Jihlava – Kladno 4:3 (kon.) | Třebíč – Havířov 4:5 (po pr.) | Most – Benátky n/J 3:2 (kon.)
Slavia – Litoměřice 3:2 (kon.) | Kadaň – Motor ČB 0:3 (kon.) | Frýdek-M. – Prostějov 2:3 (kon.)
Ústí n/L – Přerov 3:2 (2:1 po s.n.)
konec
HC Dukla Jihlava
4:3 (3:1, 0:1, 1:1)
Rytíři Kladno
Pondělí 05.12.2016, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Chance liga • 31. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:23
    Hanuljak je na střídačce, hosté to zkusí v šesti.
     
    56:21
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlavští se dnes podruhé v utkání ujímají vedení a tentokrát se přesná teč povedla TOMÁŠI ČACHOTSKÉMU. Oblíbenec domácích příznivců, kterých je na Mikulášské pondělí na stadionu přesně 1635, tečoval před brankou Říhovu střelu za záda bezmocného Hanuljaka. Asistence: Jiří Říha, Richard Diviš.
     
    53:23
    Kladenští dostávají dvě minuty za příliš mnoho hráčů na ledě a také ze strany hostí míří na trestnou lavici dnes pátý hráč. Konkrétně Jan Kloz.

    Na vyloučení: 5-5.
     
    53:16
    Jergl na modré vybojoval puk a dal ho na Březinu, jenž z pravé strany šel na branku. Hanuljak mu dokázal vypíchnout puk a při pokusu o zakončení z velkého úhlu z levé strany trefil domácí útočník boční síť.
     
    51:11
    Ačkoliv hosté spíše honili kotouč po prknech, nakonec se jim podařilo vystřelit. A to hodně nebezpečně. Cetkovský si najel na pravý kruh pro odražený puk, vystřelil, a Škarek ochránil svůj tým od inkasovaného gólu dobrým zákrokem.
     
    50:44
    Dvě přesilovky ze čtyř již dnes Kladenští využili. Nyní mají další příležitost. Davidu Březinovi se sice dvě minuty za napadení moc nelíbí, ale nic s tím nemůže dělat.

    Na vyloučení: 5-4.
     
    50:08
    Po Drtinově dělovce poskakoval kotouč brankovištěm. U pravé tyče jej lehce zasáhl Jan Kloz, na poslední chvíli ale domácí stačili puk, klouzající k levé tyči, zasáhnout a zavézt do bezpečí.
     
    45:37
    Jihlavští jsou po vyrovnání jako opaření. Na středu pásma se k puku dostal i přes dva hráče soupeře David Tůma, aby následný bekhend poslal těsně vedle levé tyčky domácí branky.
     
    45:01
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Další teč přináší kladenské srovnání. Tentokrát střílel od modré Ptáček a akci dvou velezkušených hráčů zúročil JIŘÍ BURGER, který mezi kruhy sáhl po puku a dokázal jej tečí usměrnit přesně k pravé tyči Škarkovy branky. Asistence: František Ptáček, Jan Kloz.
     
    38:58
    Szathmáryho střela od modré změnila po teči před brankou směr a prošla kousek vedle pravé tyčky Hanuljaka.
     
    37:52
    Kladenská kombinace nevyšla a na modré kotouč sebral Jergl, jehož musel zastavit Peter Jánský, aby z toho nebylo nebezpečné přečíslení. Dvě minuty pro zkušeného forvarda Rytířů.

    Na vyloučení: 4-4.
     
    37:06
    Říhovu ránu od modré vyrazil Hanuljak lehce před sebe, ale ihned zkusil po puku sáhnout. A to v okamžiku, kdy se o dorážku pokoušel před brankou stojící Filip Seman. Ten se snažil puk nahrnout za čáru, ale udělal tak i s gólmanem Miroslavem Hanuljakem. Domácí útočník tak dostává dvě minuty za nedovolené bránění.

    Na vyloučení: 4-3.
     
    35:32
    Znovu to byl Strnad, který téměř vždy, když je v útočném pásmu u puku, pořádně zlobí. Na nic nyní nečekal a z kruhů to zkusil na vzdálenější tyč, kam dal Škarek rychle svůj beton.
     
    35:00
    Říha se za brankou zbavil hned dvou napadajících hráčů a dal dlouhou přihrávku na Březinu. Ten si najel do své oblíbené pozice na pravém kruhu a poslal střílenou přihrávku před branku, kterou těsně minul Stoklasa.
     
    28:47
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Napotřetí to již Rytířům se zavezením puku do pásma nejenže vyšlo, navíc přidávají kontaktní branku a využívají tak druhou přesilovou hru dnešního utkání. Tenkrát předal kotouč na vrchol pravého kruhu pro Růžičku, který vystřelil zrovna v době, kdy byl před brankou JIŘÍ CETKOVSKÝ, jenž sáhl po puku a usměrnil ho jemnou tečí po ledě k pravé tyčce. Asistence: David Růžička, Petr Tenkrát.
     
    27:40
    Právě Filip Seman si nyní na dvě minuty odpočine, jde na trestnou lavici za sekání.

    Na vyloučení: 3-3.
     
    27:22
    Znovu ale přišla špatná rozehrávka Kladenských. Hosté zkusili poslat puk hned na Přikryla, který se vracel z trestné. To ale vyčíhl Seman. Kličkou si najel z levé strany mezi kruhy, kde se stahovačkou zbavil obránce a vystřelil. Hanuljak ochránil hosty od čtvrtého gólu.
     
    27:03
    Mezi kruhy byl zcela volný Aleš Jergl, jenž také dostal od Michala Důrase puk. Hned si připravil střelu a poté se opřel do kotouče, ovšem Jiří Cetkovský dokázal pokus Jergla zblokovat.
     
    25:12
    A právě v mlýnici před brankou se provinil Roman Přikryl, který skákavý puk stáhl a sevřel jej rukou. Jde proto na dvě minuty ven.

    Na vyloučení: 2-3.
     
    21:34
    Dukla se ale nepoučila a druhý nejlepší nahrávač Rytířů se řítil sám na Škarka. Ani napodruhé si ale Roman Přikryl na jihlavského strážce svatyně nepřišel, zblízka se neprosadil.
     
    19:59
    Dukla právě vstřelila branku!
    Možná to hosté už trošku podcenili, protože zhruba 12 vteřin před koncem se osvobodili vyhozením do středního pásma. Ovšem Jihlava to ještě zkusila. Po Šidlíkovi se puk dostal k Čachotskému, jenž na pravém kruhu naznačil střelu a přihrál téměř na střed pásma. Tam byl JIŘÍ ŘÍHA a zamířil do levé šibenice. Tak dlouho střílel, až mu to vyšlo. Asistence: Tomáš Čachotský, Petr Šidlík.
     
    18:39
    Jihlava bude mít 72 vteřin dlouhou přesilovku pět na tři, když se po její kombinaci v útočném pásmu provinil František Ptáček vysokou holí.

    Na vyloučení: 2-2.
     
    17:51
    Dvě minuty také na straně Rytířů. Jiří Cetkovský je vyloučen za podražení, kterého se dopustil před brankou Dukly při napadání.

    Na vyloučení?´: 2-1.
     
    15:10
    Kladenští se při přesilovce až nyní dostali do útočného pásma. Byl to David Tůma, loňský postrach play-off, který zavezl kotouč po levé straně až ke kruhu a tvrdě vypálil na vzdálenější tyč, kterou o kousek minul.
     
    14:18
    Zeman ujel při vlastním oslabení a jediný, kdo jej křižoval, byl zkušený Petr Ton. Když jihlavský útočník zkusil z mezikruží vystřelit, tak mu do jeho rány vložil hůl právě Ton, ovšem odražený puk byl nakonec pořádným nebezpečím pro Hanuljaka, jelikož dopadl metr vedle pravé tyče.
     
    13:58
    Jihlavský obránce Jiří Říha sice při souboji ztratil helmu, ale dostává dvě minuty za pád pod nohy soupeře.

    Na vyloučení: 2-0.
     
    11:29
    Dukla právě vstřelila branku!
    A právě z levého rohu branky si lehce vybruslil Jergl, který poslal kolmici na opačný kruh pro Důrase. Před branku si mezitím sjel FILIP SEMAN, dostal od jihlavské šestadevadesátky přihrávku a zblízka nastavil hůl, proti čemuž byl Hanuljak bezmocný. Asistence: Michal Důras, Aleš Jergl.
     
    10:57
    Opět Kladenští nerozehráli zcela ideálně. Vyhození puku po prknech nebylo tím pravým ořechovým, navíc když se kotouč od brusle jednoho z hostí odrazil na střed pásma pro Davida Březinu. Ten si chviličku počkal a zkusil to zápěstím. Hanuljak udržel kotouč ve výstroji.
     
    06:33
    Dukla právě vstřelila branku!
    Nejsem nikterak zdatný matematik, ale rychle jsem spočítal, že vedení Kladna vydrželo přesně 35 vteřin. Dukla po druhém vyhraném buly před Škarkem zavezla kotouč zásluhou Čachotského do pásma. Oblíbenec domácích fanoušků to zkusil se střelou, která se po odrazu dostala mezi kruhy na ADAMA ZEMANA a ten ranou do levé šibenice srovnal stav. Asistence: Tomáš Čachotský.
     
    05:58
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Ačkoliv domácí hokejisté vyhodili puk, Rytíři jej bleskově zavezli zpět do pásma. Kapitán hostí Burger našel přesně na středu modré JIŘÍHO DRTINU, který se opřel do puku a jeho rána skončila nad lapačkou Škarka v síti. Poprvé v letošních vzájemných zápasech se do průběžného vedení dostává hostující tým. Asistence: Jiří Burger.
     
    05:18
    Cetkovský se s pukem prodral až před branku, ale na Škarka si v dobré příležitosti dvakrát nepřišel. K dorážce se poté nedostal Tenkrát.
     
    04:42
    První vyloučení zápasu je na světě. Petr Šidlík dle sudích v rohu za brankou krosčekoval právě Strnada a jde na dvě minuty ven.

    Na vyloučení: 1-0.
     
    02:34
    Právě Patrik Machač se vzápětí dostal mezi kruhy k odraženému puku, ale o dva tři metry minul levou tyčku.
    Marken.cz

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 7. Zeman (Čachotský), 12. F. Seman (Důras, Jergl), 20. Říha (Čachotský, Šidlík), 57. Čachotský (Říha, Diviš) – 6. J. Drtina (Burger), 29. Cetkovský (D. Růžička, Tenkrát), 46. Burger (Ptáček, J. Kloz)


    HC Dukla Jihlava: Škarek (Svoboda) – Kajínek, Říha, Dundáček, Bilčík, Szathmáry, Šidlík, Dobrovolný – Jergl, Seman, Důras – Protasenja, Stoklasa, Březina – Diviš, Zeman, Čachotský – Jícha, Danišovský. Trenér: Petr Vlk
    Rytíři Kladno: Hanuljak (Stahl) – Hořava, Drtina, Růžička, Zelingr, Ptáček, Ulrych, Matula, Kehar – Tůma, Burger, Kloz – Jánský, Přikryl, Strnad – Ton, Machač, Tenkrát – Keszi, Zikmund, Cetkovský. Trenér: Jiří Kopecký

    Rozhodčí: Kubičík – Ganger, Hanzlík

    Diváci: 1635
    bahis siteleri