NY Islanders – Philadelphia 2:3 (0:1 po s.n.) | Buffalo – Toronto 1:2 (kon.) | NY Rangers – Edmonton 5:3 (kon.)
Washington – Winnipeg 4:3 (po pr.) | Tampa – Boston 3:4 (1:2 po s.n.) | Ottawa – Vancouver 1:0 (kon.)
Florida – New Jersey 4:3 (po pr.) | Chicago – Colorado 4:0 (kon.) | Dallas – St. Louis 6:2 (kon.)
Arizona – Nashville 3:2 (2:0 po s.n.) | Los Angeles – Pittsburgh 3:2 (po pr.) | San Jose – Calgary 2:3 (kon.)
konec
San Jose Sharks
2:3 (0:0, 0:2, 2:1)
Calgary Flames
Pátek 04.11.2016, 03:30 • SAP Center, San Jose • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Calgary tahalo za delší provaz většinu zápasu i díky Michaelu Frolíkovi.
     
    Tři hvězdy utkání

    Matthew Tkachuk (CGY) (2 + 0)
    Deryk Engelland (CGY) (0 + 2)
    Michael Frolík (CGY) (0 + 2) (06:08:24)
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) (0 + 0, 3 střely na branku, čas na ledě 16:19)
    Michael Frolík (CGY) (0 + 2, 5 střel na branku, čas na ledě 16:40)
     
    Střely na branku v zápase

    San Jose Sharks: 28

    Calgary Flames: 22
     
    Je konec zápasu mezi San Jose Sharks a Calgary Flames. Utkání bylo podle očekávání velmi vyrovnané a napínavé až do poslední vteřiny, nakonec berou body ze zápasu hosté. Jestli byl tento duel něčeho důkazem, tak faktu, že ne vždy záleží na herním projevu. V hokeji prostě rozhodují branky. A těch dnes dalo více mužstvo Plamenů. San Jose mělo ve druhé i třetí části o něco více ze hry, ale nevyužilo tolik možností. Dva góly dnes zaznamenal útočník Flames Matthew Tkachuk, který zaznamenal i vítěznou trefu. Smolný závěr pro San Jose a naopak radostný pro kanadský celek. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký pátek.
     
    Konec zápasu.
     
    59:38
    Pokračuje se tedy vhazováním na stejném místě jako před několika okamžiky, ale San Jose to nyní bude mít už hodně těžké.
     
    59:38
    Rozhodčí si ještě jeli předchozí situaci zkontrolovat na video, jestli náhodou puk neskončil v kleci. Ale to je málo pravděpodobné, i tak je tento krok od arbitrů zápasu rozumný.
     
    59:38
    Hodně velká mela na brankovišti Calgary, kde se hned několik hráčů tlačilo do klece a snažilo se tam docpat kotouč po ledě. Ale nakonec neúspěšně, je z toho pouze další vhazování.
     
    59:27
    Až nyní musel Chad Johnson zasahovat a nakonec raději i přerušit hru. Bude se vhazovat po jeho levé ruce na pravém kruhu.
     
    59:08
    Už běží poslední minuta základní hrací doby, Žralokům se nyní vůbec nedaří trvaleji usadit před zařízením jejich soupeře.
     
    58:48
    Schlemko mohl pálit od modré čáry a také tak nakonec učinil. Ale netrefil puk přesně a San Jose následně rychle přišlo o útočnou třetinu.
     
    58:37
    San Jose Sharks si celkem pochopitelně vybírají oddechový čas.
     
    58:37
    Chad Johnson má kus černé gumy v rukavici poté, co jej od levého mantinelu prověřil Joe Thornton. Celkem snadná práce pro gólmana hostů.
     
    58:23
    Hokejisté San Jose Sharks už hrají s prázdnou brankou a jedním hráčem v poli navíc. A prozatím domácí parta drží útočné pásmo.
     
    58:06
    Navíc si nyní musel zásah připsat Martin Jones, na jehož pálil Gaudreau. Calgary má k dispozici vhazování v útočné třetině.
     
    57:50
    Obránci domácích čekají, až jejich spoluhráči dostřídají a budou moci postupovat směrem dopředu. Ale zatím se hraje převážně ve středním pásmu.
     
    57:21
    Zakázané uvolnění hostů. Martin Jones zatím zůstává v brance, ale dá se očekávat, že zanedlouho zamíří na střídačku.
     
    57:09
    Žraloci až moc spěchali do útočné třetiny. Na modré čáře jim je odpískáno postavení mimo hru. Takže se bude vhazovat ve středním pásmu.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 41. Burns (Pavelski, J. Thornton), 50. M. Karlsson (Vlasic, Tierney) – 37. Brouwer (Ferland, S. Bennett), 39. Tkachuk (Engelland, Frolík), 56. Tkachuk (Frolík, Engelland)


    San Jose Sharks: M. Jones – P. Martin, Burns, Vlasic, Braun, Dillon, Schlemko – Bødker, J. Thornton, Pavelski (C) – Donskoi, Couture, J. Ward – Marleau, Hertl, M. Karlsson – Haley, Tierney, Wingels.
    Calgary Flames: Ch. Johnson – Giordano (C), Brodie, Jokipakka, D. Hamilton, Kulak, Engelland – J. Gaudreau, Monahan, Chiasson – Versteeg, S. Bennett, Brouwer – Tkachuk, Backlund, Frolík – Bouma, Stajan, Ferland.

    Rozhodčí: Rehman, Chmielewski – Wheler, Sericolo

    Diváci: 17 562
    thejrc.org