Finsko – Česko 4:2 (kon.)
konec
Finsko
4:2 (1:0, 2:1, 1:1)
Česko
Pátek 04.11.2016, 17:30 • Kauniainen • Reprezentace do 19 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30 a budeme z něj přinášet změny stavu.
     
    Českou sedmnáctku čeká od začátku letošní sezóny teprve druhá reprezentační akce. Během tří dnů odehraje tři utkání proti Finsku v Kauniainenu, finském Vantaa a Espoo.
     
    Češi už letos absolvovali Turnaj čtyř zemí v Drážďanech, a to na konci července. Turnaj ale českému výběru pod vedením Jiřího Dopity příliš nevyšel. Na úvod sice Češi v derby porazili Slovensko 3:1, proti Švýcarsku se pak ale nedokázali prosadit a museli se smířit s prohrou 0:4. Ve třetím zápase na turnaji narazili Češi na Německo, kterému však podlehli 1:4.
     
    Nominace ČR:

    Tomáš Hanousek (Södertälje SK), Tomáš Guman (Lulea HF), Milan Klouček (HC Dynamo Pardubice), Adam Wolf (HC Sparta Praha), Jan Bartko, Filip Haman (oba HC Oceláři Třinec), Lukáš Kaňák, Tomáš Vracovský, Marek Rubner (všichni HC Škoda Plzeň), Michal Furch, Filip Dvořák, Roman Dymáček (všichni HC Kometa Brno), Ondřej Šulek (HC Motor České Budějovice), Jakub Husa, Matouš Bělohorský (oba Bílí Tygři Liberec), Ladislav Pospíchal, Aleš Heinrich (oba HC Dukla Jihlava), Radovan Pavlík (Mountfield Hradec Králové), Jan Bečvář, Jan Dufek (oba HC Verva Litvínov), Štěpán Fryčara (PSG Zlín), František Wágner (SK Kadaň), Dominik Pavlát (Piráti Chomutov).

     
    Úvodní sestavy:

    Finsko: Kaarlehto (Ruusu) – Reunanen (C), Laavainen, Virtanen, Pylkkänen, Suistio, Allén, Pynnönen, Nousiainen – Lahtinen, Stråka, Nurmi – Innala, Uomala, Sihvonen – Haapanen, Kuiri, Hämäläinen – Ratinen, Luostarinen, Ikonen.

    Česko: Klouček (Wolf) – Hanousek, Kaňák, Furch, Husa, Pospíchal, Haman, Valík – Pavlík, Šulek, Vracovský – Dufek, Dvořák (C), Guman – Bělohorský, Wágner, Dymáček – Heinrich, Bečvář, Fryčara – Janele.

    Rozhodčí: Brännare, Boman – Riikonen, Niskanen.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    08:13
    Češi se musí bránit! Štěpán Fryšara (CZE) hákoval jednoho z protihráčů, a tak je potrestán dvěma minutami na trestné lavici.
     
    08:27
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Domácí přesilovku velmi rychle využívají a otevírají skóre utkání, když českého brankáře prostřelil ROOPE LAAVAINEN. Asistence: Tarmo Reunanen, Severi Lahtinen.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Po první třetině odchází do kabin spokojenější domácí Finové, kterým se v deváté minutě podařilo bleskově využít přesilovou hru po zásahu Roopeho Laavainena. Před oběma týmy jsou ale ještě další dvě třetiny, jak se utkání vyvine?
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:59
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové hned na začátku druhé třetiny uskakují českému výběru už na rozdíl dvou branek, když skulinku v Kloučkově výstroji dokázal najít ANTON STRÅKA. Asistence: Markus Nurmi, Tarmo Reunanen.
     
    21:48
    Přesilovka také pro Čechy! Jerre Innala (FIN) je potrestán dvěma minutami na lavici hanby za sekání.
     
    24:14
    Chvíli na to se ale dveře na trestnou otevírají i pro českého kapitána Filipa Dvořáka. Útočník českého výběru neuhlídal svou hokejku a je potrestán dvěma minutami za vysokou hůl.
     
    28:32
    Na trestnou lavici míří další z českých hráčů. Jan Bečvář (CZE) je potrestán menším trestem za sekání.
     
    31:52
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Sotva se Bečvář vrátil z trestné lavice, uskakuje Finsko českým juniorům o další gól. Na českého brankáře dokázal najít recept RIKU SIHVONEN. Asistence: Eetu Pylkkänen, Jere Innala.
     
    37:54
    Současně vyloučeni: Markus Nurmi (FIN) a Matouš Bělohorský (CZE) na dvě minuty za hrubost.
     
    38:20
    Chvíli na to míří na trestnou lavici i Anton Stråka (FIN). Domácí útočník si odpyká dvě minuty za hákování.
     
    39:33
    Česko právě vstřelilo branku!
    I Češi využívají přesilovku a pár vteřin před koncem druhé dvacetiminutovky po střele JANA DUFKA snižují náskok severského celku. Asistence: Tomáš Vracovský, Lukáš Kaňák.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    I druhá třetina vyšla lépe domácímu týmu, když už na začátku prostřední periody zvýšil náskok Finů Anton Stråka, chvíli po polovině utkání pak přidal třetí přesný zásah Riku Sihvonen. Také Češi ale dokázali, že umí využívat početní výhody a necelé půl minuty před koncem druhé třetiny snížil náskok Finska Jan Dufek.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    43:42
    Další vyloučení na straně Finů! Joona Ikonen (FIN) je potrestán menším trestem za krosček.
     
    45:31
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi znovu využívají přesilovou hru, a to na jejím konci, když na finského brankáře dokázal vyzrát MATOUŠ BĚLOHORSKÝ. Asistence: Ladislav Pospíchal.
     
    46:01
    Na trestnou lavici míří další z českých hráčů, a to Filip Haman (CZE) na dvě minuty za krosček.
     
    48:15
    Dvěma minutami za krosček je potrestán také Tomáš Guman (CZE).
     
    56:44
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Chvíli před koncem utkání se Finové trefují po čtvrté, a to zásluhou ANTTI VIRTANENA. Asistence: Oskari Uomala, Jere Innala.
     
    Konec zápasu.
     
    Češi na začátku třetí třetiny ještě snížili náskok Finů, když se trefil Matouš Bělohorský, domácí si ale v posledních minutách utkání pojistili svou výhru čtvrtou přesnou trefou z hole Antti Virtanena.
     
    Českou devatenáctku čeká stěhování a druhý zápas už v sobotu od 15 hodin. Tentokrát ve finském Tikkurila.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přejí příjemný zbytek večera. (20:45:58)

    Zuzana Spurná

    Branky a nahrávky: 9. Laavainen (Reunanen, Lahtinen), 21. Stråka (Nurmi, Reunanen), 32. Sihvonen (Pylkkänen, Innala), 57. Virtanen (Uomala, Innala) – 40. Dufek (Vracovský, Kaňák), 46. Bělohorský (Pospíchal)


    Finsko: Kaarlehto (Ruusu) – Reunanen (C), Laavainen, Virtanen, Pylkkänen, Suistio, Allén, Pynnönen, Nousiainen – Lahtinen, Stråka, Nurmi – Innala, Uomala, Sihvonen – Haapanen, Kuiri, Hämäläinen – Ratinen, Luostarinen, Ikonen.
    Česko: Klouček (Wolf) – Hanousek, Kaňák, Furch, Husa, Pospíchal, Haman, Valík – Pavlík, Šulek, Vracovský – Dufek, Dvořák (C), Guman – Bělohorský, Wágner, Dymáček – Heinrich, Bečvář, Fryčara – Janele.

    Rozhodčí: Brännare, Boman – Riikonen, Niskanen
    bahis siteleri