Vladivostok – Kunlun 3:1 (kon.) | Spartak Moskva – Soči 2:5 (kon.) | Toljatti – Barys 2:3 (po pr.)
Čerepovec – HC Slovan 1:3 (kon.) | Jaroslavl – Jokerit 4:1 (kon.) | Kazaň – Jekatěrinburg 5:0 (kon.)
Nižněkamsk – Chanty-Mansijsk 2:1 (kon.)
konec
Ak Bars Kazaň
5:0 (1:0, 2:0, 2:0)
Avtomobilist Jekatěrinburg
Sobota 29.10.2016, 16:00 • TatNeft Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Hezké sobotní odpoledne přeji všem příznivcům ledního hokeje. KHL má dnes na programu sedm utkání a my budeme prostřednictvím našeho online přenosu sledovat zápas mezi týmy Ak Bars Kazaň a Avtomobilist Jekatěrinburg.
     
    Ak Bars Kazaň

    Hokejisté Kazaně jsou prozatím na třetím místě Západní konference se ziskem pětapadesáti bodů. Dokazují tak, že patří v KHL mezi to nejlepší, co tato soutěž může nabídnout. Mezi nejproduktivnější hráče Kazaně patří bezpochyby Vladimir Tkačjov, jenž nasbíral devatenáct bodů za jedenáct branek a osm asistencí a také Justin Azevedo, někdejší hráč Lva Praha si připsal o bod méně, má tedy osmnáct kanadských bodů když se mezi tři tyče trefil osmkrát a desetkrát připravil gólové příležitosti svým spoluhráčům. Kazaň se veze v posledních třech utkání na vítězné vlně, když doma byla stoprocentní. Poradí si i dnes s Jekatěrinburgem?
     
    Avtomobilist Jekatěrinburg

    To hosté z Jekatěrinburgu jsou na tom o poznání hůře. Ve stejné konferenci jsou desátí s jednatřiceti body. Ale na postupovou osmičku ztrácejí jen tři body, navíc sezóna je ještě hodně dlouhá a tak pro Avtomobilist není určitě nic ztraceno. Nejproduktivnějšími hráči Avtomobilistu jsou Alexandr Torčeňuk (7+8) a Rok Tičar (7+4). Hosté si v posledních třech odehraných utkáních připsali šest bodů. V tom posledním zápase prohráli na ledě Lady Togliatti těsně 1:2 a dnes si budou chtít spravit chuť, jenže na ledě Kazaně je nic jednoduchého nečeká.
     
    Vzájemná utkání

    V loňské sezóně se oba celky utkaly celkem dvakrát a pokaždé vzešel jako vítěz Jekatěrinburg. Nejprve na domácím ledě zvítězil 5:3, na jejím ledě pak bral těsnou výhru 2:1. Domácí hokejisté tak mají svému dnešnímu soupeři rozhodně co vracet a pokusí se černou sérii utnout.
     
    Československá stopa v utkání

    Michal Jordán (KAZ)
    Jiří Sekáč (KAZ)

    Petr Koukal (JEK)
    Jan Buchtele (JEK)
     
    Jak si oba týmy povedou v dnešním duelu, se dozvíme v pozdějších večerních hodinách. Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty a také videa z gólových příležitostí tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou a hokejovou zábavu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Ak Bars Kazaň: Garipov (S. Galimov) – S. Zacharčuk, Tokranov, Ohtamaa, Abrosimov, Jordán, D. Musin, Čerepanov – Varnakov, Malychin, Obuchov – Lukojanov, Svitov (C), Azevedo – M. Gluchov, An. Popov, Glinkin – Žukov, M. Lazarev, Čibisov – Tkačjov.

    Avtomobilist Jekatěrinburg: Ustinskij (Sochatskij) – Ščemerov, Kivistö, Andersén, Megalinskij, Timašov, Alexej Vasilevskij, Turbin – Simakov, Tičar, Golyšev – Michnov (C), Koukal, A. Garejev – Monja, Torčeňuk, Česalin – K. Volkov, A. Alexejev, Miťakin – A. Romanov.

    Rozhodčí: Bělov, Gebej – Misjur, Jakov.
     
    Hráči obou celků už nastupují na ledovou plochu a poté si vyslechneme hymnu ruské federace.
     
    Oficiality tohoto zápasu jsou za námi a za malý okamžik už začínáme.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Do první akce se dostali domácí hokejisté, když z levé strany střílel na Ustinského Justin Azevedo, ale svou střelu poslal pouze do jeho připravené lapačky.
     
    01:43
    Na druhé straně to zkoušeli také hosté, ale Petr Koukal svou střelu z prostoru mezi kruhy poslal rovněž na připraveného domácího brankáře.
     
    03:15
    Michal Jordán bombou od modré čáry zaměstnal brankáře hostů, který vytasil efektní semafor. Následně pak se bude vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    03:42
    Do blízkosti Ustinského si nabruslil šikovný Justin Azevedo, který se snažil najet k jeho betonům, ale skulinku mezi nimi nenašel.
     
    04:35
    Varnakov poslal do jízdy puk Malychinovi, který si nabruslil blíže hostující brance, jenomže následně pak svou střelu poslal vysoko nad.
     
    06:22
    Od modré čáry pálil na hostující branku Abrosimov, ale Ustinskij vyrazil kotouč pouze před sebe. Následnou dorážku Lukojanova už ale chytá do své lapačky a přerušuje hru.
     
    06:30
    Nyní následuje komerční přestávka.
     
    07:07
    Šikovně to nyní udělal Arťom Garejev, který si od levého mantinelu sjel až před Garipova, ale pokus zasunout kotouč mezi jeho betony se mu nepovedl.
     
    07:50
    Následně po této akci se do nájezdu před Ustinského dostal Varnakov, který celou akci vyšperkoval ještě přihrávkou na Obuchova, posledně jmenovaný však v poslední chvíli promáchl.
     
    08:53
    Alexandr Svitov sebral kotouč hostující obraně a dostal se znovu před branku Avtomobilistu, jenže střelu před ním ukryl Ustinskij do své lapačky.
     
    09:24
    Kazaň vstřelila branku!
    Zacharčuk vypálil od modré čáry, kotouč byl ale sražen pouze před brankáře Ustinského, před kterým byl dobře postavený ANDREJ ČIBISOV, který uklidil kotouč za jeho záda – 1:0. Do vedení jdou tedy domácí hokejisté. Asistence: Michail Žukov, Stěpan Zacharčuk.
    09:24 Andrej ČIBISOV - 1:0
     
    11:03
    Domácí ještě více ožili a znovu se natlačili před branku Jekatěrinburgu, ale tentokráte rána Popova skončila v náruči brankáře hostů.
     
    11:37
    I hosté se předvedli po delší době v útočném pásmu Alexandr Ščemerov ale příliš zbrkle střílel z levého kruhu a kotouč tak zamířil pouze vysoko nad domácí branku.
     
    11:55
    Na řadu přichází další komerční pauza.
     
    12:43
    Dmitrij Monja si nabruslil zpoza domácí branky před Garipova, jenž ale dobře viděl úmysl hostujícího útočníka a příložníkem zabránil jeho střele.
     
    13:53
    Kazaň znovu operovala útočném pásmu, z pravého kruhu pak vyslal jedovatou střelu Lazarev, ale i s tou si dokázal Ustinskij poradit. Následně raději přerušil hru.
     
    14:59
    Náznak šance na straně hostujícího celku. Michnov zavezl kotouč do útočného pásma, kde svou přihrávkou hledal Petra Koukala, ale nakonec se k němu puk nedostal, neboť mu ho vypíchla pozorná obrana domácích.
     
    15:30
    Justin Azevedo se pořádně opřel do střely z prostoru mezi kruhy, ale Ustinskij byl připraven a efektním semaforem jeho ránu pokryl.
     
    16:12
    Hosté opět nepředvedli nic v útoku. Sami se pak vyklidili z pásma Kazaně, kde si nepřesně přihráli a kotouč skončil ve středním pásmu.
     
    16:53
    Další pokus Justina Azeveda skončil na obraně Avtomobilistu, který tak podruhé neinkasoval.
     
    17:05
    Golyšev střílel z vrcholu pravého kruhu, jenže mu střela nesedla a kotouč tak zamířil do náruče Garipova, jenž poté raději přerušuje hru.
     
    18:14
    Ščemerov poslal Garipovovi vzdušný pozdrav, domácí brankář však odpověděl přesným zákrokem, když pohotově lapil kotouč do své lapačky.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:39
    Dlouho drželi útočné pásmo domácí hokejisté, až nakonec střílel Justin Azevedo, který provětral taktéž lapačku, ale brankáře hostů. Ten tak okamžitě puk rozehrává, ale patrně se už nic nestane.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je minulostí. V ní se vedení ujali domácí hokejisté, kteří v desáté minutě otevřeli skóre zásluhou Čibisova, který zametl střelu od modré čáry bekhendem do branky Jekatěrinburgu. Hosté zatím působí ospalejším dojmem a mohou být rádi, že neprohrávají větším rozdílem. Druhá třetina začne přibližně v 16:50.
     
    Střely na branku: 12 – 7
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:29
    Rok Tičar zblízka střílel na branku Garipova, ale ten uhájil svou svatyni a podržel svůj tým úspěšným zákrokem.
     
    21:12
    Na druhé straně se k dobré střelecké pozici dostal Lukojanov, jenž napřáhl z prostoru mezi kruhy, jeho následná střela však skončila přímo v náruči Ustinského.
     
    21:34
    A zase se v útoku vystřídali domácí s hosty. Ti zamířili do domácího teritoria a na Garipova vyslal štiplavou střelu Česalin. Garipov mu ale ukázal pověstný semafor.
     
    22:05
    Andrej Alexejev se prodral ze středního pásma až do blízkosti domácího brankáře, na kterého zkusil blafák. Garipov znovu zasahuje a drží tak těsný náskok svého celku.
     
    23:06
    Arťom Lukojanov objel hostující branku, dostal se před brankáře Ustinského, kterého chtěl prostřelit mezi betony. Ovšem skulinku mezi nimi nenašel a akce domácích tak skončila.
     
    24:04
    Hráči Jekatěrinburgu oproti prvnímu dějství více ožili a před Garipovem hrozí několika střelami. Zatím však Garipov odolává a opět svůj tým podržel proti jedovce Michnova.
     
    25:22
    Hosté chybovali v útočném pásmu a sami se o něj připravili. Toho mohli využít domácí, ale do úniku před Ustinského se nedostali.
     
    26:07
    Máme tu vůbec první vyloučení tohoto zápasu. Na trestnou lavici putuje Justin Azevedo, který si odpyká trest za držení.
     
    26:27
    Hosté se hned uhnízdili v pásmu domácího celku a roztáčejí přesilovkový kolotoč. Několik střel mířilo před branku Garipova, ale ani jedna z nich se neujala. Následně pak se domácí osvobozují.
     
    27:28
    Poté museli další akci zakládat hosté z hloubi vlastního obranného pásma, ale před Garipovem nakonec vůbec nic nevymysleli. Znovu tak míří kotouč až před Ustinského.
     
    28:07
    Justin Azevedo skáče na led a Kazaň je tedy kompletní.
     
    28:35
    Další vyloučení domácích. Abrosimov zahrál vysokou holí a už sedí na trestné lavici. Další početní výhoda pro hosty.
     
    29:14
    Hosté se v útočném pásmu příliš nezdrželi. Domácí jim sebrali kotouč a okamžitě ho poslali až před Ustinského.
     
    29:38
    Znovu se Kazaň osvobodila. Ohtamaa dojel kotouč v rohu kluziště ve vlastním pásmu a hned ho poslal daleko od kazaňské branky.
     
    30:17
    Tato přesilovka se hostům vůbec nedaří. Domácí je k ničemu prakticky ještě nepustili a opět je tu jejich osvobození. Další vteřinky pošetřili hráči Barsu.
     
    30:35
    Abrosimov je na ledě, domácí ubránili další početní nevýhodu a nyní jsou už v plném počtu.
     
    31:16
    Andrej Popov dostal přihrávku do prostoru mezi kruhy, poté vyslal na Ustinského vzdušnou střelu, která končí v jeho lapačce.
     
    31:35
    Po dvou vyloučení domácích se znovu Kazaň rozjela a opět několikrát zahrozila v pásmu hostů. Ustinskij ale všechny střely domácích zlikvidoval.
     
    32:49
    Kazaň vstřelila branku!
    A převahu opět domácí zúročili. ANDREJ POPOV předvedl krásnou individuální akci, kdy po tom, co převzal kotouč, projel do útočného pásma jako nůž máslem a poté nahodil kotouč před branku hostů, kde si ho do vlastní branky srazila obrana Jekatěrinburgu – 2:0. Asistence: Atte Ohtamaa, Anton Glinkin.
    32:49 Andrej POPOV - 2:0
     
    33:00
    Následuje komerční přestávka.
     
    34:02
    Hned po vhazování ve středovém kruhu se domácí dostali znovu do další šance, ale před brankou Ustinského nepřesně mířil Čerepanov.
     
    34:44
    Atte Ohtamaa se napřáhl na modré čáře k mohutné střele, tu poté vyrazil Ustinskij pouze před sebe, na dorážku Lukojanova však už dosáhl a po zákroku proti němu přerušuje hru.
     
    35:29
    Hosté mají kotouč na svých holích a snaží se ho protlačit do útočného pásma. Zatím však obrana Kazaně byla proti.
     
    35:58
    Třetí přesilová hra pro hosty. Musin inkasuje dvě minuty za podražení a jeho tým se bude znovu bránit ve čtyřech hráčích.
     
    36:25
    Kazaň opět pozorně brání a hned na začátku přesilové hry hostů vyhazuje kotouč až před Ustinského.
     
    36:59
    A další vyhození kotouče až před hostující branku a minuta přesilovky Jekatěrinburgu je pryč.
     
    37:38
    Česalin střílel z levé strany na Garipova, ten ale měl lapačku připravenou a stále tak drží nejen vedení svého celku, ale také nulu na svém kontě.
     
    38:30
    A první přesilovou hru si zahrají domácí hokejisté. Ščemerov dostává dvě minuty za podražení a už sedí na lavici hanby.
    První Číňan, který skóroval v KHL!

    Zach Jüe je prvním Číňanem, který skóroval v KHL???????????????? #repost @khl

    Fotka zveřejněná uživatelem CCM Hockey Czech Republic (@ccmhockeyczechrepublic),


     
    38:49
    Tkačjov hned střílel z pravého kruhu na branku hostů, kde ale byla připravena pozorná obrana, která zachytili puk a hned ho poslala do bezpečí.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:45
    Kazaň vstřelila branku!
    Ťukec před brankou Ustinského sehráli nyní domácí. Několik přihrávek si hráči Kazaně vyměnili, až se po jedné ze střel dostal ke kotouči ARŤOM LUKOJANOV, který tak v pokleku poslal černou gumu do hostující klece – 3:0. Domácí tak mají v závěru druhé třetiny už tříbrankový náskok. Asistence: Vladimir Tkačjov, Justin Azevedo.
    39:45 Arťom LUKOJANOV - 3:0
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    I druhé dějství je minulostí. V něm domácí hokejisté přidali další dvě branky a před třetí periodou tak mají pohodlný tříbrankový náskok. Hosté určitě ještě zbraně nesloží, ale proti rozjeté Kazani to jednoduché mít nebudou. Třetí třetina začne přibližně v 17:45.
     
    Střely na branku: 11 – 9
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:44
    Domácí začali třetí třetinu náporem před brankou hostů, ale u levé tyčky nenašel svou střelou skulinku Andrej Popov.
     
    41:24
    Na druhé straně se ke střeleckému pokusu dostal Michnov, kapitán Avtomobilistu však svou následnou střelu mezi tři tyče neposlal.
     
    42:31
    Jevgenij Česalin schytal střelu domácích a kotouč zasáhl jeho nohu. S bolestivou grimasou opouští ledovou plochu a už je v péči lékařů.
     
    43:28
    Varnakov se dostal do blízkosti hostující klece, kde vyslal nebezpečnou střelu. Kotouč letěl těsně nad břevno Ustinského branky a ten ho usměrnil do své lapačky.
     
    44:57
    Hráči Jekatěrinburgu se dostávali do slibné akce, ale tu zastavilo postavení mimo hru, která se tak stěhuje zpět do středního pásma.
     
    45:08
    Anton Glinkin se prosmýkl obranou hostů do jejich teritoria, kde si nabruslil blíže Ustinskému, jenže jeho pokus byl obranou Jekatěrinburgu sražen do ochranné sítě.
     
    46:36
    Nikita Čerepanov zatáhl puk do útočné třetiny, kde poté zpoza hostující branky hledal svou přihrávkou Tkačjova, druhý jmenovaný však poslal kotouč jen těsně vedle hostující klece.
     
    46:45
    Na řadu přichází další komerční přestávka.
     
    47:40
    Domácí mají kotouč na svých holích a kombinují před brankou Jekatěrinburgu. Následně poté se do pořádné rány opřel Justin Azevedo, jenže jeho prudkou střelu lapil Ustinskij.
     
    48:43
    Trma-vrma před Ustinským. Ten chvíli nevěděl, kde má puk po několika střelách domácích, nakonec ho ovšem našel ve své výstroji.
     
    49:46
    Čestný úspěch mohl zaznamenat Petr Koukal, který tečoval před domácí brankou střelu Garejeva, jenže Garipova o čisté konto nepřipravil.
     
    50:25
    Jevgenij Miťakin si nabruslil do blízkosti brankáře Garipova, který příložníkem zlikvidoval jeho dobře mířenou střelu.
     
    51:29
    Ustinskij se nyní vyznamenal dalším přesným zákrokem, když vymazal Justina Azeveda.
     
    51:47
    Kazaň vstřelila branku!
    Nyní už byl ale Ustinskij na JUSTINA AZEVEDA krátký. Ten převzal kotouč od svého spoluhráče, nabruslil si do prostoru mezi kruhy, odkud propálil brankáře hostů – 4:0. Asistence: Damir Musin, Alexandr Svitov.
    51:47 Justin AZEVEDO - 4:0
     
    53:12
    Ke slibné šanci se na druhé straně dostali hosté, Torčeňuk střílel zblízka Garipovovi, jenže domácí brankář ho přelstil svým zákrokem a stále tak udržel své čisté konto.
     
    55:01
    Obuchov se dostal k levé tyčce branky hostů, kam poté zamířila jeho střela. Ale Ustinskij ji dokázal zachytit a nyní podržel svůj tým.
     
    56:12
    Domácí hokejisté pouze kontrolují hru a už se příliš nikam neženou. Jejich čtyřbrankový náskok by necelé čtyři minuty před koncem třetí části neměl být v ohrožení.
     
    56:50
    Michnov poslal přízemní střelu z levého kruhu, kterou pod svoji lapačku ukryl domácí brankář.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:17
    Tváří v tvář Ustinskému se nyní ocitl Justin Azevedo, ale svoji žabku, kterou nahodil v jeho těsné blízkosti, nedokázal poslat mezi tři tyče.
     
    58:49
    Glinkin zavezl puk do útočného pásma, kde posléze přihrál svému spoluhráči Popovovi, ale druhý jmenovaný na něho nakonec nedosáhl.
     
    59:45
    Kazaň vstřelila branku!
    V samotném závěru ještě pojišťují výhru domácí hokejisté. MICHAL JORDÁN dostal nad vrchol pravého kruhu přihrávku a odtud nechytatelnou bombou vymetl v síti hostů všechny pavučiny – 5:0. Asistence: Anton Glinkin, Nikita Čerepanov.
    59:45 Michal JORDÁN - 5:0
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Kazaň po velmi dobrém výkonu vítězí rozdílem pěti branek a připisuje si tak po zásluze plný počet bodů do tabulky. Hosté tak z ledu Barsu odjedou s prázdnou.
     
    Střely na branku: 33 – 24
     
    Československá stopa v utkání

    Michal Jordán (KZN) – 1+0, 1 střela, čas na ledě 16:43

    Petr Koukal (JEK) – 0+0, 2 střely, čas na ledě 15:47
     
    Dnešnímu utkání přihlíželo 7 015 diváků.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany vše. Přeji hezký zbytek sobotního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit na shledanou. (18:19:36)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 10. Čibisov (Žukov, S. Zacharčuk), 33. An. Popov (Ohtamaa, Glinkin), 40. Lukojanov (Tkačjov, Azevedo), 52. Azevedo (D. Musin, Svitov), 60. Jordán (Glinkin, Čerepanov)


    Ak Bars Kazaň: Garipov – S. Zacharčuk, Tokranov, Ohtamaa, Abrosimov, Jordán, D. Musin, Čerepanov – Varnakov, Malychin, Obuchov – Lukojanov, Svitov (C), Azevedo – M. Gluchov, An. Popov, Glinkin – Žukov, M. Lazarev, Čibisov – Tkačjov.
    Avtomobilist Jekatěrinburg: Ustinskij – Ščemerov, Kivistö, Andersén, Megalinskij, Timašov, Alexej Vasilevskij, Turbin – Simakov, Tičar, Golyšev – Michnov (C), Koukal, A. Garejev – Monja, Torčeňuk, Česalin – K. Volkov, A. Alexejev, Miťakin – A. Romanov.

    Rozhodčí: Bělov, Gebej – Misjur, Jakov

    Diváci: 7015
    bahis siteleri