Kadaň – Třebíč 1:2 (kon.) | Ústí n/L – Slavia 3:1 (kon.) | Most – Litoměřice 1:2 (kon.)
Motor ČB – Benátky n/J 3:1 (kon.) | Přerov – Kladno 1:3 (kon.) | Prostějov – Havířov 1:3 (kon.)
konec
Banes Motor České Budějovice
3:1 (2:0, 1:1, 0:0)
HC Benátky nad Jizerou
Pátek 30.12.2016, 17:30 • Budvar aréna (kapacita: 6 421) • Chance liga • 37. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Vítám vás u sledování zajímavého utkání z 37. kola WSM ligy. Jednat se bude o poslední zápas domácího ČEZ Motoru České Budějovice v Budvar aréně v roce 2016. Za soupeře budou mít Jihočeši s HC Benátky nad Jizerou, které by měli dorazit i kmenovým gólmanem Českých Budějovic Ondřejem Bláhou. Nenechte si ujít náš online přenos od 17:30!
     
    HC BENÁTKY NAD JIZEROU
    Dá se říci, že v současné době se Benátky nacházejí v krizi. Za celý prosinec se Benátští nedokázali pořádně prosadit a vybojovali jen jedno tříbodové vítězství. Navíc poslední dva zápasy se jim nepovedlo vstřelit ani branku. Poslední duel na vlastním ledě prohráli s Prostějovem 0:4 a v brance stál gólman Ondřej Bláha, který bude možná chytat i v tomto utkání. Mohla by tak nastat kuriózní situace, kdy by se proti sobě postavili dva dlouholetí parťáci a brankáři Motoru.
     
    ČEZ MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE
    Budějovičtí odehráli v Litoměřicích důležitý zápas, který jim zvedl sebevědomí. Bojovalo se do posledních chvil a tým podržel brankář David Gába, který by se měl v brance objevit i v tomto zápase. Marodka týmu se pomalu vyprazdňuje. Do zápasu už zasáhl obránce Pýcha i Michal Chovan. Mimo hru je útočník Luboš Rob. Motor předvádí před svými fanoušky stabilně velice dobré výkony a jakékoliv jeho zaváhání v tomto souboji by bylo překvapením.
     
    Úvodní sestavy:

    ČEZ Motor České Budějovice: Gába (Spáčil) – Fillman, Žovinec, Pavlin, Pýcha, Suchánek (A), Vráblík, Mucha – Walker, Chovan, Čermák – Nouza (A), Pajič, Heřman – L. Květoň (C), Škoda, Hřebejk – Šulek, Babka, Kuchejda – Guman.

    HC Benátky nad Jizerou: Bláha (Hosnedl) – Bednář, Kočí (A), Mikliš, Tržický – A. Dlouhý, Plodek (C), Bittner – Bělohorský, J. Mikyska, Víšek (A) – Prokeš, Chrtek, Janele – Chlum, Da. Svoboda.

    Rozhodčí: Kopeček – Jindra, Kreuzer.
     
    Alespoň podle zápisu o utkání to vypadá, že za hostující mužstvo dnes v brance opravdu naskočí kmenový brankář Českých Budějovic Ondřej Bláha.

    Benátky nad Jizerou jinak přijely ve značně okleštěné sestavě. S pouhými čtyřmi obránci a celkem šestnácti hráči do pole to dnes budou mít proti dvaceti hokejistům Motoru hodně těžké.
     
    Za Benátky dnes nastoupí poměrně velké množství hráčů, které oblékalo dres domácího celku. Celkem se jedná o pět hokejistů – Ondřej Bláha, Václav Kočí, Josef Mikyska, Radek Prokeš a Daniel Svoboda. Posledně jmenovaný si zahrál pár zápasů za juniorku Motoru v sezoně 2014/15.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:22
    Michal Chovan se rozjel z vlastního obranného pásma a pěkně schoval svou šikovnou střelu za beky. Bláha na puk neviděl, ale naštěstí pro něj šel mimo branku.
     
    01:25
    Benátečtí se dostali do útočné třetině, ale netrvalo dlouho a domácí jim vzali puk. Nyní zakládají vlastní útočnou akci.
     
    02:16
    Radka Prokeše alias "RP10" všichni fanoušci Motoru dobře znají. Nyní jim udělal radost i v dresu soupeře, když se vyfauloval a bude dvě minuty pykat na trestné lavici.
     
    02:51
    Velká šance Motoru, ale Miloslav Čermák trefil jen boční síť odkryté Bláhovy branky!
     
    03:49
    Motoru se nedaří usadit se v pásmu Benátek. Těm se daří vyhazovat kotouč. Nyní jsou Jihočeši vykázáni z útočné třetiny rozhodčím.
     
    04:10
    Martin Heřman přejel útočnou modrou a zkusil překonat Bláhu tvrdou přízemní ranou. Brankář Benátek puk vyrazil do ochranné sítě.
     
    04:16
    Prokeš se vrací na led, což značí, že domácí přesilovou hru nevyužili.
     
    04:23
    Na ledě zůstává ležet zkušený zadák Benátek Václav Kočí, což nevěstí nic dobrého. Hosté už takto mají pouze čtyři obránce.
     
    05:20
    Motoráci jsou více na puku, ale zatím se jim nedaří převahu nikterak vyjádřit. Bláha zatím nemusel vytahovat žádný těžký zákrok.
     
    06:24
    Hraje je plná nepřesností. Až příliš velké množství pokažených přihrávek jsme teď viděli v Budvar aréně.
     
    07:04
    Benátky se tlačily do útočné akce, ale zastavil je ofsajd. Následuje komerční přestávka.
     
    07:04
    Václav Kočí je nakonec v pořádku a pokračuje ve hře.
     
    07:37
    Druhá českobudějovická řada si vytvořila tlak v útočném pásmu, ale Martin Heřman situaci zbytečnou další přihrávkou překombinoval.
     
    07:54
    Benátky neměly za necelých osm minut hry ještě žádnou střelu.
     
    08:07
    Štěpán Hřebejk ukázal něco ze své bojovnosti. Pověsili se na něj dva hráči hostů, a nakonec se jim povedlo dostat jej na led. Sudí k překvapení fanoušků nepíská faul.
     
    08:39
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Domácí svou čtvrtou střelou v zápase skórují! ONDŘEJ ŠULEK si vzal puk ve vlastním pásmu a po levém mantinelu pronikl do útočné třetiny. Vzápětí nic nevymýšlel a poslal mezi nohama obránce Tržického krásnou střelu do horního růžku ke vzdálenější tyči. Bláha na střelu na lapačku nestačil reagovat. Asistence: Dušan Žovinec.
     
    09:13
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (David Kuchejda – 2 min., nedovolené bránění).
     
    09:34
    První střelu na Gábu si dnes připsal Josef Mikyska. Šikovný forvard pálil v přesilovce z pozice pravého beka.
     
    10:30
    Další střelu od modré si připsal benátecký obránce Václav Kočí. Gába inkasoval puk do masky, ale rozhodčí ani tak hru nepřerušil.
     
    10:52
    Hosté nehrají v početní výhodě vůbec špatně. Českobudějovičtí si musí dávat pozor na jejich střely.
     
    11:13
    Domácí jsou v pěti.
     
    11:36
    Motor se usadil v pásmu Benátek a ostřeluje Bláhu. Ten vychytal Škodu i Žovince.
     
    12:06
    David Kuchejda se dostal k puku mezi kruhy, ale snažil se vypálit pohotově a přestřelil klec.
     
    13:27
    Benátky mají problémy s rozehrávkou, ale nakonec se jim podařilo dostat puk z pásma.
     
    13:54
    Michal Chovan dobře napadal a dostal se i ke střele. Bláha svůj tým podržel.
     
    14:11
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor se ujímá vedení o dvě branky! Walker přihrál na modrou čáru JAKUBU SUCHÁNKOVI, jehož rána od modré byla ještě nešťastně tečovaná Josefem Mikyskou, který se snažil padnout do rány. Kotouč následně nabral výšku a Bláha se změnou dráhy střely mohl jen těžko něco dělat. Asistence: Ben Walker a Miloslav Čermák.
     
    14:51
    Lukáš Květoň našlápl ve středním pásmu a prodral se po pravém mantinelu pomalu až před bránu. Trochu se zdá, že Benátečtí nestíhají s domácími bruslit.
     
    15:45
    Ondřej Mikliš fauloval Romana Vráblíka a bude za to pykat. Přidá Motor třetí zásah?
     
    16:29
    Po střele Mitche Fillmana se kotouč vyražený od obránce dostal k Benu Walkerovi, který měl hned dvakrát možnost gólově zakončit. Bláha si ale dal dobrý pozor.
     
    17:13
    Obrovskou šanci v přesilovce měl nyní Tomáš Nouza. Českobudějovický forvard byl sám v brankovišti, ale v zásunu puku do odkryté části branky mu zabránil Bláhův pohotový beton.
     
    17:45
    Benátečtí oslabení přežili.
     
    18:50
    Štěpán Hřebejk zkoušel štěstí z pravé strany, ale Bláha znovu úspěšně zakročil betonem.
     
    19:11
    Po zakázaném uvolnění Benátek se bude vhazovat po pravici Ondřeje Bláhy.
     
    19:42
    Šulek pěknou žabkou hledal Jakuba Babku před brankou. Bohužel pro domácí ale forvard Motoru nezvládl puk zpracovat.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina přinesla zhruba takový obraz hry, jaký by se od utkání mezi prvním celkem WSM ligy a týmem z její druhé poloviny, navíc hrajícím pouze na čtyři obránce, dal očekávat. Domácí měli jasně navrch – a co je důležité – zvládli to vyjádřit i gólově. Po dvaceti minutách hry vede Motor zaslouženě 2:0.
     
    STATISTIKY PO 1. TŘETINĚ:

    Střely na branku: 13 – 4
    Vyloučení: 1 – 2, bez využití
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:35
    Domácí se dostali do šance, ale obránci Benátek dobře zablokovali v předbrankovém prostoru Benu Walkerovi hokejku.
     
    21:24
    Od modré vypálil Slovinec Žiga Pavlin, ale rána šla vedle a jen zazvonila o brankový oblouk.
     
    22:23
    Nyní to vypadá, že domácí hrají přesilovou hru. Jsou usazeni v útočné třetině a drží puk na hokejkách.
     
    22:47
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Toto bylo logické vyústění situace. Domácí obránce Vráblík pěkně vybruslili s pukem a našel na pravém mantinelu našplápnutého VLADIMÍRA ŠKODU. Zkušený útočník vypálil z pravé strany přes beka na vzdálenější tyč a kotouč poté vyrazil Bláha vyrážečkou pouze nad sebe. Nakonec skončil až za brankovou čarou. Situace se trochu podobala první brance Motoru v podání Ondřeje Šulka. Asistence: Roman Vráblík a Jakub Suchánek.
     
    23:10
    Benátky nad Jizerou právě vstřelily branku!
    Ale pozor, hosté vzápětí snižují! ONDŘEJ MIKLIŠ dostal puk na modrou čáru, vypálil a puk se od tyče odrazil do brankoviště. Poté si ho zřejmě brankář Gába nešťastně srazil do vlastní sítě. Asistence: Jan Plodek a Adam Dlouhý.
     
    25:06
    Jak je možné, že tohle nebyl gól?! Škoda s Hřebejkem se dostali do přečíslení dva na jednoho a výborně vyšachovali obránce Benátek i gólmana Bláhu. Druhý jmenovaný už střílel do odkryté klece, ale vtom se vyznamenal Ondřej Bláha, jenž zázračně do střely vložil pravý beton.
     
    26:59
    Domácí dál pokračují v aktivní hře. Zdá se, že Benátky vstřelená branka nijak nenastartovala.
     
    27:18
    Střely na branku ve 2. třetině: 8 – 1
     
    27:51
    Benátky mají problém s rozehrávkou. Motor dokonale využívá toho, že má mnohem více hráčů a aktivním bruslením unavuje hostující hráče.
     
    28:29
    Domácí vynikajícím způsobem forčekují a nutí dělat hostující tým chyby. Nyní znovu Benátky chybovaly v rozehrávce, ale Motor toho nevyužil.
     
    29:22
    Tak pozor, Benátky měly být potrestány menším trestem za vysokou hůl, ale domácí hráč následně počínání hráče soupeře popřel. Fair play gesto bylo oceněno potleskem a pokračuje se v pěti na obou stranách.
     
    30:47
    Obránce hostů pálil od modré čáry a kotouč skončil někde ve výstroji Štěpána Hřebejka, které mu se nepodařilo jej dostat ven, a tak je hra přerušena.
     
    31:08
    Jakub Babka projel útočným pásmem a a vyzkoušel pozornost Bláhy střelou na lapačku.
     
    31:41
    Střelu Žigy Pavlina od modré čáry obětavě zblokoval Ladislav Bittner.
     
    32:30
    Od modré čáry teď pálil Roman Vráblík a Bláha si připisuje další zákrok. Dnes se v bráně opravdu nenudí.
     
    32:30
    Střely na branku ve 2. třetině: 14 – 1
     
    33:47
    Motor teď chvíli na branku nevystřelil, o tom, že by se Benátky dostávaly do hry ale nemůže být řeč.
     
    34:20
    Tak nakonec předvedli hosté přečíslení dva na jednoho, které pěknou střelou vyřešil Ladislav Bittner. Gábovi nadělal jeho pokus docela problémy, pouze jej vyrazil před sebe a spadl do brankoviště.
     
    34:26
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou (Ladislav Bittner – 2 min., vysoká hůl).
     
    35:11
    Roman Vráblík pálil od modré a odnesla to hokejka Radka Prokeše, který ji obětavě vložil do rány.
     
    35:16
    Pumelice Žigy Pavlina od modré čáry pouze zaduněla o zadní mantinel.
     
    36:04
    Jakubu Suchánkovi se nepovedlo dobře vystřelit. Před brankou nikdo z Českobudějovických nebyl a jeho vysoké nahození Bláha snadno lapil do rukavice.
     
    36:26
    Motor nevyužil početní výhodu.
     
    37:24
    Po hodně dlouhé době jsou hosté delší čas v útočné třetině. Spíše ale bojují o každý centimetr ledové plochy, než aby se dostávali do šance.
     
    39:00
    Domácí zachytili další rozehrávku Benátek, ale Ben Walker byl moc aktivní a vystavil se do ofsajdu.
     
    39:25
    Ladislav Bittner to zkoušel bekhendem, ale Gába střelu dobře viděl a neměl s ní potíže.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    I ve druhém dějství jsme viděli dva góly, ale tentokrát inkasovali oba brankáři. Obě branky padly hned na začátku druhé třetiny a od 24. minuty panuje stav 3:1. Nutno říci, že Benátky nad Jizerou v této části vytěžily z minima maximum. Jejich gól byl poměrně šťastný, když si Gába srazil za svá záda puk odražený od tyče. Byl to jeden z pouhých tří pokusů hostujícího celku v této třetině. Hra se odehrává téměř výhradně v obranné třetině Benátek, které ve třetí třetině zkusí zabojovat o zdramatizování zápasu.
     
    STATISTIKY PO 2. TŘETINĚ:

    Střely na branku: 27 – 7 (13:4, 14:3)
    Vyloučení: 1 – 3 (1:2, 0:1), bez využití
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:34
    Mitch Fillman zkoušel štěstí střelou od modré čáry, ale trefil pouze clonícího hráče.
     
    41:25
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Albert Janele.
     
    42:11
    Motor se v útočné třetině moc dlouho neudržel. Benátky okamžitě vyhazují puk mimo nebezpečí.
     
    42:57
    Pavel Pýcha vypálil puk na Bláhovu lapačku, ale kotouč skončil mimo branku.
     
    43:25
    Benátky už jsou v plném počtu.
     
    43:48
    Střelu Lukáše Květoně od levého mantinelu výborně tečoval Štěpán Hřebejk. Puk však naneštěstí pro Motor trefil Ondřeje Bláhu.
     
    44:28
    Benátečtí byli pod tlakem, a tak raději vyhazují puk na icing.
     
    44:58
    Rok Pajič dostal ideální přihrávku před bránu a nikdo ze soupeřů u něj nebyl. Puk ale usměrnil hokejkou pouze těsně mimo bránu!
     
    45:47
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou (Adam Dlouhý – 2 min., hákování).
     
    45:53
    Českobudějovičtí už se radovali ze vstřelené branky a ještě teď fanoušci mávají šálami. Gól ale neplatí z důvodu postavení útočícího hráče v brankovišti!
     
    46:28
    Pokračuje přesilová hra domácího týmu, který se teď drží na puku v útočné třetině.
     
    47:43
    Obránce Pavel Pýcha dostal puk na střelu z první, ale trefil pouze hostujícího obránce do ruky.
     
    48:27
    Obránci si vyměnili puk na modré a Roman Vráblík svou třetí střelou v této třetině prověřil Ondřeje Bláhu.
     
    49:01
    David Kuchejda se dostává na led a hned se snaží být vidět. Jeho dvě střely v tomto střídání ale byly zblokované.
     
    50:04
    Od červené čáry nahazoval na Bláhu Martin Heřman. Gólman Benátek samozřejmě neměl s tímto pukem problém.
     
    50:16
    Jakub Suchánek střílel od modré čáry a Bláha vytáhl pěkný zákrok lapačkou.
     
    50:44
    Michal Chovan přejel modrou čáru a pálil na branku, ale netrefil ji.
     
    51:22
    Motor má herně stále velkou převahu, ale žádné velké šance v poslední době nemá. Bláha čelí pouze standardním střelám.
     
    53:02
    Dnešní utkání sleduje 6421 diváků. Budvar aréna je znovu vyprodaná.
     
    53:18
    Puk na benátecké střídačce, vhazuje se po levici Bláhy.
     
    53:54
    Domácí hrají v útočném pásmu a na Bláhu míří další střely.
     
    54:01
    Střely na branku ve 3. třetině: 10 – 2
     
    54:14
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou (Daniel Svoboda – 2 min., nedovolené bránění).
     
    54:58
    Tvrdou Vráblíkovu ránu lapil gólman Ondřej Bláha do lapačky.
     
    55:35
    Budějovičtí točí soupeře v útočné třetině. Hraje se standardní hokej.
     
    56:04
    Domácí usilují o vstřelení čtvrté branky, ale stále se jim to nedaří. Ondřej Bláha je ve třetí části neprůstřelný.
     
    57:08
    Další pokus Pavla Pýchy skončil v lapačce gólmana Benátek nad Jizerou. Bláha máchl rukavicí a nalezl v ní puk.
     
    57:20
    Tomáš Guman, který se jako třináctý útočník dostal do hry, zakončoval z bezprostřední blízkosti. Českobudějovický forvard se ale neprosadil.
     
    57:56
    Do konce zbývá něco přes dvě minuty a už delší dobu není o co hrát. Buly po pravici Bláhy.
     
    58:23
    Střely na branku ve 3. třetině: 15 – 2
     
    59:14
    Benátky prohrávají o pouhé dvě branky, přesto je však možnost, že by zkusily hru bez gólmana, zřejmě zbytečná.
     
    59:32
    Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    59:43
    Za hákování míří na trestnou lavici hříšník Václav Kočí a uvidíme hru v nestandardním počtu hráčů na ledě. Budějovice budou usilovat o čtvrtou branku, podaří se ji ve zbývajícím čase docílit?
     
    Konec zápasu.
     
    Nepodařilo. Sice tomu výsledek neodpovídá, ale Českobudějovičtí odehráli naprosto poklidné utkání, které mohlo klidně skončit mnohem vyšším rozdílem. O všem svědčí poměr střel 44:9, k němuž snad netřeba nic dodávat.

    Motor po zásluze vítězí a upevňuje si vedení na čele WSM ligy. Vyprodaná českobudějovická hala gratuluje hráčům k vítězství. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji pěkný večer. (19:53:02)
    Marken.cz

    Matěj Mayer

    Branky a nahrávky: 9. Šulek (Žovinec), 15. Suchánek (Walker, Čermák), 23. Škoda (Vráblík, Suchánek) – 24. Mikliš (Plodek, A. Dlouhý)


    Banes Motor České Budějovice: Gába (Spáčil) – Fillman, Žovinec, Pavlin, Pýcha, Suchánek (A), Vráblík, Mucha – Walker, Chovan, Čermák – Nouza (A), Pajič, Heřman – L. Květoň (C), Škoda, Hřebejk – Šulek, Babka, Kuchejda – Guman.
    HC Benátky nad Jizerou: Bláha (Hosnedl) – Bednář, Kočí (A), Mikliš, Tržický – A. Dlouhý, Plodek (C), Bittner – Bělohorský, J. Mikyska, Víšek (A) – Prokeš, Chrtek, Janele – Chlum, Da. Svoboda.

    Rozhodčí: Kopeček – Jindra, Kreuzer

    Diváci: 6 421 (vyprodáno)
    bahis siteleri