Oostende – Standard 3:1 (kon.) | Mechelen – Gent 2:0 (kon.) | Mouscron – Kortrijk 0:1 (kon.)
Waasland-Beveren – Anderlecht 2:1 (kon.)
konec
KV Oostende
3:1 (2:0)
Standard Lutych
Neděle 30.10.2016, 14:30 • Versluys Arena (Oostende) • Belgická liga • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    KV Oostende využil výhodu domácího prostředí a Standard Lutych porazil 3:1. Už v prvním dějství si domácí tým vypracoval dvougólový náskok a ten po změně stran ještě navýšil. Lutyšský celek dokázal po hodině hry už jenom snížit, a ačkoliv si vytvořil šance na další góly, ty zůstaly nevyužity. (16:25:23)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Znovu Edmilson Junior. Přízemní nabídku brazilského fotbalisty Proto zkrotil u brankové konstrukce své brány.
     
    90+2
    Edmilson Junior se na levém okraji vápna kličkama snažil obránci zamotat nohy, a když zjistil, že to nepůjde, vyslal přetažený centr, který prolétl nad hlavama všech hráčů. Balon doskákal až do zámezí a vhazovat bude Oostende.
     
    90
    Fotbalisté KV zahrávali další rohový kop a míč do hry uvedli pomocí krátké přihrávky.
     
    88
    Pomalu, ale jistě se blíží konec utkání a domácí tým si hlídá vypracovaný dvougólový náskok.
     
    86
    Oostende mělo možnost kopat roh, ten se domácímu družstvu nepovedl podle představ.
     
    83
    Poslední střídání v týmu KV Oostende: Berriera nahradí Siani.
     
    82
    Standard se nevzdává ani v oslabení a s nepříznivým výsledkem se stále snaží něco udělat! Ze střední vzdálenosti vypustil jedovatou střelu Belfodil a Proto měl co dělat, aby míč nepropadl za jeho záda. Tohle musela být velice štiplavá rána.
     
    81
    Tvrdými zákroky se v tomto utkání opravdu nešetří. Další z nich předvedl Vandendriessche (KV Oostende), který skluzem zezadu atakoval Edmilsona Juniora a může být rád, že inkasoval pouze kartu žluté barvy. Jeho zákrok totiž také volal po vyloučení.
     
    80
    Střídání v týmu KV Oostende: ze hřiště odchází Dimata, přichází Akpala.
    78. Červená karta
     
    78
    Po dlouhém vyhození Prota se El Ghanassyův loket objevil v obličeji Faia (Standard Lutych) a tady rozhodně nemůže přijít jiný trest, než ten nejpřísnější – červená karta po druhé žluté!
     
    77
    Hosté zahrávali rohový kop a po nastřelené ruce Rozehnala se dožadovali odpískání penalty, píšťalka hlavního sudího však zůstala němá.
     
    76
    Až nyní se domácí dokázali vymanit z tlaku a průnik Dimaty zastavil za cenu podražení ještě před půlící čárou Trebel (Standard Lutych), jenž byl za svůj nešetrný zákrok potrestán prostřednictvím žluté karty.
     
    73
    Hlad hostujících hráčů po vstřelené brance je obrovský! Belfodil odeslal míč zleva do předbrankového prostoru, kde se k volnému míči po předchozím odrazu dostal Orlando Sá, avšak z bezprosteřdní blízkosti si na Protovi vylámal zuby.
     
    70
    Třetí a zároveň poslední střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odešel Raman a místo něho nastoupil Mbenza.
     
    69
    Šance hostů na snížení dvougólového manka! Raman z pravé strany vnikl do vápna a po jeho dloubáčku došlo na pozici penaltového puntíku k hlavičkovému zakončení, proti němuž se Proto zaskvěl. Obezřetný musel být brankář Oostende také při dorážce, ta nakonec prosvištěla těsně kolem levé brankové konstrukce.
     
    66
    Fanoušek Standardu Lutych v přerušené hře zasáhl blíže nespecifikovaným předmětem brankáře Prota do tváře, a hra proto musela být na nějakou dobu přerušena. Inkriminovaný zásah se uskutečnil ve chvíli, kdy šel strážce oostendenské svatyně za svou bránu pro míč.

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 11. Dimata, 21. Berrier, 48. Berrier (pen.) – 63. Sá

    Karty:   24. Marušić (OOS), 81. Vandendriessche (OOS) – 14. Raman (STA), 20. Goreux (STA), 22. Laifis (STA), 48. Fai (STA), 76. Trebel (STA)   78. Fai (STA)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 9:5. Střely mimo: 3:5. Rohy: 9:6.
    KV Oostende: Proto – Capon, Rozehnal, Milić, Marušić – Vandendriessche, Jonckheere – Canesin (65. Musona), Berrier (83. Siani), El Ghanassy – Dimata (80. Akpala)
    Náhradníci: Antunes, Siani, Cyriac, Musona, Ovono, Akpala, Godeau

    Standard Lutych: Gillet – Goreux (46. Willyam), Laifis, Fiore (46. Edmilson Junior) – Fai, Enoh, Trebel, Echiejile – Beldofil – Sá, Raman (70. Mbenza)
    Náhradníci: Emond, Hubert, Mbenza, Cissé, William, Lavalée, Edmilson Junior

    Rozhodčí: Geldhof – Baillieul, Lemaire
    ocianews.com