Samara – Spartak 4:0 (kon.) | Groznyj – FK Krasnodar 2:1 (kon.) | Tomsk – Lok. Moskva 1:6 (kon.)
Machačkala – Perm 3:1 (kon.)
konec
FK Achmat Groznyj
2:1 (2:0)
FK Krasnodar
Čtvrtek 01.12.2016, 16:00 • Ahmat Arena, Groznyj. Kapacita: 30,597 diváků. • Ruská Premier Liga • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Krásné čtvrteční odpoledne, vítám všechny příznivce fotbalu. Ruská nejvyšší soutěž Premier Liga dospěla již do svého šestnáctého kola. V něm se na půdě Těreku Groznyj představí Krasnodar.
     
    FK Těrek Groznyj

    Těrek Groznyj se nachází na vynikajícím pátém místě po odehraných patnácti zápasech. Jen čtyřikrát se museli hráči Těreku sklonit před soupeřem, naopak si připsali sedm vítězství. Poslední dva zápasy ale Těreku příliš nevyšly. Nejdříve z toho byla jen bezbranková remíza s Tomskem a následně porážky 0:1 s lídrem tabulky Spartakem Moskva.
     
    FK Krasnodar

    Krasnodar se po loňském konečném čtvrtém místě kvalifikoval před předkola až do základní skupiny Evropské ligy. Před posledním zápasem má již Krasnodar jasný postup do jarní části soutěže, když za ním skončilo Nice i Salzburg. Krasnodar se dokáže soustředit také i na domácí ligu, když se nachází na třetím místě. Navíc drží již deset zápasů bez porážky. Naposledy Krasnodar poznal v lize porážku před třemi měsíci na domácím trávníku s Lokomotivem Moskva.
     
    Poslední vzájemné zápasy

    Dlouhé čtyři roky nemůže Těrek porazit Krasnodar. Od té doby Těrek rovnou osmkrát prohrál a jen jednou vybojoval alespoň bod za remízu.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Těrek Groznyj: Gorodov – Ucijev (C), Semjonov, Ángel, Mohammadi – Kuzjajev, Píriz – Adílson, Grozav, Mirzov – Balaj.
    Náhradníci: Godzjur – Rodolfo, Plijev, Ch. Kadyrov, Mbengue, Mitrišev.

    FK Krasnodar: Kricjuk – V. Kalešin, Naldo, Granqvist (C), Torbinskij – Achmedov, Eboue, Kaboré – Izmajlov, Smolov, Okriašvili.
    Náhradníci: Adamov, Sinicyn – Martynovič, Wánderson, Bystrov, Joãozinho, Jędrzejczyk, Gogličidze..
     
    Hlavní rozhodčí již přivádí na hrací plochu obě úvodní jedenáctky. Zápas šestnáctého kola může za několik okamžiků začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Zápas právě začal rozehrávkou hostujícího celku. Hosté se velmi rychle přesunuli až k vápnu, ale tam Smolov napálil jen dobře postaveného Ángela.
     
    3
    Hosté jsou v úplném začátku zápasu aktivnější, stále nepustili Těrek k míči. Na pravě straně zasahoval Ucijev, ale od něho se míč odrazil jen za postranní lajnu.
     
    4
    Až nyní se dostali také domácí na útočnou polovinu. Kuzjajev si vytvořil prostor ve středu pole, roztáhl hru na pravý kraj, kde byl volný Adílson. Jeho centr se dostal do vápna. Balaj pálil jen do padajícího Nalda.
     
    5
    Domácí měli k dispozici první rohový kop zápasu. Na přední tyči byl ale důraznější znovu Naldo a nebezpečí před vlastní brankou zažehnal.
     
    6
    Fjodor Smolov se snažil překvapit Gorodova z velké dálky, ale jeho pokus jen proletěl kolem pravé tyče a domácí brankář nemusel zasahovat.
     
    7
    Domácí získali míč ve středu pole po nepřesné přihrávce Eboueho. Mirzov ihned vystartoval s míček do rychlého protiútoku, ale ještě před vápnem mu stihl sebral možnost zakončovat Naldo.
     
    8
    Také na druhé straně bylo horko ve vápně. Izmajlov si obešel hodně vyběhnutého brankáře, ale z velkého úhlu již nenašel spoluhráče před opuštěnou brankou.
     
    9
    Z následného rohového kopu se Krasnodar nedostal k zakončení. Achmedov si počínal neopatrně u brankové lajny a ztrácí míč. Navíc z toho nebude ani další pokus od rohového praporku.
     
    10
    Krasnodar pokračuje v tlaku. Kaboré si pomohl posunutím míče mezi nohama soupeře, ale větší výhodu mu to nepřineslo, protože ihned poté ztrácí balon.
     
    11
    Úvodní desetiminutovka zatím nabídla velmi slušné tempo hry. Oba týmy se snaží rychle přecházet do útoku a zbytečně nekombinovat ve středu pole.
     
    12
    Domácí nic nevytěžili z napadání na soupeřově polovině. Naopak se musí bránit. Smolov kombinoval s Ebouem, ale ani jeden z nich se nedostal ke střele.
     
    13
    Také hosté vytáhli napadání hluboko na polovinu Těreku. Domácí hráči zvládli přechod do útoku, ale před vápnem je obranná hradba Krasnodaru zatím k nepřekonání.
     
    14
    Kricjuk musel poprvé zasahovat. Z velké dálky se ho pokusil překvapit Kuzjajev, ale jeho střela byla velmi pomalá a hostující brankář s přehledem udržel míč.
     
    15
    Velmi riskantně šel do skluzu ve vápně Kalešin. Nevěděl, že má za sebou napadajícího soupeře a tak lehce vyklusával k míči. Na poslední chvíli, ale musel vytáhnout skluz, který vypíchl míč soupeři.
     
    17
    Po kratším tlaku domácího celku se dostali do slibné pozice také hosté. Ve vápně bojovalo hned několik hráči Krasnodaru, ale nedokázali se protlačit do zakončení.
     
    18
    Na druhé straně upaloval směr branka Balaj. Jeho snažení zastavil ještě ve velké vzdálenosti Naldo, který je zatím velmi jistý v zákrocích.
     
    19
    Píriz dostal těžkou přihrávku na tělo a jen tečoval míč k hostujícím obráncům.
     
    20
    Gorodov si došel pro míč na kraj vápna. Před dobíhajícím Smolovem si balon ukryl do rukavic.
     
    21
    Po nepřesné přihrávce se chtěl vydat na útočný výlet Ucijev. Jeho počínání bylo ale velmi krátké.Také on si předkopl příliš daleko míč od své kopačky a přichází o něj.
     
    22
    Hosté nespěchají s útokem, připravují si pozici pro průnik do šestnáctky. Zatím se jim to ale vůbec nedaří a přichází po faulu Kaborého o míč.
     
    23
    Ve středovém kruhu bylo hned několik hráčů, kteří bojovali o míč. Nakonec se stal vítězem Mirzov, který hledal ihned na pravé straně Pírize. Další pokračovaní už končí u hostujícího stoperů.
     
    24
    Nyní se ocitl na zemi po srážce Balaj, ale rozhodčí viděl jeho faul při převzetí míče a tak se pokutový kop nepíská.
     
    26
    Velmi rychle se dostal za obranu po levé straně Mirzov. Jeho centr na nabíhajícího Balaje je ale sražen na rohový kop.
     
    26
    Těrek Groznyj právě vstřelil branku!
    Těrek jde do vedení. Z rohového kopu se domácí prosazují! FACUNDO PÍRIZ si naskočil na centr, který směřoval na malé vápno. Byl sice obsazen, ale dostal se do zakončení a nedal brankáři šanci na zákrok.
    26. Facundo PÍRIZ - 1:0
     
    28
    Domácím se po vstřelené brance nalila krev do žil. Balaj byl ihned u míče, ale z pravé straně nedostal přihrávku na neobsazeného Adílsona, který si nabíhal na pas do vápna.
     
    29
    Velmi ostrý faul předvedl Grozav, který v souboji o míč sekl nohou zezadu po soupeři. Žlutou kartu však nevidí.
     
    30
    Nyní je na tahu lépe postavený tým tabulky Krasnodar, ale ten je naopak první brankou zápasu zaskočen.
     
    31
    Střídání v týmu FK Krasnodar: ze hřiště odchází Odil Achmedov, přichází Vladimir Bystrov.
     
    32
    Stále jsou to domácí, kteří si drží míč na svých kopačkách. Semjonov si vyměnil několikrát přihrávku s Ángelem. Následně se ale objevil volný Grozav, který pálil jen nad branku.
     
    33
    Krasnodar má zatím problémy se dostat vůbec na útočnou polovinu. Smolov ani Izmajlov se nemohou dostat přes své strážce do útoku.
     
    34
    Těrek Groznyj právě vstřelil branku!
    Těrek přidává druhou branku během krátké chvíle. Na pravé straně dostal vynikající přihrávku do běhu GHEORGE GROZAV, který si skvěle zpracoval těžký míč. Poté už šel sám na brankáře a střelou na zadní tyč ho překonal.
    34. Gheorghe GROZAV - 2:0
     
    36
    Domácí jsou najednou daleko před soupeřem. Navíc se Krasnodar nemůže dostat do útočné fáze, všechny útoky končí na polovině trávníku.
     
    37
    První poločas pomalu spěje ke svému konci. Nyní se ale provinil faulem Píriz a hosté mohli rozehrát volný přímý kop z nadějné pozice.
     
    38
    Žádné vzrušení před Gorodovem se však nekonalo. Míč odvrátil první bránící hráč Těreku.
     
    39
    Před dobíhajícím Smolovem si vzal míč pro sebe domácí brankář Gorodov. Následně i založil útočnou akci, ale Balaj se nedostal k míči.
     
    40
    Pohledná kombinace domácí týmu končí až nedovoleným zákrokem Torbinského. Ten za sestřelení soupeře před vápnem vidí žlutou kartu.
     
    41
    Z hranice pokutového území se pokusil obstřelit obrannou zeď Milad Mohammadi. Jeho rána mířila přes zeď, ale přeletěla také branku.
     
    42
    O žlutou kartu si koledoval také Eboue, který zatáhl soupeře zezadu za dres. Nyní však rozhodčí netrestá.
     
    43
    Domácí měli k dispozici znovu rohový kop. Z předešlého padla branka, ale nyní se k hlavičce na přední tyči dostal Píriz a balon doletěl jen na branku.
     
    44
    Minutu před pauzou se do souboje dostal Bystrov. Jeho ruka však zasáhla v nepřirozené poloze míč a také střídající hráč dostává žlutou kartu.
     
    45
    Nyní měli hosté štěstí. Adílson se už už dostával za obranu, ale byl mu odpískán faul při převzetí míče. Bez faulu už by na něj čekala dálnice k brance.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První polovina zápasu končí vedením Těreku o dva branky. Krasnodar byl pasován do role favorita zápasu, ale tu vůbec nepotvrzuje. V úvodu byl sice Krasnodar aktivnější, ale zásadní brankovou příležitost si nevytvořil. Naopak na druhé straně se dvakrát zadařilo. Nejprve se prosadil po rohovém kopu hlavičkou Facundo Píriz, aby několik minut na to mohl přidat druhou branku z rychlého brejku Gheorghe Grozav. Následně byl Krasnodar stále v obraně a na dvě branky soupeře zatím nenašel odpověď.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FK Krasnodar: ze hřiště odchází Marat Izmajlov, přichází Joãozinho.
     
    47
    S jednou změnou pokračuje druhý poločas. Těrek začíná znovu aktivně, po přihrávce do běhu se dostal ke střele Balaj, ale byl zblokován.
     
    48
    Také Krasnodar se ještě nesmířil s porážkou a jde do útoku. Kaboré si vyměnil míč se Smolovem. Druhý jmenovaný byl obrán o míč, ale po nepřesné nahrávce mohou hosté pokračovat v útoku.
     
    49
    Velký zmatek před Kricjukem. Balaj se obtočil kolem obránce a mohl zakončovat z velmi dobré pozice ve vápně. Hostující brankář ještě vyrazil míč, ale ten se vrátil k Balajovi. Ten přihrával na rozběhnutého Grozava, ale ani ten v rychlosti brankáře nepřekonal.
    49. Snaha o třetí branku nyní ztroskotala na hostujícím brankáři
     
    51
    Také na druhé straně bylo ve vápně horko. Smolov si udržel míč na kopačce v pokutovém území, ale bylo proti němu hned několik hráčů soupeře a tak se nedostal do střely.
     
    53
    Krasnodar se dostal do menšího tlaku, nepouští soupeře k míči, ale to je zatím vše co si hosté vypracovali.
     
    54
    Opravdu se hosté dostávají více a více do hry. Nyní ale ztratil na polovině trávníku míč Kaboré se hosté se museli rychle vracet do obrany.
     
    55
    Kalešin se musel činit v obranné fázi. Proti němu byl rychlonohý Mirzov, který alespoň vybojoval rohový kop.
     
    56
    A znovu bylo nebezpečno před brankou Krasnodaru. Z levé strany přiletěl nepříjemný centr, Kricjuk zůstal v brance, ale ani Balaj se nedostal k hlavičce.
     
    57
    Z hranice vápna se opřel do míče Balaj, ale jeho dělovku zblokoval hned první bránící hráč soupeře.
     
    58
    Před hostující branku lítá jeden centr za druhým, ale ani Balaj ani jeho spoluhráč z útoku Grozav se zatím k hlavičce nedostali.
     
    59
    Krasnodar se snaží ze všech sil, ale na obranu soupeře to zatím nestačí. Nyní se chtěl dostat k dlouhému pasu Smolov, ale balon mu odskočil za brankovou lajnu.
     
    60
    Ani hodiny hry nestačilo Krasnodaru ke vstřelení branky. Třetí nejúdernější tým ruské nejvyšší soutěže se navíc nemůže usadit na útočné polovině.
     
    61
    A už to mohlo být o tři branky! Kricjuk si sice došel pro centr, aby ho vyboxoval mimo pokutové území. Balon se však dostal na kopačku přesně do kroku Grazavovi. Ten z vyložené šance poslal míč na branku, ale do cesty se mu postavil Naldo, který na poslední chvíli vyhlavičkoval míč z brankové lajny.
    61. Naldo zachránil svůj tým od třetí inkasované branky
     
    64
    Domácí se hnali opět za míčem do vyložené šance, ale nyní Balaj nezpracoval přihrávku do běhu a akce končí bez zakončení.
     
    66
    Nyní to byl Krasnodar, který se chtěl dostat do soupeřovy šestnáctky. Naldo si dlouhé sekundy vyměňoval míč s Granqvistem. Domácí kapitán nakonec vyslal přihrávku na Smolova. Ten byl ale obsazen.
     
    67
    Krasnodar začíná držet dlouhou dobu míč na svých kopačkách. Do vápna se hnal pro přihrávku opět Smolov, ale byl přichycen v ofsajdu.
     
    68
    Domácí se zatáhli do obrany a nyní čekají co předvede jejich dnešní soupeř. Krasnodar se ale zatím nemůže dostat na dostřel branky.
     
    69
    Také na druhé straně se mával ofsajd. Adílson si běžel po přihrávku za obranu, ale nepohlídal si ofsajdovou hranu.
     
    70
    Ángel předvedl učebnicový skluz. Obral soupeře čistě o míč a mohl rychle rozehrávat. Do přihrávky mu skočil Kaboré a míč končí za postranní lajnou.
     
    72
    Také Gorodov musel řešit nepříjemnou situaci před vlastní brankou. Vyrazil míč, ale k dorážce přes hlavu se odhodlal Joaozinho, který donutil brankáře k ještě jednomu zákroku.
     
    73
    Ucijev se pro vinil proti pravidlům a hosté mohli od pravé postranní lajny poslat míč do vápna.
     
    74
    Krasnodar právě vstřelil branku!
    A je tu snížení! Právě z volného přímého kopu hosté dávají svou první branku v zápase. Na přední tyči přizvedl míč WILKER ÁNGEL a poslal balon do vlastní branky. Brankář byl bez šance.
    74. Wilker ÁNGEL - 2:1
     
    75
    Najednou je Krasnodar znovu ve hře o body z dnešního zápasu. Hosté se ženou za další brankou, ale nyní nepřešel obránce Smolov.
     
    76
    Střídání v týmu FK Těrek Groznyj: ze hřiště odchází Reziuan Mirzov, přichází Magomed Mitrišev.
     
    77
    Krasnodar se stále žene za vyrovnáním. Po několika přihrávkách ve středu pole, ale přišla nepřesný pas a domácí mohou jít do útoku.
     
    78
    Také je Smolov přichycen znovu v ofsajdovém postavení a Těrek může založit útočnou akci z klidové pozice.
     
    79
    Na druhé straně fauluje Eboue a naopak domácí mohou ohrozit branku soupeře. To se ale neděje po nevyvedeném centr do vápna.
     
    80
    Joaozinho si skvěle sebral míč na středu trávníku. Následně s ním došel až do vápna, ale tam proti němu byla velké přesila hráčů a jeho průnik končí bez zakončení.
     
    81
    Na druhé straně Naldo musel hasit velmi rychlou akci domácího celku za cenu žluté karty.
     
    82
    Střídání v týmu FK Těrek Groznyj: ze hřiště odchází Gheorghe Grozav, přichází Ablaye Mbengue.
     
    83
    Posledních zhruba deset minut pro Krasnodar, aby vstřelil ještě jednu branku a odnesl si z dnešního utkání alespoň bod.
     
    85
    Domácí fotbalisté nemohou držet míč na svých kopačkách. Naopak do jsou hosté, kteří se těsně před koncem zápasu derou do útoku.
     
    86
    Eboue chtěl kombinovat s Kaborém, ale zpětná nahrávka do běhu nebyla přesná a tak se míče zmocnil Píriz. Ale ten také neudržel míč dlouho. Po jeho faulu se bude kopat na domácí branku.
     
    87
    Střídání v týmu FK Krasnodar: ze hřiště odchází Dmitrij Torbinskij, přichází Francisco Wánderson.
     
    88
    Právě po centru z levé strany se dostal k hlavičce Okriašvili. Jeho vysoký pokus končí jen na brance. Gorodov jen hlídal míč, který šel nad.
     
    89
    Minutu před vypršením základní hrací doby se dostal k míči domácí Píriz. Jeho počínání musel zastavit až faulem Naldo.
     
    90
    Střídání v týmu FK Těrek Groznyj: ze hřiště odchází Bekim Balaj, přichází Dantas Rodolfo.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase dvě minuty.
     
    90+2
    Už v poslední nastavené minutě se hosté tlačili do vápna, ale Píriz byl faulován ve vlastní šestnáctce a Smolov a další se tak nemohou dostat k zakončení.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Těrek Groznyj trochu překvapivě poráží v šestnáctém kole Krasnodar na domácí půdě 2:1.

    V prvním poločase si domácí vytvořili dostatečný dvoubrankový náskok, který ve druhé půli udrželi. Nejdříve se prosadil za domácí Píriz, aby o několik málo minut mohl potvrdit vedení z brejku Grozav. Ve druhém poločase již přišlo jen snížení po vlastní brance Ángela.
     
    Statistiky dnešního zápasu

    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 6:4.
    Střely mimo: 2:2.
    Rohy: 5:2.
    Ofsajdy: 1:1.
    Fauly: 15:14.
     
    Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek dne. (17:56:37)

    Vít Schück

    Branky: 26. Píriz (Kuzjajev), 34. Grozav (Mohammadi) – 74. Ángel (vla.)

    Karty:   40. Torbinskij (KRS), 44. Bystrov (KRS), 81. Naldo (KRS)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 2:2. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 15:14.
    FK Achmat Groznyj: Gorodov – Ucijev (C), Semjonov, Ángel, Mohammadi – Kuzjajev, Píriz – Adílson, Grozav (82. Mbengue), Mirzov (76. Mitrišev) – Balaj (90. Rodolfo).
    Náhradníci: Godzjur – Rodolfo, Plijev, Ch. Kadyrov, Mbengue, Mitrišev.

    FK Krasnodar: Kricjuk – V. Kalešin, Naldo, Granqvist (C), Torbinskij (87. Wánderson) – Achmedov (31. Bystrov), Eboue, Kaboré – Izmajlov (46. Joãozinho), Smolov, Okriašvili.
    Náhradníci: Adamov, Sinicyn – Martynovič, Wánderson, Bystrov, Joãozinho, Jędrzejczyk, Gogličidze.
    bahis siteleri