Chabarovsk – Barys 1:2 (kon.) | Vladivostok – Jekatěrinburg 1:3 (kon.) | Kunlun – Chanty-Mansijsk 3:2 (1:0 po s.n.)
Novokuzněck – Minsk 0:2 (kon.) | Novosibirsk – Riga 2:1 (kon.) | Omsk – Jokerit 2:1 (po pr.)
Záhřeb – Čeljabinsk 2:3 (kon.)
konec
Metallurg Novokuzněck
0:2 (0:1, 0:0, 0:1)
HC Dinamo Minsk
Pondělí 19.12.2016, 13:00 • Metallurgs Sports Palace, Novokuzněck • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistiky: Střely: 39-77; Střely na bránu: 19-50; Vhazování: 24-38; Zablokované střely: 11-8; Hity: 8-10; Fauly: 5-7; Trestné minuty: 20-14. (15:31:42)
     
    Jevgenij Korvyšin pouhých 33 sekund po zahájení třetí třetiny z dorážky navázal na úvodní gól zápasu v podání Roba Klinkhammera a hokejisté Dinama Minsk zaslouženě zvítězili. Metallurg Novokuzněck se mohl vrátit do zápasu těsně před koncem, jenže přesilovou hru 5 na 3 nevyužil. Kontroverzní moment nastal v poslední minutě, když Sergej Drozd ani nadvakrát z blízkosti netrefil prázdnou bránu. Konečný výsledek. Metallurg Novokuzněck 0 Dinamo Minsk 2.
     
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Jevgenij Viksna neudržel nervy na uzdě a dostal desetiminutový trest za nesportovní chování.
    59:39 Sergej Drozd ani nadvakrát netrefil odkrytou bránu!
     
    59:39
    Sergej Drozd mohl puk z blízkosti bekhendem poslat do prázdné brány, jenže ho napoprvé promáchl a jeho druhý pokus po ledě zastavila bližší pravá tyč!
     
    59:29
    Vladislav Podjapolskij usedl na střídačku před vhazováním v útočném pásmu Novokuzněcku a brána domácích hokejistů zůstává prázdná!
     
    59:00
    Do konce utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    57:50
    Rob Klinkhammer už také naskočil na led z trestné lavice a Dinamo Minsk po přečkání přesilové hry 5 na 3 hraje v plném počtu. Novokuzněck nevyužil obrovskou šanci snížit a vrátit se zpět do zápasu.
     
    57:42
    Kristian Chenkel zachránil na brankové čáře překonaného Bena Scrivense a střelu domácích z ostrého úhlu vyrazil za bránu!
     
    57:27
    Vladislav Podjapolskij naskočil znovu na střídačku, aby v závěru utkání podpořil přesilou hru svého týmu!
     
    56:29
    Vyloučený Arťom Michejev je zpět na ledě a Dinamo Minsk už se brání ve čtyřech!
     
    55:50
    Rob Klinkhammer před bránou čistil prostor a vysokou holí zasáhl do obličeje clonícího Jevgenije Solovjova. Novokuzněck má k dispozici krátkou přesilovou hru 5 na 3!
     
    54:45
    Novokuzněck si zahraje přesilovou hru 5 na 3 a Vladislav Podjapolskij při poskytnuté výhodě naskočil na střídačku!
     
    54:29
    Arťom Michejev nabral ve středním pásmu obrovskou rychlost a na útočné modré čáře byl zezadu zasažen do obličeje Jevgenijem Kovyršinem, který dostal dvě minuty za podražení, přestože se s největší pravděpodobností jednalo o vysokou hůl.
     
    53:16
    Andrej Taratuchin byl zřejmě hráčem, který vypálil s příklepem od modré čáry a jeho prudký pokus zamířil pouze doprostřed brány, kde ho Ben Scrivens bez problému zastavil na své hrudi.
     
    52:58
    Vladislav Podjapolskij se jako štika vrhl v blízkosti své levé tyče po volném puku a vleže ho ukryl ve svém náručí. Sergej Drozd spěchal za kotoučem, do zakončení se ale nedostal.
     
    52:30
    Do konce utkání zbývá odehrát sedm a půl minuty a Novokuzněck potřebuje co nejdříve skórovat, pokud chce ještě pomýšlet na zdramatizování závěru utkání.
     
    52:00
    Dinamo se sice dostalo k několika střelám, většina z nich ale byla nepřesná a Alexandr Pavlovič je zpět na ledě.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 13. Klinkhammer (Ellison), 41. Kovyršin (Klinkhammer)


    Metallurg Novokuzněck: Podjapolskij (Starostin) – Kalašnikov, Ljamkin, Skutar, Viksna, Vasilčenko, Kuklev, Titov – Solovjov, Komaristyj (A), Zemčenko – R. Berdnikov, Taratuchin, K. Semjonov (A) – Jazkov, A. Michejev, Razumov – Jemec, Poliščuk (C), Michajlov.
    HC Dinamo Minsk: Scrivens (Lalande) – Šinkevič, Gragnani, Gotovec, Graborenko, Lisovec, Chenkel – Ellison, Klinkhammer (A), Ambožejčik – N. Komarov, Matěruchin, Kovyršin – Kulakov (A), Drozd, Pavlovič (C) – Karaban, An. Stěpanov, Kitarov – A. Volkov.

    Rozhodčí: Andris Ansons, Peter Gebei. Čároví: Stanislav Raming, Dmitrij Šišlo

    Diváci: 2198
    bahis siteleri