Manchester Utd. – Reading 4:0 (kon.) | Everton – Leicester 1:2 (kon.) | Hull City – Swansea 2:0 (kon.)
Sunderland – Burnley 0:0 (kon.) | Preston – Arsenal 1:2 (kon.)
konec
Preston North End
1:2 (1:0)
Arsenal FC
Sobota 07.01.2017, 18:30 • Deepdale, Preston • FA Cup • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+5
    Ve středu hřiště se k míči dostal ještě Welbeck, na kterém bylo vidět, že si chce vystřelit. Hostující útočník se opravdu k zakončení dostal a jeho pokus byl vydařený. Maxwell měl s jeho pokusem plné ruce práce a vyrazil tento pokus na další roh.
     
    90+2
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Lucas Pérez, přichází Jeff Reine-Adelaide.
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Ainsley Maitland-Niles, přichází Carl Jenkinson.
    89. Olivier GIROUD - 1:2
     
    89
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Gunners otáčejí stav zápasu na svou stranu a trefil se, kdo jiný než kanonýr OLIVIER GIROUD! Na jeho brance má obrovský podíl Lucas Pérez, jenž doběhl ztracený míč a patou našel svého kapitána. Ten potvrdil pevné nervy a dostal míč za brankovou čáru.
     
    83
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Alex Oxlade-Chamberlain, přichází Daniel Welbeck.
     
    81
    Střídání v týmu Preston: ze hřiště odchází Daniel Johnson, přichází Daryl Horgan.
    78.
     
    78
    Gunners dosáhli druhého gólu, ale radost Arsenalu zmařil praporek pomezního sudího. Lucas přesným pasem našel nabíhajícího Girouda. Ten v těsné blízkosti brankáře poslal míč do horního rohu branky, ale branka nemůže být uznána. Hostující kapitán ukazuje pomeznímu sudímu, že se o ofsajd nejednalo, ale dle opakovaného záběru sudí rozhodl správně.
     
    75
    Střídání v týmu Preston: ze hřiště odchází Jordan Hugill, přichází Simon Makienok.
     
    73
    Kanonýři se mohli poprvé dostat po rohovém kopu do vedení! Z chumlu hráčů si na přední tyč naběhl Mustafi, jehož tvrdá rána zamířila do prostoru, kde stál domácí brankář. Maxwell měl plné ruce práce a nadvakrát míč zkrotil.
     
    71
    Žlutou kartu dostává Gabriel Paulista (Preston), jenž dost nevybíravě trefil soupeře kopačkou do hlavy. Po chvilce domlouvání se hlavní sudí odhodlal k vytažení dalšího kartónku.
     
    66
    K rozehrání přímého kopu se postavil Xhaka, jehož centr mířil na zadní tyč. Do tohoto prostoru si naběhl Giroud, který hlavou prověřil domácího brankáře. ten opravdu chytá skvělé utkání.
     
    65
    Žlutou kartu dostává Greg Cunningham (Preston). Domácí kapitán si pomohl dost nevybíravým skluzem a sestřelil na stojnou nohu Lucase.
     
    60
    Střídání v týmu Preston: ze hřiště odchází Paul Gallagher, přichází Alan Browne.
    46. Aaron RAMSEY - 1:1
     
    46
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Tak to je úvod druhého poločasu jako hrom! Alex Iwobi zasluhuje velké uznání, když celou akci rozjel. K balonu se dostal Lucas, jenž přihrávkou našel AARONA RAMSEYHO. Hostující záložník udělal na hranici kličku obránci a své zakončení poslal do horního rohu branky.
     
    44
    Žlutou kartu dostává Jordan Hugill (Preston), který ve vzdušném souboji trefil loktem do obličeje Gabriela. Hlavní sudí udělil na konci první pětačtyřicetiminutovky první trest.
     
    40
    Po autovém vhazování se podařilo Prestonu vybojovat rohový kop. Centr od praporku se nepodařil, ale domácí dostali šanci na reparát. Na malém vápně si na míč naskočil Huntington, jenž srazil také Ospinu k zemi. Hlavní sudí odpískal faul na londýnského gólmana, a tak branka Prestonu nemůže být uznána.
     
    36
    Obrovská šance střídá obrovskou šanci! Hra se přelévá ze strany na stranu a před brankou Prestonu se dostal k nebezpečné hlavičce Aaron Ramsey. Pokus záložníka Arsenalu mířil k tyči, ale Maxwell vytáhl parádní zákrok.
     
    35
    Fanoušci domácího celku se zápasem baví a není se, co divit. Hra se přesunula před druhou z branek, kde se do obrovské šance dostal Gallagher. Ten už přehazoval Ospinu, který byl překonán, jenže před brankou míč odkopl Monreal.
    34.
     
    34
    Znovu mohlo být vyrovnáno, ale hostující kapitán se tentokrát mýlil! Giroud dostal přihrávku na levou stranu šestnáctky a balon mířil na zadní tyč. Ovšem jeho pokus zamířil vedle branky.
    33.
     
    33
    První velká šance Arsenalu zůstává neproměněná, ale nabudila fanoušky hostů. Míč do pokutového území dostal od Girouda Ramsey. Ovšem k tomu velmi rychle přistoupil brankář, a tak se Arsenalu nepodařilo vyrovnat.
     
    25
    Papírově slabší tým je v laufu a doslova mačká svého soupeře. K dalekonosnému pokusu se odhodlal Pearson, jehož pokus mířil k tyči. Ospina měl plné ruce práce, aby balon vyrazil na rohový kop.
    24.
     
    24
    Kanonýři opět propadli, když pustili soupeře do přečíslení. Nejaktivnější hráč dnešního utkání Robinson hledal před brankou osamoceného Hugilla. Jenže tomu scházelo pár desítek centimetrů k tomu, aby uklidil míč do opuštěné branky.
     
    22
    Další nádherná akce Prestonu, jenž čeká na rychlé protiútoky a zatím mu to vychází. Robinson roztáhl hru do strany a zamířil na zadní tyč, kam také balon dostal. Autor zatím jediné branky si na malém vápně naskočil na centrovaný míč, který mířil k tyči, ale na správné místě byl Mustafi!
    7. Callum ROBINSON - 1:0
     
    7
    Preston právě vstřelil branku!
    Tak to je obrovský šok pro londýnský velkoklub! Kolmou přihrávku do pokutového území dostal Hugill, jenž nakonec upadl. Ovšem míč se odrazil CALLUMU ROBINSONOVI, jehož pokus proletěl pod Ospinou do branky. Fanoušci Prestonu vybuchli radostí a není se jim, co divit.

    Michal Luxa

    Branky: 7. Robinson – 46. Ramsey, 89. Giroud

    Karty:   44. Hugill (PNE), 65. Cunningham (PNE), 71. Paulista (PNE)


    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 3:9. Střely mimo: 3:3. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 10:6.
    Preston North End: Maxwell – Vermijl, Clarke, Huntington, Cunningham – McGeady, Johnson (81. Horgan), Pearson, Gallagher (60. Browne) – Robinson, Hugill (75. Makienok).
    Náhradníci: Lindegaard, Spurr, Browne, Pringle, Horgan, Doyle, Makienok.

    Arsenal FC: Ospina – Maitland-Niles (90+2 Jenkinson), Mustafi, Gabriel, Monreal – Xhaka, Ramsey – Oxlade-Chamberlain (83. Welbeck), Iwobi, Lucas (90+2 Reine-Adelaide) -Giroud (C).
    Náhradníci: Martínez, Jenkinson, Holding, Reine-Adelaide, Dasilva, Willock, Welbeck.

    Rozhodčí: Madley – Collin, Garratt
    bahis siteleri