Studénka Sledge – Zlín sledge 3:1 (kon.) | Karlovy Vary – Litvínov 6:0 (kon.) | HC Sparta Praha Sledge – Č.Budějovice 3:0 (kon.)
SOHO Olomouc – SHK Mustangové 0:2 (kon.)
konec
SOHO Olomoučtí Kohouti
0:2 (0:1, 0:1, 0:0)
SHK Mustangové AUTO IN
Neděle 06.11.2016, 16:00 • Zimní stadion, Olomouc (kapacita: 5500 míst) • Česká para hokejová liga • 8. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Hezké nedělní odpoledne, sledge hokejová liga dnes vstoupí do své druhé poloviny v základní části a čeká nás tak logicky osmé kolo. V něm se proti sobě utkají i SOHO Olomouc s SHK Mustangy. Utkání startuje v 16:00!
     
    SOHO Olomoučtí Kohouti
    Domácí zatím v probíhajícím ročníku nacházejí ve spodní polovině tabulky. V dosavadních sedmi odehraných zápasech si prozatím připsali dvě výhry, když nejprve ve druhém kole porazili Motor a poté v posledním říjnovém kole Litvínov. Těchto šest bodů jim prozatím stačí na šestou příčku, když ztrácí šest bodů na svého dnešního soupeře, který je pátý, a mají náskok nad sedmým Motorem rovné tří body. Nejproduktivnějším hráčem Hanáků je prozatím Slavomír Ferenčík s šesti kanadskými body (5+1).
     
    SHK Mustangové AUTO IN
    Loni třetím pardubickým sledgehokejistům se letos až tak nedaří, po sedmi odehraných zápasech tohoto ročníku jsou totiž až pátí, ovšem na čelo jim až tolik bodů neschází. Vedoucí Karlovy Vary jsou totiž odskočeny jen o pět bodů. Hosté si v letošním průběhu ligového ročníku připsali čtyři výhry, když zdolali Motor, Litvínov, Karlovy Vary a včera také Olomouc. Nad jejich síly byli ovšem tabulkoví rivalové o přední příčky, podlehli totiž Zlínu, Studénce i Spartě. Nejproduktivnějším hráčem hostí je momentálně Pavel Kubeš s 26 kanadskými body (18+8), což je také zatím lídr celé soutěže.
     
    Poslední 3 zápasy obou týmů v lize

    SOHO Olomoučtí Kohouti
    05.11.2016 Mustangové x SOHO 4:2
    23.10.2016 Litvínov x SOHO 2:7
    22.10.2016 Karlovy Vary x SOHO 5:0

    SHK Mustangové AUTO IN
    05.11.2016 Mustangové x SOHO 4:2
    23.10.2016 Karlovy Vary x Mustangové 1:2
    22.10.2016 Litvínov x Mustangové 0:13
     
    Poslední 3 vzájemné zápasy v lize
    05.11.2016 Mustangové x SOHO 4:2
    09.01.2016 Mustangové x SOHO 6:0
    26.09.2015 SOHO x Mustangové 1:6
     
    Úvodní sestavy:

    SOHO Olomoučtí Kohouti: Černoch – Gergerly, Veselý, Novák (C), Jedlička, Mikuš, Prášil, Večeřek, Kardoš, Ferenčík, Stašák

    SHK Mustangové AUTO IN: Drahý – Kolek, Štěpjak, Kubeš J., Michalec, Kubeš P., Buhr, Doležal, Kořínek, Buhr, Chudomský.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:13
    Michalec se snažil proniknout od útočné třetiny domácích, ale přes bránícího Večeřka neprošel. Kohouti tak mohou jít do útoku.
     
    01:17
    Drahý musel být ve střehu, protože domácí ofenzíva se nebezpečně přiblížila pardubické brance, ovšem zatím bez střeleckého pokusu.
     
    02:15
    Tentokrát se do pásma soupeře dostaly Pardubice, Pavel Kubeš však svou střelou nemířil přesně.
     
    03:06
    Gergerly se dostával do přečíslení, v poslední chvíli mu však zkřížil cestu Pavel Kubeš, který nakonec zabránil většímu olomouckému tlaku. Pardubice jsou zatím v obraně pozorné.
     
    03:48
    Velkou šanci se přispal Kolek, ale svou střelu po hezkém vyjetí na střed nezamířil do brány. Černoch měl v této situaci velkou kopu štěstí!
     
    04:37
    Pardubice vyhazují puk přes všechny čáry, vhazovat se tak bude zpátky před jejich bránou.
     
    05:22
    Černoch musel být znovu připraven, protože Doležal s Kořínkem vymysleli zajímavou kombinaci. Olomoucký brankář však jejich snažení zabraňuje bezchybným zákrokem, když se přesunul od jedné tyčky ke druhé.
     
    06:09
    Pavel Kubeš nahodil puk na domácí svatyni, zde se však znovu ukázal ve skvělé formě Černoch, jenž puk vyráží do rohu kluziště.
     
    06:48
    Jiří Kubeš zabránil dalšímu olomouckému výpadu, když odzbrojil rychlého Mikuše. Zatím se domácí nedostávají moc na dostřel pardubické klece.
     
    07:55
    Večeřek se mohl dostat do breaku, ale na ke skákajícímu puku mu scházelo pár milimetrů. Pardubičtí tak mohou rozehrávat do zadních řad.
     
    08:56
    Pardubický nápor je na pár okamžiků přerušen, Buhr byl totiž sudími nachytán v ofsajdu.
     
    09:28
    Michalec se nakonec těsně nedostal do vyložené příležitosti, protože se mu puk svezl ještě na modré čáře. Kohouti zklidňují hru a rozehrávají zpoza své brány.
     
    10:34
    Gergerly se ocitl sám před Drahým, ale nakonec z bezprostřední blízkosti nevypálil. Puk se mu totiž v nejnevhodnější okamžik svezl z čepele.
     
    10:58
    Drahý byl pod dlouhé době v permanenci, ale všem domácím střeleckým pokusům nakonec zabránil. Hosté si tak na chvíli mohou oddychnout.
     
    11:31
    Novák se dostal ke střele od mantinelu, ovšem zamířil jen doprostřed brány, kde už byl připravený Drahý. Domácí teď nebyli daleko od první branky zápasu!
     
    11:56
    I Černoch však musel zůstat ve střehu, jenomže Pavel Kubeš nakonec mířil jen do připravené lapačky olomoucké brankáře.
     
    12:35
    Jiří Kubeš si hezky najel za obranné linie Olomouckých, ale nakonec jeho útok skončil v rohu hřiště. Domácí beci jej totiž svou početní převahou přehráli a uzmuli mu puk z hole.
     
    13:49
    Do dvou šancí se v těchto chvílích dostala Olomouc! Novák a později i dorážející Gergerly se však přes pozorného Drahého neprosadili.
     
    14:02
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Hosté se ale nakonec přece jen dostávají do vedení! Hezkou kombinaci předvedlo duo Kubešů, když se po hezké průnikové přihrávce prosazuje PAVEL KUBEŠ do poloodkryté brány. Asistence: Jiří Kubeš.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    Domácí se v první třetině zpočátku do šancí moc nedostávali, protože Mustangové se snažili o rychlou nátlakovou hru. Ke konci první patnáctiminutovky se už ale ke střelám dostalo SOHO, jejich nevyužití však využili hosté, kteří z protiútoku otevřeli skóre v poslední minutě první periody.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    15:38
    Kardoš se snažil upláchnout podél mantinelu, ovšem pozorný Pavel Kubeš mu v tom zabránil. Pardubice jdou znovu do breaku.
     
    16:02
    Do úniku se skoro dostal Večeřek, ale nakonec jej ubránil pozorný Pavel Kubeš, který ještě jeho střelecký pokus ztečoval mimo bránu. Domácí se zatím moc nedostávají do šancí.
     
    17:28
    Štěpjak se nedokázal vyvarovat při přechodu modré ofsajdu, vhazování tak proběhne ve středním pásmu.
     
    18:46
    Domácí obrana byla v posledních okamžicích pod velkým tlakem, když do její hloubky vjel Doležal. Nakonec však pardubický forvard o puk přišel za bránou kvůli početní nevýhodě. oproti olomouckým hráčům.
     
    19:38
    Tentokrát se jako hlavní hrozba pro Drahého ukázal agilní Novák, jenž se dokázal prosmýknout mezi třemi hráči Mustangů, nakonec vak raději vrací puk k bekům.
     
    20:28
    Drahý ale přesto musel zasahovat, domácí se totiž odvážili k několika střeleckým pokusům. Ten poslední však také chytl pardubický golman a přerušuje na chvíli hru.
     
    21:55
    Doležel ztratil puk u mantinelu, když si hlídali dva protihráči a vybídl tak Kohouty ke kontru. Střelu Gergerlyho však Drahý bez problému chytá.
     
    22:41
    Štěpjak s Kolkem se pokoušeli napadat domácí beky, ovšem prozatím bez úspěchu. Kohouti totiž v obranné fázi prozatím moc nekazí.
     
    23:29
    Jiří Kubeš pálil po zisku odraženého puku jen do pozorného Černocha který se natáhl přes celou bránu a nedal možnost Mustangům skórovat. Vhazovat se bude před domácí klecí.
     
    23:58
    Sudí ještě musel vysvětlovat Pavlu Kubešovi předchozí situaci, kdy do něj tvrdě narazil olomoucký bek. Rozhodčí však tuto situaci nevyhodnotili jako nedovolenou.
     
    24:25
    Ofsajd přerušuje pardubické snažení o ohrožení brány. Vhazování proběhne ve středním pásmu.
     
    24:38
    Pardubice právě vstřelily branku!
    A Pardubice vedou už o dvě branky! Stejně jako v minulém případě se na brance podíleli oba Kubešovi, když se znovu prosazuje střelou z bezprostřední blízkosti Černocha PAVEL KUBEŠ. Asistence: Jiří Kubeš.
     
    25:55
    Drahý měl v předchozích sekundách plné ruce práce, Ferenčík jej totiž zkusil ohrozit střelou z mezikruží. Pardubický golman však výborným zákrokem tuto šanci zneškodňuje.
     
    26:55
    Černochovi musel na brankové čáře vypomoct i Večeřek, protože Jiří Kubeš se pokusil o dorážku po střele Pavla Kubeše. SOHO se pro tuto chvíli ubránilo.
     
    27:30
    Pavel Kubeš se pokoušel dostat do zakončení, ale nakonec mu puk v poslední okamžik uskočil. Domácí se na chvíli dostávají z pardubického sevření.
     
    28:53
    Na trestnou lavici jde v tuto chvíli pardubický hráč. Marek Michalec byl totiž vyloučen za napadení. SOHO tak dostává možnost první přesilovky.
     
    29:25
    Domácím se však zatím nedaří svou kombinaci dotáhnout ke střeleckému pokusu. Drahý tak zatím odolává a drží bez větších problémů čisté konto.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině šli do výraznějšího tlaku hosté, kteří vesměs ovládali kluziště. Domácí sice měli také pár příležitostí, ale ve všech jejich šancích je zachránil pozorný Drahý. Hosté se tak místo bránění mohli vrhnout na další útočná dobrodružství, která nakonec vyplynula i ve druhou dnešní branku, kterou znovu vstřelil český reprezentant Pavel Kubeš. Do třetí periody vstoupí domácí ještě po prvních padesát sekund v početní převaze, uvidíme, zda se tento fakt nějak podepíše na výsledku zápasu. Třetí třetina startuje v cca 17:10.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    30:30
    Hostům se nedařilo pořádně rozehrát, puk tak letí až za bránu Černocha, kde jej sbírají domácí obránci a mohou pokračovat směrem vpřed.
     
    30:53
    Hosté v plném počtu.
     
    31:14
    Domácím ani po konči přesilovky nedaří dostat do pásma Mustangů, hosté jsou totiž velice pozorní už ve středním třetině ledu.
     
    31:50
    Delší tlak Pardubic nakonec zakončuje střelou Pavel Kubeš, puk ovšem letí jen do betonu brankáře Černocha, který jej vyráží mimo tři tyče.
     
    32:59
    Kolek se pokoušel dostat do úniku, Pavel Kubeš mu však poslal o milimetr delší pas. Sudí tak pískají zakázané uvolnění.
     
    33:34
    Stašák se snažil napadat rozehrávku hostů, ale na zkušené beky Pardubic nevyzrál. Domácí se tak musí znovu vrátit před svou bránu.
     
    34:40
    Černoch raději podržel puk v lapačce po střele Buhra, která letěla těsně vedle brány. Pardubice jsou znovu ve velkém tlaku.
     
    35:02
    Mustangové budou hrát znovu v oslabení, za napadení totiž odjel k trestné lavici Lukáš Kořínek, který atakoval v obranné třetině útočícího Ferenčíka.
     
    35:43
    Domácí však zatím nenašli recept na pardubickou defenzívu, Mikuš pálil jen pod tlakem nad bránu Drahého.
     
    36:48
    SOHO zatím stále nenachází cestu na průnik k pardubické kleci střední pásmo je totiž prozatím výborně bráněno defenzívou v čele s Pavlem Kubešem.
     
    37:02
    Hosté v plném počtu.
     
    38:03
    Pardubice si připsali další velký tlak, když se Kubeš s Buhrem snažili procpat kotouč do sítě. Jenomže Černoch s výpomocí Kardoše situaci ustáli a olomoucký brankář pro jistotu ještě přerušuje hru.
     
    39:02
    Dnes půjde poprvé do oslabení i Olomouc, Slávo Ferenčík je vyloučen za vrážení na hrazení.
     
    39:53
    Do zajímavého breaku se dostával Kardoš, ale nakonec přece jen i díky rychlému návratu beků nezakončil. Drahý si tak nakonec nepřipisuje zákrok.
     
    41:02
    Domácí v plném počtu.
     
    41:34
    Pardubice po nevyužité přesilovce přece jen tlačí, Černoch si však v této periodě vždy poradil a nedal možnost Mustangům na zvýšení jejich náskoku.
     
    42:02
    Hosté vyhazují puk až za bránu Kohoutů, vhazovat se tak bude díky zakázaného uvolnění zpět u hostující branky.
     
    42:39
    Kořínek s Doležalem se snažili propasírovat puk přes skrumáž u domácí brány, Černoch ale puk nakonec ve strkanici našel a ukryl pod beton.
     
    43:47
    SOHO však před koncem chce přece jen ještě zdramatizovat celý zápas, branku se však Kohoutům ani po hezkých akcích Ferenčíka vsítit nepovedlo.
     
    44:35
    Veselý pálí od modré jen mimo tři tyče, Pardubice si už asi svůj náskok udrží.
     
    Konec zápasu.
     
    Hostům se nakonec podařilo ubránit dvougólový náskok a důležitým ziskem tři bodů zůstávají v kontaktu s čelem tabulky. Pardubice dnes svého soupeře ve většině činností přehrávaly, domácím navíc scházelo štěstí při zakončení, když několikrát nebyli daleko od vstřelení branky. Drahý však nakonec udržel čisté konto, když se při několika situacích musel pořádně otáčet. Obě branky dnes vsítil Pavel Kubeš, který se podle všeho udrží v čelní pozici v kanadském bodování soutěže. Ode mně je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek dne. (17:36:03)

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 15. Kubeš (Kubeš), 25. Kubeš (Kubeš)


    SOHO Olomoučtí Kohouti: Černoch – Gergerly, Veselý, Novák (C), Jedlička, Mikuš, Prášil, Večeřek, Kardoš, Ferenčík, Stašák
    SHK Mustangové AUTO IN: Drahý – Kolek, Štěpjak, Kubeš J., Michalec, Kubeš P., Buhr, Doležal, Kořínek, Buhr, Chudomský
    bahis siteleri