Vancouver – Columbus 3:4 (po pr.) | NY Islanders – Ottawa 2:6 (kon.) | Chicago – San Jose 4:1 (kon.)
NY Rangers – New Jersey 3:2 (2:1 po s.n.)
konec
New York Islanders
2:6 (0:2, 2:1, 0:3)
Ottawa Senators
Pondělí 19.12.2016, 01:10 • Barclays Center, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že dnešní utkání v Barclays Center v New Yorku sledovalo 13 102 diváků se s vámi loučím. U dalších on-line přenosů na shledanou! (03:52:39)
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA V UTKÁNÍ

    New York Islanders

    Jaroslav Halák – z pozice náhradního brankáře do hry nezasáhl
     
    TŘI HVĚZDY UTKÁNÍ

    1. Mark Stone (OTT) 1+2
    2. Zack Smith (OTT) 2+1
    3. Anders Lee (NYI) 1+0
     
    Dnešní utkání je tedy u konce a dva body si odvezou hosté z Ottawy. Senátoři šli do třetí části s pouhým jednogólovým vedením, ale brzy po Tavaresem trefené tyčce ve 46. minutě dokázal skórovat Derick Brassard a domácí již nedokázali odpovědět. V závěru sice Ostrované hráli dvě přesilové hry, ale místo snížení přišly dvě trefy do prázdné brány domácích. Nejprve se mezi střelce v 57. minutě zapsal Zack Smith a 26 sekund před koncem utkání přidal další branku Tom Pyatt.

    Domácí tedy nadále zůstanou přikováni na poslední příčce Východní konference, ale hosté si naopak trochu pomohou. Ziskem dvou bodů totiž skvěle zareagovali na výhru osmého Bostonu a nadále si od nejbližšího pronásledovatele drží odstup.

    Střely na bránu po 3. třetině

    New York Islanders – 31 (9, 11, 11)
    Ottawa Senators – 34 (13, 13, 8)
     
    Konec zápasu.
    59:34 Tom PYATT - 2:6
     
    59:34
    Ottawa právě vstřelila branku!
    I po nevyužité přesilové hře zůstala brána domácího celku prázdná a Ottawa přidává šestý gól. Na levé straně měl dost prostoru na zakončení TOM PYATT a ten se z útočné modré čáry nemýlil. Asistence: Chris Kelly
     
    59:24
    Hosté v plném počtu.
     
    58:45
    Nyní byli domácí velmi blízko. Condon jednu střelu pouze ramenem vyrazil do vzduchu, ale nikdo z Ostrovanů puk nedokázal dotlačit za brankovou čáru. Střelou z prvního doteku pak netrefil ani John Tavares.
     
    57:58
    Islanders to tedy zkouší se šesti hráči v útočném pásmu, ale kromě jedné nepřesné střely a dalšímu slabšímu pokusu se zatím k ničemu nedostali.
     
    57:24
    Domácí trenér Jack Capuano si vyžádal oddechový čas a Jean-Francois Bérubé znovu zůstává na střídačce.
     
    57:24
    Hra v pěti na obou stranách teď netrvala příliš dlouho. Za hákování je ke dvěma minutám na trestné lavici odsouzen Tom Pyatt (OTT).
     
    56:50
    Hosté v plném počtu.
    56:33 Zack SMITH - 2:5
     
    56:33
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Téměř nikdo teď nezpozoroval, že domácí odvolali brankáře, ale každopádně se to ukázalo jako špatné rozhodnutí. Ke kotouči se totiž záhy po Bérubého opuštění brankoviště dostal ZACK SMITH, který na nic nečekal a z pásma Ottawy puk poslal do odkryté brány. Bez asistence.
     
    55:46
    Domácí zaváhali při rozehrávce, Jean-Gabriel Pageau si sjel před bránu, avšak z hranice brankoviště puk neusměrnil za Bérubého záda.
     
    55:19
    Kromě Tavarese teď s dalším zakončením přispěchal Anders Lee. Jeho rychlý manévr však Condona také nepřekvapil.
     
    55:06
    Na Condona už letěla jedna přesilovková střela, ale hostující gólman si s razantním pokusem Johna Tavarese věděl rady.

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 21. Lee (Jo. Bailey), 35. Beauvillier (Hamonic) – 11. B. Ryan (Turris, Dzingel), 18. Z. Smith (Mark Stone, E. Karlsson), 36. Mark Stone (E. Karlsson, Phaneuf), 46. Brassard (Mark Stone, Z. Smith), 57. Z. Smith, 60. Pyatt (Kelly)


    New York Islanders: Bérubé (Halák) – Leddy, Hamonic (A), Hickey, Boychuk, de Haan, Seidenberg – Lee, Tavares (C), Jo. Bailey – Ladd (A), Quine, Chimera – Prince, B. Nelson, Beauvillier – N. Kuljomin, R. Strome, Clutterbuck.
    Ottawa Senators: Hammond (17. Condon) – Methot, E. Karlsson (C), Phaneuf (A), Ceci, Borowiecki, Ch. Wideman – Z. Smith, Brassard, Mark Stone – Dzingel, Turris, B. Ryan – Pyatt, Pageau, Lazar – C. Bailey, Kelly, Neil (A).

    Rozhodčí: Mike Leggo, Graham Skilliter – Steve Barton, Tim Nowak

    Diváci: 13 102
    thejrc.org