Philadelphia – Nashville 1:2 (0:1 po s.n.) | Toronto – Anaheim 2:3 (kon.) | St. Louis – Edmonton 2:3 (po pr.)
Arizona – Calgary 2:4 (kon.)
konec
Arizona Coyotes
2:4 (1:0, 0:1, 1:3)
Calgary Flames
Úterý 20.12.2016, 03:00 • Gila River Arena, Glendale • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:00 TJ BRODIE - 2:4
     
    59:00
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto o tom, kdo si z tohoto zápasu odnese body. Budou to hráči Calgary Flames. Coyotes totiž nevyšel risk při hře s prázdnou brankou, odkryté zařízení z docela solidní vzdálenosti dokázal trefit T. J. BRODIE. Toto už budou domácí hokejisté jen velmi těžko dohánět, času už jim zbývá opravdu málo. Asistence: Matthew Tkachuk.
     
    58:35
    Mike Smith už odjíždí z branky a Arizona to zkouší se šesti muži v poli.
     
    53:00
    Arizona si zahraje dokonce přesilovku pět na tři! Bennetta za katrem totiž doplňuje Deryk Engelland, jenž dostává dvě minuty za vražení na hrazení, kterého se dopustil proti Hanzalovi.
     
    52:45
    Pro změnu se vylučuje na druhé straně. Rozhodčí tresty rozhodně nešetří. Sam Bennett dostává dvě minuty za krosček.
    52:25 Kris VERSTEEG - 2:3
     
    52:25
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Shane Doan se hodně zlobil za své vyloučení a teď bude jeho rozhořčení asi ještě větší, protože to trvalo jen deset vteřin a Calgary využívá další přesilovou hru. Právě díky početním výhodám jsou dnes hosté úspěšní. Tentokrát na sebe vzal zodpovědnost KRIS VERSTEEG, který druhým bodem v utkání vrací kanadskému celku vedení na hokejky. Mike Smith toho pravděpodobně moc dělat nemohl, šlo o krásnou kombinaci až do prázdné kelce, Smith ani nestihl na zakončení soupeře reagovat. Takže opět složitá situace pro Arizonu. Asistence: Sean Monahan, Troy Brouwer.
     
    52:15
    Přichází trest pro někoho z řad Coyotes. A vypadá to, že se jedná opět o Shanea Doana. Ten je dnes na trestné lavici velmi často, teď dostává trest za faul loktem a velmi se podivuje. Rozhodčí je ale nekompromisní. Přesilovka pro Plameny.
    49:07 Ryan WHITE - 2:2
     
    49:07
    Arizona právě vstřelila branku!
    Při Arizoně nyní stáli všichni svatí a domácí museli do branky dotlačit puk snad očima. Ale hala jásá a kotouč je opravdu v síti, Elliott nyní musí být hodně zklamaný. Nebyl si totiž úplně jistý svým zákrokem poté, co z dálky od pravého mantinelu poslal kotouč na branku RYAN WHITE. Nešlo o nějak parádní zakončení, avšak puk propadl brankáři Calgary Flames někde mezi betony. Trenéři Flames si ještě vyžádali video, zda se nejednalo o postavení mimo hru. Ale podle videa vše v pořádku a gól platí, pokračujeme tedy za vyrovnaného stavu 2:2. Asistence: Christian Dvorak.
     
    46:28
    Tak nakonec přeci jen jeden trest přichází. Sean Monahan dostává dvě minuty za krosček a jeho celek čeká druhé oslabení za sebou. Takže další příležitost pro domácí barvy.
     
    44:48
    Oliver Ekman-Larsson měl na hokejce vyrovnávací branku, jenže v pozici na brankovišti už nedokázal dotečovat puk do sítě. Málem bylo zaděláno na radost domácího publika.
     
    44:07
    Bude se vylučovat za podražení, kterého se dopustil Dougie Hamilton. Je tu tedy šance pro Arizonu, jak vyrovnat a znovu udělat ze zápasu drama. Může se jednat klidně o klíčový moment utkání.
    40:20 Troy BROUWER - 1:2
     
    40:20
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Hodně povedený začátek třetiny pro Calgary Flames. Hosté ještě dohrávali zbytek přesilové hry, která začala v prostřední části. I jejich druhá trefa tedy padá ve chvíli, kdy měly Plameny o jednoho hráče na ledě více. Do šance se dostal z rychlé protiakce TROY BROUWER, jenž převzal slušnou přihrávku od Gaudreaua a propálil vše, včetně brankáře Mikea Smithe. Johnny Gaudreau potom byl ještě sražen a oslavy branky svého spoluhráče si neužil, protože dostal nepříjemný zásah někam do oblasti hlavy. Načež odjel do kabin. Flames nicméně otáčejí skóre a Arizonu čeká těžká práce. Asistence: Johnny Gaudreau, Kris Versteeg.
     
    39:23
    Nakonec rozhodčí posílají za katr domácího kapitána Doana za vysokou hokejku, další trest dostane stejný hráč za hrubost. Hokejista Flames Michael Frolík potom inkasuje dvě minuty, také za hrubost. Bude z toho tedy přesilovka hostů.
     
    34:11
    Ještě před koncem druhého dějství si zahrají početní výhodu Calgary Flames. Connor Murphy si nedal pozor a vyhodil puk bez doteku mantinelu mezi diváky. Takže je potrestán za zdržování hry a dává soupeři možnost dostat se zpátky do vedení.
     
    30:43
    Máme tu první bitku zápasu, a to tedy pořádně ostrou. Do sebe se pustili domácí McGinn a hostující Engelland. Dá se očekávat, že toto je od hokejisty Flames odplata za faul loktem na Versteega. Jeví se to velmi pravděpodobně. Oba kohouti samozřejmě dostávají pětiminutové tresty.
    28:10 Mikael BACKLUND - 1:1
     
    28:10
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jen se Flames dočkali branky v přesilovce a ještě před polovinou základní hrací doby vyrovnávají skóre na 1:1. Jednalo se o poměrně nenápadnou akci, kterou asi ani brankář Mike Smith nečekal, protože reagoval docela pozdě. Zpoza branky Coyotes dostal krásnou nahrávku na hokejku od spoluhráče MIKAEL BACKLUND, který pověsil kotouč nad rameno brankáře domácího výběru. Nutno dodat, že Backlund si o branku ve druhé části zápasu svou aktivitou hodně říkal, teď se zaslouženě dočkal. A jeho příspěvek z početní výhody se hostům samozřejmě náramně hodí. Máme tedy vyrovnáno. Asistence: Dougie Hamilton, Matthew Tkachuk.
     
    27:23
    Podruhé v této třetině se bude vylučovat z řad Arizona Coyotes. Versteeg zůstal ležet na ledě poté, co jej zasáhl domácí hokejista McGinn, vypadalo to velice nepříjemně. Rozhodčí tento faul trestá jako faul loktem.
     
    21:06
    Je tu první vyloučení ve druhé třetině a přesilovou hru si zahrají Calgary Flames. Na trestné lavici už sedí Jakob Chychrun, který hákoval soupeře, takže si bude muset odpočinout za katrem.
     
    20:28
    Mike Smith má ale okamžitě práci. Vydal se proti němu Backlund, gólman domácího celku jen tak tak stačil reagovat na střelu hostujícího forvarda z první.
     
    19:18
    Další veliká šance v první třetině pro domácího kapitána Doana. Ten dostával puk na střelu z první na pravou stranu. A také že zakončoval, jenže trefil přesně náruč Briana Elliotta.
     
    14:23
    Je tu možnost pro Plameny vyrovnat výsledek na kostce ještě před uplynutím úvodní dvacetiminutovky. Na trestnou lavici je hlavním rozhodčím odeslán obránce Coyotes Alex Goligoski, jenž musí pykat za krosček. První oslabení Arizony v zápase.
     
    06:46
    Poprvé v zápase se vylučuje, na trestnou lavici odjíždí jeden z hostujících hráčů. Konkrétně se jedná o českého útočníka Michaela Frolíka, který se provinil podražením a bude doufat, že jeho tým nedostane další gól.
    05:12 Christian DVORAK - 1:0
     
    05:12
    Arizona právě vstřelila branku!
    Domácím hokejistům se aktivní přístup hned od začátku první třetiny vyplácí, unikají totiž ještě během úvodních deseti minut do vedení. A má v tom prsty hostující brankář Elliott, který se teď rozhodně nepochválí. Za svou klecí totiž chtěl pomoci spoluhráčům rozehrát kotouč, jenže místo toho chyboval, přišel o kotouč a puk do branky následně dokázal zasunout CHRISTIAN DVORAK, jenž na nic nečekal a poslal Coyotes do vedení. Docela zbytečná chyba může Flames přijít draho, uvidíme, jak se s touto ztrátou Plameny vyrovnají. Dobrý začátek pro mančaft z Glendale. Asistence: Josh Jooris.
     
    04:28
    Dougie Hamilton měl dobrou střelu z prostoru mezi kruhy, kde zůstal nikým nehlídaný. Nezamířil ale tak přesně, takže Mike Smith nakonec ani nemusel zasahovat.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 6. Dvorak (Jooris), 50. White (Dvorak) – 29. Backlund (D. Hamilton, Tkachuk), 41. Brouwer (J. Gaudreau, Versteeg), 53. Versteeg (Monahan, Brouwer), 59. Brodie (Tkachuk)


    Arizona Coyotes: M. Smith (Domingue) – Ekman-Larsson, C. Murphy, Goligoski, Stone, Chychrun, Schenn – Crouse, Hanzal, Vrbata – J. McGinn, Holland, Duclair – Rieder, Martinook, Doan – Jooris, Dvorak, White.
    Calgary Flames: Elliott (Ch. Johnson) – Giordano, D. Hamilton, Brodie, D. Wideman, Jokipakka, Engelland – Tkachuk, Backlund, Frolík – J. Gaudreau, S. Bennett, Chiasson – Versteeg, Monahan, Brouwer – Ferland, Stajan, Bouma.

    Rozhodčí: L'Eouyer, Furlatt – Murray, Wheler
    bahis siteleri