Nashville – Chicago 3:2 (kon.) | Calgary – Edmonton 3:5 (kon.) | Los Angeles – Philadelphia 2:4 (kon.)
konec
Calgary Flames
3:5 (2:1, 0:1, 1:3)
Edmonton Oilers
Sobota 15.10.2016, 03:00 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Connor McDavid v úvodu nové sezony doslova řádí.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů! (06:03:06)
     
    Ještě doplním, že dnešní utkání sledovalo 19 289 diváků!
     
    Československá stopa v utkání

    Československá stopa v utkání:
    Michael Frolík (CGY) 1+0, 1 střela, čas na ledě 14:28
    Andrej Sekera (EDM) 0+0, 1 střela, čas na ledě 20:26
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Connor McDavid (EDM) 1+2
    2. Mikael Backlund (CGY) 0+1
    3. Leon Draisaitl (EDM) 2+1
     
    Střely na branku: 35 – 29
     
    Je dobojováno! Edmonton Oilers vítězí na ledě Calgary Flames 5:3 a připisuje si druhou výhru v letošní sezóně! Domácí přitom vlétli do zápasu jako velká voda! Už ve 2. minutě otevřel skóre Sean Monahan ! O pět minut později pláchl zadákům Calgary Connor McDavid a s přehledem vyrovnal! Ještě před přestávkou ale vrátil domácí do vedení Michael Frolík ! Druhá třetina už byla o něco opatrnější! Olejáři hráli v jejím úvodu dvě přesilovky v krátkém sledu a tu druhou využil Jordan Eberle ! Rozhodující moment přišel na startu třetí třetiny! Leon Draisaitl poslal Edmonton v přesilovce do vedení. Domácí se z toho nemohli vzpamatovat a Mark Letestu jim jako dárek přidal branku ve vlastním oslabení! Jyrki Jokipakka sice stačil snížit, ale v závěrečné hře bez brankáře napsal gólovou tečku za utkání Leon Draisaitl !
    Michael Frolík se sice prosadil, Flames ale doma prohráli.

     
    Konec zápasu.
     
    59:42
    Ještě jedno zakázané uvolnění. Po vyhození hostů přes všechny čáry se hra vrátí před Cama Talbota.
     
    59:07
    Sam Bennett se ještě prodíral mezi dvojici obránců Edmontonu. Domácí hokejista se mezi ně sice vešel, jenže puk mu utekl za branku.
    58:40 Leon DRAISAITL - 3:5
     
    58:40
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto! Edmonton zvládne i druhou bitvu o Albertu v letošní sezóně! LEON DRAISAITL si převzal puk ve středním pásmu, potáhl jej za modrou čáru a poslal kotouč do prázdné branky! Asistence: Milan Lucic, Darnell Nurse.
     
    58:10
    Brian Elliott zůstává na střídačce! Domácí zkoušejí štěstí v šesti bruslařích na ledě!
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    57:48
    Mark Giordano vypálil z velké vzdálenosti! Rána domácího obránce minula klec Edmontonu a kotouč pouze zaduněl o zadní mantinel. Calgary zůstává v útočném pásmu.
     
    57:15
    Mikael Backlund objel branku Olejářů, dostal se do rohu útočného pásma, kde k němu přistoupil Andrej Sekera. Slovenská obránce sice nezískal puk, ale vybojoval cenné sekundy.
     
    56:22
    Johnny Gaudreau střílel z levé strany útočného pásma, ale trefil jen brusli dobře postaveného obránce, od které se kotouč odrazil do středního pásma.
     
    56:12
    Alex Chiasson operoval s pukem v útočném pásmu, předložil jej Jokipakkovi, jež okamžitě střílel. Cam Talbot se tentokrát nenechal nachytat a ukryl puk v lapačce.

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 2. Monahan (Gaudreau, Engelland), 12. Frolík (Backlund), 53. Jokipakka (Versteeg) – 8. McDavid (Eberle), 26. Eberle (Draisaitl, McDavid), 42. Draisaitl (Lucic, McDavid), 47. Letestu, 59. Draisaitl (Lucic, Nurse)


    Calgary Flames: Elliott (Johnson) – Brodie, Giordano (C), Jokipakka, Hamilton, Engelland, Wideman – Versteeg, Monahan, Gaudreau – Brouwer, S. Bennett, Tkachuk – Frolík, Backlund, Ferland – Chiasson, Stajan, Bouma.
    Edmonton Oilers: Talbot (Gustavsson) – A. Larsson, Klefbom, Russell, Sekera, Nurse, Gryba – Eberle, McDavid (C), Lucic – Kassian, Nugent-Hopkins, Pouliot – Puljujärvi, Draisaitl, Maroon – Lander, Letestu, Pitlick.

    Rozhodčí: Pochmara, Watson – Gibbs, Gibbons

    Diváci: 19 289
    thejrc.org