Česko – Rusko 5:1 (kon.)
konec
Česko
5:1 (3:0, 1:1, 1:0)
Rusko
Sobota 15.10.2016, 17:30 • Zimní stadion Příbram • Reprezentace do 18 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z Příbrami je to pro dnešek vše, nezapomeňte ale, že již zítra se hraje odveta, kterou Vás provede kolega Adam Kolář. Za pozornost Vám děkuje Tomáš Reiner. Příjemný zbytek sobotního večera! Na shledanou. (19:31:11)
     
    Nejlepší hráči utkání

    Jakub Škarek (CZE)
    Ivan Muranov (RUS)
     
    Česká reprezentace do 18 let si na Zimním stadionu v Příbrami v prvním zápase poradila s Ruskem, které na první pohled hravě přehrála. Jenže nebýt výtečného brankáře Jakuba Škarka, výsledek by tak jednoznačný nebyl. Skvělý zápas odehrál Filip Zadina, který vstřelil dva góly. Za Rusy skóroval jako jediný Maxim Marušev. Konečný výsledek. Česko 5 Rusko 1.
     
    Konec zápasu.
    59:38 Radim ŠALDA - 5:1
     
    59:38
    Česko právě vstřelilo branku!
    RADIM ŠALDA v závěru utkání zamířil do prázdné brány a upravuje konečný výsledek na 5:1! Asistence: Jan Kalus a Jakub Pour.
     
    59:22
    Ruský trenér Sergej Golubovič si v závěru utkání ještě vyžádal oddechový čas, po kterém Dimitrij Rajko zůstal na střídačce!
     
    59:15
    Kirill Popov z levého křídla krásně přihrál do jízdy Maximu Maruševovi, který se dostal do samostatného úniku a pokusil se ho zakončit bekhendovým blafákem, jeho následná střela ale zamířila těsně mimo!
     
    58:00
    Do konce prvního utkání mezi Českem a Ruskem zbývají odehrát dvě minuty a naši míří stejně jako loni za vítězstvím.
     
    57:03
    V závěru utkání se strhla před bránou Dimitrije Rajka obrovská mela, po které na obou stranách usedli na trestnou lavici dva hráči. Všichni dostali 2+2 minuty za hrubost.
     
    57:03
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Česko (Jan Hladoník – 2 min. + 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Česko (Martin Kaut – 2 min., hrubost + 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Rusko (Nikita Alochovskij – 2 min., hrubost + 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Rusko (Danijl Barinov – 2 min., hrubost + 2 min., hrubost).
    56:56 Únik Maruševa nekončí gólem!
     
    56:56
    Maxim Marušev se v oslabení dostal do samostatného úniku, jenže po forhendovém blafáku nedokázal v blízkosti pravé tyče puk zvednout nad levý beton Jakuba Škarka! Další výtečný zákrok českého brankáře, který si vysloužil obrovský potlesk.
     
    56:15
    Vyloučení v týmu Rusko (Daniil Jegorov – 2 min., podražení).
    54:14 Škvrně vystřelil, Rajko vyrazil!
     
    54:14
    Marek Škvrně ukázal, že je velice šikovným hokejistů, když z mezikruží pálil po ledě přesně k pravé tyči! Dimitrij Rajko ale předvedl další skvělý zákrok a levým betonem puk vyrazil.
     
    53:44
    Nikita Anochovskij nejprve v obranném pásmu uspěl na vhazování a po bleskově sehraném protiútoku Ruska si sjížděl před bránu na přihrávku z pravého křídla, na vzdálenější levé tyči se ale do zakončení nedostal. Puk mu přeskočil hůl.
     
    53:22
    Martin Kaut se pokusil ke dvěma asistencím přidat gól, jeho střela zápěstím z levého kruhu pro vhazování ale byla zablokována.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 5. Zadina (Kvasnička, Kaut), 6. Hladoník (Kaut, Kvasnička), 19. Zadina (Kaut), 29. Kvasnička (Zadina), 60. Šalda (Kalus, Pour) – 35. Marušev


    Česko: Škarek (Patera) – Kvasnička (A), Mikyska, Šalda, Buchtela, Bednář, Král, Horský, Gaspar – Kaut, Hladoník, Zadina (A) – Pour, Kern (C), Safin – Novák, Hrabík, Václavek – Kalus, Škvrně, Dvořák. Hlavní trenér: Václav Varaďa.
    Rusko: Šmakov (29. Rajko) – Ljachov, Barinov, Kozlov (A), Jegorov, Kovyrin, Kalabuškin, Lobanov (A), Pereljayev – Marušev, Anochovskij, Muranov (C) – Zaseda, Kuzmenko, Kovalenko – Šaškov, Nikolenko, Popov – Timirov, Šarifjanov, Šafigullin. Hlavní trenér: Sergej Golubovič.
    ocianews.com