    55:03
    Když už to vypadalo, že se hokejisté Nashvillu dostanou do přečíslení, ztroskotala jejich akce znovu někde kolem modré útočné čáry.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 8. Subban (Johansen, Forsberg), 17. Josi (Johansen, Fisher), 37. Fisher (Josi, Johansen) – 3. Krüger (Hartman, Hossa), 10. Hjalmarsson (Keith, Pánik)


    Nashville Predators: Rinne (Mazanec) – Josi, Subban, Ekholm, Ellis, Bitetto, Weber – Forsberg, Johansen, Fiala – Wilson, Fisher, Neal – Järnkrok, Ribeiro, C. Smith – Arvidsson, Sissons, Salomäki.
    Chicago Blackhawks: Crawford (Darling) – Keith, Hjalmarsson, Kempný, Seabrook, Forsling, Campbell – Panarin, Toews, Pánik – Motte, Anisimov, P. Kane – Hartman, Krüger, Hossa – Hinostroza, Schmaltz, Tootoo.

    Rozhodčí: Leggo, Romasko – Amell, Gawryletz
    ocianews.com