Sparta Rotterdam – Arnhem 0:1 (kon.) | Alkmaar – Feyenoord 0:4 (kon.) | Utrecht – Heracles 2:0 (kon.)
Twente – Ajax 1:0 (kon.)
konec
Sparta Rotterdam
0:1 (0:0)
SBV Vitesse Arnhem
Neděle 11.12.2016, 12:30Nizozemská Eredivisie • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.
     
    Dobré odpoledne všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z nizozemské Eredivisie. Společně se zaměříme na duel mezi Spartou Rotterdam a SBV Vitesse Arnhem. Výkop je stanoven na 12:30.
     
    Dnes nás čeká duel dvou týmů ze středních pater ligové tabulky. Vitesse v patnácti kolech vybojovalo dvacet bodů a drží osmou pozici ligové tabulky. V minulém kole na svém stadionu zvítězilo 3:1 nad Zwolle.

    Naopak domácí Sparta Rotterdam drží až dvanáctou pozici. Méně věhlasný celek z Rotterdamu vybojoval o tři body méně, tedy sedmnáct! V minulém kole však Sparta v městském derby s Feyenoordem schytala debakl 6:1!
     
    Vzájemné duely

    Poslední duel spolu dnešní soupeři sehráli v letní připravě v roce 2014. Tehdy se zrodila bezbranková remíza. Poslední soutěžní utkání se odehrálo na jaře roku 2010, kdy se dnešní soupeři rozešli smírně 1:1.
     
    Úvodní sestavy:

    Sparta Rotterdam: Kortsmit – Dumfries, Breuer, Vriends, Floranus – Dijkstra, Dougall, Spierings – Brogno, El Azzouzi, Goodwin.
    Náhradníci: Verrips, Kieboom – Calero, Mendes da Silva, M. Pogba, Chevreuil, Verhaar, Stokkers, van Moorsel, Ketting.

    SBV Vitesse Arnhem: Room – Leerdam, Kašia, van der Werff, Ota – Foor, L. Baker, Nakamba – Rashica, van Wolfswinkel, Tighadouini.
    Náhradníci: Törnes, Houwen – Kruiswijk, Zhang, van Bergen, Nathan, Yeini, Miazga, Korjan, Faye..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Aktéři dnešního utkání už nastupují na hrací plochu. Sparta sehraje dnešní duel v červenobílém, zatímco Vitesse bude černožluté.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Vitesse obstaralo výkop do dnešního utkání. Hosté se okamžitě vrhli do útočení po pravé straně, jenže Milot Rashica neudržel míč před obráncem.
     
    2
    Adnane Tighadouini posílal přihrávku na hranici pokutového území, kde si míč převzal Ricky van Wolfswinkel, jemuž se nepovedlo zpracování a obránce mu balón odkopl.
     
    3
    Hosté jsou od úvodních minut velmi aktivní. Ricky van Wolfswinkel napadal rozehrávku domácích obránců a Denzel Dumfries v tísni zakopl míč jen do zámezí.
     
    4
    Sparta zatím vyčkává na své polovině a čeká na akce hostujícího celku. Domácí záložníci mají zatím velké problémy s bořením hostujících útoků.
     
    5
    Až nyní se Sparta poprvé v utkání podívala na polovinu Vitesse. Zakaria El Azzouzi sprintoval za vysokou přihrávkou, nicméně Kashia stačil odkopnout míč do bezpečí.
     
    6
    Marvelous Nakamba si z levé strany navedl míč do středu hřiště a vyslal jedovatou dělovku pravačkou. Roy Kortsmit měl s míčem problémy, ale nakonec jej stačil vyrazit.
     
    7
    Adnane Tighadouini obdržel míč na levou stranu hrací plochy, natlačil se tělem před svého strážce, ale v ostrém souboji neudržel stabilitu.
     
    8
    Adnane Tighadouini zkoušel štěstí individuálním průnikem po levé straně hrací plochy. Hostující křídelník si posunul míč mezi dva obránce Sparty, jenže Denzel Dumfries se nenechal nachytat.
     
    9
    Domácí útočník Zakaria El Azzouzi opustil hrací plochu, aby si přezul kopačky. Sparta se tedy musí bránit pouze o desíti lidech. Vitesse se však nepřibližuje k pokutovému území.
     
    10
    Milot Rashica z pravé strany vyslal vysoký centr na malé vápno, kam spěchal Ricky van Wolfswinkel, ale před hostujícím střelcem schoval balón do rukavic Roy Kortsmit.
     
    11
    Krásnou akci Vitesse na jeden dotek chtěl Marvelous Nakamba vyšperkovat prudkým centrem do pokutového území. Jeho pobídku odkopl jeden z obránců.
     
    12
    Denzel Dumfries se rychlou kličkou v blízkosti pokutového území zbavil Oty, který jej nešetrně skolil na zem. Sparta má k dispozici zajímavý přímý kop.
     
    13
    Exekuce přímého kopu se ujal Mart Dijkstra. Domácí záložník poslal do pokutového území centr s velkým množstvím rotace, který odvrátil pozorný Leerdam.
     
    14
    U míče už jsou znovu hostující fotbalisté. Zadáci Vitesse kombinují v okolí půlící čáry a hledají skulinky v záložní řadě Sparty. Domácí se skvěle pohybují.
     
    15
    Kosuke Ota si naběhl na parádní přihrávku na levou stranu, chtěl si obhodit Dumfriese, ale domácí obránce mu tělem zatarasil cestu a získal míč pro Spartu.
     
    16
    Na druhé straně si své obranné povinnosti splnil Kelvin Leerdam. Hostující zadák tělem vytlačil Brogna k postranní čáře, kde mu ukopl míč do zámezí.
     
    17
    Craig Goodwin to přehnal s agresivitou při napadání hostující rozehrávky a dopustil se nedovoleného zákroku na Kashiu. Vitesse může pokračovat.
     
    18
    Hosté se zatím nemohou dostat před dobře se pohybující zálohu Sparty. Lewis Baker nyní zkoušel projít vpřed středem hřiště, nicméně stopku mu vystavil Kenneth Dougall.
     
    19
    Na druhé straně operoval v blízkosti pokutového území Loris Brogno. Domácí křídelník chtěl zahrát Leerdamovi na housličky, ale hostující zadák se nenechal obelstít.
     
    20
    Hra je přerušena. Na trávníku totiž zůstává ležet Lewis Baker, který si odnesl šrám ze souboje s Dougallem. Podle všeho ale bude schopen pokračovat.
     
    21
    Marvelous Nakamba udržel míč před napadajícím Dumfriesem, ale raději poslal balón zpět k hostujícím zadákům. Vitesse se ne a ne přiblížit na dostřel domácí branky.
     
    22
    Hosté měli k dispozici přímý kop z dobré pozice. Rozehrávky se ujal Lewis Baker, jehož razantní střela postrádala přesnost a skončila vysoko na tribuně.
     
    23
    Kosuke Ota skvěle přečetl úmysl domácího celku, vystoupil proti Dijkstrovi, natlačil se před něj a vybojoval míč pro Vitesse. Zatím se hraje hodně opatrně.
     
    24
    Craig Goodwin si naběhl na skvělou přihrávku za obranu, z kraje pokutového území centroval na malé vápno, nicméně Kenneth Dougall na vysoký centr nedoskočil.
     
    25
    Kosuke Ota mohl postupovat vpřed podél levé postranní čáry, ale namísto individuálního průniku raději vrátil míč spoluhráčům ze zadní řady Vitesse.
     
    26
    Lewis Baker udržel míč před napadajícími soupeři před pokutovým územím domácího celku, ale už neměl dostatek sil na vymyšlení nějaké nebezpečné akce.
     
    27
    Po dlouhé době se probudili domácí fanoušci. Příznivci Sparty nyní hlasitě skandují a ženou své oblíbence do útoku. U míče je však stále Vitesse.
     
    28
    Kosuke Ota si naběhl na vysokou přihrávku na levou stranu, chtěl si míč zpracovat ve výskoku, ale balón mu odskočil daleko od nohy a Eloy Room už měl snadnou práci.
     
    29
    Loris Brogno sprintoval do pokutového území za prudkou přihrávkou, ale ve snaze dostat se k míči poslal na trávník stopera van der Werffa. Hosté budou rozehrávat.
     
    30
    Vitesse zahrávalo rohový kop. Adnane Tighadouini poslal centr na malé vápno, kde ve vzdušném prostoru kraloval stoper Bart Vriends, který vyhlavičkoval balón ven ze šestnáctky.
     
    31
    Domácí se sice nastěhovali před pokutové území Vitesse, ale Loris Brogno z levé strany nenašel cestu do pokutového území a raději vrátil míč obráncům.
     
    32
    Ricky van Wolfswinkel se pustil do hlavičkového souboje s Goodwinem. Hostující útočník si ve vzduchu pomohl nedovoleným způsobem. Sparta může pokračovat v kombinaci.
     
    33
    Ricky van Wolfswinkel si sice zpracoval přihrávku do pokutového území, jenže vzrušení bylo zbytečné, protože se nacházel za hranicí ofsajdu.
     
    34
    Denzel Dumfries chtěl urychlit akci Sparty po pravé straně, avšak jeho prudká přihrávka po čáře už opustila hrací plochu. Vitesse bude vhazovat, stále čekáme na první šanci.
     
    35
    Do hry se zapojil také domácí brankář Roy Kortsmit. Strážce domácí svatyně obdržel malou domů a rozehrál míč na levou stranu. Ani Sparta se zatím nikam nežene.
     
    36
    Denzel Dumfries se skvěle vrátil na vlastní polovinu, natlačil se před rozběhnutého Nakambu a poslal míč směrem na vlastního brankáře.
     
    37
    Denzel Dumfries znovu skvěle pokryl hostujícího útočníka a pohlídal cestu míče do zámezí. Domácí obránce bude vhazovat.
     
    38
    Po dlouhé době přilétl centr před hostující branku. Na vysoký míč si však nabíhal osamocený Mart Dijkstra, který neměl proti urostlým stoperům šanci na úspěch.
     
    39
    Vitesse se nastěhovalo na polovinu domácího celku, ale je to stále stejná písnička. Hosté kombinují daleko od branky Sparty a nikdo v červenobílém jejich rozehrávku neatakuje.
     
    40
    Milot Rashica se na hranici pokutového území pokoušel srazit míč do šestnáctky, ale při pokusu o přihrávku zasáhl míč rukou. Domácí budou rozehrávat.
     
    41
    Sherel Floranus se vydal na výlet po levé straně. Krajní obránce Sparty odcentroval na malé vápno, ale brankář Eloy Room si došel pro vysoký centr.
     
    42
    První poločas je plný nepřesností. Maikel van der Werff hledal přihrávkou na pravou stranu rozběhnutého Rashicu, ale nepovedenou pobídkou zahnal spoluhráče do zámezí.
     
    43
    Sparta zahrávala přímý kop z nadějné pozici! K exekuci se postavil Kenneth Dougall, jehož prudký centr srazil jeden z obránců do Roomových rukavic.
     
    44
    V závěru prvního poločasu se na fotbalisty snáší pískot. Domácí příznivci zatím nejsou spokojeni s předváděnou hrou a svou nevoli dávají hlasitě najevo.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je minulostí! Úvodní pětačtyřicetiminutovka přinesla hodně opatrné utkání z obou stran. Ani jeden z celků si nevypracoval brankovou příležitost. O něco aktivnější bylo v první půli hostující Vitesse, nicméně domácí obrana nepustila soupeře do střeleckých pozic. Do kabin se proto odchází za bezbrankového stavu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí obstarali výkop do druhého poločasu. Sparta se okamžitě hnala do útoku. Loris Brogno si hledal prostor na hranici pokutového území, ale nakonec nestačil vypálit.
     
    47
    Mart Dijkstra rozehrával přímý kop z levé strany. Domácí záložník vymyslel centr na přední tyč, po kterém se hráči Sparty dožadovali pokutového kopu, ale rozhodčí zůstává klidný.
     
    48
    Mart Dijkstra zahrával pro změnu rohový kop. Tentokrát vyslal přetažený centr na zadní tyč, kde si dělal prostor Bart Vriends, ale z ostrého úhlu neposlal míč mezi tři tyče.
     
    49
    Denzel Dumfries potáhl míč vpřed po levé straně, těsně před pokutovým územím si chtěl narazit s Dougallem, ale k prvnímu jmenované už se balón nevrátil.
     
    50
    Na druhé straně si Milot Rashica v pokutovém území přehodil míč přes hlavu, avšak dobře postavený obránce stačil míč odkopnout před dobíhajícím Bakerem.
     
    51
    Ricky van Wolfswinkel si podruhé v utkání zpracoval vysokou přihrávku do pokutového území, ale i tentokrát nemohl v akci pokračovat, jelikož se pohyboval v ofsajdu.
     
    52
    Kosuke Ota v tísni pouze odkopl míč na polovinu Sparty. Domácí fotbalisté jsou po přestávce mnohem aktivnější a ženou se do pokutového území.
     
    53
    Sparta měla k dispozici další přímý kop. Rozehrávky se tentokrát ujal Michel Breuer, jež vyslal střílený centr, ale obětavý Kelvin Leerdam srazil míč na roh.
     
    54
    Po něm se do zakončení tlačil Michel Breuer, ale před domácím stoperem zasáhl jeden z hostujících obránců. Sparta přesto zůstává u balónu.
     
    55
    Stijn Spierings se dral do pokutového území, špičkou si posunul míč okolo obránce, ale poté hostující zadáka doslova zbořil na trávník. Vitesse bude rozehrávat.
     
    56
    Na druhé straně centroval do pokutového území Adnane Tighadouini. Na nadýchaný míč si však nenaskočil nikdo v černožlutém a Roy Kortsmit bude odkopávat.
     
    57
    Kosuke Ota u postranní čáry zastavil rozběhnutého Goodwina. Hostující obránce může být rád, že za svůj faul neviděl žlutou kartu. Rozhodčí je zatím benevolentní.
     
    58
    Za další vysokou pobídkou do pokutového území spěchal Ricky van Wolfswinkel. Před zakončovatelem hostujícího celku stáhl míč do rukavic Roy Kortsmit.
     
    59
    Denzel Dumfries si hledal prostor na pravé straně hrací plochy. Krajní obránce domácího celku si chtěl posunout balón okolo svého strážce, ale Ota zakopl míč do autu.
     
    60
    Snad první šance dnešního utkání! Zakaria El Azzouzi potáhl míč vpřed, posunul jej na pravou stranu Brognovi, který střelou po zemi těsně minul branku!
    60. Brognova střela po zemi
     
    61
    Střídání v týmu Sparta Rotterdam: ze hřiště odchází Zakaria El Azzouzi, přichází Mathias Pogba.
     
    62
    Na světě je první žlutá karta! Mart Dijkstra tvrdě zastavil Bakera a za ostrý skluz vidí žlutou kartu!
     
    63
    Střídání v týmu SBV Vitesse Arnhem: ze hřiště odchází Adnane Tighadouini, přichází Nathan.
     
    64
    Nathan se okamžitě zapojil do hry a vypomohl obraně Vitesse s bráněním. Nováček na hřišti stínoval Dumfriese a parádním skluzem jej obral o míč.
     
    65
    Milot Rashica centroval z pravé strany do pokutového území. Jeho pobídku zastavil na hranici šestnáctky Denzel Dumfries. Hosté se dožadovali pokutového kopu, ale rozhodčí i tentokrát zůstává klidný.
     
    66
    Hra je přerušena. Jeden z domácích fotbalistů zůstává ležet na hranici pokutového území a nevypadá to s ním vůbec dobře. Podle všeho se bude muset střídat.
     
    67
    Sherel Floranus se na levé straně nedohodl s jedním ze spoluhráčů a musel hodně přidat, aby dostihl prudkou přihrávku. Krajní obránce Sparta potáhl míč až před šestnáctku, kde o něj rychle přišel.
     
    68
    Mart Dijkstra dobře přečetl úmysl svého protihráče a zastavil nepovedenou přihrávku do středu hřiště. Sparta je znovu u míče a může zaútočit.
     
    69
    Střídání v týmu Sparta Rotterdam: ze hřiště odchází Craig Goodwin, přichází Iván Calero.
     
    70
    Střídání v týmu SBV Vitesse Arnhem: ze hřiště odchází Milot Rashica, přichází Yuning Zhang.
     
    71
    Kosuke Ota dostihl přihrávku na levou stranu, obelstil svého strážce, nicméně následným centrem na malé vápno neoslovil nikoho v černožlutém.
     
    72
    Vitesse zahrávalo rohový kop. Na centr si naskočil Marvelous Nakamba, který ale zády k brance nedokázal usměrnit míč mezi tři tyče.
     
    73
    Hosté v posledních minutách zvýšili napadání a obrana Sparty má s napadajícími útočníky najednou velké problémy. Do hry musel zasáhnout Roy Kortsmit, jež odkopl míč do zámezí.
     
    74
    Navarone Foor chtěl posunout míč do pokutového území van Wolfswinkelovi, ale druhý jmenovaný se přes včasný zásah domácí obrany k balónu neprodral.
     
    75
    Hra je znovu přerušena. Na trávníku tentokrát zůstává ležet jeden z hostujících fotbalistů, který se drží za levou nohu. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat.
     
    76
    Zraněný hráč už je zpátky na nohou a Vitesse může pokračovat v kombinaci. Domácí fotbalisté v posledních minutách zalezli před svoji šestnáctku.
     
    77
    Lewis Baker se snažil posunout míč do pokutového území, ale jeho lehké dlouhnutí špičkou za obranu opět odvrátil výborně hrající Bart Vriends.
     
    78
    Ricky van Wolfswinkel si nabíhal do pokutového území na další dloubák. Před střelcem Vitesse tentokrát odhlavičkoval balón do bezpečí Michel Breuer.
     
    79
    Vitesse se hnalo do rychlého protiútoku, nicméně hlavní rozhodčí si všiml nedovoleného zákroku a zranění jednoho z hostujících fotbalistů. Hra se v posledních minutách hodně kouskuje.
     
    80
    Střídání v týmu Sparta Rotterdam: ze hřiště odchází Loris Brogno, přichází Thomas Verhaar.
     
    81
    Po dlouhé době se do útoku vydal domácí celek. Michel Breuer poslal přihrávku na pravou stranu, ale Mart Dijkstra nedokázal obejít svého strážce.
     
    82
    Tohle už vypadalo zajímavěji. Iván Calero se na levé straně rychlou kličkou odpoutal od obránce, posunul si míč do vápna, ale ani ve skluzu už jej neudržel před brankovou čárou.
     
    83
    Hosté zahrávali rohový kop. Do odraženého míče se opřel Guram Kašia, ale jeho rána se od jednoho z bránících fotbalistů odrazila na další roh.
     
    84
    Arnhem právě vstřelil branku!
    A pozor! Přeci jen jsme se dočkali úvodní branky! Vitesse se ujímá vedení! Hosté zahrávali další rohový kop. Na parádní centr si v pokutovém území naskočil RICKY VAN WOLFSWINKEL a hlavičkou o tyč poslal míč do sítě!
    84. Ricky van Wolfswinkel - 0:1
     
    86
    Sparta se ihned hnala vpřed s rychlou odpovědí. Mart Dijkstra však přišel o míč dobrých patnáct metrů před pokutovým území. Vitesse brání velmi dobře.
     
    87
    Kenneth Dougall vlétl do pokutového území, kde si hrudí zpracoval vysokou přihrávku, ale Maikel van der Werff jej na poslední chvíli stačil vytlačit mimo střelecký úhel.
     
    88
    Hosté drží míč na svých kopačkách a nechtějí k němu pustit fotbalisty Sparty. Vitesse se drží na polovině domácího celku a kontroluje své vedení.
     
    89
    Eloy Room nakopl míč na polovinu hostujícího celku, kde o míč bojoval Iván Calero, ale ani střídající fotbalista nenašel recept na obranu Vitesse.
     
    90
    Na závěr utkání tady máme ještě jednu žlutou kartu! Yuning Zhang zastavil skluzem unikajícího soupeře a rozhodčí jej zaslouženě odměňuje.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90+2
    Yuning Zhang se tentokrát natlačil před domácího fotbalistu u rohového praporku a nechal se chytře faulovat. Vitesse nasbírá další cenné vteřinky.
     
    90+2
    Stijn Spierings neudržel nervy na uzdě a po zkratu u rohového praporku musí předčasně do sprch!
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Kenneth Dougall (Sparta Rotterdam).
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Navarone Foor (SBV Vitesse Arnhem).
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Vitesse Arnhem nakonec v hodně bojovném utkání vítězí na půdě Sparty Rotterdam 1:0 a získává důležité tři body. V prvním poločase se hrálo hodně bojovné utkání a na první šanci jsme museli čekat až do šedesáté minuty. Domácí Loris Brogno vypálil po zemi, ale jeho rána minula domácí branku. Vitesse strhlo vedení na svou stranu šest minut před koncem! Na rohový kop si naskočil Ricky van Wolfswinkel a osmou brankou v sezóně zajistil Vitesse vítězství! V samotném závěru ještě Stijn Spierings neudržel nervy po souboji u rohového praporku a musel předčasně do sprch!
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 2:1. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 9:12.
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný zbytek dne! (14:25:41)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 84. van Wolfswinkel

    Karty:   62. Dijkstra (SPR), 90+2. Dougall (SPR) – 90. Zhang (ARN), 90+3. Foor (ARN)   90+2. Spierings (SPR)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 2:1. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 9:12.
    Sparta Rotterdam: Kortsmit – Dumfries, Breuer, Vriends, Floranus – Dijkstra, Dougall, Spierings – Brogno (80. Verhaar), El Azzouzi (61. M. Pogba), Goodwin (69. Calero).
    Náhradníci: Verrips, Kieboom – Calero, Mendes da Silva, M. Pogba, Chevreuil, Verhaar, Stokkers, van Moorsel, Ketting.

    SBV Vitesse Arnhem: Room – Leerdam, Kašia, van der Werff, Ota – Foor, L. Baker, Nakamba – Rashica (70. Zhang), van Wolfswinkel, Tighadouini (63. Nathan).
    Náhradníci: Törnes, Houwen – Kruiswijk, Zhang, van Bergen, Nathan, Yeini, Miazga, Korjan, Faye.

    Rozhodčí: Lindhout – Janson, Lapar
    bahis siteleri