Česko – Čína 5:1 (kon.)
konec
Česko
5:1 (2:0, 2:1, 1:0)
Čína
Pátek 09.12.2016, 17:00 • Zimní stadion Roudnice nad Labem • Reprezentace žen do 18 let
Partner:
     
    Dnešní hokej v Roudnici nad Labem určitě nenudil a české trenéry může těšit, jak jejich hráčky bojují o nominaci na mistrovství světa. Prozatím se s vámi loučím, ale už zítra od 17 hodin nás tady čeká odveta. Snad se nám povede stejně! Krásný zbytek večera. (19:04:57)

     
    České hokejistky do 18 let předvedly v prvním ze dvou zápasů s A-týmem Číny poctivý, bojovný, kromě prvních deseti minut aktivní výkon. Přetlačily svou tradiční bolest – slabší koncovku. Vzadu je podržela bezchybná Kristýna Bláhová. Třetí třetina už nenabídla tolik vzruchu, ale na závěr nás potěšila pátá tečka.
     
    Nejlepšími hráčkami jsou vyhlášeny za Česko brankářka Kristýna Bláhová a za Čínu útočnice Zhang Mengying. Obě zaslouženě, naše "Bláža" odchytala skvělý zápas.
     
    Konec zápasu.
     
    59:41
    Česko právě vstřelilo branku!
    České juniorky přidávají 19 sekund před koncem razítko na své vítězství a znovu nám nezbývá než zatleskat nádherné akci! Tereza Karlecová našla od brankové čáry ZUZANU MARTINŮ, která si sjela od modré čáry do střelecké pozice a celou dobu věděla, co chce udělat. Z první parádně vyslala kotouč pod vyrážečku gólmanky, která neměla nárok – 5:1! Také pro naši obránkyni jde o premiérovou trefu v osmnáctce. Asistence: Tereza Karlecová.
     
    59:15
    Zbytek druhého útoku táhl rychlý protiútok, ten ale zmařil odpískaný ofsajd.
     
    59:02
    Důrazná Zhao Qinan ustála souboj s Tomasco a od modré čáry vypálila na Kristýnu Bláhovou.
     
    58:46
    Brankářka Wang Yuqing neměla nárok rozehrát kotouč, střelu si dojela Šarlota Tomasco a zařídila útočné vhazování.
     
    58:24
    Právě Mlýnková s Bucifalovou se ještě snaží něco vymyslet v útočném pásmu.
     
    57:59
    Natálie Mlýnková měla zablokovanou hokejku, proto náš kotouč nemůže být posouzen jako zakázané uvolnění.
     
    57:17
    Ještě musí svůj postřeh prokázat Bláhová. Pokus He Xin vyboxovala vyrážečkou, pak musela rychle na led a vykopnout přízemní ránu Zhang Mengying.
     
    56:31
    Ani následně se nám nepovedlo vymyslet něco, co by skončilo ohrožením gólového stavu. Třetí třetina už se hraje prakticky bez šancí.
     
    55:54
    Český tým sevřel svého soka v pásmu. Rotace skončila pokusem Kaltounkové z pravého kruhu, ten ale netrefil bližší tyčku.
     
    55:05
    Šarlota Tomasco sice hraje v bílých bruslích i rukavicích, ale rozhodně tedy ne v rukavičkách. Teď jako buldok zavezla kotouč až do rohu útočné třetiny, kde ho pak ještě vybojovala zpátky.
     
    54:28
    Následuje zakázané uvolnění českých barev. Dnešní utkání sleduje 113 diváků.
     
    53:55
    Ju Jingwen od modré čáry zkusila štěstí přes obránkyni, ale netrefila českou svatyni.
     
    53:05
    Gólmanku Yuqing otestovala Alexandra Halounová. Zatím vcelku bez potíží kontrolujeme vedení a přibližujeme se k vítězství.
     
    52:28
    Česká reprezentace hraje v plném počtu, vzápětí se provinila ofsajdem.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 15. Tomasco, 20. Kaltounková (S. Halounová, Škrdlová), 33. Zrnová (Martinů), 39. Machalová (Tomasco), 60. Martinů (Karlecová) – 29. F. Xin (Naiyuan)


    Česko: Bláhová (Jandová) – Škrdlová, Cornová, Martinů, Zachová, Seroiszková, Vozdecká, Jandušíková, Kotounová – Mlýnková, Zrnová, Bucifalová (C) – Matoušková, Machalová, Tomasco – S. Halounová, Kaltounková, Karlecová – Lorencová, Hornická, A. Halounová. Trenér: Jan Fidrmuc.
    Čína: Yuqing (Siye) – Qinan, Siyang, Wenzhuo, Baiwei (C), Lu, Di – H. Xin, Mengying, Minghui – Naiyuan, F. Xin, Schuang – Jingwen, Yingying, Yue – Rui, Bowen. Trenér: Rick Seeley.

    Rozhodčí: Malá – Svobodová, Jakešová.

    Diváci: 113
    thejrc.org