Samara – Spartak 4:0 (kon.) | Groznyj – FK Krasnodar 2:1 (kon.) | Tomsk – Lok. Moskva 1:6 (kon.)
Machačkala – Perm 3:1 (kon.)
konec
Anži Machačkala
3:1 (1:1)
FK Amkar Perm
Čtvrtek 01.12.2016, 18:30 • Anži Arena • Ruská Premier Liga • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je z mé strany vše, příště na počtenou! (20:27:37)
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 4:2. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:16.
     
    Je dobojováno! Fotbalisté Machačkaly ukončili sérii tří ligových porážek v řadě a dokázali otočit nepříznivě se vyvíjející zápas proti houževnatému Amkaru. Perm šel rychle do vedení zásluhou Bodula, ještě před přestávkou se ale domácím podařilo vyrovnat, krátce po změně stran Boli dokonal obrat trefou z pokutového kopu a po hodině hry Budkivskij upravil na konečných 3:1 pro Anži! Před zápasem se v médiích hodně řešila budoucnost Pavla Vrby na machačkalské lavičce, výhrou nad silným Permem ale bývalý reprezentační trenér pravděpodobně posílil svou pozici.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Momentálně sledujeme kombinaci svěřenců Pavla Vrby na polovině hřiště, nyní už je zcela jasné, že Anži dvougólový náskok nepustí.
     
    90+2
    Nepovedený nákop v podání Gigolajeva skončil až v zámezí a Alexandr Bělenov s odkopem od své svatyně pochopitelně vůbec nespěchá.
     
    90+1
    Druhá půle bude hned o čtyři minuty delší!
     
    90
    Střídání v týmu Anži Machačkala: ze hřiště odchází Ivo Iličević, přichází Amadu Moutari.
     
    89
    Z něj sice nakonec žádné nebezpečí pro Permské nepramenilo, svěřenci Pavla Vrby si ale budou moci exekuci rohového kopu zopakovat, což jim naprosto vyhovuje.
     
    88
    Do otevřené obrany Amkaru se po pravém křídle vydal neúnavný Bernard Berisha, jehož ale Georgij Džikija na poslední chvíli o míč připravil. Anži bude mít k dispozici roh!
     
    87
    Hra je znovu přerušena. Ali Gadžibekov se skácel k zemi po hlavičkovém souboji se střídajícím Saluginem. Lékaři Anži se dnes vůbec nenudí...
     
    86
    Po centru z levé strany skončil kulatý nesmysl bezpečně ukryt v náruči Alexandra Bělenova, který s rozehrávkou protiakce pochopitelně vůbec nespěchá.
     
    85
    Střídání v týmu Anži Machačkala: ze hřiště odchází Yannick Boli, přichází Cédric Yambéré.
     
    84
    Ali Gadžibekov u postranní čáry nehezky zajel do Gola, za což si vykoledoval napomenutí žluté barvy.
     
    82
    Pro Boliho už jede lékařské vozítko ne nepodobné těm, které se prohánějí po golfových hřištích. Boli bohužel skutečně nebude schopen pokračovat ve hře.
     
    81
    Jedná se o Yannicka Boliho, který se stále drží za levé koleno a nezvedá se ze hřiště. Po již vystřídaném Obertanovi by byla jeho ztráta pro Pavla Vrbu citelnou ranou...
     
    80
    Z téměř prázdných tribun se ozývá hlasitý pískot, poněvadž na hřišti zůstal ležet jeden z domácích fotbalistů, sudí ale stále nepřerusil hru.
     
    79
    Darko Bodul – ve druhé půli hrající už s rozpuštěným culíkem – vybojoval autové vhazování na pravé straně hřiště, aktivita Amkaru směrem dopředu je ale stále hodně latentní.
     
    78
    Kosovský legionář Bernard Berisha se vydal ihned po zisku míče kupředu po pravém křídle, načež si všiml volného Budkivského, který byl ale odstaven od balonu faulujícím Saluginem.
     
    77
    Dvougólový hrdina Anži Pilip Budkivskij si počínal nedovoleně ve vzdušném souboji ve středu hřiště, hra je tak opět přerušena.
     
    76
    Střídání v týmu FK Amkar Perm: ze hřiště odchází Stanislav Prokofjev, přichází Alexandr Salugin.
     
    75
    Z následného protiútoku domácích ale nic zajímavého nepramenilo a Magomed Musalov navíc za následný útočný faul dostal žluté napomenutí.
     
    73
    Sekou Conde zavadil o unikajícího Iličeviće, který se ochotně svalil k zemi, o nedovolený zákrok hostujícího beka se ale beztak jednalo.
     
    72
    Svěřenci Pavla Vrby se zatáhli do defenzívy, která zatím představuje pro Permské nepřekonatelnou hráz. Bělenov je ve druhé půli zcela bez práce...
     
    71
    Střídání v týmu FK Amkar Perm: ze hřiště odchází Ivan Čerenčikov, přichází Roland Gigolajev.
     
    69
    Už poněkolikáté v utkání zůstal Bernard Berisha ležet v bolestech na trávníku. Domácí křídelník se drží za bolavou holeň a vypadá to, že bude muset střídat.
     
    68
    Janusz Gol rozehrál vybojovaný rohový kop nakrátko, což ale hostům nepřineslo ovoce, balon totiž do pokutového území ani nedoletěl, a Bělenov tak byl bez práce.
     
    67
    Ještě pár minut před koncem první půle byla Machačkala na odpis a na její hru byl smutný pohled, pak jako by se ale něco změnilo a svěřenci Pavla Vrby jsou najednou jasně lepším týmem.
     
    66
    Brian Idowu krátce poté za naprosto zbytečný faul vyfasoval žluté napomenutí.
    65. Pilip BUDKIVSKIJ - 3:1
     
    65
    Machačkala právě vstřelila branku!
    Z 0:1 na 3:1, tak to je solidní obrat v podání fotbalistů Anži! Ebecilio v pádu procedil přihrávku na PILIPA BUDKIVSKÉHO, který střelou ke vzdálenější tyči nedal Selichovovi šanci!
     
    64
    Střídání v týmu FK Amkar Perm: ze hřiště odchází Branko Jovičić, přichází Sjarhej Balanovič.
     
    63
    Kvalitě námi sledovaného zápasu příliš nepřidávají ani přírodní podmínky. V Machačkale jsou momentálně 4 stupně nad nulou a poměrně hustě se rozpršelo...
     
    62
    Po pochybení v defenzívě Amkaru se k odraženému míči dostal Iličević, který ale nic kloudného nevymyslel. Z tribun se opět ozval pískot.
     
    61
    Ivan Čerenčikov si počínal nedovolenými prostředky v souboji s Bolim, domácí tak budou mít spoustu času na rozehrávku z pravé strany hřiště.
     
    60
    Hodina hry je za námi a po úvodní pasáži druhé půle jsou na tom najednou lépe domácí, kteří mají za současné konstelace nakročeno k prvnímu bodovému zisku po třech porážkách v řadě.
     
    58
    Georgij Džikija neměl komu přihrát, a tak prostě z dobrých pětadvaceti metrů vypálil, jeho střela byla ale několikrát tečována a míč se k Bělenovovi sotva došoural.
     
    57
    Ten ale neměl dlouhého trvání, Musalov totiž obětavě ve ksluzu dopravil míč do autu. Vhazovat ale budou hosté.
     
    56
    Bernard Berisha se neohroženě vrhl mezi dva hráče Amkaru. Condeho se zbavil, Džikijy už ale ne, a hráči v bíločerveném tak zakládají další protiútok.
     
    54
    Sekou Conde se vydal kupředu po pravém křídle, daleko se ale nedostal a pro jistotu zařadil zpátečku. Permští očividně především nechtějí chybovat.
     
    53
    Po vedoucí brance Anži se hra trochu uklidnila, momentálně se ani jeden tým nikam nežene. Domácí jsou ale nadále o něco aktivnějším týmem.
     
    52
    Dalekonosný pas Ebecilia postrádal přesnost, míč skončil v autu a vhazovat budou fotbalisté Amkaru Perm.
     
    51
    Bernard Berisha vlétl mezi přesilu dvou hráčů v bílém a vynutil si další faul na svou osobu, Janusz Gol navíc za svůj zákrok vyfasoval žlutou kartu.
    49. Yannick BOLI - 2:1
     
    49
    Machačkala právě vstřelila branku!
    Jeden ze zadáků Amkaru se prezentoval naprosto zbytečným nedovoleným zákrokem ve vlastní šestnáctce a sudí Karasjov byl nekompromisní. Exekuce nařízené penalty se ujal YANNICK BOLI, který to zvládl mazácky!
     
    48
    Penalta pro Machačkalu!
     
    47
    Do druhé půle vstoupili aktivněji domácí fotbalisté, kteří se okamžitě po rozehrávce usadili na soupeřově polovině.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Úvodní pětačtyřicetiminutovka je minulostí. Po opatrném začátku utkání z obou stran převzal na chvilku iniciativu Amkar a díky trefě Bodula se dostal do vedení. Domácí se pak na hřišti trápili, z ojedinělé akce se jim ale podařilo vsítit gól do šatny, a druhá půle, která začne v 19:32, tak bude ještě hodně zajímavá.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Domácí jsou najednou při chuti. Bernard Berisha teď upadl v soupeřově pokutovém území, bylo to ale tak okaté, že sudí Karasjov jeho záměr prokoukl.
     
    45
    Balon je až u Alexandra Selichova, který s rozehrávkou vůbec nespěchá. Už známe i nastavený čas, bude to jedna minuta!
    43. Pilip BUDKIVSKIJ - 1:1
     
    43
    Machačkala právě vstřelila branku!
    Tak jsem se spletl. Máme vyrovnáno! Lorenzo Ebecilio z levé strany nacentroval míč do pokutového území, kde si balon ve vzduchu našel PILIP BUDKIVSKIJ a přesnou tečí nedal Selichovovi šanci!
     
    43
    První půle už se pomalu, ale jistě chýlí ke svému konci a vše nasvědčuje tomu, že si do kabin Amkar odnese jednogólové vedení.
     
    42
    Stanislav Prokofjev založil další protiakci Permu, kterou ale sám zazdil velmi nepřesným pokusem o kolmici na Bodula. Míč se tak dokutálel až do Bělenovovy moci.
     
    42
    Fegor Ogude už se mezitím přesunul do zámezí, kde pokračuje jeho ošetřování. Nechme se překvapit, zdali bude nigerijský legionář schopen pokračovat ve hře.
     
    41
    Stanislav Prokofjev mohl zvýšit vedení Amkaru, jeho tvrdou ránu z hranice pokutového území ale Alexandr Bělenov dokázal vytěsnit!
     
    40
    Hra je opět přerušena. Fegor Ogude totiž zůstal ležet v bolestech na trávníku po souboji s Majewskim a s hostujícím středopolařem to podobně jako s Obertanem dobře nevypadá.
     
    38
    Míč se v posledních minutách zcela bez efektu stěhuje ze strany na stranu. Yannicka Boliho v klíčový moment ztratilo zpracování, a tak mohou hosté znovu zamířit kupředu.
     
    37
    Střídání v týmu Anži Machačkala: ze hřiště odchází Gabriel Obertan, přichází Pilip Budkivskij.
     
    36
    Ta ale neměla dlouhého trvání a na druhou stranu se poté vydal Darko Bodul, útočník s vzezřením Zlatana Ibrahimoviće ale poté v podstatě jen odevzdal míč Bělenovovi.
     
    35
    Fotbalisté Amkaru nedokázali kloudně rozehrát a svěřenci Pavla Vrby už postupně zakládají další protiakci.
     
    34
    Machačkalský křídelník se drží za levé stehno, těžko říct, zdali se jedná jen o nějakou křeč, nebo to je něco vážnějšího. Každopádně přejeme brzké uzdravení.
     
    33
    Hra už pokračuje, Janusz Gol předvedl gesto fair play a vrátil míč domácím. Obertan už ale postupně dokulhal až do zámezí a za chviličku nejspíš bude vystřídán.
     
    32
    Zkušený světoběžník Gabriel Obertan zůstal ležet na trávníku po souboji s Golem a s domácím křídelníkem to moc nadějně nevypadá...
     
    31
    Georgij Tigijev dostal nepovedenou rozehrávkou Bělenova pod tlak, domácí brankář si ovšem nakonec dokázal poradit a odkopnout míč do bezpečí.
     
    30
    Půlhodina hry je za námi a po prvním gólu utkání tempo hry hodně kleslo, nyní se na trávníku prakticky nic neděje.
     
    29
    Z tribun se ozývá hlasitý pískot, fotbalisté Permu totiž prakticky neustále drží míč na svých kopačkách. Anži je po inkasovaném gólu zoufalé...
     
    27
    Ivo Iličević se zmocnil míče po dravém Boliho průniku, jeho následná přízemní střela ale mířila pouze do míst, kde byl připravený Alexandr Selichov.
     
    26
    Po nepovedené rozehrávce Machačkaly skončil míč v moci permských zadáků, kteří s rozehrávkou následné protiakce nikam nespěchají.
    25. Darko BODUL - 0:1
     
    25
    Amkar Perm právě vstřelil branku!
    Hosté využívají minely v defenzívě Anži a dostávají se do vedení! Nikým nehlídaný Stanislav Prokofjev vnikl do pokutového území, kde přenechal míč DARKU BODULOVI a ten se trefil přesně k levé tyči!
     
    24
    Sudí Sergej Karasjov musel přerušit hru, jelikož se zrovna používaný míč zničehonic vyfoukl, a tak musí dojít k jeho výměně.
     
    22
    Hra je v posledních minutách hodně rozkuskovaná, na trávníku se prakticky nic zajímavého neděje.
     
    21
    Dvacet minut hry je za námi a zatím kdovíjaké fotbalové hody nesledujeme, hosté se především brání a na svěřencích Pavla Vrby je znát, že jsou takříkajíc pod dekou.
     
    19
    Následně ale Anži vybojovalo rohový kop. Po něm se ke střele odhodlal středopolař Majewski, který ale stejně jako před chvílí Ebecilio výrazně přestřelil.
     
    18
    Svěřence kouče Gadžijeva zdobí aktivní a důrazné napadání, které zatím Machačkalským pořádně komplikuje rozehrávku. Domácí nyní pro jistotu vrátili míč až k Bělenovovi.
     
    17
    Fotbalisté Amkaru se následně daleko nedostali, domácí už z hloubi vlastní poloviny zakládají další protiakci.
     
    16
    Lorenzo Ebecilio se zmocnil odraženého balonu a z uctivé vzdálenosti vypálil, jeho střela ale byla velmi nepřesná a míč výrazně minul permskou svatyni.
     
    15
    Anži začíná přebírat iniciativu. Po dalším centru z pravé strany vznikla v pokutovém území hostí pořádná trma-vrma, nikdo v zeleném dresu se ale nakonec ke střele nedostal.
     
    14
    Následně Boliho zradilo zpracování, balon tak doletěl až do zámezí a permský gólman Selichov už si ho chystá k dalšímu odkopu.
     
    12
    Alexandr Selichov musel poprvé zasahovat. Po hezké přihrávce Obertana se balonu zmocnil Yannick Boli a vystřelil, hostující brankář si ale s jeho přízemním pokusem poradil.
     
    11
    Následně se ještě dostal ke střele Brian Idowu, který ale nedokázal seřídit svá mířidla a jeho projektil proletěl vysoko nad břevnem Bělenovovy branky.
     
    10
    Balon se postupně propadl až na hranici pokutového území k Ogudemu, který ale napálil míč jen do prvního hráče v zeleném, který stál před ním.
     
    9
    Aleksandar Miljković nic nevymýšlel a důrazně nakopl balon na útočnou polovinu, což se nakonec ukázalo být dobrým řešením, jelikož hosté stále pokračují v akci.
     
    8
    Centr z pravé strany proletěl Selichovovým pokutovým územím zcela bez povšimnutí, následovat tak bude pouze odkop od svatyně Amkaru.
     
    7
    V úvodu utkání je hra plná nepřesností, příliš kvalitní utkání zatím nesledujeme. Ani jeden tým se ne a ne prokousat na soupeřovu polovinu.
     
    5
    Lorenzo Ebecilio šikovně připravil o míč jednoho z hráčů v bílém dresu, jeho následná rozehrávka ale za moc nestála.
     
    4
    Do Anži Areny si dnes příliš mnoho diváků cestu nenašlo, kromě kotle za jednou z branek jsou tribuny prakticky liduprázdné.
     
    3
    Svěřenci Pavla Vrby se na chviličku podívali na útočnou polovinu, rychle ale o balon přišli a další akci Permu už zakládá Džikija.
     
    2
    Fotbalisté Amkaru vstoupili do zápasu aktivně a Stanislav Prokofjev se už ve druhé minutě dostal k hlavičce z dobré pozice, ta ale nebyla přesná.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Anži Machačkala: Bělenov – Musalov, Gasanov, Gadžibekov, Tigijev – Ebecilio, Majewski – Obertan, Iličević, B. Berisha – Boli.
    Náhradníci: Šafinskij, D. Jurčenko – Bělov, Budkivskij, Gazimagomedov, Georgijevskij, Moutari, Xandão, Ščerbak, P. Jakovlev, Yambéré.

    FK Amkar Perm: Selichov – Miljković, Idowu, Džikija, Conde, Čerenčikov – Jovičić, Gol, Ogude – Bodul, Prokofjev.
    Náhradníci: Budakov, Chomič – Anene, Balanovič, Gigolajev, Churcidze, Komolov, Salugin, Šynder, Zanev.
     
    AMKAR PERM

    Amkar nenápadně sbírá body vcelku pravidelně a pohybuje se v horních příčkách tabulky. Permští jsou momentálně sedmí se ztrátou pouhých dvou bodů na pohárové příčky. Z posledních pěti kol má Amkar vyrovnanou bilanci dvou výher, dvou porážek a jedné remízy, bude proti Anži pokračovat v povedených výkonech?
     
    ANŽI MACHAČKALA

    Anži prožilo vcelku povedený start do sezóny, v poslední době to ale svěřencům Pavla Vrby skřípe. Machačkala v listopadu nezískala ani jeden ligový bod, když postupně prohrála s Lokomotivem Moskva, Ufou a Rostovem. V Rusku se už objevily spekulace o možném odvolání trenéra Vrby, který tak dnes bude mít o motivaci postaráno.
     
    Hezký podvečer. Šestnácté kolo ruské Premier Ligy má dnes na programu čtyři zápasy a ten poslední z nich se rozehraje nedaleko Kaspického moře. Anži Machačkala se pokusí ukončit sérii porážek proti Amkaru Perm, tak si to od 18:30 nenechte ujít!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Vojtěch Balon

    Branky: 43. Budkivskij (Ebecilio), 49. Boli (pen.), 65. Budkivskij (Ebecilio) – 25. Bodul (Prokofjev)

    Karty:   75. Musalov (MCK), 84. Gadžibekov (MCK) – 51. Gol (AMP), 66. Idowu (AMP)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 4:2. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:16.
    Anži Machačkala: Bělenov – Musalov, Gasanov, Gadžibekov, Tigijev – Ebecilio, Majewski – Obertan (37. Budkivskij), Iličević (90. Moutari), B. Berisha – Boli (85. Yambéré).
    Náhradníci: Šafinskij, D. Jurčenko – Bělov, Budkivskij, Gazimagomedov, Georgijevskij, Moutari, Xandão, Ščerbak, P. Jakovlev, Yambéré.

    FK Amkar Perm: Selichov – Miljković, Idowu, Džikija, Conde, Čerenčikov (71. Gigolajev) – Jovičić (64. Balanovič), Gol, Ogude – Bodul, Prokofjev (76. Salugin).
    Náhradníci: Budakov, Chomič – Anene, Balanovič, Gigolajev, Churcidze, Komolov, Salugin, Šynder, Zanev.

    Rozhodčí: Sergej Karasjov
    bahis siteleri