Lipt. Mikuláš – Trenčín 8:3 (kon.) | Poprad – Žilina 6:3 (kon.) | Banská Bystrica – Zvolen 3:4 (kon.)
Košice – Nitra 1:4 (kon.) | Nové Zámky – Martin 4:2 (kon.)
konec
HC Košice
1:4 (0:1, 0:1, 1:2)
HK Nitra
sk Úterý 03.01.2017, 17:30 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 35. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    Vážení športoví priaznivci, srdečne vás vítam pri ďalšom pokračovaní Tipsport ligy. V rámci prvého tohtoročného kola si v Košiciach sily zmerajú domáci HC Košice a HK Nitra. Šláger kola je naplánovaný na utorok 3.1.2017 a úvodné buly padne o 17:30.

    Do zápasu zasiahne už aj Richard Jenčík. Košičania sa dohodli na spolupráci s košickou legendou, útočníkom Richardom Jenčíkom, ktorý je schopný ako ľavák hrávať na pozícii krídla i centra. Pre Jenčíka pôjde už o 14. sezónu v drese Oceliarov, s ktorými získal dokopy 5 majstrovských titulov. Nezabudnuteľný hráč s číslom 25 nastúpil za Košice v najvyššej hokejovej súťaži Slovenska dovedna 770-krát, a to s bilanciou 147 gólov a 199 asistencií (346 bodov). Jenčík pridal aj 42 gólov a 50 asistencií (92 bodov) v play-off.

    HC Košice vstúpi do zápasu z druhého miesta tabuľky, ktoré momentálne okupuje so ziskom 73 bodov. Košičania si ich vystrieľali dovedna v 35 zápasoch, a to so skóre 125:77. Východniari budú chcieť zápasom s Nitrou predĺžiť šnúru svojich víťazstiev, Košice totiž neprehrali posledné štyri kolá v rade. Postupne totiž zdolali Nové Zámky, Trenčín, Zvolen a Žilinu.

    HK Nitra prežil vianočné sviatky na 3. mieste tabuľky, a to so ziskom 65 bodov. Z tohto ukazovateľa vyplýva, že Nitra stráca na Košice 8 bodov a ani v prípade 3-bodového víťazstva na ľade Steel arény ich v tabuľke nepreskočí. Nitre sa momentálne príliš nedarí, keďže z posledných troch kôl prehrala hneď dvakrát. Corgoni postupne nestačili na Martin a Zvolen, pomerom 4:1 však dokázali poraziť v tabuľke štvrtú Žilinu. Skóre Nitry činí pomer 125:96, čo značí, že má o 19 inkasovaných gólov viac, ako práve Košice.

     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Habal (Kopřiva) – Deyl, Dudáš, Šmach, Šedivý, Koch, Matejka, Vašíček – Nagy, Suja, Bicek – Milý, Boltun, Hričina – Varga, Klíma, Šoltés – Bartoš, Jenčík, Novotný – Vrábeľ

    HK Nitra: Halo (Foltán) – Ordzovenský, Milam, Mezei, Rais, Meland, Pupák, Piačka, Korím – Tvrdoň, Slovák, Cope – Blackwater, Krištof, Ručkay – Macík, Štefanka, Šiška – Ondrušek, Paukovček, Bajtek

    Rozhodca: Snášel, Orolín – Smrek, Bednár.
     
    Vážení priaznivci slovenského hokeja, srdečne vás vítam pri priamom prenose zo šlágra kola, v rámci ktorého si sily zmerajú Košice a Nitra. Oba celky sa v tejto chvíli pripravujú na hlavnej ľadovej ploche Steel arény, zápas sa začne o niekoľko desiatok minút.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Váženi športoví priatelia, dovoľte mi vás ešte raz pozdraviť priamo zo Steel arény, košického štadióna Ladislava Trojáka, ktorý bude už o niekoľko minút hostiť dôležitý hokejový zápas medzi domácimi Košicami a Nitrou. Oba celky už prichádzajú na hlavnú ľadovú plochu haly, kde sa rozostavia na svojich modrých čiarach a vypočujú si štátnu hymnu Slovenskej republiky.
     
    Hymna doznela, všetko sa pomaly schyľuje k vhodeniu úvodného buly. Na interaktívnej kocke momentálne sledujeme úvodnú päťku Košičanov, proti ním vykorčuľuje prvá formácia Nitry. Ja ešte pripomeniem, že zatiaľ čo Košice odohrajú zápas v modrých dresoch, hostia zo západu si do metropoly východu priniesli bielu sadu dresov.
     
    V tejto chvíli je už všetko pripravené na vhodenie úvodného buly, hlavný arbiter zvoláva hráčov k stredovému kruhu. Dámy a páni, prajeme vám krásny športový zážitok!
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:13
    Úvodné buly bolo vhodené, puk sa dostal na hokejky Nitranov. Tí sa s ním stiahli do defenzívy, odkiaľ sa ho pokúsia čo najrýchlejšie posunúť pred bránku súpera.
     
    00:44
    Cope sa musel mať na pozore, pri zadnom mantineli ho totiž dobre stíhal Bicek. Ten sa napokon dostal k puku, avšak v útočnom pásme bol sám a nič podstatnejšie nevymyslel.
     
    01:09
    Košičania sa postarali o rýchly prechod stredným pásmom, puk nahodili na bránku Hala a usadili sa v pásme. To sa napokon ukázalo ako zbytočné, Halo totiž zakročil hokejkou a puk poslal na ochrannú sieť.
     
    01:36
    Domáci hokejisti v prvej väčšej šanci! Peter Boltun dostal krásnu milimetrovú prihrávku na ľavú stranu, kde to skúšal okamžitou strelou. Halo sa výborne presunul a puk vyrazil.
     
    02:18
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Koch – 2 min., podrazenie).
     
    02:21
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Šiška – 2 min., držanie hokejky).
     
    02:43
    Pupák si puk stiahol za bránku, odkiaľ následne postupoval smerom dopredu. Nitra ale v strednom pásme prepadla, a tak sa do šance dostal navrátilec Jenčík. Jeho šikovnú strelu Halo dobre vyrazil.
     
    03:30
    Matejka neudržal puk v útočnej tretine a korčuľoval poň až k Habalovi. Následná útočná akcia Košíc skončila bez strely. Oba celky tak odídu striedať počas hry.
     
    04:19
    Bartoš sa uvoľnil v strednom pásme, dostal sa až do toho útočného. Tu si dobre pokryl puk telom, následne však stratil stabilitu a našiel len hráčov súpera.
     
    04:45
    Koch a Šiška sa medzičasom vrátili na ľadovú plochu. Pokračujeme tak s piatimi korčuliarmi na oboch stranách.
     
    05:05
    Habal si na svoje konto pripísal pomerne jednoduchý zákrok, avšak puk pre istotu podržal vo svojej lapačke. Aj preto sa bude vhadzovať po jeho pravici.
     
    05:40
    Meland si teraz dobre nepokryl Biceka, ktorý v protiútoku zakombinoval s Nagyom. Nitra mala šťastie, že Bicekovi puk v rozhodujúcej chvíli skĺzol z čepele a výraznejšia strela tak neprišla.
     
    06:30
    Vhadzovanie aj pred bránkou Nitry, hra sa rýchlo prelieva zo strany na stranu.
     
    07:02
    Hričina si na Milama dovolil hneď niekoľko kľučiek, avšak skúsený obranca v službách Nitry sa oklamať nenechal a puku sa sám zmocnil.
     
    07:13
    Nitra dala gól!
    Nitra sa po dlhšom čase usadila v útočnej tretine a bol z toho prvý gól stretnutia. Za strelca gólu je označený MAREK SLOVÁK, ktorý puk tečoval pred Habalom. Asistencie: Matt Cope, Branislav Mezei.
    07:13 Marek SLOVÁK - 0:1
     
    07:55
    Nitra sa zahryzla do svojho súpera a pohrozila aj druhýkrát, tentokrát stál ale Habal pri bližšej žrdi pripravený a puk zachytil hruďou ešte pred bránkovou čiarou.
     
    08:49
    Jenčík prišiel v rohu klziska o puk, Košice s ním následne boli zatlačené do hĺbky vlastnej defenzívy. Zápas mierne stratil na svojom tempe, oba celky sa rozhodli striedať počas hry.
     
    09:15
    Ladislav Nagy prebral puk v strednom pásme, nakorčuľoval si do toho útočného a skúsil to strelou švihom. Halo bol pomerne ďaleko od svojej žrde, preto musel pravú nohu vystrieť. V zákroku bol ale úspešný.
     
    09:57
    Milý teraz v súboji s Copem nechtiac zakopol o jeho korčuľu a hoci sa k puku napokon dostal, v hre pokračovať nemohol. Stratil totiž stabilitu a padol na ľadovú plochu.
     
    10:39
    Klíma hľadal v útočnom pásme Nagya, ten stál k svojmu spoluhráčovi chrbtom a na celú situáciu nestihol dobre zareagovať. Puk tak poputuje k hráčom Nitry.
     
    11:13
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Meland – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    11:40
    Košičania roztočili v útočnej tretine presilovkový kolotoč, zatiaľ tomu ale chýba strela.
     
    12:01
    K tej sa odhodlal až Milý, ktorý vypálil na Hala tvrdý projektil, avšak gólman hostí puk zrazil mimo priestor troch žrdí. Nitra sa následne oslobodila.
     
    12:40
    Košice sa nevedia dostať do pásma, dobrá obranná hra hostí.
     
    12:55
    Teraz to už ale Košičanom vyšlo a bola z toho poriadne nepríjemná situácia. Puk sa totiž po výbornom individuálnom prechode Šedivého odrazil od zadného mantinelu pred bránku, kde bola až trojica domácich. Boltun, Varga a ani Hričina ale puk do siete neposlali.
    12:55 Šedivého prechod do útoku
     
    13:19
    Nitra už s piatimi korčuliarmi.
     
    14:07
    Meland zapracoval v obrane Nitry, puk získal na svoju čepeľ a vyviezol ho do stredného pásma. Tam už kombinoval so svojimi spoluhráčmi, ktorí budú chcieť ohroziť Habala v košickej bránke.
     
    14:18
    Vhadzovanie v útočnom pásme hostí.
     
    14:45
    Bajtek to teraz neurobil práve ideálne a puk zbytočným oblúčikom vyhodil z obrannej tretiny Nitry. Jeho spoluhráči na situáciu zareagovať nedokázali, kombinovať tak budú opäť Košice.
     
    15:10
    Košičania sa dostali do prečíslenia troch proti jednému, ani to im ale na gól nestačilo. Medzi kruhmi sa prihrávky zmocnil Boltun, ktorý si ešte chcel rozpohybovať Hala, avšak na gólmana bol prikrátky.
     
    15:58
    Vzápätí nepresná strela na opačnej strane klziska. Oba celky budú striedať počas hry, na ľad už naskakuje tretia formácia Nitry.
     
    16:50
    Jenčík hľadal peknou zadovkou Bartoša, ten mal ale našliapnuté smerom od puku. Aj preto sa tejto prihrávky zmocnili hokejisti Nitry.
     
    17:58
    Hra bola v tejto chvíli poriadne rozhádzaná, ani jeden z celkov si presnejšie neprihral.
     
    18:25
    Nitra prešla s pukom do útočnej tretiny, tam bola hra prerušená. Jeden z domácich totiž zahral zdvihnutou hokejkou, preto sa bude pokračovať po ľavici Habala.
     
    18:55
    Jeden z domácich sa teraz v bránkovisku Košíc nechcene zrazil s Habalom, obaja hokejisti následne padli na ľad. Domáci mali teraz šťastie, že nebola Nitra v streleckej pozícii.
     
    19:12
    Začala sa posledná minúta prvej tretiny. Meland puk posunul na Šišku, ktorý v strednom pásme zbieral cenné sekundy. Nitra už do prestávky nebude chcieť riskantne vychádzať z obranných radov.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina je na konci, siréna nám ohlásila koniec úvodnej 20-minútovky. Po nej sa do šatní pôjde za stavu 0:1.

    Pomer striel po 1. tretine: 9:9

    Druhá tretina sa začne približne o 18:23.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:28
    Košičania sa v úvode druhej tretiny pustili do útoku s cieľom vyrovnať, ale Dudášova strela po prechode do pásma skončila iba na zadnom mantineli.
     
    21:18
    Nitrania si pozbierali puk pred svojou bránkou a okamžite prešli na opačnú polovicu klziska. Tam sa pred Habala natlačil Mezei, no puk nestihol spracovať.
     
    21:36
    Košičania vyhrali buly pred svojou bránkou a chceli ísť do útoku, ale Šoltésa na modrej čiare zastavil ofsajd.
     
    21:42
    Puk vyletel medzi divákov, hra sa tak musí prerušiť a vhadzovať sa bude v stredovom kruhu.
     
    22:16
    Oceliari sa napokon do pásma dostalia útočnú snahu zakončil Novotného strelou, ale tú pozorný gólman Halo videl a zneškodnil.
     
    23:09
    Korím stratil pred svojou bránkou hokejku, ale Nitrania situáciu zvládli a puk rýchlo vyhodili von z pásma. Tam ho chceli aj zachytiť, ale napokon sa dostali iba do ofsajdu.
     
    23:25
    Domáci Bartoš sa krížnou prihrávkou pokúšal nájsť Šoltésa, ale na toho puk neprišiel a zakončenie sme nevideli.
     
    24:10
    Obrovská šanca Košíc na vyrovnanie! Po prihrávke spoza bránky pálil Hričina a následne pred bránkou operoval aj Botun, ale gólman Halo si poradil a puk vytesnil na ochrannú sieť.
     
    24:45
    Mezei chcel preniknúť priamo pred Habala po ľavej strane, ale puk sa mu zamotal a košická obrana ho dostala do bezpečia.
     
    25:14
    Oceliari okamžite vleteli do útoku, kde Šoltés priamo pred bránkou hľadal Vargu, no ten puk v rýchlosti netrafil. Výborná šanca domácich.
     
    25:50
    Aj Nitrania teraz predviedli gólovú šancu! Po pravej strane vnikol do pásma Šiška, ktorý sa podujal aj na strelu, ale jeho zakončenie sončilo v Habalovej lapačke.
     
    26:42
    Ďalší pokus hostí o brejk. Potiahol ho Paukovček, ale jeho pokus skončil iba u Habala. Na druhý gól stále iba čakáme.
     
    26:51
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Marek Slovák – 2 min., podrazenie).
     
    27:25
    Košičania museli útočnú akciu založiť zo svojej obrannej tretiny, ale nevyšlo im to a zastavil ich iba ofsajd na modrej čiare.
     
    27:48
    Teraz sa už zverenci trénera Čadu dostali do zakončenia. Z pravej strany po Sujovej prihrávke strieľal Bicek, no jeho pokus Halo vynikajúco vytesnil remenom.
     
    28:07
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Radek Deyl – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    28:15
    Nitra sa okamžite pustila do pokusov o nebezpečné zakončenie, strieľal Blackwater, ale Habal si s pukom bez väčšieho zaváhania poradil.
     
    28:40
    Košičania po pravej strane vďaka Nagyovi prešli do útočnej tretiny, kde domáci kapitán prenechal puk Bicekovi, ale aj jeho ranu výborný Halo vyrazil.
     
    29:00
    Slovák sa už vrátil na hraciu plochu a začala sa krátka nitrianska presilovka.
     
    29:50
    Nitrania sa usadili v pásme, no po sérii prihrávok to od modrej čiary skúšal Milam iba nepresným pokusom. Zdá sa, že Košičania sa pohodlne ubránia.
     
    30:07
    Deyl sa vracia na ľadovú plochu a Košičania budú pokračovať v pätici.
     
    30:22
    Oceliari sa hneď chceli dostať do pásma majstrovskej Nitry, ale na útočnej modrej čiare ich zastavil ofsajd. Hra sa prerušuje.
     
    30:56
    Domáci Jenčík sa natlačil pred bránku súpera, kde však inkasoval čistý hit a skončil na zemi. Košický útočník tak vo svojej aktivite pokračovať nemohol.
     
    31:36
    Videli sme dve veľké šance na oboch stranách. Najskôr Košičania neuspeli po náznaku prečíslenia, a potom hosťujúci tím nepochodil dorážkami proti ľavému betónu Habala.
     
    32:12
    Rozhodcovia zrejme chceli vylučovať na strane hostí za vyhodenie puku z vlastnej obrannej tretiny, ale po krátkej porade svoj verdikt zmenili, pretože puk bol predtým tečovaný od plexiskla.
     
    32:47
    Košičania vyhrali buly a vrátili sa pred bránku súpera. Aktívny domáci celok donútil hostí k defenzíve.
     
    33:17
    Začala sa posledná sedemminútovka tejto tretiny. Vhadzovať sa bude opäť pred Halom, ktorý si stále drží čisté konto.
     
    33:52
    Nitrania získali puk a prešli do útoku, ale v zakončení nepochodil Krištof. Puk teraz lieta po celom klzisku.
     
    34:20
    Košický obranca Šedivý pálil spoza pravého kruhu na vhadzovanie, ale Halo puk dobre videl a schoval ho v lapačke.
     
    34:45
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Juraj Štefanka – 2 min., hra zlomenou hokejkou).
     
    35:10
    Košičania sa dostali do šance na vyrovnanie! Po veľmi rýchlom prechode v nej bol Boltun, ktorý vpálil priamo pred bránku, ale Halo jeho zakončenie udržal.
     
    35:48
    Košičania sa usadili v útočnej tretne a pokračujú sériou prihrávok. Nitra sa musí brániť pred vlastným gólmanom.
     
    36:00
    Nitra puk vyhodila cez všetky čiary a odišla striedať. Košičania toho zatiaľ počas tejto presilovky nepredviedli.
     
    36:27
    Oceliari sa do pásma vrátili. Na pravej strane tam s pukom operoval Nagy, ktorý napokon puk ponúkol Hričinovi, ale ten tesne minul bránku.
     
    36:45
    Nitra hrá v plnom počte.
     
    37:24
    Nitra dala gól!
    Oceliari teraz pustili súpera priamo pred svoju bránku, kde sa RADOSLAV MACÍK dokázal presadiť proti sediacemu Habalovi. Domácemu gólmanovi puk prekĺzol popod telo. Asistencie: Juraj Štefanka, Juraj Šiška.
    37:24 Radoslav MACÍK - 0:2
     
    38:09
    Košičania sa okamžite presunuli do útoku, kde prišlo aj zakončenie. To sa ešte spod Hala pokúšal vytiahnuť Klíma, ale neuspel. Hosťujúci gólman puk udržal.
     
    38:56
    Nitrania prenikli do pásma po pravej strane a mohol z toho byť tretí gól! Prudko vystrelil Slovák a zdalo sa, že jeho ranu zastavila iba horná žrď.
     
    39:10
    Prebieha posledná minúta tejto tretiny.
     
    39:44
    Opäť sme videli nitrianske zakončenie z pravej strany, ale Henrich Ručkay mieril iba presne do Habala. Košický gólman nemohol zaváhať.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Zo zápasu uplynulo už 40 minút, skončila sa aj druhá tretina dnešného stretnutia. Po 18-minútovej prestávke sa tak presunieme do poslednej časti riadnej hracej doby.

    Pomer striel po 2. tretine: 23:22

    Tretia tretina sa začne približne o 19:17.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:17
    Tretia tretina sa začala tradičným vhadzovaním puku v stredovom kruhu, kde ho na svoje čepele získali Košičania. Budeme zvedaví na to, aké zaujímavé momenty nám posledná časť riadnej hracej doby prinesie.
     
    40:57
    Nagy v útočnom pásme, trafil však len korčuľu Milama. Obranca Nitry už následne vedel, čo má s pukom urobiť a zaviezol ho do stredného pásma.
     
    41:25
    Hra sa teraz sústreďovala v pásme Košíc, čo vyhovovalo neporovnateľne viac hosťom. Tí si poslali niekoľko krížnych prihrávok, aby napokon celú akciu ukončili strelou do lapačky Habala.
     
    41:28
    Nitra dala gól!
    Zdá sa, že o víťazovi je už definitívne rozhodnuté. Nitra totiž v úvode tretej tretiny zvyšuje svoj náskok na rozdiel troch gólov a Košice to budú mať už len veľmi ťažké. Presadil sa aj JURAJ ŠIŠKA. Asistencie: Juraj Štefanka, Radoslav Macík.
    41:28 Juraj ŠIŠKA - 0:3
     
    42:46
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Korím – 2 min., pád pod nohy).
     
    43:30
    Dudášovi rozohrávka nevyšla, puk pristál len na hokejke Blackwatera. Košice sa aj naďalej viditeľne trápia.
     
    43:55
    Mohol z toho byť prvý gól v sieti Hala, avšak osamotený Varga pred tromi žrďami poslal puk, ktorý sa do siete nezmestil.
     
    44:45
    Nitra sa dobre bráni a má zápas pod kontrolou.
     
    45:13
    Medzičasom sa na ľadovú plochu vrátil aj Korím, hostia tak pokračujú s plným počtom korčuliarov. Opäť o čosi výhodnejšia pozícia na bránenie výsledku.
     
    45:48
    Klíma v situácii jedného proti jednému neuspej, jeho strela švihom skončila len na nohe brániaceho hokejistu, od ktorej sa puk odrazil do rohu klziska.
     
    46:15
    Zakázané uvoľnenie Nitry, hostia nemôžu striedať.
     
    47:05
    Milý bojoval s Hričinom o puk za bránkou Hala a hoci ho napokon dvojica útočníkov pre Košice získala, zakončenie z toho nebolo. Nepresná prihrávka totiž skončila v moci Štefanku.
     
    47:40
    Ordzovenský puk poslal do stredného pásma, kde sa k nemu dostali Košice. Pokus o vysunutie Šoltésa sa ale úspešne neskončil.
     
    48:21
    Dudáš puk poslal na modrú čiaru, kde sa do neho oprel Klíma. Jeho strela však zadunela len na zadnom plexiskle. Nitra hrá v absolútnej pohode.
     
    49:36
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Blackwater – 2 min., hákovanie).
     
    50:00
    Do konca riadnej hracej doby ostáva posledných desať minút. Zdá sa, že zhodný počet minút nás delí aj od konca samotného stretnutia. Košice sa síce do zakončenia síce tlačia, ich strely sú ale zväčša dobre blokované.
     
    50:08
    Macík puk posiela až k Habalovi. Nitra bude môcť v tejto chvíli prestriedať brániacu sa štvoricu korčuliarov.
     
    50:37
    A ďalšie rýchle odpálenie puku. Tak táto presilovka Košiciam príliš nevychádza.
     
    51:05
    Hra sa až príliš často v strednom pásme, čo v momentálnej situácii vyhovuje neporovnateľne viac Nitre. Tá je už veľmi blízko víťazstva.
     
    51:16
    Nitra dala gól!
    Posledný klinec do košickej rakvy pribil MAREK SLOVÁK, ktorý skóroval v oslabení. Nitra si dnes z Košíc odnesie tri body. Asistencia: Jameson Milam.
    51:16 Marek SLOVÁK - 0:4
     
    52:28
    Klíma chcel rozohrať na Šoltésa, našiel ale len Ordzovenského. Nuž, domáci hokejisti by sa už nepochybne radi videli v sprchách.
     
    53:19
    Nitra si záver stretnutia užíva. Zo stredného pásma sa rozhodol vystreliť Blackwater, ktorého nepresné zakončenie síce znamenalo zakázané uvoľnenie, avšak jeho spoluhráči mu to za takéhoto stavu určite radi odpustia.
     
    53:58
    Pred Halom sme teraz videli hneď niekoľko vhadzovaní, ani z jedného ale neprišla zaujímavejšia príležitosť, z ktorej by mohol padnúť gól.
     
    54:35
    Košice dali gól!
    Tak predsa len to tam domácim padlo, Košice zaznamenali aspoň čestný gól. Postaral sa oň EDUARD ŠEDIVÝ, ktorý prepálil Hala medzi tromi žrďami. Asistencie: Juraj Milý, Tomáš Hričina.
    54:35 Eduard ŠEDIVÝ - 1:4
     
    55:20
    Hra sa v tejto chvíli zdržiava predovšetkým v strednom pásme, čo umožňuje Nitre pomerne často striedať. Hostia si chcú v závere stretnutia rovnomerne rozložiť sily.
     
    56:14
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Ručkay – 2 min., sekanie).
     
    56:35
    Puk je pri Habalovej bránke, kam ho Nitra prakticky okamžite odpálila. Košičania s ním nedokážu prejsť stredným pásmom.
     
    57:55
    Domáci sú už v útočnej tretine, Nitra ich však výborne vytláča k mantinelu. Košičania neprechádzajú do vyložených streleckých príležitostí, čo je pre hostí mimoriadne dôležité.
     
    58:20
    Medzičasom sa začali posledné dve minúty riadnej hracej doby.
     
    58:57
    Košičania v snahe o strelenie druhého gólu, puk sa zatrepotal v ochrannej sieti.
     
    59:41
    Už sa pravdepodobne nič podstatné neudeje.
     
    Koniec zápasu.
     
    Skončilo sa dnešné stretnutie medzi HC Košice a HK Nitra, po výsledku 1:4 sa z výhry tešia hostia.

    Pomer striel v dnešnom zápase: 38:27

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem vám pekný zvyšok večera. (19:45:59)

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 55. Šedivý (Milý, Hričina) – 8. Slovák (Cope, Mezei), 38. Macík (Štefanka, Šiška), 42. Šiška (Štefanka, Macík), 52. Slovák (Milam)


    HC Košice: Habal (Kopřiva) – Deyl, Dudáš, Šmach, Šedivý, Koch, Matejka, Vašíček – Nagy, Suja, Bicek – Milý, Boltun, Hričina – Varga, Klíma, Šoltés – Bartoš, Jenčík, Novotný – Vrábeľ
    HK Nitra: Halo (Foltán) – Ordzovenský, Milam, Mezei, Rais, Meland, Pupák, Piačka, Korím – Tvrdoň, Slovák, Cope – Blackwater, Krištof, Ručkay – Macík, Štefanka, Šiška – Ondrušek, Paukovček, Bajtek

    Rozhodčí: Snášel, Orolín – Smrek, Bednár
    bahis siteleri