Obří slalom žen, 1. kolo, Maribor Vítěz: M. Shiffrinová (USA) (kon.) | Obří slalom mužů, 1. kolo, Adelboden Vítěz: A. Pinturault (FRA) (kon.)
Obří slalom žen, 2. kolo, Maribor Vítěz: T.Worleyová (FRA) (kon.) | Obří slalom mužů, 2. kolo, Adelboden Vítěz: A. Pinturault (FRA) (kon.)
konec
SP - obří slalom mužů, 2. kolo, Adelboden

Vítěz: A. Pinturault (FRA)

Sobota 07.01.2017, 13:30 • Adelboden (Švýcarsko) • Sjezdové lyžování
     
    Z mé strany je to už pro tento závod vše, u dalších sportovních příležitostí se zase bude těšit Petr Sumbal. (14:28:57)
     
    Čech Kryštof Krýzl může být také spokojen, protože bere velmi slušné 14. místo a boduje také Slovák Andreas Žampa, který dokončil na 21. místě.
     
    Stupně vítězů obřího slalomu v Adelbodenu tedy vypadají takto:
    1. Alexis Pinturault (FRA)
    2. Marcel Hirscher (AUT)
    3. Philipp Schörghofer (AUT)
     
    Poté, co se dnes z vítězství v Mariboru radovala Francouzka Tessa Worleyová, vítězí tady v Adelbodenu její krajan Alexis Pinturault, Je to tedy dnes takový lyžařský francouzský den. Mimochodem, stíhací závod biatlonu v Oberhofu ovládl další Francouz, Martin Fourcade.
     
    1
    Alexis Pinturault sice od začátku na Hirschera mírně ztrácel, ale nakonec rakouského závodníka poráží o neskutečně malý rozdíl čtyř setin sekundy! Hirscher tomu ani nemůže uvěřit a ukazuje prsty, jak těsné to bylo.
     
    Jediný, kdo může Hirschera z prvního místa sesadit už je Francouz Alexis Pinturault! Na Rakušana má náskok po prvním kole 7 desetin.
     
    2
    Philipp Schörghofer měl na Hirschera náskok 6 setin, ten ale neměl šanci udržet. Od začátku na každém mezičase pár desetin ztratil a nakonec dojíždí se ztrátou 1,9 sekundy. Ztráta je sice velká, ale i tak to Němci stačí na druhou příčku. Má jisté stupně vítězů.
     
    3
    Marcel Hirscher z Rakouska zajel výbornou jízdu, svůj náskok celou dobu navyšoval a nakonec se dostává na první místo s masivním náskokem 1,99 sekund! To je hozená rukavice a Hirschera bude hodně těžké překonat. Není překvapením, že to byla vůbec nejrychlejší jízda druhého kola.
     
    Teď už jsou před námi jen tři nejrychlejší závodníci po prvním kole, Marcel Hirscher, Philipp Schörghofer a Alexis Pinturault!
     
    4
    Další Nor Leif Kristian Haugen měl na svého krajana po prvním kole náskok 12 setin. Tento náskok nakonec neudržel protože těsně před cílem chyboval a nakonec je až osmý. Pravděpodobně mu unikne i první desítka.
     
    5
    Henrik Kristoffersen, pátý nejrychlejší po prvním kole je na trati. Slalomový specialista, který se jistě těší na zítřejší slalom, zajel skvěle i dnes a o titěrné dvě setiny sekundy si bere průběžné první místo!
     
    6
    Dalším Franouzem na trati je Victor Muffat-Jeandet. V této sezoně byl zatím jen jednou v první desítce a teď přidá další umístění v TOP 10. Po solidní jízdě se zařazuje na průběžnou 3. pozici. Byla to 14. nejrychlejší jízda druhého kola.
     
    7
    Dalším, kdo se pustil na trať byl Francouz Mathieu Faivre, vítěz prvního obřího slalomu sezony ve Val d`Isere. Tentokrát to ale tak vysoké umístění pro Francouze pravděpodobně nebude, ale průběžné vedení si Faivre může užívat. Vede o 3 setiny sekundy.
     
    8
    Matts Olsson, švédský reprezentant, si poradil s tratí skvěle, klidnou a rychlou jízdou si dojíždí pro průběžnou pro první místo s náskokem 19 setin. Olsson má už tedy jistotu, že bude v první desítce.
     
    Před krátkou přestávkou si zopakujme aktuální nejlepší trojku: 1. Felix Neureuther (GER), 2. Florian Eisath (ITA), 3. Samu Torsti (FIN).
     
    9
    Luca De Aliprandini z Itálie je dalším závodníkem na trati. První úsek tratě se mu povedl, tam dokonce mírně zvýšil svůj náskok na Neureuthera, pak ale začal mírně ztrácet a těsně před cílem udělal velkou chybu, která jej prakticky vyřadila ze závodu. Nakonec dojíždí na 20. místě se ztrátou 2,27 sekundy.
     
    10
    Felix Neureuther z Německa z tratí statečně bojoval a nakonec velmi úspěšně! Zařazuje se na průběžnou první příčku s náskokem půl sekundy na Eisatha.
     
    11
    Žan Kranjec, reprezentant Slovinska, nezajel špatnou jízdu, ale pozice na stupních vítězů se nemění. Slovinec je šestý, pěkné 5. místo nadále drží Kryštof Krýzl.
     
    12
    Roberto Nani z Itálie udělal v dolním úseku tratě velkou chybu a byl rád, že ji vůbec ustál a neupadl. Ani on vedoucího Eisatha vůbec neohrozil a zařazuje se na zatím předposlední 18. místo.

    Petr Sumbal

    Pořadí po 1. kole
    1. Alexis Pinturault (FRA) 1:12.91
    2. Philipp Schörghofer (AUT) +0,64
    3. Marcel Hirscher (AUT) +0,70
    4. Leif Kristian Haugen (NOR) +1,19
    5. Henrik Kristoffersen (NOR) +1,31
    6. Victor Muffat-Jeandet (FRA) +1,42
    7. Mathieu Faivre (FRA) +1,53
    8. Matts Olsson (SWE) +1,79
    9. Luca De Aliprandini (ITA) +1,80
    10. Felix Neureuther (GER) +2,01
    11. Žan Kranjec (SLO) +2,15
    12. Roberto Nani (ITA) +2,43
    13. Tommy Ford (USA) +2,46
    14. Brennan Rubie (USA) +2,50
    15. Manfred Mölgg (ITA) +2,53
    16. André Myhrer (SWE) +2,55
    17. Florian Eisath (ITA) +2,56
    18. Rasmus Windingstad (NOR) +2,68
    19. Samu Torsti (FIN) +2,81
    20. Manuel Feller (AUT) +2,84
    21. Filip Zubčić (CRO) +2,88
    22. Kryštof Krýzl (CZE) +2,97
    23. Bjørnar Neteland (NOR) +2,99
    24. Steve Missillier (FRA) +3,04
    25. Greg Galeotti (FRA) +3,36
    26. Manuel Pleisch (SUI) +3,37
    27. Riccardo Tonetti (ITA) +3,39
    28. Kjetil Jansrud (NOR) +3,45
    29. Andreas Žampa (SVK) +3,51
    30. Christian Hirschbühl (AUT) +3,53
    bahis siteleri