Mountfield HK – Pardubice 5:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Slavia 4:2 (kon.) | Jihlava – Č. Budějovice 3:5 (kon.)
Zlín – Vítkovice 1:2 (kon.) | Kobra – K. Vary 2:4 (kon.) | Ústí n/L – Sparta 1:7 (kon.)
Tábor – Liberec 2:9 (kon.) | HC Plzeň – Kladno 7:2 (kon.) | HC Litvínov – Chomutov 2:1 (kon.)
Warriors Brno – Přerov 5:4 (po pr.) | PZ Kladno – Letňany 1:10 (kon.) | Žďár n/S – Kometa Brno 5:4 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
3:5 (0:2, 1:3, 2:0)
HC Motor České Budějovice
Neděle 23.10.2016, 12:00 • Horácký zimní stadion, Jihlava • ELIOD extraliga mladšího dorostu • 12. kolo
Partner:
     
    59:59
    Zcela zbytečný krosček přišel v poslední vteřině zápasu od Matěje Tomana. Tohle k uklidnění emocí na Horáckém zimním stadionu příliš nepřispěje...

    Na vyloučení: 9-6.
     
    58:33
    Pokud jsem dobře viděl, tak to byl nyní Petr Brož, který jako útočník obkroužil branku a jeho zasunutí puku k levé tyči nadělalo Dvořákovi nemálo starostí.
     
    57:43
    Tady si myslím, že se pan sudí trošku pomýlil, když situaci řešil pouze vyloučením na straně domácích i hostů. Aniž bych chtěl jakkoliv snižovat jeho výrok, tentokrát měli hrát přesilovku domácí, protože všemu předcházel neodpískaný krosček jednoho z hostí. Což se také nelíbí trenéru Svobodovi a hráčská lavice Dukly dostává dvě minuty za nesportovní chování.

    Na vyloučení: 9-5.
     
    53:02
    Motor bude hrát přesilovou hru, neboť Martin Barák dostává dvě plus dvě minuty, jednou za držení protihráče, podruhé za hrubost. To je právě rozdílový trest, protože ostatní vyloučení mají po dvou minutách. Za domácí je to Martin Zadražil, na straně hostí Jiří Remta a Šimon Kubíček – všichni za hrubost.

    Na vyloučení: 7-4.
     
    53:02
    U pravé tyče Krejčího zkoušel třikrát dorážet kotouč Filip Houdek. Domácí hráči jej poté důrazně z této pozice odstranili a za brankou Jihlavy vznikla pořádná vřava, do které se zapojili všichni hráči na ledě mimo gólmanů. Jak to tedy dopadne s tresty?
     
    48:15
    Hned po buly se Chlubna s Čermákem tlačili do branky. Snažili se zblízka dostrkat kotouč za Dvořákov záda, ale v závaru hosté s vypětím všech sil odolali.
     
    48:05
    Ve stejném čase si hosté berou oddechový čas.
     
    48:05
    Dukla právě vstřelila branku!
    Hosté se možná trošku uspokojili čtyřgólovým náskokem a najednou je to už pouze o dvě branky. ADAMU NAJMANOVI to po několika šancích nyní konečně vyšlo, když po Chlubnově přihrávce zblízka prostřelil Dvořáka a vykřesává domácím jiskřičku naděje. Asistence: Tomáš Chlubna, David Mihulka.
     
    45:17
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlavští snižují stav na tři branky. Kaltounková získala kotouč, který předala Zadražilovi. Ten našel kousek před modrou ONDŘEJE WINKLERA, který propálil vše, co mu v tu dobu stálo v cestě. Asistence: Martin Zadražil, Kristýna Kaltounková.
     
    44:19
    Ještě větší šance byla k vidění na druhé straně, kdy jihlavské obraně ujel Matěj Toman. Zkoušel si Krejčího rozhýbat, co se nepodařilo, a poté neúspěšně střílel ke gólmanově levé tyčce.
     
    36:49
    Vítězslav Brož vystřelil prakticky z prostoru mezi kruhy. Jeho dobrý pokus do vrchní poloviny branky zastavila horní tyčka, od které se kus černé gumy odrazil nahoru a poté za branku.
     
    35:58
    Dukla právě vstřelila branku!
    Domácí se znovu pořádně natlačili před branku Dvořáka a poprvé v utkání se radují, čímž mažou nulu z konta vstřelených branek. Po ose Chlubna – Najman šel puk před branku na MATOUŠE MENŠÍKA a starší žák v sestavě Dukly se raduje z dalšího extraligového gólu. Asistence: Adam Najman, Tomáš Chlubna.
     
    32:43
    Domácí předvedli dobrý tlak do branky, takže hned po tom, co se Motor dostal k puku, vyhodil kotouč. Jakub Čížek to ale přehnal s razancí a dostává dvě minuty za zdržování hry – vystřelení puku mimo hrací plochu.

    Na vyloučení: 4-2.
     
    31:40
    Znovu to bylo po buly, kdy nejprve pálil zblízka Zadražil a poté z pravé strany Chlubna. Oběma domácím plejerům zkazil znovu radost Marek Dvořák, jistá poslední instance Motoru.
     
    29:02
    Další z rychlých protiútoků Motoru dva na jednoho nyní brankou neskončil. Toman z levé strany poslal puk z pohledu Krejčího k levé tyči, kde vypálil Beránek, jenž mířil přesně do hrudi gólmana Dukly.
     
    27:18
    Trenér Dukly Jihlava Petr Svoboda si po pátém inkasovaném gólu bere oddechový čas.
     
    27:18
    Pět gólů již bylo na Ondřeje Chaloupka tak akorát a přenechává místo v brance Filipu Krejčímu, který tak bude mít premiéru v extralize mladšího dorostu.
     
    27:18
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor poprvé využívá přesilovou hru a dává svůj pátý gól utkání. JAKUB ČÍŽEK se nejlépe orientoval v situaci před brankou a doklepl kotouč za záda Ondřeje Chaloupka. Bez asistence.
     
    27:02
    Střela Martina Beránka od modré orazítkovala horní tyčku a skončila v ochranné síti. Tohle byla další slibná šance Jihočechů.
     
    26:24
    Hosté si zahrají čtvrtou přesilovou hru po sobě, jelikož Petr Brož zahákoval soupeře. Proto již míří na trestnou.

    Na vyloučení: 4-1.
     
    23:45
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Podruhé se dneska hosté radují z protiútoku, Dukle nevychází zatím vůbec nic a je to znát i na skóre. V situaci dva na jednoho přihrál Novák kotouč před branku na JAKUBA ČÍŽKA a kapitán Motoru se trefil nad pravý beton přesouvajícího se Chaloupka. To aby se domácí gólman rozkrájel a stejně by to asi nepomohlo. Asistence: Pavel Novák.
     
    21:47
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Trefují se ale potřetí hosté, a to z prvního útoku druhé třetiny. Toman přihrál puk na MARTINA BERÁNKA, který si po levé straně sjel blíže k brance a zamířil ke vzdálenější tyči. Tohle je už pro Motor hodně nadějný stav. Asistence: Matěj Toman.
     
    19:54
    Před Chaloupkem byl po Beránkově objetí branky a přistrčení puku zcela volný Grossmann, jenže kotouč nezvedl nad gólmanův pravý beton, proto je stav nezměněn.
     
    17:47
    Vítězslav Brož je dalším vyloučeným hráčem, domácí útočník jde na trestnou lavici na dvě minuty za napadení.

    Na vyloučení: 3-1.
     
    16:49
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor se dostává do dvougólového vedení a dá se říct, že zaslouženě. Hosté znovu založili rychlý protiútok, po kterém Grossmann dal puk na levou stranu pro Tomana, ten projel až na levý kruh, dal kotouč na střed pásma pro MARTINA BERÁNKA, jenž z první zamířil pod přesouvajícím se Chaloupkem do sítě. Asistence: Matěj Toman, Matyáš Grossmann.
     
    14:45
    Mohlo být vyrovnáno. Čermák z levé strany předložil dobrou přihrávku před branku pro najíždějícího Tomáše Chlubnu, který mířil nad lapačku gólmana. Puk ale nezvedl ideálně a kotouč skončil právě v lapačce Marka Dvořáka.
     
    11:53
    Jihlava měla velkou šanci v oslabení, kdy se Adam Najman řítil sám na Marka Dvořáka. Mířil do levého horního rohu branky, který o kousek minul.
     
    11:33
    Miroslav Juda za brankou napadl soupeře a jde si odsedět dvě minuty.

    Na vyloučení: 2-1.
     
    09:41
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Nyní si ale oba dva napravili chuť a Motor jde do vedení. Škvarek byl tentokrát v pozici nahrávače, když před brankou našel nehlídaného JANA JANOCHA, který zblízka střelou z první propálil Ondřeje Chaloupka, který s touto situaci nemohl nic moc dělat. Asistence: Lukáš Škvarek.
     
    08:11
    Hosté nyní ostřelují jihlavskou branku, co to jde. Mezi kruhy získal kotouč Martin Beránek, ranou z první ale zamířil těsně vedle branky.
     
    06:36
    Při návratu vyloučeného Menšíka měl velikou šanci Martin Beránek, ke kterému se před branku dostal odražený puk, jenže útočník hostí tváří v tvář Chaloupkovi přestřelil branku.
     
    04:32
    Síly na ledě se srovnají po tom, co v rohu za brankou fauloval Matouš Menšík loktem. Bude se tak hrát čtyři na čtyři.

    Na vyloučení: 1-1.
     
    04:22
    Tohle byla pořádně tvrdá rána v podání Valentýna Smolka od modré a Dvořák v brance Motoru se musel vyznamenat dobrou prací vyrážečkou.
     
    04:03
    Jihlava si zahraje první přesilovou hru. Jan Janoch dostává dvě minuty za nedovolené bránění ve vlastním obranném pásmu.

    Na vyloučení: 0-1.
     
    03:17
    Na druhé straně si sjel před branku Matyáš Grossmann. Mířil nad horní tyčku, kde byl s vyrážečkou připraven Ondřej Chaloupek, jenž vyrazil kotouč nad branku do ochranné sítě.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 36. Menšík (Najman, Chlubna), 46. Winkler (Zadražil, Kaltounková), 49. Najman (Chlubna, Mihulka) – 10. Janoch (Škvarek), 17. Beránek (Toman, Grossmann), 22. Beránek (Toman), 24. Čížek (Novák), 28. Čížek


    HC Dukla Jihlava: Chaloupek (28. Krejčí) – P. Brož, Smolko, Winkler, Křišta, Chvátal, Barák – V. Brož, Najman, Kaltounková – Chlubna, Čermák, Zadražil – Mihulka, Juda, Menšík. Trenér: Petr Svoboda
    HC Motor České Budějovice: M. Dvořák (Kadlec) – J. Dvořák, Kubíček, Procházka, Remta, Řehout, Svach, Dekret – Houdek, Čížek, Novák – Grossmann, Beránek, Toman – Schwartz, Janoch, Ryba – Škvarek. Trenér: Ladislav Kolda

    Rozhodčí: Vrba – Vašíček, Kříž
    bahis siteleri