Manchester Utd. – Reading 4:0 (kon.) | Everton – Leicester 1:2 (kon.) | Hull City – Swansea 2:0 (kon.)
Sunderland – Burnley 0:0 (kon.) | Preston – Arsenal 1:2 (kon.)
konec
Sunderland AFC
0:0 (0:0)
Burnley FC
Sobota 07.01.2017, 16:00 • Stadium of Light, Sunderland • FA Cup • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Krásné fotbalové odpoledne u sledování anglického FA Cupu, kde se v rámci třetího kola mezi sebou utkají zástupci nejvyšší soutěže Sunderland AFC a Burnley FC! Přeji příjemnou zábavu.
     
    Sunderland AFC

    Sunderland má v Premier League nepříjemné starosti v boji o udržení. Po odehrání 20 duelů se totiž s 15 získanými body a skóre 19:37 krčí na 18. místě tabulky.

    Z posledních šesti zápasů poznal Sunderland chuť vítězství jen v jednom případě, když zdolal Watford 1:0. Naposledy ale doma uhrál velmi cennou remízu s Liverpoolem 2:2.

    Do FA Cupu vstupuje dnešním dnem, už se účastnil ale Ligového poháru, kde skončil ve 4. kole po prohře 0:1 se Southamptonem.
    Sunderland vyhlíží mstu za ligovou porážku
     
    Burnley FC

    Burnley si jakožto ligový nováček nevede zle. Nachází se na dvanácté příčce se ziskem 23 bodů a skóre 22:31, s čímž by se na konci sezony rozhodně uspokojilo.

    Poměrně dobře si vede i v poslední době, když ze tří zápasů dosáhlo na dvě vítězství. Porazilo 1:0 Middlesbrough a 4:1 právě svého dnešního soupeře, naposledy podlehlo v Manchesteru s místními Citizens 1:2.

    V Ligovém poháru Burnley skončilo velice brzy, hned ve druhém kole prohrálo v prodloužení s Accringtonem 0:1.
    Manažer Burnley Sean Dyche už se na zápas FA Cupu velmi těší
     
    Vzájemné zápasy

    Oba celky se mezi sebhou potkaly dohromady v 74 případech. A jde skutečně o vyrovnanou bilanci – 27 vítězství si připsal Sunderland, jen o jedno více Burnley. Remíza se zrodila v 19 případech. Vzájemné skóre je 129:104 pro Burnley.
     
    Úvodní sestavy:

    Sunderland AFC: Mannone – Love, Denayer, Djilobodji, van Aanholt – Manquillo, Rodwell, Larsson, Borini – Januzaj – Defoe (C).
    Náhradníci: Mika – Maja, Asoro, O'Shea, E. Robson, Embleton, Honeyman.

    Burnley FC: Pope – Darikwa, Keane (C), Tarkowski, Ward – Arfield, Defour, Barton, Gudmundsson – Vokes, Gray.
    Náhradníci: Robinson – Lowton, Kightly, Mee, Barnes, Marney, Hendrick.

    Rozhodčí: Attwell – Perry, Eaton.
     
    Hráči už se pomalu shromažďují v tunelu, brzy je čeká příchod na hrací plochu Stadium of Light. Domácí jsou považování za mírného favorita, ale ani hosté nejsou bez šance. Bude to zcela jistě napínavé střetnutí!
     
    Týmy už jsou nastoupené na hřišti, za pár minut budeme začínat!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Sudí Stuart Attwell již foukl do píšťalky a utkání bylo zahájeno. Úvodního výkopu se ujalo Burnley.
     
    2
    Sam Vokes se snažil dostihnout balon, ale jako první to dokázal domácí gólman Vito Mannone. Hra byla posléze přerušena, na trávníku zůstal ležet po souboji Fabio Borini, ale měl by být v pořádku.
     
    4
    Obrana hostí teď měla poměrně dosti práce. Nejprve centroval Januzaj na Larssona, míč k němu ale nedopadl. Krátce nato zkusil Defoe vyslat do akce Boriniho, s čímž si beci taktéž poradili.
     
    5
    Djilobodjimu moc nevyšla přihrávka do obrany a napadající Andre Gray se snažil dostat k balonu, situaci ovšem dokázal zachránit gólman Mannone.
     
    6
    Dobrá kombinace v podání Clarets. Centr Tendayiho Darikwy zpracoval Sam Vokes pro Andreho Graye, který mířil nepřesně.
     
    9
    Sunderland má k dispozici první rohový kop zápas. Po pasu od Jacka Rodwella jej centrem vybojoval Patrick van Aanholt. Domácí celek se dožadoval odpískání ruky, to ale sudí nezahlédl.
     
    10
    Rohový kop sice Sunderlandu nevyšel dle představ, nyní se ale k nebezpečnému zakončení odhodlal Jack Rodwell, který minul branku Nicka Popea.
     
    15
    Dobrý zákrok Vita Mannoneho! Domácí gólman neměl lehkou práci poté, co to skvěle udělal Sam Vokes. V souboji jeden na jednoho obešel Papyho Djilobodjiho, ale brankář Sunderlandu ho vychytal!

     
    19
    Další práce pro italského strážce svatyně. Nyní si prostor na střelu našel Jóhann Berg Gudmundsson, ale na brankáře domácích si nepřišel.
     
    21
    Sunderland zahrával přímý kop a dostal se k menší hrozbě. Seb Larsson se propracoval k zakončení, nicméně zamířil přímo do míst, kde byl připravený brankář Nick Pope. Jednoduchá práce.
     
    24
    Dobrou práci znovu odvedl Jack Rodwell, jenž poslal míč k Januzajovi. Ten vybojoval rohový kop.
     
    25
    Sunderlandští ho rozehráli nakrátko, k centru se posléze odhodlal Patrick van Aanholt, nicméně míč z jeho nohy neměl nikdo šanci zachytit. Nic z toho tak nebylo.
     
    27
    Rodwell nadále patří mezi nejaktivnější hráče zápasu. Nyní se uvolnil k zakončení pár metrů za vápnem, ale mířil mimo tři tyče. Je na něm znát obrovská chuť skórovat.
     
    30
    Adnan Januzaj vybojoval přímý kop pro Sunderland. Seb Larsson dobře centroval do šestnáctky, Rodwell si vyskočil nejvýše, ale jeho hlavičku bez problémů likviduje Nick Pope.
     
    36
    Příliš se nám toho neděje. Domácí jsou aktivnější a pokouší se více prorážet kupředu, jenomže je často sráží kombinace.
     
    38
    Tahle akce už vypadala lépe. Fabio Borini vyslal do útoku Javiera Manquilla, ale jeho snaha najít spoluhráče byla odhalena dopředu. Navíc se Burnley podařilo zabránit i rohovému kopu.

     
    40
    A znovu dvojice Borini – Manquillo. Přes defenzivu Burnley sice nenašla recept na průchod, krátce poté ale ještě střílel Januzaj přímo do gólmana Popea.
     
    45
    Nad rámec základní hrací doby první půle se nastaví ještě jedna minuta.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Během té už se nic nestalo a oba týmy míří do kabin za bezbrankového stavu. Moc se toho zrovna neudálo, více ze hry však měli domácí fotbalisté. Aktivní je především Jack Rodwell. Uvidíme, co přinese druhý poločas, který by měl začít zhruba v 17:01. Zůstaňte u přenosu!

     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Druhý poločas výkopem začali hostitelé, tedy Sunderland.
     
    48
    Andre Gray měl první příležitost druhého dějství na Stadium of Light, ale po zpracování míče přišel o balon a ke střele se již nedostal.
     
    49
    Burnley začalo velmi aktivně a znovu se snažilo probojovat do příležitosti, nicméně Papy Djilobodji byl proti nebezpečí.
     
    52
    Teď už o sobě zase dávají vědět domácí. A nebyl u toho nikdo jiný než Jack Rodwell... Středopolař Sunderlandu se dobře uvolnil skrze zadáky, jenomže po poslání míče do vápna si už hosté dali pozor.
     
    53
    Seb Larsson šikovně poslal míč do pokutového území, zakončoval se snažil Adnan Januzaj, ale k balonu se neprodral!
     
    Dnešní utkání sleduje 17 632 diváků.
     
    56
    Domácí hvězda Jermain Defoe vybojoval přímý kop, ačkoliv se snažil souboj ustát. K míči se posléze dostal Jack Rodwell, jehož střelu musel Nick Pope zlikvidovat! Dobrý zákrok.

     
    59
    Máme tu vynucené střídání na hostující straně. Michael Kightly nahradí Scotta Arfielda, který si přivodil zranění podkolenní šlachy.
     
    65
    Sunderland se snaží otevřít skóre zápasu a má dobrý tlak. Dobře nyní pracoval například Adnan Januzaj, ale Burnley i nadále odolává.
     
    68
    Rodila se poměrně nadějná příležitost hostí. Sam Vokes vysílal do šance Andreho Graye, čemuž ale velmi dobrým obranným zákrokem zamezil Jason Denayer.
     
    68
    Máme tu první žlutou kartu v utkání, dostává ji hostující obránce Tendayi Darikwa.

     
    72
    Dvojí střídání v podání Burnley. Zraněného Jóhanna Berga Gudmundssona nahrazuje Jeff Hendrick a místo Andreho Graye dohraje utkání Ashley Barnes.
     
    74
    Michael Kightly o sobě poprvé dal vědět, když dobře odcentroval na Sama Vokese. Jeho hlavičku ale v pohodě zachytil Vito Mannone.
     
    75
    Nejblíže brance byli teď hosté! James Tarkowski po centru Stevena Defoura od rohového praporku zamířil jen do brankové konstrukce, velké štěstí pro Sunderland.
     
    78
    Burnley se snaží rozhodnout, závěr zápasu bude ještě dramatický. Střelecký pokus Jeffa Hendricka ale nenalezl cestu k úspěchu v podobě gólu.
     
    80
    Po zakončení Barnese se k dorážce dokázal probojovat Jeff Hendrick, znovu ale selhal, když poslal míč nad branku Mannoneho.
     
    82
    Jason Denayer byl trefen do hlavy a vypadalo to, že ho bude muset nahradit rozcvičující se John O'Shea. Nakonec je ale v pořádku a vrací se do zápasu.
     
    83
    Poprvé střídá domácí mančaft. Defenzivní hráč John O'Shea nahrazuje na trávníku Seba Larssona.
     
    86
    Na rohový kop, který dobře zahrál Steven Defour, si vyskočil v pokutovém území Sam Vokes. Útočník Clarets však poslal balon nad Mannoneho branku.
     
    88
    Druhá žlutá karta v dnešním utkání, dostává ji Joey Barton.
     
    90
    Zápas se pomalu chýlí ke svému konci. Aktivnější je nyní Burnley, rozhodnout ale pochopitelně chtějí oba mančafty. Který z nich uspěje? Nebo nás čeká odvetné klání?

     
    90+1
    Právě začalo tříminutové nastavení.
     
    90+1
    Hned v úvodu nastavení to dobře udělal Ashley Barnes, který se prodral přes Djilobodjiho k zakončení. To ale zamířilo znovu nad bránu, kam dnes střelci mířili často.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Branky jsme se dnes skutečně nedočkali. V úterý 17. ledna by tedy mělo následovat odvetné utkání na Turf Moor, kde se výhody domácího prostředí pokusí využít Burnley. To bylo o něco aktivnější v závěru zápasu, ale co mu to bylo platné, když ani jednu z šancí neproměnilo. Prvotní dějství zase patřilo Sunderlandu. Remíza je asi zasloužený výsledek, nicméně oko nezaujatého diváka rozhodně nepotěšila.
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 4:6. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 5:12.
     
    Ode mě to z tohoto zápasu bude vše, díky za pozornost a hezký zbytek dne. Na počtenou! (17:51:46)

    Michal Belšán

    Branky:

    Karty:   68. Darikwa (BLY), 88. Barton (BLY)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 4:6. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 5:12.
    Sunderland AFC: Mannone – Love, Denayer, Djilobodji, van Aanholt – Manquillo, Rodwell, Larsson (83. O'Shea), Borini – Januzaj – Defoe (C).
    Náhradníci: Mika – Maja, Asoro, O'Shea, E. Robson, Embleton, Honeyman.

    Burnley FC: Pope – Darikwa, Keane (C), Tarkowski, Ward – Arfield (59. Kightly), Defour, Barton, Gudmundsson (72. Hendrick) – Vokes, Gray (72. Barnes).
    Náhradníci: Robinson – Lowton, Kightly, Mee, Barnes, Marney, Hendrick.

    Rozhodčí: Attwell – Perry, Eaton.

    Diváci: 17 632
    bahis siteleri