Boston – NY Islanders 2:4 (kon.) | New Jersey – Nashville 1:5 (kon.) | Pittsburgh – NY Rangers 7:2 (kon.)
Columbus – Los Angeles 3:2 (2:1 po s.n.) | Montreal – Anaheim 5:1 (kon.) | Tampa – Detroit 4:1 (kon.)
Florida – Buffalo 4:3 (2:0 po s.n.) | Minnesota – Colorado 2:0 (kon.) | Chicago – Ottawa 3:4 (kon.)
Dallas – St. Louis 2:3 (po pr.) | Vancouver – Winnipeg 4:1 (kon.) | San Jose – Calgary 4:1 (kon.)
konec
Boston Bruins
2:4 (0:2, 0:1, 2:1)
New York Islanders
Středa 21.12.2016, 01:00 • TD Garden, Boston • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    David Krejčí (BOS) 0+0, 2 střely, čas na ledě 19:39
    Zdeno Chára (BOS) 0+1, 1 střela, čas na ledě 25:16 (03:51:13)
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Thomas Greiss (NYI) 48 zák., 2 góly, 96,0%
    2. Anders Lee (NYI) 2+1
    3. Colin Miller (BOS) 0+0
     
    Statistiky: Střely na bránu: 50-29; Zablokované střely: 10-25; Vhazování: 66%-34%, Hity: 32-32; Přesilové hry: 0/3-1/2; Trestné minuty: 10-10.
    Nikolaj Kuljomin oslavující se spoluhráči vítězný gól zápasu.

     
    Bruins prožili před vlastními fanoušky v TD Garden frustrující noc poté, co Tuukka Rask udělal dvě obrovské chyby a Islanders vstupovali do závěrečné části s tříbrankovým vedením. Anton Blidh vstřelil svůj první gól v NHL a domácím se vzápětí podařilo dostat na dostřel jedné branky, vítězství Islanders ale zpečetil svým druhým gólem v utkání Anders Lee. Vítězná branka patří Nikolajovi Kuljominovi. Náhradní brankář Jaroslav Halák se do hry nedostal a v dresu Bostonu zaznamenal asistenci Zdeno Chára, který byl označen za střelce gólu, nakonec byl ale připsán po teči Dominicovi Moorovi. Poslední tým východní konference si vyšlápl na favorita. Konečný výsledek. Boston Bruins 2 New York Islanders 4.
     
    Konec zápasu.
     
    59:15
    David Backes 45 sekund před koncem utkání fauloval Brocka Nelsona a dostal čtyři minuty za hrubost, stejně jako na opačné straně v dresu Islanders Brock Nelson, který dostal běžný dvouminutový trest.
     
    59:00
    Do konce zápasu zbývá odehrát 1 minuta.
     
    58:34
    Torey Krug vypálil z levého kruhu pro vhazování, Thomas Greiss ale dobře zasáhl a jeho pokus vyrazil do rohu.
     
    57:59
    Islanders vyhodili puk podél střídaček na zakázané uvolnění a hlavní trenér Bostonu Claude Julien si vyžádal oddechový čas. Domácí mají dvě minuty na to, aby vstřelili dva góly.
     
    57:34
    Anton Chudobin opustil svou bránu a Bruins to necelé tři minuty před koncem zápasu zkouší při hře bez brankáře!
     
    56:18
    Ryan Spooner mohl potrestat chybu Islanders v obranném pásmu, jeho střelu z levého kruhu pro vhazování ale na přední tyči vyrazil pozorný Thomas Greiss.
     
    55:59
    Zdeno Chára z vrcholu levého kruhu pro vhazování přihrával před bránu, jeho pokus pas ale zablokoval Johnny Boychuk.
     
    54:45
    Adam McQuaid se po zákroku svého brankáře Antona Chudobina pustil do velké strkanice s Brockem Nelsonem a oba borci dostali dvě minuty za hrubost.
     
    54:45
    Brock Nelson se ocitl po rychlé akci Islanders v blízkosti pravé tyče ve velké šanci, ani nadvakrát ale Antona Chudobina z blízkosti podruhé v zápase překonat nedokázal!
     
    54:29
    Adam McQuaid se pokusil snížit na rozdíl jedné branky střelou z pravého kruhu pro vhazování, jeho pokus od mantinelu ale zamířil mimo a skončil na ochranném sklu.
    53:02 Anders LEE - 2:4
     
    53:02
    Islanders právě vstřelili branku!
    Nick Leddy od modré čáry rozdal puk doleva na Joshe Baileyho, který střelou zápěstím z vrcholu levého kruhu pro vhazování mířil pod horní tyč, a ANDERS LEE jeho střelu srazil mezi betony Antona Chudobina. Puk sice za jeho zády zůstal stát, Anders Lee si toho ale všiml a dorazil ho v přesilové hře do prázdné brány. Asistence: Josh Bailey a Nick Leddy.
     
    52:29
    Shane Prince dělal uprostřed útočného pásma oblouk, během něhož byl podražen Kevanem Millerem, který nešťastně nechal hůl za sebou a hostujícího hráče jasně fauloval.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 44. Blidh (Carlo, Chudobin), 48. D. Moore (Chára, J. Hayes) – 4. Lee, 6. Hickey (Jo. Bailey, Lee), 27. N. Kuljomin (Boychuk), 54. Lee (Jo. Bailey, Leddy)


    Boston Bruins: T. Rask (27. Chudobin) – Chára (C), Carlo, Krug, McQuaid, K. Miller, C. Miller – Marchand, Bergeron (A), Riley Nash – Spooner, Krejčí (A), Backes – Schaller, Czarnik, Acciari – Blidh, D. Moore, J. Hayes.
    New York Islanders: Greiss (Halák) – Leddy, Hamonic, Hickey, Boychuk, de Haan, Seidenberg – Lee, Tavares (C), Jo. Bailey – Ladd (A), Quine, Chimera – N. Kuljomin, R. Strome, Clutterbuck (A) – Prince, B. Nelson, Beauvillier.

    Rozhodčí: Ian Walsh, Wes McCauley. Čároví: Shandor Alphonso, Brad Kovachik

    Diváci: 17565
    thejrc.org