Novokuzněck – Kazaň 0:2 (kon.) | Novosibirsk – Toljatti 3:1 (kon.) | Omsk – Nižněkamsk 1:3 (kon.)
N.Novgorod – HC Slovan 1:4 (kon.) | Jokerit – Petrohrad 2:3 (0:1 po s.n.) | Spartak Moskva – Záhřeb 0:1 (kon.)
Riga – Minsk 1:4 (kon.)
konec
Dinamo Riga
1:4 (0:3, 0:1, 1:0)
HC Dinamo Minsk
Čtvrtek 24.11.2016, 18:30 • Arena Riga • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní duel je tak za námi a domácí, byť poslední třetiny vyhráli, celý zápas celkem jasně ztratili. V poslední periodě si už za stavu 0:4 připsal pouze čestný zásah Bičevskis, který dokázal doklepnout puk po dobrém pasu od Indrašise do poloprázdné kasy. Jinak se hrála taková spíše údržba, Minsk už se nikam nehnal a své vedení si zkušeně pohlídal.

    Ode mne je to pro dnešek vše, já se s Vámi loučím a přeji Vám pěkný zbytek tohoto týdne! (20:54:00)
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Minsk se ještě na samotném konci zápasu provinil zakázaným uvolněním, tak Riga má poslední šanci na snížení, uvidíme, co ze nějakých 15 vteřiny vymyslí.
     
    58:19
    Riga si teď vytvořila celkem velký tlak, na zadní tyči se dostal k puku Redlihs, jenže při snaze o zakončení puk netrefil čistě a pálil pouze do boční sítě!
     
    57:28
    Domácí to navíc zkoušejí bez gólmana, co ztratit už asi nemají, takže je to celkem logický tah.
     
    56:48
    Ještě jednu možnost přesilovky budou mít domácí, vyloučený je totiž útočník Minsku Karaban, který se dopustil podražení.
     
    55:01
    Hosté už zase hrají v plném počtu a hra v posledních minutách trochu upadla, sledujeme hlavně údržbu výsledku a osobně dost pochybuji o tom, že s tím Riga něco udělá.
     
    53:35
    Zatím se Riga do moc velkého tlaku nedostává a obrana hostí v pohodě odolává, uvidíme, jestli se domácím ještě podaří zápas alespoň trochu zdramatizovat.
     
    52:29
    Dobrou střelu mezikruží zápěstím vyslal nikým neatakovaný Skvorcovs, jenže na místě byl připravený Scrivens, který puk ukryl do lapačky.
     
    51:31
    Indrašis se dostával do dobré pozice a už tak tak jel sám na Scrivense, raději tak hákoval Ilja Šinkevič, který je dalším vyloučeným hráčem, tentokrát za Minsk.
     
    49:51
    Početní výhoda Minsku už je dávno za námi a že by něco přinesla, to se tedy říci nedá, naopak mi přijde, že o něco lepší v ní byli domácí – ti teď hrají s pukem daleko více a jsou v laufu.
     
    48:53
    Početní výhoda se ale hostům zatím moc nedaří, Riga je nabuzená a snaží se hrát i v oslabení dopředu, poslední kontr ale skončil na pozorném Scrivensovi.
     
    47:15
    Do oslabení ale půjdou i domácí, za krosček byl po právu vyloučen Jerofejevs na dvě minuty.
    46:11 Maris BIČEVSKIS - 1:4
     
    46:11
    Riga právě vstřelila branku!
    Tak je tu alespoň čestný úspěch pro domácí tým, který tak celkem rychle využívá přesilovku! Před bránu propasíroval puk Redlihs, tam stál zcela volný MARIS BIČEVSKIS, který dokázal celou akci zakončit přesnou střelou do poloodkryté brány! Asistence: Krisjanis Redlihs a Miks Indrašis.
     
    45:36
    Riga bude hrát přesilovku, fauloval střelec čtvrtého gólu Jevgenij Lisovec, jeho trest je klasifikován jako faul kolenem.
     
    44:48
    Zápas už se vážně spíše dohrává a byť se oba celky snaží útočit, je to takové vlažné a bez tempa, na půl plynu. Riga zápas sice vyrovnala, ale pochybuji, že by jí to výsledně k něčemu bylo.
     
    43:12
    Riga bojovala tvrdě o puk za bránou, ale získat ho proti přesile nedokázala, obrana Minsku si poradila a může tak založit další akci svého celku.
     
    41:55
    Teď to individuální akcí zkusil Indrašis, který nakonec nabil Darzinšovi, jenže tomu puk trochu sjel a když ho chtěl trefit, tak zjistil, že pouze promáchl – domácí celek tak přišel zcela zbytečně o dobrou šanci.
     
    40:59
    Minsk zatím nepustil Rigu skoro vůbec k puku a co mě fascinuje, je neutuchající podpora domácích diváků – jejich tým je jasně poslední ve své konferenci, prohrává 0:4 a stejně nikoho nenapadne odejít. Toho si musíme cenit.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    I druhá perioda je za námi a domácí po ní ještě prohloubili tu mizérii, kterou pro ně dnešní duel bezpochyby je. Hru sice vyrovnali, ale ani několik dobrých šancí jim na snížení nestačilo a tak udeřili znovu hráči Minsku – po individuální akci puk za Sedláčka dostal Lisovec a jelikož se Riga od té doby na nic nezmohla, stav 0:4 platí i na začátku pauzy.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    38:49
    Třetina už se v podstatě dohrává, teď získali domácí bully v útočném pásmu a pokusí se ještě alespoň kosmeticky vylepšit už asi ztracený zápas.
     
    37:29
    Další dlouhé nahození dokázal sebrat včas vyjetý Scrivens, který tak zamezil případným dalším potížím, které by asi jinak vznikly.
     
    36:37
    Minsk se i ke konci druhé třetiny snaží být aktivní a hru má opět ve své moci, Riga jakoby už vnitřně rezignovala.
     
    35:30
    Následovala série rychlých akcí – nejprve se musel po průniku Darzineš činit pozorný Scrivens, na druhé straně vzápětí kryl střelu Gotovce od modré Sedláček.
     
    34:48
    Hra se opět trochu uklidnila a jak je zvykem, přesunula se do středního pásma, kde se domácí snaží dostat se přes obranu Minsku.
     
    33:58
    Pro domácí je to tak další rána, protože ve druhé třetině nebyli horším týmem, ale znovu inkasují a jakékoliv naděje na obrat vzaly za své.
    33:06 Jevgenij LISOVEC - 0:4
     
    33:06
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Poprvé dnes inkasuje i Jakub Sedláček a hosté vedou o čtyři branky. JEVGENIJ LISOVEC v rohu kluziště udržel puk a i přes faul jednoho z obránců se dostal až k brance, kde dokázal z úhlu propasírovat z velké blízkosti puk za českého gólmana! Bez asistence.
     
    32:08
    Ve vlastním oslabení se dopředu hodně rychle probíjel Sestito, ovšem jeho rychlá střela zápěstím pouze nechala vyniknout připraveného Scrivense.
     
    31:13
    Je tu další přesilovka pro hosty – unikajícího Ellisona hákoval Gints Meija, sudí si toho všimli a domácí hráč si tak jde na dvě minuty odpočinout na trestnou lavici.
     
    30:07
    Hra se opět obrací a o něco lepší je pro změnu Minsk, který ale také vyprodukoval takové platonický tlak, ze kterého nepřišla žádná pořádná střela.
     
    28:51
    Riga se teď sice usadila v útočném pásmu, ale k žádnému nebezpečí to nevedlo, domácí vyslali pouze jeden zablokovaný pokus a hra se vrátila do středního pásma.
     
    27:46
    Hra je teď trochu bez tempa a odehrává se delší dobu bez přerušení převážně ve středním pásmu, kde ani jeden z týmů nedokáže získat převahu a všechny snahy o přechod do útočného pásma zatím končí neúspěchem.
     
    26:08
    Riga se ale celkem sympaticky snaží hrát s pukem a dostává se trochu více do hry, pro Scrivense to ale žádné bezprostřední nebezpečí zatím nepředstavuje.
     
    24:34
    Přesilovka hostujícího běloruského celku je už u konce a moc se mu nepovedla – to ale hosty asi moc mrzet nebude, pořád mají komfortní náskok a v klidu kontrolují hru.
     
    23:38
    Na zem ale na druhé straně znovu musel Sedláček, který v tomto oslabení sice moc práce nemá, ale teď si počínal velice jistě a střelu od modré schoval ve výstroji.
     
    22:28
    Do obrovské šance se ale ve vlastním oslabení hnal z ničeho nic Darzinš, ovšem kličku tohoto Lotyše parádně přečetl Scrivens a puk mu vypíchl hokejkou!
     
    21:57
    Tak toto se ale českému gólmanovi moc nepovedlo – chtěl rozehrát, ale puk se mu svezl tak, že vyletěl za plexisklo, přichází tak dvouminutový trest za zdržování hry.
     
    20:35
    První zákrok druhé třetiny musel vytáhnout Jakub Sedláček, který se vytáhl proti dobrému pokusu Stase – ten předvedl dobrý průnik, ale jeho bekhendová střela za čáru neprošla!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina je za námi a fakticky pro domácí asi skončil už celý zápas – Minsk totiž po vyrovnaném úvodu nejprve dvakrát během pár vteřin udeřil po zásazích Matěruchina a Pavloviče, aby následně svojí tečí vyhnal z brány Kalninše Komarov. Riga nám vlastně nic nepředvedla a myslím, že pro ni bude hodně těžké, aby se vůbec, alespoň herně, vrátila do zápasu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:29
    Minsk se snaží vyzrát na obranu Rigy i počtvrté a stále se tlačí dopředu, ale tentokrát to nevyšlo a přihrávku Šinkeviče zachytil pozorný Mullen.
     
    18:43
    Teď se přeci jen dopředu cpal domácí Redlihs, ale na zemi byl včas Scrivens, který sklapl betony a puk zadržel v té správný moment.
     
    17:47
    I teď je tu taková hlušší pasáž po další brance v domácí síti, řekl bych, že Riga to bude mít s návratem do zápasu hodně těžké.
     
    16:38
    Po této brance končí dnešní působení Kalninše v zápase, v kleci ho nahradí v nezáviděníhodné situaci Čech Jakub Sedláček.
    16:38 Nikita KOMAROV - 0:3
     
    16:38
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Řekl bych, že dnes uvidíme celkem jasnou a čistou práci v podání hostů! Ti jdou už do trháku o tři branky – ke střele od modré čáry se dostal v dalším tlaku hostů Gragnani a před brankou byl na teč připravený NIKITA KOMAROV, který puk propasíroval za Kalninše! Asistence: Dmirtij Korobov a Marc-André Gragnani.
     
    15:07
    Naopak puk před branku nahazoval na druhé straně pěkně jedovatě Korobov, Kalninš se musel rychle přesunout na přední tyčku a tam puk krotit.
     
    14:14
    A přesilovka Rigy je za námi jako nic – domácí v ní byli neúspěšní a vlastně se nedostali ani k pořádné střele, což jenom dokumentuje, v jakém útlumu po dvou slepených gólech jsou.
     
    13:09
    Zatím se ale lotyšskému týmu tato početní výhoda moc nedaří, sledujeme hlavně boj o puk ve středním pásmu, teď se navíc Redlihs vystavil do hodně laciného ofsajdu.
     
    12:08
    Domácí budou hrát první přesilovku, na trestnou lavici musí usednout hostující Kristian Chenkel za sekání.
     
    11:11
    Hra se přesunula a Bičevskis bojoval za bránou Scrivense o puk, byl ale proti výrazné přesile a o kotouč tak nakonec přišel. Následná akce Minsku ale skončila ve středním pásmu, ani jeden z týmů teď není schopen delší dobu držet puk.
     
    10:16
    Opět se hraje v útočném pásmu běloruského týmu, domácí Dinamo se brání a vteřiny tak ubíhají – to pochopitelně více vyhovuje Minsku.
     
    09:02
    Hra se trochu uklidnila a vyrovnala, hosté se snaží hlavně držet puk a pohlídal si své vedení, Riga se pak vyloženě trápí při každé své akci.
     
    07:49
    Riga se nemůže dostat z pod té deky, pod kterou skončila, hraje se ve středním pásmu a hosté mají duel zcela ve své moci.
    06:56 Alexandr PAVLOVIČ - 0:2
     
    06:56
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Domácí tuto pasáž hry absolutně nezvládli a hokejovou arénou zavládlo mrazivé ticho, Minsk se totiž prosadil podruhé. Po chybě obrany Rigy se dostal k puku Gragnani, posunul ho Ellisonovi, ten ihned předal do volného prostoru na ALEXANDRA PAVLOVIČE a hostující kapitán se tvrdou ranou do šibenice nemýlil! Asistence: Matt Ellison a Marc-André Gragnani.
    06:42 Alexandr MATĚRUCHIN - 0:1
     
    06:42
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    A hosté jdou ihned do vedení, to bylo tedy rychlé využití přesilovky! Ke střele z dobré pozice se dostal ALEXANDR MATĚRUCHIN a i díky mírnému zaváhání Kalninše poslal běloruský celek střelou k tyči do vedení! Asistence: Matt Ellison.
     
    06:32
    Máme tu první vyloučení dnešního zápasu a Riga jde do čtyřech – na trestnou lavici míří Oskars Cibulskis, jenž se provinil držením protihráče.
     
    06:23
    A teď po Kulakovově pokus skončil puk v ochranné síti za bránou, podle sudích tam nakonec teč nebyla a hra se tak přesouvá do středního pásma.
     
    05:49
    Zápas je zatím hodně přerušovaný a nehraje se skoro minutu v kuse, oba brankáři musejí sbírat nebezpečná nahození a Minsk se snaží prosadit hned v úvodu, protože si je vědom toho, že Riga umí být pořádně nepříjemná.
     
    04:54
    Ellison se z ničeho nic hnal zcela sám na gólmana Kalninše, chtěl střílet do z jeho pohledu pravého rohu brány, lotyšský brankář ale měl beton na zemi včas a puk vyrazil mimo!
     
    04:02
    Puk teď ve své lapačce Scrivens raději už schoval, protože po nahození se na něj hnal Skvorcovs a kdyby mu puk vypadl, mohl by to být pro Minsk velký problém.
     
    02:57
    Poprvé se dostala do akce i domácí ekipa, konkrétně se před Scrivense cpal Darzinš, ovšem hostující gólman z brány odvážně vyjel a puk odpálil do bezpečí!
     
    02:19
    A teď lotyšský celek musel vyhazovat puk rychle ven z pásma, Mullen ho asi netrefil tak, jak zamýšlel a je z toho zakázané uvolnění.
     
    01:46
    Zatím se domácí Dinamo moc do hry nedostalo a více na puku je to běloruské, které se ale pořád ještě nezmohlo na přímé ohrožení Kalninšovy brány – teď se navíc hosté provinili ofsajdem, když si překročení modré čáry nepohlídal Matěruchin.
     
    00:35
    První útok zápasu měl hostující Minsk, který se sice dostal až před bránu Kalninše, ale tam dobře zapracovala obrana Rigy a puk se tak stěhuje na druhou stranu kluziště.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Dinamo Riga: Kalninš (Sedláček) – Pujacs, Mullen, K. Redlihs (A), Cibulskis, Jerofejevs, Freibergs, Kristaps – Skvorcovs, Sčastlivyj, E. Kulda – Darzinš, Bičevskis, Indrašis – Meija (C), Tim Sestito (A), M. Redlihs – Saulietis, Pavlovs, Lipsbergs.

    HC Dinamo Minsk: Scrivens (Lalande) – Lisovec, Gotovec, Korobov, Gragnani, Chenkel, Šinkevič – Drozd, Stas, Matěruchin – Klinkhammer (A), Kovyršin, N. Komarov – Pavlovič (C), Ellison, Gavrus – Karaban, Kitarov, Kulakov (A) – Ambožejčik.

    Rozhodčí: Gebej, Ravodin – Otmachov, Palej.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Dobrý den, vítám Vás u přenosu z ruské hokejové KHL, kde se proti sobě postaví celky Rigy a Minsku!

    Domácí Dinamo Riga je na tom letos velice zle – lotyšský celek je poslední v celé Západní konferenci a šance na play-off už jsou pouze utopické. Dinamo se sice v poslední době zvedlo, ale začátek sezóny byl z jeho pohledu tragický. Za 32 zápasů má tento tým 29 bodů a hrozivé skóre 59:80. Na předposlední Záhřeb pak ztrácí devět bodů! Z posledních pěti zápasů ale prohrála Riga pouze jediný – nejprve porazila doma Chabarovsk 3:2, poté stejným poměrem Vladivostok, dále Kazaň také doma 2:0 a následovala výhra po nájezdech z Bratislavy 2:3. Poslední zápas nakonec Riga prohrála 1:0 v Záhřebu.

    Hostující Dinamo Minsk na tom je o poznání lépe, protože okupuje příčky zaručující play-off. Běloruský tým je prozatím na sedmém místě, ale na nepostupové deváté, na kterém je Jokerit, má náskok pouze dva body – i proto je tak tento duel pro Minsk velice důležitý. Zatím získal 51 bodů za 32 zápasů a má skóre 89:91. Z posledních pěti zápasů prohrálo Dinamo také pouze jediný – nejdříve porazilo doma Chabarovsk 3:0, následovala právě prohra 4:1 v Záhřebu, poté přišly výhry 0:3 z Podolsku a 1:2 z Bratislavy, celý program pak zatím uzavřela výhra po nájezdech nad Jokeritem v poměru 3:2.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 47. Bičevskis (K. Redlihs, Indrašis) – 7. Matěruchin (Ellison), 7. Pavlovič (Ellison, Gragnani), 17. N. Komarov (Korobov, Gragnani), 34. Lisovec


    Dinamo Riga: Kalninš (17. Sedláček) – Pujacs, Mullen, K. Redlihs (A), Cibulskis, Jerofejevs, Freibergs, Kristaps – Skvorcovs, Sčastlivyj, E. Kulda – Darzinš, Bičevskis, Indrašis – Meija (C), Tim Sestito (A), M. Redlihs – Saulietis, Pavlovs, Lipsbergs.
    HC Dinamo Minsk: Scrivens (Lalande) – Lisovec, Gotovec, Korobov, Gragnani, Chenkel, Šinkevič – Drozd, Stas, Matěruchin – Klinkhammer (A), Kovyršin, N. Komarov – Pavlovič (C), Ellison, Gavrus – Karaban, Kitarov, Kulakov (A) – Ambožejčik.

    Rozhodčí: Gebej, Ravodin – Otmachov, Palej
    bahis siteleri