Detroit – Anaheim 6:4 (kon.) | Carolina – Buffalo 2:1 (2:0 po s.n.) | Toronto – Pittsburgh 2:1 (po pr.)
Ottawa – New Jersey 3:1 (kon.) | Washington – Montreal 1:2 (kon.) | St. Louis – Chicago 4:6 (kon.)
Nashville – NY Rangers 1:2 (0:2 po s.n.) | Edmonton – Tampa 3:2 (2:1 po s.n.) | Boston – Los Angeles 1:0 (kon.)
Winnipeg – Colorado 4:1 (kon.) | Vancouver – Columbus 3:4 (po pr.)
po prodl.
Vancouver Canucks
3:4 (0:0, 0:2, 3:1 - 0:1)
Columbus Blue Jackets
Neděle 18.12.2016, 22:05 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 22:00.
     
    Hezký den. Srdečně vítám všechny příznivce dobrého hokeje u sledování atraktivního duelu kanadskoamerické NHL, v němž Vancouver Canucks vyzvou už od 22 hodin našeho času Columbus Blue Jackets, které vede John Tortorella, jenž byl právě z Vancouveru před dvěma lety vyhozen, a dnes tak bude mít o motivaci postaráno!
     
    VANCOUVER CANUCKS

    Kosatky ani v probíhajícím ročníku rozhodně nemají nakročeno do play-off a na povrch už dokonce prosákly možné spekulace o výměně bratří Sedinů, které ale klubový prezident Trevor Linden nechce za žádnou cenu pustit. Vancouver momentáně ztrácí na postupové příčky šest bodů, z posledních deseti duelů mají svěřenci Willieho Desjardinse vyrovnanou bilanci pěti výher a pěti porážek.

    Nejproduktivnější hráči:
    Daniel Sedin, 20 bodů (9+11)
    Bo Horvat, 19 bodů (9+10)
    Henrik Sedin, 19 bodů (7+12)

    Československá stopa:
    -
     
    COLUMBUS BLUE JACKETS

    To svěřenci Johna Tortorelly jsou na tom o poznání lépe, v našlapané Metropolitní divizi jim patří třetí příčka a na Pittsburgh i New York Rangers mají navíc Jackets zápasy k dobru. Columbus zvítězil osmkrát v řadě, naposledy si v noci na sobotu poradil pohodlně 4:1 s houževnatým Calgary, které Jackets na ledě Flames téměř k ničemu nepustili. Jak se jim povede na další zastávce v rámci tripu po západní Kanadě?

    Nejproduktivnější hráči:
    Cam Atkinson, 29 bodů (11+18)
    Alexander Wennberg, 25 bodů (6+19)
    Brandon Saad, 23 bodů (9+14)

    Československá stopa:
    Lukáš Sedlák, 7 bodů (2+5)
     
    Úvodní sestavy:

    Vancouver Canucks: R. Miller (Markström) – B. Hutton, Ch. Tanev, Sbisa, Biega, Trjamkin, Stecher – D. Sedin, H. Sedin, Hansen – Baertschi, Horvat, Burrows – Markus Granlund, Brandon Sutter, Eriksson – Skille, Chaput, Megna.

    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (McElhinney) – Werenski, S. Jones, J. Johnson, D. Savard, R. Murray, Nutivaara – Saad, Wennberg, N. Foligno – Jenner, Dubinsky, Atkinson – Calvert, W. Karlsson, J. Anderson – Hartnell, Sedlák, Gagner.

    Rozhodčí: Brenk, Hebert – Galloway, Cherrey.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:48
    Tak to byla obrovská šance Canucks! Daniel Sedin se zmocnil odraženého kotouče na útočné modré a poté našel před brankou své dvojče Henrika, který ale tváří v tvář odkryté columbuské brance zaváhal!
     
    02:11
    Nepovedená rozehrávka svěřenců Willieho Desjardinse skončila na zakázaném uvolnění, vhazovat se tak bude před Ryanem Millerem.
     
    02:58
    Domácí se na chvilku usadili v útočném pásmu, columbuský kapitán Nick Foligno ale připravil o kotouč v rohu kluziště nedůrazného Suttera.
     
    03:38
    V úvodu utkání se hra stěhuje ze strany na stranu, po velké šanci Henrika Sedina se hra znatelně uklidnila.
     
    04:15
    Nic na tom nezměnil ani Cam Atkinson, jenž se v předbrankovém prostoru ke kotouči nedostal a domácí nyní mají spoustu času na rozehrávku.
     
    05:09
    Sergej Bobrovskij pomohl svým spoluhráčům v rozehrávce a ačkoliv se hostům vyvézt kotouč do bezpečí nepodařilo, protiakci Canucks zastavil odpískaný ofsajd.
     
    06:04
    Sam Gagner se ocitl ve slepé uličce, a tak pouze nahodil kotouč na zadní hrazení a spolu se svými kumpány odjel vystřídat.
     
    06:56
    Columbuský kapitán Foligno jednoduchým obloučkem znovu dostal kotouč do bezpečí, svěřenci Johna Tortorelly v úvodu praktikují velmi jednoduchý hokej.
     
    07:33
    Henrik Sedin se podruhé v utkání ocitl v šanci, ani tentokrát si ale neporadil a Bobrovskij vůbec nemusel zasahovat!
     
    08:26
    Alexandre Burrows zavezl touš do útočného pásma, hráči v modrých dresech ale o něj vzápětí přišli.
     
    09:12
    Foligno v rohu kluziště odzbrojil od puku Bo Horvata a poté dostal kotouč opět do bezpečí, hosté jako by hlavně šetřili síly.
     
    10:04
    Brandon Dubinsky byl chvilku úplně sám v mezikruží, ze skvělé pozice ale na připraveného Millera nevyzrál!
     
    10:56
    Murray našel přesným pasem ze středního pásma rozjetého Matta Calverta, který ještě přenechal puk Andersonovi, ale jeho následný bekhendový pokus nebyl přesný.
     
    11:51
    Jako blesk z čistého nebe se ve skvělé palebné pozici ocitl William Karlsson, Ryan Miller ovšem vytáhl další skvělý zákrok!
     
    12:36
    Henrik Sedin se šikovnou kličkou zbavil Sedláka, jeho následná přihrávka do předbrankového prostoru ale byla zblokována a Savard poté dostal puk do středního pásma.
     
    13:07
    Henrik Sedin dlouho váhal a nakonec to vzal z ostrého úhlu na sebe, trefil ale Bobrovského nastavenou hruď. Následovat bude komerční přestávka.
     
    13:54
    Hra se nadále stěhuje ze strany na stranu a dění na ledě plyne prakticky bez přerušení, oba brankáři jsou v posledních minutách bez práce.
     
    14:49
    Markus Nutivaara tvrdě vypálil od modré a Miller jeho projektil vyrazil jen před sebe, nikdo v bílém dresu se ale k dorážce nedostal.
     
    15:46
    Lukáš Sedlák mohl otevřít skóre, český útočník ale z mezikruží vypálil těsně nad!
     
    16:28
    Troy Stecher vypálil od levého mantinelu, ale Bobrovského vyrážečka byla ve správný čas na správném místě.
     
    17:14
    Hutton si dokázal zpracovat těžkou zadovku z hokejky Henrika Sedina, Canucks se ale posléze v útočném pásmu už dlouho neudrželi.
     
    18:40
    Po dlouhé době je hra přerušena a následovat bude další komerční přestávka, po níž nás už čeká samotný závěr úvodní dvacetiminutovky.
     
    19:19
    Ryan Galloway si všiml hry vysokou holí, následovat tak bude ještě jedno vhazování ve středním pásmu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Úvodní dvacetiminutovka je za námi a do kabin se jde za nerozhodného stavu. Oba týmy si dokázaly vypracovat několik zajímavých příležitostí, Ryan Miller i Sergej Bobrovskij jsou ale stále bezchybní. Změní se to ve druhé třetině? To začneme zjišťovat ve 22:54.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:35
    Jackets si zahrají přesilovku, Luca Sbisa (VAN) vyfasoval dvouminutový trest za nedovolené bránění.
     
    21:10
    Columbus právě vstřelil branku!
    Nejlepší přesilová hra v soutěži o sobě dala pořádně nahlas vědět! Werenskiho nahození od modré vyrazil Miller jen před sebe a CAM ATKINSON pohotově dorazil kotouč do sítě! Asistence: Zach Werenski, Alexander Wennberg.
    21:10 Cam ATKINSON - 0:1
     
    21:51
    Christopher Tanev rozehrál puk pouze na hole columbuských obránců, ani Jackets se ale nepodařilo rozehrát podle představ.
     
    22:36
    Jackets v probíhajícím ročníku prohráli pouze dvakrát, když v utkání poprvé inkasovali, nechme se překvapit, zdali se jim tuto obdivuhodnou šňůru podaří ještě vylepšit.
     
    23:14
    Po Stecherově nedorazu to z prakticky nulového úhlu zkusil Matt Calvert, Miller byl ale připraven a na druhou stranu už spěchá Horvat.
     
    23:58
    Bývalý Modrokabátník Chaput vybojoval touš u mantinelu, domácí hokejisté se ho ale poté zase rychle zbavili.
     
    24:49
    Bobrovskij dokázal zareagovat na nečekanou změnu trajektorie letícího kotouče a Markus Nutivaara už může založit další protiakci hostů.
     
    25:27
    Nick Foligno se nedostal k Jennerově nahození do předbrankového prostoru a Tanev posléze uklidnil hru.
     
    26:20
    Bo Horvat nedostal pod kontrolu prudkou průnikovou přihrávku z hokejky Baertschiho, domácí hokejisté ale nadále zůstávají u kotouče.
     
    26:52
    Brandon Sutter vypálil z otočky, Bobrovskij se ale nenechal nachytat v nedbalkách a přerušil hru. Následovat bude další komerční přestávka.
     
    27:29
    Nyní jsme byli svědky další střely Brandona Suttera, která ale byla zblokována obětavým Scottem Hartnellem.
     
    28:20
    Megnovo štiplavé nahození od pravého mantinelu Sergej Bobrovskij dokázal bez problémů vyrazit, Canucks však ještě pokračují v akci.
     
    28:29
    Troy Stecher se po souboji s Jennerem u mantinelu skácel k zemi a okamžitě poté opustil led, aby se vydal na preventivní vyšetření, jak hovoří nové pravidlo NHL.
     
    29:09
    Zach Werenski (CBJ) se nechal vyloučit za zbytečné nedovolené bránění ve středním pásmu, také Vancouver si tak zahraje svou první přesilovku.
     
    29:44
    Horvatova střílená přihrávka zamýšleného adresáta Bena Huttona nakonec nenašla a Blue Jackets poté odpálili kotouč do bezpečí.
     
    30:18
    Cam Atkinson se mohl vydat do rychlého protiútoku, ale kotouč jej v klíčový moment neposlechl. Puk ovšem letí znovu až k Millerovi.
     
    31:11
    Nick Foligno se náramně prokličkoval až před Millera a v pádu ještě stihl zakončit, na vancouverského gólmana ale nevyzrál!
     
    31:48
    Luca Sbisa (VAN) přesekl hokejku Andersonovi ještě předtím, než Miller přerušil hru, po komerční přestávce si zahraje přesilovku i Columbus.
     
    32:21
    Alexander Wennberg to vzal z pravé strany na sebe, Miller si však bez potíží poradil a přerušil hru.
     
    32:36
    Cam Atkinson se opět ocitl trestuhodně neobsazený před Millerem, tentokrát se mu ale nepodařilo vypálit podle představ!
     
    33:18
    Columbus právě vstřelil branku!
    Druhá početní výhoda Jackets = druhý gól! Brandon Dubinsky našel v rohu kluziště zkušeného Hartnella, který poté parádní zadovkou vyzval ke skórování volného BRANDONA SAADA a ten se nemýlil! Asistence: Scott Hartnell, Brandon Dubinsky.
    33:18 Brandon SAAD - 0:2
     
    34:06
    Calvertovo nahození od modré bylo zblokováno, domácí se však poté daleko nedostali a oba týmy nyní mohou v klidu vystřídat.
     
    34:54
    Z trmy-vrmy ve středním pásmu nakonec vyšli lépe Canucks, kteří se vzápětí dokázali po dlouhé době usadit v útočné třetině.
     
    35:45
    Bobrovskij pro jistotu přerušil hru, za stavu 0:2 se s vámi zase na pár okamžiků loučím, před námi je totiž komerční přestávka.
     
    36:07
    Jackets půjdou podruhé do čtyř, dvě minuty za vysokou hůl vyfasoval Seth Jones (CBJ).
     
    36:31
    Troy Stecher tvrdě vypálil od modré, Sergej Bobrovskij si však bez potíží poradil a spolehlivě přerušil hru.
     
    37:26
    Domácím nelze upřít snaha, ale Bobrovskij nadále odolává a i v závěru druhé třetiny drží čisté konto. Teď mu pomohlo i štěstí, Erikssonova dorážka z předbrankového prostoru proletěla těsně vedle!
     
    38:19
    Rychlý protiútok bojovníka Calverta málem skončil gólem, rána columbuského útočníka z mezikruží orazítkovala břevno!
     
    39:06
    Ihned po buly to zkusil Ryan Murray, Miller si však poradil a buly v útočném pásmu Blue Jackets se bude opakovat.
     
    39:41
    Trjamkinovo nahození od modré skončilo jen na zadním mantinelu a svěřenci Johna Tortorelly nyní zakládají možná poslední akci druhé třetiny.
     
    39:53
    Jackets půjdou opět do čtyř, Murray (CBJ) vyfasoval dvouminutový trest za podražení.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Prostřední dvacetiminutovka vyšla výrazně lépe columbuským hokejistům. Svěřenci Johna Tortorelly dvakrát udeřili v přesilovkách a díky trefám Atkinsona a Saada vedou 2:0, a od deváté výhry v řadě je tak dělí jen dvacet minut čistého času. Podaří se Kosatkám ještě utkání zdramatizovat? To začneme zjišťovat ve 23:52.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:26
    Obrovská šance pro Canucks! Henrik Sedin mohl dnes už minimálně potřetí skórovat, z bezprostřední blízkosti ale domácí kapitán nedokázal propasírovat touš do sítě!
     
    41:14
    Erikssonovo nahození od modré se neujalo, tlak Vancouverských ale stále pokračuje. Murrayho trest už se ovšem chýlí ke konci...
     
    42:01
    Jack Johnson si dal málem vlastní gól a nastalý závěr před Bobrovským vyřešil Murray (CBJ) faulem, a columbuský zadák se tak vrátí za katr.
     
    42:51
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Canucks jsou ve hře! Baertschiho tvrdou ránu z mezikruží vyrazil dezorientovaný Bobrovskij jen do prostoru, kam si sjel BRANDON SUTTER, jenž chladnokrevně uklidil kotouč do sítě! Asistence: Sven Baertschi, Troy Stecher.
    42:51 Brandon SUTTER - 1:2
     
    43:44
    Hosté očividně nezpanikařili a opět se na chviličku usadili v útočném pásmu, závěr zápasu bude ještě hodně zajímavý...
     
    44:36
    Teprve devatenáctiletý Zach Werenski tvrdě vypálil od levého mantinelu, ale Ryan Miller dokázal kotouč srazit do bezpečí.
     
    45:27
    Daniel Sedin si vyměnil kotouč s Henrikem, načež už se ocitl v dobré palebné pozici, ale zakončit se mu nepodařilo.
     
    46:04
    Cam Atkinson ujel po pravém křídle, tváří v tvář Millerovi ale nedokázal trefit mezírku u bližší tyče jeho svatyně!
     
    46:30
    Nutivaarova jedovatice od modré nenadělala Ryanu Millerovi sebemenší problémy a svěřenci Willieho Desjardinse posléze dostali kotouč do bezpečí.
     
    46:58
    Sedlákův pas na Hartnella nebyl přesný, nicméně domácí poté o lacino získaný puk přišli a právě Scott Hartnell se pak dostal do zakončení, s jeho bekhendem si ovšem vancouverský brankář poradil!
     
    47:42
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Vstup do třetí třetiny vychází domácím na jedničku, Canucks dokázali vyrovnat! Henrik Sedin nenápadnou zadovkou nabil svému dvojčeti DANIELOVI SEDINOVI, proti jehož tečované ráně neměl Bobrovskij nárok! Asistence: Henrik Sedin.
    47:42 Daniel SEDIN - 2:2
     
    48:39
    Ryan Murray se zapojil do rychlé protiakce Jackets a málem Columbusu vrátil vedení, tváří v tvář Millerovi ale neuspěl!
     
    49:21
    Jackets následně vybojovali buly v útočném pásmu, které se bude opakovat, poněvadž Ryan Miller po střele Scotta Hartnella od modré přerušil hru navzdory cloně od Sedláka.
     
    49:40
    Takový hokej se musí líbit, se šancemi se najednou roztrhl pytel. Chaput byl po přihrávce excolumbuského Jacka Skilleho sám před Bobrovskij, dokonat obrat se mu ale nepodařilo!
     
    50:37
    Po Henrikově pasu to znovu zkusil Daniel, jeho nenápadná střela z levého kruhu ale proletěla mimo. Canucks ale nadále zůstávají v útočném pásmu.
     
    51:27
    Vyrovnávací trefa domácím vlila novou krev do žil, nyní se hraje ve strhujícím tempu a ještě před nedávnem mdlí Canucks najednou hrají skvělý hokej.
     
    51:52
    Po komerční přestávce se bude vhazovat před Sergejem Bobrovským, který nyní přerušil hru po střele Svena Baertschiho.
     
    52:32
    Brandon Dubinsky nedostal pod kontrolu prudký Jennerův pas, hosté ale ještě dokázali udržet kotouč v útočném pásmu.
     
    52:45
    Rozehrávka Kosatek skončila na zakázaném uvolnění, následovat tak bude další vhazování po levé ruce Ryana Millera.
     
    53:12
    Stecherova bomba od modré byla přizvednuta do ochranné sítě, Canucks jsou v posledních minutách aktivnější a nyní se bude vhazovat znovu v jejich útočném pásmu.
     
    53:54
    Luca Sbisa přizvedl Calvertovo nahození na střídačku, hra je tak opět přerušena. Pomalu se nám blíží dramatická koncovka zápasu!
     
    54:43
    Atkinson nabil na modrou čáru Savardovi, po jehož dělovce vznikl před Millerem pořádný závar, nikdo v bílém dresu se ale nakonec k dorážce nedostal.
     
    55:00
    Seth Jones si na útočné modré připravil puk ke střele a poté vypálil, mezírku mezi Millerovými betony ale netrefil a zkušený strážce domácí svatyně přerušil hru.
     
    55:21
    Columbus právě vstřelil branku!
    Kotouč je v síti a Columbus si bere ztracené vedení zpět! Foligno za brankou přenechal kotouč Alexanderovi Wennbergovi, který našel před Millerem parádní přihrávkou BRANDONA SAADA a ten bez potíží vsítil svůj druhý gól v utkání! Asistence: Alexander Wennberg, Nick Foligno.
    55:21 Brandon SAAD - 2:3
     
    56:10
    Savardovi se nepodařilo rozehrát a hostujícího zadáka poté obral o kotouč Daniel Sedin, Canucks se ale ne a ne dostat do zakončení.
     
    56:48
    Hartnell dostal prudkou zadovkou pod tlak Setha Jonese, ten si ale nakonec poradil a Sedlákova čtvrtá řada může opět zamířit kupředu.
     
    57:32
    Columbuští hokejisté nastřádali několik cenných vteřinek v útočném pásmu, svěřencům Willieho Desjardinse se čas na vyrovnání začíná sestakramenstky rychle krátit...
     
    58:04
    Brandon Saad zakončil z levého kruhu, Millerův beton byl ale ve správný čas na správném místě a o chviličku později neuspěl ani Foligno!
     
    58:33
    Ryan Miller je na střídačce, domácí to zkusí se šesti bruslaři v poli!
     
    58:51
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Ou, to byla rána! JANNIK HANSEN se rozjel ve vlastním obranném pásmu, prokousal se až za útočnou modrou a tvrdě vypálil. Jeho rána proletěla pod břevnem a Rogers Arena je na nohou! Asistence: Bo Horvat.
    58:51 Jannik HANSEN - 3:3
     
    59:37
    Columbuští vyhodili puk do útočného pásma a Canucks nyní zakládají asi poslední akci základní hrací doby.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Zápas půjde do prodloužení! Blue Jackets sice před třetí třetinou vedli o dva góly, domácím se ale podařilo v rozmezí pěti minut vyrovnat. Necelých pět minut před koncem sice hostům vrátil vedení Saad, při hře bez brankáře ale rozjásal Rogers Arenu Jannik Hansen!
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:21
    Brandon Sutter tečoval střelu od modré, Bobrovskij ale dokázal zasáhnout a hosté už zakládají protiútok.
     
    60:46
    Columbus právě vstřelil branku!
    Rychlá protiakce Jackets končí gólem, celek z Ohia tak vítězí podeváté v řadě a columbuský lodivod John Tortorella získal pětisté vítězství ve své kariéře! Atkinson našel v předbrankovém prostoru volného SETHA JONESE, jenž dokázal protečovat kotouč za Millera! Asistence: Cam Atkisnon.
    60:46 Seth JONES - 3:4
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! V úvodních pasážích zápasu jsme sledovali opatrnou a taktickou bitvu, nakonec se nám ale ve Vancouveru strhla solidní přestřelka. Canucks ve třetí třetině stáhli dvougólové manko a ačkoliv si hosté vzali ztracené vedení zpět, utkání poslal svým gólem minutu před koncem do prodloužení Hansen. Ve hře ve třech proti třem byli ale úspěšnější hosté a Seth Jones Columbusu vystřelil deváté vítězství v řadě!
     
    TŘI HVĚZDY ZÁPASU:

    1. Jannik Hansen (VAN) 1+0
    2. Brandon Saad (CBJ) 2+0
    3. Seth Jones (CBJ) 1+0

     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA:

    Lukáš Sedlák (CBJ) 0+0, +0, 0 střel, čas na ledě 8:45
     
    To je z mé strany již vše, dobrou noc a brzy zase na počtenou! (00:39:48)

    Vojtěch Balon

    Branky a nahrávky: 43. Brandon Sutter (Baertschi, Stecher), 48. D. Sedin (H. Sedin), 59. Hansen (Horvat) – 22. Atkinson (Werenski, Wennberg), 34. Saad (Hartnell, Dubinsky), 56. Saad (Wennberg, N. Foligno), 61. S. Jones (Atkinson)


    Vancouver Canucks: R. Miller (Markström) – B. Hutton, Ch. Tanev, Sbisa, Biega, Trjamkin, Stecher – D. Sedin, H. Sedin, Hansen – Baertschi, Horvat, Burrows – Markus Granlund, Brandon Sutter, Eriksson – Skille, Chaput, Megna.
    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (McElhinney) – Werenski, S. Jones, J. Johnson, D. Savard, R. Murray, Nutivaara – Saad, Wennberg, N. Foligno – Jenner, Dubinsky, Atkinson – Calvert, W. Karlsson, J. Anderson – Hartnell, Sedlák, Gagner.

    Rozhodčí: Brenk, Hebert – Galloway, Cherrey
    bahis siteleri