Vítkovice – Liberec 3:1 (po pr.) | IFK Helsinky – Linköping 0:1 (kon.) | JYP – Bern 3:3 (kon.)
Växjö – SaiPa 4:2 (po pr.) | HV71 – Sparta 0:5 (kon.) | Fribourg – Kuopio 3:2 (po pr.)
Frölunda – Eisbären 4:1 (kon.)
konec
JYP Jyväskylä
3:3 (0:1, 0:0, 3:2)
SC Bern
Úterý 08.11.2016, 18:00 • Synergia-Areena, Jyväskylä (FIN) • Hokejová Liga mistrů • 1/16 finále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistiky: Střely na bránu: 31-20; Zákroky brankářů: 17-28; Úspěšnost brankářů: 85,00%-90,32%; Fauly: 4-5; Trestné minuty: 8-10. (21:24:39)
    Hokejisté Bernu děkují ve Finsku svým fanouškům za podporu.

     
    Jyväskylä na svém ledě málem oplatila Bernu skvělý comeback z prvního vzájemného střetnutí, jenže ho na rozdíl od svého soupeře nedokázala doma dotáhnout. Juha-Pekka Hytonen a Mikko Salmio sice ve třetí třetině v rozmezí pouhých tří minut smazali dvoubrankový náskok Bernu, o který se postarali v první třetině Gian-Andrea Randegger a na začátku té poslední Ryan Lasch, jenže brankář Pekka Tuokkola vzápětí předvedl obrovskou chybu, kterou bez omylu potrestal Andrew Ebbett. Vypadalo to, že švýcarský tým zvítězí ve druhém zápase stejně jako prvním výsledkem 3:2, 22 sekund před koncem ale dokázal při hře bez brankáře vyrovnat Antti Suomela. Pokud něco stálo finský tým postup, tak to byla bez pochyby obrovská hrubka Pekka Tuokkoly. Bern dnes sice nevyhrál, ale raduje se z postupu do čtvrtfinále Champions Hockey League. Konečný výsledek. JYP Jyväskylä 3 SC Bern 3.
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Do konce utkání zbývá pouhých 5 sekund a Jyväskylä by musela vypálit hned po vhazování, aby měla šanci vstřelit gól.
    59:38 Antti SUOMELA - 3:3
     
    59:38
    JYP právě vstřelilo branku!

    ANTTI SUOMELA skvěle clonil před bránou a tvrdou střelu Jussa Vainia od modré čáry holí usměrnil do levého horní rohu brány. Leonardo Genoni nemohl proti teči dělat vůbec nic. Asistence: Jusso Vainio a Mikko Salmio.
     
    59:00
    Do konce zápasu zbývá odehrát 1 minuta. Pekka Tuokkola logicky na střídačce!
     
    58:50
    Jyväskylä vybojovala vhazování v útočném pásmu, po kterém se oddechový čas vzal tentokrát Bern. Kari Jalonen dává svým svěřencům oddechnout, protože v závěru se pouze brání.
     
    58:38
    Juha-Pekka Hytonen si rychle nabruslil do levého kruhu pro vhazování a napřáhl ke tvrdé střele s příklepem, která mířila přesně do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, jenže Leonardo Genoni vytáhl fantastický zákrok a lapačkou jeho pokus vyrazil!
     
    57:48
    Nakonec přišla tvrdá střela z pravého křídla, ta ovšem zamířila pouze do náruče připraveného Leonarda Genoniho, který si dobře pokryl prostor u své levé tyče.
     
    57:22
    Jyväskylä vybojovala vhazování v útočném pásmu a domácí trenér Marko Virtanen si vyžádal oddechový čas. Podle jeho slov by měla přijít tvrdá střela od modré čáry nebo z mezikruží. Uvidíme, zda se k ní domácí hokejisté dostanou.
     
    56:42
    Domácí na nic nečekají a Pekka Tuokkola v průběhu hry rychle vystartoval ze své brány na střídačku!
     
    56:26
    Thomas Rufenacht se u střídaček pustil do jednoho z protihráčů a po vyvolání šarvátky dostal dvě minuty za hrubost.
    55:47 Andrew EBBETT - 2:3
     
    55:47
    Bern právě vstřelil branku!


    Brankář Pekka Tuokkola zřejmě obrovskou chybou připravuje Jyväskylu o postupové naděje!

    Pekka Tuukkola chtěl po vyjetí z brány v pravém rohu obranného pásma rozehrát, jenže trefil vnější oblouk vlastní brány. Obrovské chyby domácího brankáře využil ANDREW EBBETT, který si rychle zpoza brány vybruslil k levé tyči a bekhendem puk zametl do prázdné brány. Neskutečná chyba, která bude hodně drahá!
     
    55:01
    Brankář Bernu pořádně znejistil a domácí jsou blízko dovršení velkého comebacku, který mohou dnes Bernu oplatit. V prvním zápase otáčeli vývoj zápasu hráči švýcarského týmu, když se ze stavu 0:2 dokázali ve druhé třetině oklepat a vstřelili tři branky.
     
    54:21
    Domácí nahodili puk od modré čáry směrem na bránu a Leonardo Genoni měl s následnou žabičkou velké problémy, nakonec ji ale u své levé tyče pohotovou rybičkou chytil!
     
    54:12
    Útok Bernu na pravém křídle zastavilo postavení mimo hru, po kterém přichází na řadu krátká reklamní přestávka.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 46. Hytonen (Tavi, Niku), 49. Salmio (Friman), 60. Suomela (Vainio, Salmio) – 4. Randegger (Pluss, Scherwey), 42. Lasch (Bodenmann), 56. Ebbett


    JYP Jyväskylä: Tuokkola (Vehvilainen) – Vainio, Kuukka, Yonkman, Niku, Friman, Kalteva (A), Sund, Pulli – Kolehmainen, Hotakainen, Pihlman – Tavi, Hytonen (C), Turkulainen – Tuppurainen (A), Suomela, Nattinen – Salmio, Saari, Rooba. Hlavní trenér: Marko Virtanen.
    SC Bern: Genoni (Aebi) – Blum (A), Untersander, Gerber, Noreau, Krueger, Jobin, Meyer, Kamerzin – Moser, Arcobello, Rufenacht – Scherwey, Pluss (C), Randegger – Muller, Macenauer, Berger – Bodenmann, Ebbett (A), Lasch. Hlavní trenér: Kari Jalonen.

    Rozhodčí: Tobias Bjork (SWE), Liam Sewell (GBR). Čároví: Pasi Nieminen (FIN), Jani Pesonen (FIN)
    01.11.2016
    Bern - JYP 3:2

    Branky a nahrávky: 29. Lasch (Blum, Untersander), 29. Moser (Rufenacht, Arcobello), 32. Arcobello (Noreau, Ebbett) – 3. Soumela (Tuppurainen, Nattinen), 5. Niku (Hytönen, Tavi)

    bahis siteleri