Boston – Buffalo 4:0 (kon.) | NY Islanders – Vancouver 4:2 (kon.) | Florida – Tampa 3:1 (kon.)
konec
Boston Bruins
4:0 (0:0, 3:0, 1:0)
Buffalo Sabres
Úterý 08.11.2016, 01:00 • TD Garden, Boston • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u dalšího zápasu kanadskoamerické NHL. Nejprestižnější hokejová soutěž světa má v další den na programu tři utkání a jedním z nich je zápas mezi Bostonem Bruins a Buffalem Sabres. Úvodní buly v bostonské TD Garden bude vhozeno kolem 1:10 hodin.
     
    Boston Bruins:
    Medvědům se v dosavadním průběhu NHL příliš nedaří. O tom vypovídá 12 bodů ze dvanácti získaných zápasů. Když se zdálo, že v Bruins se blýská na lepší čas a Boston vyhrál tři zápasy na hřištích soupeřů za sebou, přišla domácí porážka 2:5 s Rangers. V tabulce Atlantické divize je Boston na sedmém místě z osmi celků, když má dvanáct bodů (stejně jako Buffalo) a je jedním ze dvou týmů s negativním skóre v divizi – 26:32. Co se konference týče, patří Medvědům třináctá pozice a na osmé Toronto mají jednobodový deficit, stejně jako s lepším skóre Buffalo a Columbus.

    Poslední zápasy Bostonu:
    Boston – NY Rangers 2:5
    Tampa – Boston 3:4 sn.
    Florida – Boston 1:2
    Detroit . Boston 0:1
    NY Rangers – Boston 5:2

    Nejproduktivnější hráč Bostonu: Brad Marchand, 11 zápasů, 13 bodů (4+9)
    Nejlepší střelec Bostonu: David Pastrňák, 9 zápasů, 7 gólů.
     
    Buffalo Sabres:
    Jestliže se Bostonu zatím příliš nedaří, tak o Buffalu by se dalo říct vesměs to samé. Stejný počet zápasů jako Boston – 11 a stejný počet bodů – 12. Sabres jsou v tabulce Atlantické divize před svým dnešním soupeřem o pozici výše díky tomu, že mají neutrální skóre 25:25 (stejně jako Detroit a Florida). Na druhou stranu, v posledních zápasech naznačili Šavle zlepšení, když během pěti předešlých zápasů hned čtyřikrát vyhráli a porážku zaznamenali jen doma s Torontem 1:2. V pořadí konference je Buffalo na dvanácté pozici se stejným bodovým ziskem jako Columbus, jenž je jedenáctý, ale má výrazně lepší skóre.

    Poslední zápasy Buffala:
    Ottawa – Buffalo 1:2
    Buffalo – Toronto 1:2
    Minnesota – Buffalo 1:2
    Winnipeg – Buffalo 1:3
    Buffalo – Florida 3:0.

    Nejproduktivnější hráč Buffala: Kyle Okposo, 10 zápasů, 8 bodů (5+3), Ryan O'Reilly, 11 zápasů, 8 bodů (4+4), Rasmus Ristolainen, 11 zápasů, 8 bodů (0+8).
    Nejlepší střelec Buffala: Kyle Okposo, 10 zápasů, 5 gólů.
     
    Poslední vzájemné zápasy:
    Boston – Buffalo 2:1 pr. (7.2.2016)
    Buffalo – Boston 2:3 sn. (5.2.2016)
    Buffalo – Boston 1:4 (16.1.2016)
    Boston – Buffalo 3:6 (27.12.2016)
    Boston – Buffalo 1:2 sn. (18.3.2015).
    Tuukka Rask přivedl své spoluhráče z Bostonu na rozbruslení.

     
    Československá stopa v utkání:
    Zdeno Chára (BOS) 11 zápasů, 3 body (1+2)
    David Krejčí (BOS) 11 zápasů, 4 body (0+4)
    David Pastrňák (BOS) 9 zápasů, 10 bodů (7+3)
    – nejlepší střelec Bostonu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Boston Bruins: T. Rask (McIntyre) – Chára, Carlo, Krug, McQuaid, Liles, C. Miller – Marchand, Bergeron, Pastrňák – Spooner, Krejčí, Backes – Beleskey, Riley Nash, Czarnik – Schaller, D. Moore, Acciari.

    Buffalo Sabres: Lehner (Ullmark) – Gorges, Ristolainen, D. Kulikov, C. Nelson, McCabe, Franson – Moulson, R. O'Reilly, Okposo – M. Foligno, Jo. Larsson, B. Gionta – Ennis, Girgensons, Reinhart – Carrier, D. Grant, Baptiste..
     
    Zápas začne o něco později, což je u NHL zvykem.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:32
    První střelu na branku vyslal hostující hráč, Ze středního pásma to zkoušel Matt Moulson, ale domácí brankář byl pozorný a nenechal se zaskočit.
     
    01:37
    I domácí se probojovali do zakončení, jmenovitě to byl Austin Czarnik, který se dostal ke střele zápěstím. Robin Lehner si dokázal s jeho pokusem celkem snadno poradit.
     
    02:00
    Sledujeme rychlý hokej, zbytečně se nepřerušuje, k vidění je poměrně hodně osobních soubojů u mantinelů.
     
    02:34
    Dominic Moore dostal výbornou přihrávku na dolní hranici kruhu. Zůstal úplně osamocený před brankou, ale prostor vymezený třemi tyčemi nedokázal trefit. Robin Lehner by pravděpodobně zasáhnout nedokázal.
     
    02:59
    Robin Lehner rozehrál kotouč jen do míst, kde byl Patrice Bergeron. Zkušený domácí hráč se do zakončení neprobojoval.
     
    03:33
    Zakázané uvolnění vrací hru před branku hostujícího celku. Brankář Sabres musí být pozorný.
     
    04:09
    Cody Franson dostal hodně prostoru před brankou domácích, obránci k němu nepřistoupili včas, a tak musel zasahovat maskovaný muž ve službách Bruins.
     
    04:17
    Jake McCabe zakončoval další rychlou akci hostujícího celku, brankář Tuukka Rask byl pozorný a kotouč odrazil za branku.
     
    05:34
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Dominic Moore – 2 min., hákování). Přesilovou hru si zahrají hosté.
     
    06:00
    A byl to právě Boston, kdo se v oslabení dostal do výborné střelecké pozice, Patrice Bergeron nedokázal poslat kotouč do branky, dostal dobrou přihrávku,
     
    06:30
    Sam Reinhart se probojoval v přesilové hře do zakončení, ale branku trefit nedokázal. Jeho rána jen o malý kousek minula branku.
     
    06:40
    Hostující celek hraje přesilovou hru dobře, ale nemůže přesněji vystřelit na branku. Pokusů o střely je hodně, ale nejsou přesné.
     
    07:34
    Výborně sehráli hosté přesilovou hru, dostali se do několika zajímavých střelecký pozic, ale nedokázali přesněji vystřelit. Domácí obránci zvládli první oslabení a nyní už hraje Boston v pěti.
     
    08:25
    Po sérii nepřesností se do zakončení probojoval domácí David Backes. Hostující brankář Robin Lehner mohl rozehrávat, ale raději přikryl kotouč rukavicí. Vhazovat se bude po jeho levé ruce, ale až po komerční přestávce.
     
    Střelecky je momentálně jednoznačně aktivnější hostující celek. I díky přesilové hře se dostal k osmi střeleckým pokusům. Naopak domácí vyslali na branku soupeře jen čtyři pokusy.
     
    08:38
    Buffalo rozehrálo kotouč nepřesně, vyhození přes všechny čáry znamená zakázané uvolnění. Buly před brankou hostujícího celku.
    Přehled kanadských bodů útočníků Bostonu v letošní sezóně.

     
    09:06
    Obránce Colin Miller vystřelil od modré čáry, s jeho pokusem měl hostující brankář hodně práce, puk byl pravděpodobně ještě před brankou tečovaný. Robin Lehner si dokázal poradit.
     
    09:39
    Vice ze hry mají hostující hokejisté, Casey Nelson se probojoval do další střelecké pozice, a tak musel domácí brankář zasahovat proti jeho přízemní střele zápěstím.
     
    10:01
    Dostáváme se do druhé poloviny hry v první třetině, na první vstřelenou branku zatím čekáme. Optickou i střeleckou převahu mají hokejisté Buffala.
     
    10:29
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres (Ryan O'Reilly – 2 min., podražení). Přesilovou hru si zahrají také domácí, ale až po komerční přestávce.
     
    10:39
    David Backes před brankou tečoval kotouč, na což musel brankář Robin Lehner reagovat na poslední chvíli. Brankář Sabres si dokázal poradit.
     
    11:20
    Elitní přesilovková domácí formace se snaží vstřelit první branku v tomto zápase, ale David Krejčí ani jeho kolegové nedokázali prostřelit brankáře Buffala.
     
    12:00
    John-Michael Liles pálil od modré, Matt Beleskey byl před brankou připravený na teč. Kotouč ale trefit nedokázal, a tak zasahovat celkem pohodově Robin Lehner.
     
    12:06
    Bránící se celek dokázal kotouč poslat daleko od své branky. Cody Franson přes všechny čáry osvobodil svůj tým. Do konce oslabení už mnoho času nezbývá. Velmi dobře hrají hosté početní nevýhodu.
     
    12:29
    Vyloučený hráč se vrací do hry, sledujeme tedy hru v pěti hráčích na obou stranách.
     
    13:05
    Do dobré střelecké pozice se dostal hostující Josh Gorges, domácí Tuukka Rask neměl s jeho pokusem problém. Brankář na střelu viděl.
     
    13:43
    Sledujeme rychlý hokej, který se musí divákům líbit. Hokejisté obou týmů hrají aktivní styl hry, k vidění je velké množství soubojů o kotouč i osobních soubojů a střetů.
     
    14:20
    Jeden z obránců Buffala vyhodil kotouč tak nešikovně, že přejel všechny čáry. Po zakázaném uvolnění se bude vhazovat před brankou Sabres.
     
    14:44
    Ryan Spooner se probojoval po nepřehledné situaci před brankou do zakončení, hostující gólman kotouč dokázal vyrazit. Následně si Robin Lehner poradil i s ránou Toreyho Kruga.
     
    15:01
    Dostáváme se do finální části první třetiny, na úvodní branku stále čekáme. O jednu střelu jsou aktivnější hosté, v tomto ohledu vedou 11:10.
     
    15:38
    Cody Franson se probojoval do zakončení, jeho rána z první, kterou vyslal k kruhu, nebyla vůbec špatná. Ale přesnost scházela.
     
    16:08
    Brian Gionta vystřelil přes obránce, jeho střelecký pokus nebyl přesný. Brankář domácích zasahovat nakonec nemusel, puk jen kontroloval pohledem.
     
    17:03
    K vidění je rychlý hokej, více ze hry mají domácí hokejisté. Do výborné střelecké pozice se probojval Adam McQuaid. Jeho zakončení se možná odrazilo od tyče.
     
    17:29
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Ryan Spooner – 2 min., sekání).
     
    17:34
    Brandon Carlo výborně zblokoval střelecký pokus, který vyslal Rasmus Ristolainen. Gólman Bruins tak zasahovat vůbec nemusel.
     
    18:19
    Kyle Okposo zůstal v předbrankovém prostoru nikým nepokrytý. Dostal přesnou přihrávku, jeho rychlé zakončení dokázal výborně zastavit domácí maskovaný muž.
     
    18:40
    Hned dvě střely dokázala výborně domácí obrana zblokovat. Hostující celek hraje početní výhodu dobře, snaží se střílet z každé pozice.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta hry v první třetině.
     
    19:10
    Dmitrij Kulikov se dostal do zakončení, ale na domácího Tuukkau Raska si nepřišel. Díky pohotovému zákroku platí bezbrankový stav.
     
    19:30
    Austin Czarnik to zkoušel při vlastním oslabení, ale brankáře Sabres prostřelit ránou zápěstím nedokázal.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    V první třetině jsme gól neviděli, střelecky aktivnější jsou hosté, ti vedou o jednu střelu. Ani jedna ze tří přesilovek nebyla využita. Gólmani zatím drží své týmy.
    Největší šanci dosavadního průběhu utkání měli hráči Sabres.

     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:41
    Adam McQuaid se dostal do zajímavé střelecké pozice, ale jeho ránu dokázal ztečovat mimo branku Brian Gionta. Hostující brankář tak proti této střele zasahovat nemusel.
     
    21:18
    Nyní se do zakončení dostali hostující hokejisté, ale Kyle Okposo nedokázal trefit poskakující kotouč přesně.
     
    21:53
    Cody Franson zavezl kotouč ze středního do útočného pásma, čeká na dostřídání spoluhráčů. Následně i on míří na střídačku. Na ledě je odpočinutá formace Sabres.
     
    22:38
    David Krejčí měl kotouč před brankou, český hráč ve službách domácích se ale do zakončení probojovat nedokázal.
     
    22:45
    Adam McQuaid se probojoval do zakončení, ale nedokázal přesněji trefit branku.
     
    23:42
    Po delší době jsme viděli náznak zajímavé akce, nicméně přihrávka domácích byla příliš dlouhá, puk přejel přes všechny čáry, což znamená icing. Buly před Raskem.
     
    24:03
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres (Ryan O'Reilly – 2 min., vysoká hůl).
     
    24:34
    Domácí hokejisté se nemohou probojovat do střelecké pozice, bránící se celek hraje velmi dobře a snaží se držet kotouč co nejdál od své branky.
     
    25:16
    Buffalo Sabres posílá kotouč až k brankáři Bostonu.
     
    25:44
    Bruins právě vstřelili branku!
    Gólem v přesilové hře se domácí dostávají dovedení. Před brankou Buffala vznikla nepřehledná situace, kotouč se dostal k BRADU MARCHANDOVI, jehož střela se odrazila od masky hostujícího brankáře do jeho hokejky a od ní se puk odrazil do branky. Se štěstím se domácí Bruins dostávají do jednobrankového vedení. Asistence: David Pastrňák a Matt Beleskey.
    25:44 Brad MARCHAND - 1:0
     
    25:58
    Tim Schaller to vzal na sebe, probojoval se do zakončení, ale jeho střelecký pokus končí mimo branku.
     
    26:58
    Po pasáži bez střely na branku se do zakončení dostal hostující Johan Larsson, ale brankáře Bostonu prostřelit nedokázal. Jeho střelecký pokus nebyl nejpřesnější.
     
    27:21
    Nejprve hostující Jake McCabe nedokázal vystřelit přesně, poté na druhé straně musel Robin Lehner zasahovat proti střele Brada Machranda. Komerční přestávka bude následovat.
     
    27:39
    Domácí David Krejčí se probojoval do zakončení, ale jeho střelecký pokus nebyl výrazným nebezpečím pro branku Sabres.
     
    27:50
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres (Zemgus Girgensons – 2 min., vysoká hůl + 2 min., vysoká hůl).
     
    28:20
    Sledujeme dlouhou přesilovou hru domácího celku, který tak může navýšit své vedení.
     
    28:47
    David Krejčí dostal výbornou přihrávku na modrou čáru, jeho tvrdá střela z první končí mimo branku. Robin Lehner zasahovat nemusel.
     
    29:16
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres (Jake McCabe – 2 min., podražení + 2 min., nesportovní chování).
     
    30:12
    Bruins právě vstřelili branku!
    Do této chvíle toho mnoho domácí ve dvojnásobné přesilovce nevymysleli. Nyní založil Ryan Spooner rychlou akci, Torey Krug poslal puk na modrou, kde byl DAVID KREJČÍ. Jeho tvrdá rána z první končí přesně v brance. Asistence: Torey Krug a Ryan Spooner.
    30:12 David KREJČÍ - 2:0
     
    30:20
    Přesilovka, nyní pět na čtyři pokračuje dál. Domácí hokejisté dál hrají aktivně a pokoušejí se své vedení navýšit.
     
    31:10
    Ještě přes dvě minuty mají hráči Bostonu k dispozici z přesilové hry. Buffalo se velmi dobře momentálně brání.
     
    31:49
    Patrice Bergeron mohl přidat třetí branku svého celku, ale kotouč netrefil ideálně. Robin Lehner nemusel zasahovat. Rána to byla nepřesná.
     
    32:14
    David Krejčí se dostal znovu do zakončení od modré čáry, kotouč byl před brankou ještě tečovaný, ale Robin Lehner si dokázal výborně poradit.
     
    32:42
    Aktivní hra domácího celku pokračuje dál, Robin Lehner vykopl kotouč betonem. Následně měl Patrice Bergeron před sebou prázdnou branku, ale kotouč promáchl.
     
    33:02
    Při vlastním oslabení se do brejku dostal hostující Brian Gionta. Udělal kličku brankáři, ale Tuukka Rask dokázal puk zastavit vyrážečkou.
     
    33:16
    Hosté v plném počtu.
     
    33:54
    Dmitrij Kulikov se probojoval do zakončení, jeho rychlou střelu dokázal Tuukka Rask zastavit. Následovat bude komerční přestávka. Něco málo přes šest minut zbývá do konce druhé třetiny.
     
    34:20
    Boston pokračuje v aktivní hře, hostující celek se musí bránit. Domácí se snaží navýšit svůj náskok.
     
    34:41
    Bruins právě vstřelili branku!
    Hostující brankář rozehrával na svého spoluhráče. Přihrávka ale nebyla přesná. K puku se dostal RILEY NASH. Kotouč se posílal před branku, ten se ale odrazil do branky od brusle bránícího Dmitrije Kulikova. Gól připsán Nashovi. Bez asistence.
    34:41 Matt BELESKEY - 3:0
     
    35:26
    Boston vede o tři branky, pokračuje v aktivní hře, Buffalu se v tomto zápase nedaří zatím vůbec nic.
     
    36:40
    Další akce domácích hokejistů byla zakončena střelecky. Zdeno Chára se položil do kotouče, ale jeho rána byla zblokovaná. Ani jeden souboj nevypustí hráči Bruins, a i právě proto vedou o tři branky.
     
    37:00
    Dostáváme se do finální fáze druhé třetině, Marcus Foligno se tvrdě střetl s Adamem McQuiaidem. Oba hokejisté pokračují ve hře.
     
    37:18
    Torey Krug se probojoval do zakončení, ale na hostujícího brankáře nedokázal najít recept. Výborné čtení hry od Robina Lehnera.
     
    38:03
    Zemgus Girgensons se z ničeho nic probojoval do zakončení, Tuukka Rask fantasticky dokázal kotouč zastavit.
     
    38:06
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Brandon Carlo – 2 min., držení protihráče).
     
    38:34
    V závěru druhé třetiny mají k dispozici početní výhodu hokejisté Buffala, ale nemohou se stabilněji probojovat do útočného pásma.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta hry ve druhé třetině.
     
    39:30
    Matt Beleskey při vlastním oslabení se probojoval do dobré střelecké pozice. Jeho tvrdá rána od modré čáry končí na horní tyčce, od níž se puk odrazil nad branku.
     
    39:52
    Už se nic nestane.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Tři branky dokázali ve druhé třetině vstřelit domácí hokejisté, díky tomu vedou 3:0. Krásnou ránou z první od modré se prezentoval také k velké radosti českých fanoušků David Krejčí. Střelecky aktivnější Bruins (27:18) vedou o tři góly.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:06
    Domácí v plném počtu.
     
    40:30
    Zápas pokračuje třetí třetinou, domácí vedou o tři branky, oslabení dokázali zvládnout. Hostující celek, bude chce pomýšlet na vyrovnání, bude muset zlepšit úplně všechno.
     
    41:35
    Do výborné střelecké pozice se dostal domácí David Backes, ale jeho tvrdá střela zápěstím se odrazila od brankové konstrukce mimo branku. Hned z kraje třetiny měl Boston velkou šanci.
     
    42:01
    Johan Larsson se probojoval do zakončení, ale s jeho ránou zápěstím si dokázal brankář Tuukka Rask poradit. Domácí hokejisté se mohou na svého brankáře spolehnout.
     
    42:15
    Rychlý hokej je k vidění i v této části hry. Bruins mají vše pod kontrolou. Vychází z dobré hry v obranném pásmu. Buffalo se nemůže stabilněji dostat před Raska.
     
    43:30
    Kyle Okposo ani Cody Franson nedokázali své šance proměnit. Hostující celek našel způsob, jak se dostat do útočného pásma. Rychlá přihrávka středem hřiště.
     
    43:47
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres (Derek Grant – 2 min., nedovolené bránění brankáři).
     
    44:36
    Boston je s kotoučem v útočném pásmu, snaží se vstřelit další branku. Hostují celek se zatím brání zodpovědně. Nedává soupeři mnoho prostoru.
     
    45:15
    Půlminuta přesilové hry Bruins zbývá, domácí dostávají s vypětím všech sil kotouč přes modrou čáru do středního pásma.
     
    45:47
    Při vlastním oslabení se hosté dostali do zajímavé střelecké pozice, ale nedokázali prostřelit domácího brankáře.
     
    46:01
    Brandon Carlo tvrdou střelou zápěstím řádně protáhl brankáře Robina Lehnera, následuje komerční přestávka.
     
    46:40
    Brandon Carlo se znovu dostal do zakončení, tentokrát jeho střelu ztečoval mimo branku Jake McCabe.
     
    47:00
    Buffalu nelze upřít snahu vstřelit kontaktní branku, ale domácí hráči velmi dobře prostor před vlastním brankářem.
     
    47:35
    Sledujeme klidnější pasáž hry, ani jeden tým se nikam nežene. K vidění je spíše taktická bitva než nějaký hurá hokej.
     
    47:59
    Tuukka Rask si dokázal poradit s rychlým útočným výpadem hostujícího Zemguse Girgensonse.
     
    48:08
    Boston si neporozuměl při rozehrávce, kotouč přejel přes všechny čáry, což znamená zakázané uvolnění.
     
    48:19
    Patrice Bergeron se dostal do výborné střelecké pozice, ale ještě lepší zákrok si připisuje brankáře Buffala. Domácí byli blízko vstřelení dalšího gólu.
     
    48:44
    Patrice Bergeron se znovu probojoval do zakončení, ani tentokrát nedokázal prostřelit brankáře Sabres.
     
    48:50
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres (Derek Grant – 5 min., bitka + 2 min., nedovolené bránění).
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Matt Beleskey – 5 min., bitka).
     
    49:11
    Domácí hokejisté mají k dispozici další přesilovou hru, snaží se přidat čtvrtý gól. Na ledě je elitní přesilovková formace.
     
    49:30
    Aktivně hrají Bruins v útočném pásmu, hosté se zatím s vypětím všech sil brání.
     
    49:45
    Bruins právě vstřelili branku!
    Střela Austina Czarnika se od brankáře Buffala odrazila před branku, kde byl zcela volný DAVID PASTRŇÁK. Český mladík neměl se zakončením žádný problém. Boston přidává gól číslo čtyři. Asistence: Austin Czarnik a John-Michael Liles.
    49:45 David PASTRŇÁK - 4:0
     
    50:01
    Hra je nyní přerušena, následovat bude komerční přestávka. Dostáváme se do druhé poloviny třetí třetiny.
     
    Dnešní utkání sleduje 17 565 diváků.
     
    50:44
    Znovu sledujeme klidnější pasáž zápasu, domácí celek po vstřelené brance už není tolik aktivní. Naopak ze hry Buffala se poněkud vytrácí snaha o úpravu skóre. Sabres nemohou najít recept na výborně chytajícího brankáře Bruins.
     
    51:17
    Zakázané uvolnění vrací hru před branku hostů. Robin Lehner musí být pozorný. Dokázal si poradit se střelou Patrice Bergerona.
     
    52:00
    Výborně to udělal před brankou soupeře David Pastrňák, Český hráč elegantní přihrávkou hledal lépe postaveného spoluhráče. Pas byl zblokovaný.
     
    52:48
    Rychlý hokej pokračuje dál, domácí hokejisté vedou o čtyři branky a zápas dohrávají v naprostém klidu. Nikam se neženou a puk drží daleko od své branky.
     
    53:33
    Jake McCabe dostal puk na útočnou modrou. Mohl vystřelit, ale zkoušel ještě přihrávat. Jeho pas zachytila domácí obrana, a tak se směr hry rychle otáčí.
     
    54:10
    Patrice Bergeron to zkoušel z první, ale jeho rána se neujala. Následovat bude komerční přestávka. Do konce třetí třetiny zbývá něco málo pod šest minut.
     
    55:01
    Do zajímavé střelecké pozice se propracoval John-Michael Liles, ale s jeho ránou si dokázal brankář Sabres poradit.
     
    55:10
    Domácí mají kotouč pod kontrolou za svou brankou, snaží se hrát co nejaktivněji, ale sráží je vlastní chyby.
     
    55:32
    Tuukka Rask musel zasahovat po střele Cody Fransona. Následné buly vyhrál domácí hráč Bostonu, a tak se mohli domácí dostat do útočného pásma.
     
    55:45
    V poklidném tempu se zápas dohrává, karty jsou rozdané celkem jasně, Boston vede o čtyři branky, hosté z Buffala nevstřelili ani jednu.
     
    56:24
    Ryan O'Reilly se propracoval do zakončení, ale brankář domácích si dokázal poradit. Na druhé straně pak neuspěl jeden z hráčů Bruins.
     
    57:00
    Probíhají poslední tři minuty hry ve třetí třetině.
     
    57:15
    Matt Moulson zakládal akci ve středním pásmu, puk dostal do útočného, ale k zakončení se on ani jeho kolegové nepropracovali.
     
    57:35
    Tuukka Rask si připisuje další zákrok, dokázal si poradit se snadnou střelou od modré čáry. Domácí fanoušci pomalu ale jistě začínají slavit.
     
    58:00
    Další minuta hry je pryč, nyní se hraje už jen o čisté konto domácího brankáře.
     
    58:28
    William Carrier se propracoval až do zakončení, ale domácí maskovaný muž si s jeho ránou dokázal celkem hravě poradit.
     
    58:55
    Poslendí minuta hry zbývá.
     
    59:20
    Matt Beleskey má kotouč za brankou v útočném pásmu, kde se zápas dohrává. Domácí sehráli skvěle takticky třetí třetinu.
     
    59:45
    Už se nic nestane, Buffalo nevstřelí ani čestný gól.
     
    Konec zápasu.
     
    Tuukka Rask vychytal druhé čisté konto v letošní sezóně, dnes k tomu potřeboval 32 zákroků. Naopak jeho protějšek, Robin Lehner, ze 42 střel inkasoval 4 branky. Boston vstřelil v přesilových hrách tři ze čtyř branek. Díky využití početních výhod dokázali Bruins tento duel vyhrát.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Tuukka Rask (BOS) 32 zák., 0 gólů, 100%
    2. David Krejčí (BOS) 1+0
    3. Matt Beleskey (BOS) 0+1
     
    Československá stopa v utkání:
    Zdeno Chára (BOS) 0+0,1 střela, čas na ledě 21:38
    David Krejčí (BOS) 1+0, 5 střel, čas na ledě 19:30
    David Pastrňák (BOS) 1+1, 3 střely, čas na ledě 15:43 (03:49:24)
    Boston se raduje z výhry.

    Jan Prošek

    Branky a nahrávky: 26. Marchand (Pastrňák, Beleskey), 31. Krejčí (Krug, Spooner), 35. Riley Nash, 50. Pastrňák (Czarnik, Liles)


    Boston Bruins: T. Rask – Chára, Carlo, Krug, McQuaid, Liles, C. Miller – Marchand, Bergeron, Pastrňák – Spooner, Krejčí, Backes – Beleskey, Riley Nash, Czarnik – Schaller, D. Moore, Acciari.
    Buffalo Sabres: Lehner – Gorges, Ristolainen, D. Kulikov, C. Nelson, McCabe, Franson – Moulson, R. O'Reilly, Okposo – M. Foligno, Jo. Larsson, B. Gionta – Ennis, Girgensons, Reinhart – Carrier, D. Grant, Baptiste.

    Rozhodčí: McCauley, Dwyer – Murphy, Daisy

    Diváci: 17 565
    bahis siteleri