Sparta Rotterdam – Arnhem 0:1 (kon.) | Alkmaar – Feyenoord 0:4 (kon.) | Utrecht – Heracles 2:0 (kon.)
Twente – Ajax 1:0 (kon.)
konec
AZ Alkmaar
0:4 (0:3)
Feyenoord Rotterdam
Neděle 11.12.2016, 14:30 • AFAS Stadion, Alkmaar • Nizozemská Eredivisie • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě pro tuto chvíli vše. Děkuji Vám za pozornost, přeji příjemný zbytek nedělního odpoledne a těším se na další společná setkání, do té doby na počtenou! (16:23:08)
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 1:13. Střely mimo: 0:13. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 5:9.
     
    Je hotovo, po drtivém prvním poločase si Feyenoord v klidu pohlídal druhé dějství a ještě zásluhou Tonnyho Vilheny navýšil skóre. Výhra 4:0 se asi tak úplně neočekávala, nicméně dnes mizerný Alkmaar byl o několik tříd horším týmem než hosté a v konečném zúčtování je tak výsledek zřejmě spravedlivý.

    Šlágru kola by asi slušelo krapet jiné skóre, nicméně teď bude alespoň zajímavé sledovat počínání Ajaxu, který se dnes v posledním zápase kola představí na půdě Twente a pokud chce nadále držet krok s Rotterdamem na čele ligy, měl by celek z hlavního města také naplno bodovat...
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Bilal Basaçikoglu byl ve vápně obklíčen a zastaven, načež se provinil nedovoleným zákrokem na Johanssona a asi naposledy je pískáno pro domácí tým.
     
    90+1
    Elia se prodral do vápna, v poslední chvilce mu ale pod nohy skočil Thomas Ouwejan a znemožnil mu zakončit.
     
    90+1
    Celkem rozumně jsou nastaveny jen dvě minuty.
     
    90
    Běží poslední minuta druhé půle, uvidíme, o kolik sudí Kuipers nastaví tohle domácí trápení.
     
    90
    Nieuwkoop nestihl dlouhou Vilhenovu nahrávku a míč končí v zámezí, Feyenoord to ale asi moc trápit nebude.
     
    89
    Rienstra byl odzbrojen a van der Heijden vyráží do dalšího útočného počínání. Botteghin a Tapia mu zdatně sekundují.
     
    88
    Neuvěřitelné! Po kiksu Luckassena se ve vápně sám proti Rochetovi ocitl Tapia, domácí brankář ale pátý míč za svá záda nepustil!
     
    87
    Jørgensen se dral do zakončení, dánský střelec snad nikdy nemá dost! Nyní jej ale celkem v pohodě pokryli Wuytens s Ouwejanem.
     
    86
    Bilal Basaçikoglu si naskočil na malém vápně na přesný centr z levého křídla, jeho hlavička ale zasáhla přesně místo, kde stál Rochet.
     
    85
    Jørgensenovu nepřesnou nahrávku na Eliu vystihl Mattias Johansson, nicméně zase se domácí záhy sami připravili o balon. S ním teď pracuje Miquel Nelom a Botteghin.
     
    84
    Dabney Souza nedokázal udržet míč, kterého se tak mohl celkem snadno zmocnit Bart Nieuwkoop. Tapia si následně řekl o nahrávku a navíc byl faulován van Overeemem, hosté už jen šetří čas.
     
    82
    Dnešní mizerný výkon Alkmaaru dohnal některé fanoušky k předčasnému odchodu ze stadionu a upřímně řečeno se není moc čemu divit, van der Bromova parta už letos zahrála i lepší zápasy...
     
    81
    Domácí tým vytahuje do útoku po levé straně, ale nikam to nevedlo a Tonny Vilhena už zase hraje s balonem a kooperuje s aktivním Eliou.
     
    79
    Další nebezpečně vyhlížející výpad hostujícího týmu táhl Tonny Vilhena, jeho kolmý pokus o vysunutí Elii se ale nesetkal s pochopením pomezního, který píská ofsajd.
     
    78
    Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Steven Berghuis, přichází Bilal Basaçikoglu.

    Michal Konvalina

    Branky: 11. S. Berghuis, 19. van der Heijden, 45. N. Jørgensen, 69. Vilhena

    Karty:   55. van der Heijden (FEY)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 1:13. Střely mimo: 0:13. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 5:9.
    AZ Alkmaar: Rochet – M. Johansson, Luckassen, S. Wuytens, Haps (60. Ouwejan) – van Overeem, Mühren, B. Rienstra (C) – Bel Hassani (46. Jahanbakhsh), Weghorst, Tanković (46. Souza).
    Náhradníci: Olij – Ouwejan, Lewis, Hatzidiakos, Helmer, Souza, Jahanbakhsh, Friday.

    Feyenoord Rotterdam: Jones – Karsdorp (75. Nieuwkoop), Botteghin, van der Heijden, Nelom – El Ahmadi (C) (76. Tapia), Toornstra, Vilhena – S. Berghuis (78. Basaçikoglu), N. Jørgensen, Elia.
    Náhradníci: Hansson, Bijlow – Dammers, Woudenberg, Kongolo, Nieuwkoop, Tapia, Simon Gustafson, Kuijt, el Hankouri, Basaçikoglu, Kramer.

    Rozhodčí: Björn Kuipers – van Roekel, Zeinstra
    bahis siteleri