Lille – AS Excelsior 4:1 (kon.) | Guingamp – Le Havre 2:1 (kon.) | Blois – Nantes 1:2 (kon.)
Besançon – Nancy 0:3 (kon.) | Louhans-Cuiseaux – Dijon 0:2 (kon.) | PSG – Bastia 7:0 (kon.)
konec
Paris Saint-Germain
7:0 (2:0)
SC Bastia
Sobota 07.01.2017, 21:00Francouzský pohár
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Zdravím všechny fotbalové fanoušky. Francouzský pohár má na programu další zápasy a my budeme sledovat duel mezi PSG a Bastií. Jasným favoritem tohoto utkání je celek z Paříže.
     
    Paris Saint-Germain zatím v poháru neodehrál ani jeden zápas. Pařížský celek má ale v tomto ročníku v poháru nejvyšší cíle, takže je jasné, že dnes chce vyhrát a postoupit do další fáze.

    SC Bastia také v poháru ještě nehrála. Hostující celek se v nejvyšší soutěži trápí a zatím je až na čtrnáctém místě, takže je jasné, že hosté se budou soustředit hlavně na ligovou scénu a na záchranu.
     
    Poslední vzájemné zápasy

    Bastia – PSG 0:1
    PSG – Bastia 2:0
    Bastia – PSG 0:2
    Bastia – PSG 0:4
    Bastia – PSG 0:2
     
    Úvodní sestavy:

    Paris Saint-Germain: Trapp – Meunier, Marquinhos, Silva (C), Kurzawa – Rabiot, Motta, Matuidi – Lucas, Ben Arfa, Nkunku
    Náhradníci: Areola – Cavani, Di Maria, Draxler, Kimpembe, Maxwell, Verratti

    SC Bastia: Vincentini – Bengtsson, Danic, Djiku, Keita, Marange, Mostefa, Nangis, Ngando, Peybernes, Saint-Maximin
    Náhradníci: Charruau – Acheampong, Cabral, Diallo, Raspentino, Triki.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí fotbalisté rozehráli první poločas ze středového kruhu. A hned se mohl dostat Ben Arfa až do vápna. Jeho počínání však končí po odpískaném ofsajdu.
     
    3
    Znovu to domácí zkoušeli po levém kraji. Kurzawa hledal podél lajny rozběhnutého Nkunka, ale balon ještě před ním zblokoval na autové vhazování Djiku.
     
    4
    První rohový kop pro PSG. Matuidi se chtěl protlačit před dva obránce k zakončení. Byl však zády k brance a tak jeho pokus končí jen mimo tři tyče.
     
    6
    Také hosté se poprvé vypravili na útočnou steč. Ngando hledal Saint-Maximina v dobrém postavení, ale hostující útočník se před Silvu k míči nedostal.
     
    7
    Už jsou znovu u míče domácí. Layvin Kurzawa je v úvodu zápasu velmi aktivní u levé postranní lajny. Nyní si vyměnil několikrát míč s Matuidim, ale druhém jmenovanému odskočil balon do zámezí.
     
    9
    Tlak PSG pokračuje. Domácí kombinují na polovině trávníku. Dlouhý pas našel ve vápně Lucase, který si ale nezpracoval přesně balon a poté už byla jeho střela sražená.
     
    10
    Rozhodčí musel uklidňovat hráče v pokutovém území před rohovým kopem. Tentokrát si Kurzawa naběhl na zadní tyč, ale před ním přizvedl balon Nkunku a hostující brankář může být v klidu.
     
    11
    První desetiminutovka nenabídla žádnou větší šanci ani na jedné straně. Očekávaně tvoří hru především hráči pařížského celku.
     
    12
    Hosté uklidňují hru a velmi pomalou rozehrávkou sbírají síly na pořádný útok. Domácí celek se však dostal k míči na útočné polovině. Nkunku toho nedokázal využít a ztrácí balon.
     
    13
    Thiago Motta hledal přihrávkou středem obrany naběhnutého Lucase. Hostující obrana i nyní uspěla.
     
    14
    Na druhé straně se zapotil při obranném zákroku Marquinhos, který musel před dotírajícím Nangisem poslat své tělo na zem a rychle odkopnout balon z nebezpečné pozice.
     
    15
    Christopher Nkunku si přišel pro balon na levou stranu, ale nestačil vyběhnout z ofsajdového postavení a musí míč odevzdat.
     
    16
    Snad první pohledná akce hostů. Ngando si pohrál hned s dvojící bránících hráčů. Našel Danice, který ale prudký pas nasměroval jen do prvního obránce.
     
    17
    Matuidi vybojoval zkrácený rohový kop. Pohlídal si tělem balon a nechal se Keitou faulovat.
     
    18
    K rozehrávce se postavil Lucas. Jeho pas do středu vápna nenašel žádného hráče v tmavě modrém dresu. Po odkopu do zámezí může domácí tlak pokračovat.
     
    19
    Ben Arfa si pomohl v hlavičkovém souboji faulem, navíc byl v lehkém ofsajdu. Bastia se může na malý okamžik dostat z obrany.
     
    20
    Rabiot rozehrál akci po pravé straně. Meunier přetáhl balon na opačnou stranu, kde byl připravený Matuidi. Jeho zpracování však nebylo z nejpřesnějších a tak musel domácí záložník zvolit cestu zpět.
     
    21
    Vincensini se musel poprvé činit. Matuidi si našel přihrávku na hranici vápna, byl dobře hlídaný a možná i proto měl hostující brankář snadnou úlohu.
     
    22
    Thiago Silva je zatím v obraně bez práce a tak se vydal na útočný výlet. Našel volného Rabiota, který ještě chtěl centrovat na Nkunka, ale balon přeletěl hostující branku.
     
    23
    Znovu Kurzawa. Nyní ale při přechodu do útočné fáze zapomněl balon za sebou a musel se vracet. Po několika metrech však míč získal zpět.
     
    24
    Meunier měl problémy s kontaktní čočkou a musel na malý okamžik opustit trávník. Domácí se i v deseti dostali do útoku a Nkunku nebezpečně centroval. Míč se však dostal jen k hostující obraně.
     
    26
    Tlak PSG roste. Domácí vůbec nepouštějí soupeře k míči. Lucas vytvořil pozici na pravé straně pro Rabiota. Jeho přihrávka na Ben Arfu šla jen do ofsajdu a tak musí domácí odevzdat balon.
     
    27
    Saint-Maximin se nyní chytil po souboji za lýtko. Hostující útočník by měl být v pořádku a pokračuje ve hře.
     
    28
    Opět u míče Allan Saint-Maximin. Tentokrát střelec hostů nešel do vápna, ale ještě rozehrál akci. To se však nevyplatilo. Jeho pas byl nepřesný.
     
    29
    Po nepřesné rozehrávce se dostali hráči PSG ve třech do vápna. Rabiot byl velmi dobře odtlačen s míčem až za brankovou lajnu.
     
    30
    Matuidi si poradil hned se dvěma protihráči u rohového praporku, třetího vyřadil ze hry přihrávkou na Nkunka, ale domácí útočník se neprosadil a je tu rohový kop.
     
    31
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Domácí jdou po rohovém kopu do vedení. Na Lucasův centr si velmi jednoduše naskočil kapitán PSG TIAGO SILVA a přesnou hlavičkou na zadní tyč nedal hostujícímu brankáři šanci na zákrok.
    31. SILVA - 1:0
     
    33
    A na hosty se valí jeden útok za druhým. Nyní si se štěstím poradil s odkopem Peybernes. PSG však bude mít další rohový kop.
     
    34
    Nyní si ale Vincensini pohlídal pas na zadní tyč a ještě před Marquinhosem stačil balon skrýt do rukavic.
     
    35
    Meunier poslal na zem unikajícího Nganda. Ten se po krátkém pobytu na trávníku zvedá.
     
    36
    Saint-Maximin, snad nejaktivnější hráč hostů, se dostal opět s míčem do náběhu. A nyní je faulován Ben Afrou v nadějné vzdálenosti od branky.
     
    37
    Kevin Trapp si šel po balon do skrumáže ve vápna. K míči se nedostal, ale domácí se přece jenom dostali k míči. Velmi rychlou akci zakončil Nkunku. Dokázal vstřelit branku, ale při přihrávce byl ofsajdovém postavení a hlavní rozhodčí správně gól neuznává.
     
    38
    Při obranném zásahu se poroučel na zem Thiago Silva, který se srazil právě s Trappem. Domácí kapitán ale vypadá, že by měl být připraven na zbytek zápasu.
     
    40
    První poločas míří pomalu ke svému konci. Na pravé straně se uvolnil Rabiot, který ještě hledal lépe postaveného Lucase, který ale nebyl při zpracování přesný.
     
    41
    Silva je zpět na trávníku. Layvin Kurzawa se připomněl na levé straně. S jeho náběhem měl velké problémy Djiku, ale se štěstím poslal míč za postranní lajnu.
     
    42
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Tak to je paráda. ADRIEN RABIOT se nemohl již dívat na zdlouhavou kombinaci svého týmu a vypálil z dobrých třiceti metrů. Střela těsně nad zemi zaplavala před brankářem a Vincensini podruhé inkasuje.
    42. RABIOT - 2:0
     
    44
    Podobnou střelu zkoušel na druhé straně Allan Saint-Maximin. Trapp byl však ve velmi dobrém postavení a lehkou střelu k tyči v pohodě chytá.
     
    45
    A už to mohlo být o tři branky. Nejdříve se v souboji v pokutovém území sesunul k zemi Ben Arfa. Rozhodčí však nechal pokračovat ve hře. Akce pokračovala a druhým domácím hráčem se ocitl v šestnáctce na zemi Matuidi. Ani nyní z toho není pokutový kop.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Paris Saint-Germain zaslouženě vede po prvním poločase o dvě branky. Domácí poslal do vedení kapitán Thiago Silva, který usměrnil hlavičku přesně na zadní tyč. V závěru poločasu se ještě prosadil parádní ránou ze třiceti metrů Adrien Rabiot, který udal výsledek první půle. Domácí jsou jednoznačně aktivnějším týmem a jejich vedení mohlo být ještě větší. Na druhé straně se Kevin Trapp v domácí brance příliš nezahřál.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 22:02.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain: ze hřiště odchází Silva, přichází Kimpembe.
     
    47
    I po rozehrání druhého poločasu se domácí uchýlili ke kombinaci. Nepouštějí soupeře zatím k míči.
     
    48
    Až nyní se dotkne balonu Thomas Vincensini, který bude rozehrávat od své branky po nepřesné přihrávce Matuidiho.
     
    49
    Lucas hledal rozběhnutého Ben Arfu. Míč na něj ale neprošel, u míče však zůstávají hráči PSG.
     
    50
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    A už to je o tři branky. CHRISTOPHER NKUNKU, podobně jako Adrien Rabiot v prvním poločase, se opřel do balonu z velké vzdálenosti a velmi přesnou střelou nedal Vincensinimu šanci na zákrok.
    50. NKUNKU - 3:0
     
    52
    Rabiot nyní hledal rozběhnutého Nkunka, který se už už dostával za hostující obranu. Na poslední chvíli vytáhl čistý skluz Peybernes a zachránil tak svůj tým od ohrožení branky,
     
    53
    Florian Marange zůstává ležet na trávníku. Bylo to však po srážce se spoluhráčem, ale oba hráči Bastie by měli být v pořádku.
     
    54
    Střídání v týmu SC Bastia: ze hřiště odchází Ngando, přichází Diallo.
     
    55
    Hatem Ben Arfa se znovu pokoušel projít mezi dvěma obránci do vápna. Byl však zastaven zdvižených praporkem.
     
    56
    Prvním potrestaným zápasu je Florian Marange, který nestačil rychlostně na Lucase a musel ho zatáhnout za dres.
     
    57
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Čtvrtá branka domácího týmu. Po rohovém kopu se dostal balon mimo pokutové území, domácí však zůstali v tlaku. Přesný centr zakončil zcela osamocen THIAGO MOTTA přesnou hlavičkou k tyči.
    57. MOTTA - 4:0
     
    58
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain: ze hřiště odchází Rabiot, přichází Draxler.
     
    60
    Ani po hodině hry hráči PSG nepolevují v útočné aktivitě. Nově příchozí na trávník Draxler hledal Ben Arfu, ale nebyl přesný.
     
    61
    Nkunku si zaběhl po pravém kraji až do vápna. Před brankovou lajnou mu sjel pod nohy Marange a je tu další rohový kop.
     
    62
    Kimpembe se sice dostal k hlavičce, ale hra je přerušena a hlavní rozhodčí rázně napomíná Nkunka s Djikem. Oba hráči vyvázli bez žluté karty.
     
    63
    Pokutový kop pro domácí celek. Lucas byl zatažen za dres a upadl v pokutovém území.
    63. Penaltový zákrok
     
    64
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Sám faulovaný si postavil balon na penaltový bod. LUCAS poslal míč přesně k pravé tyči a Vincensini si znovu na balon nesáhl i když vystihl stranu.
    64. LUCAS - 5:0
     
    66
    Stále to je jen o PSG. Domácí si dělají s míčem do chtějí. Nyní se dostával po pravé straně Draxler, ale byl zastaven ofsajdem.
     
    67
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain: ze hřiště odchází Lucas, přichází Di Maria.
     
    69
    Nkunku už mohl střílet z hranice vápna, ale ještě vymyslel přihrávku na Di Mariu. Argentinec již nečekal pas do vápna a byl proto u balonu později než hostující brankář.
     
    70
    Julian Draxler se snažil zachytit dlouhý pas na hracím poli, ale ani skluzem nezastavil míč před brankovou lajnou.
     
    72
    Hosté se ještě snaží alespoň o čestný zásah. Po levém kraji se rozběhl s míčem Saint-Maximin. Byl však výborně pokryt.
     
    73
    Hosté měli k dispozici dokonce rohový kop po nástřelu Danice do Meuniera. Od rohového praporku se míč dostal jen do rukavic domácího gólmana.
     
    74
    Ben Arfa mohl přidat šestou branku. Šel na něj milimetrový centr z levé strany, ale byl znovu nachytán v ofsajdovém postavení.
     
    75
    Domácí nepřestávají tlačit na obranu soupeře. Nyní se dostával k přihrávce Di Maria, ale přes Marangeho se nedostal k míči.
     
    76
    Meunier poslall prudký centr před malé vápno, kde byl právě Angel Di Maria. Argentinský kouzelník s míčem byl už zády k brance a ani jeho patička se nevešla mezi tři tyče.
     
    77
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Tak to byla již exhibiční branka domácího celku. Meunier si vyměnil na pravé straně míč s Ben Arfou, naběhl si do volného místa a mohl v klidu centrovat před branku. Tam byl ANGEL DI MARIA, který měl tolik času, že si mohl přihrávku zpracovat a poté napálit míč do sítě.
    77. Di MARIA - 6:0
     
    78
    Střídání v týmu SC Bastia: ze hřiště odchází Nangis, přichází Cabral.
     
    79
    A na Vincentiho se valila další útočná akce. Vše zazdil útočným faulem Matuidi, který dokonce inkasuje žlutou kartu.
     
    80
    Marquihos se musel po dlouhé době zapojit do bránění. Rychlý průnik Saint-Maximina odvrátil skluzem.
     
    81
    Zhruba deset minut před koncem zápasu se dostal k centru aktivní Thomas Meunier. Nyní chtěl ale najít spoluhráče na hranici vápna, ale jeho zpětná přihrávka nebyl přesná.
     
    83
    Domácí útoční hráči chtějí co nejkrásněji dopravit míč do sítě. Podobně jako to před malou chvíli zkoušel Di Maria, tak nyní zakončoval patou Nkunku, ale trefil balon jen do boční sítě.
     
    84
    Thomas Vincensini zachránil svůj tým od sedmé branky. Matuidi zakončoval ze stoprocentní šance a hostující brankář ho dokázal zneškodnit.
     
    85
    Domácí začínají polevovat v koncentraci a hosté se také dostávají do hry. Mostefa si přihrával ve středu pole s Keitou, ale akce nikam nevedla.
     
    86
    Hned šest domácích hráčů se pohybovalo před pokutovým územím soupeře. Motta však zastavil akci a po nepřesné přihrávce ztrácí míč.
     
    88
    Utkání se již jen dohrává. PSG pouští soupeře do kombinace. Z levého kraje chtěl poslat míč do vápna Danic. Meunier dokázal míč zbrzdit ještě před šestnáctkou.
     
    89
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Sedmá branka v hostující síti. JULIAN DRAXLER nastupuje dnes poprvé za nový tým a hned skóruje. Po fantastické přihrávce Hatema Ben Arfy se dostal do samostatného úniku. Před brankářem německý fotbalista zpomalil a přehodil ho do horní části branky.
    89. DRAXLER - 7:0
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase jednu minutu.
     
    90+1
    V poslední nastavené minutě se hosté radovali ze vstřelené branky. Po rohovém kopu dopravil míč do sítě Saint-Maximin, ale radost mu zkazil zdvižený praporek rozhodčího.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    7:0. Takový je výsledek dnešního pohárového zápasu. Pařížané byli po celý zápas o mnoho aktivní a přesnou hrou v útočné fázi si vytvořili bezpočet gólových příležitostí. V prvním poločase se nejdříve prosadil kapitán týmu Thiago Silva a povedenou střelou také Adrien Rabiot. Kaňkou na dnešním zápase bude pro domácí předčasné střídání právě kapitána týmu, který nenastoupil do druhého poločasu. Ve druhé části přišlo hned pět branek. Po Nkunkově zásahu se radoval také Motta a z pokutového kopu Lucas. Šestou branku vstřelil po exkluzivní kombinaci Angel Di Maria, aby mohl završit celý zápas zimní posila pařížského celku Julian Draxler, která zakončil samostatný únik.

    PSG bez problémů postupuje do další části francouzského poháru.
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 9:1. Střely mimo: 5:1. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 6:2. Fauly: 12:14.
     
    Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek večera. (22:56:00)

    Vít Schück

    Branky: 31. Silva, 42. Rabiot, 50. Nkunku, 57. Motta, 64. Lucas (pen.), 77. Di Maria, 89. Draxler

    Karty:   79. Matuidi (PSG) – 56. Marange (BSA)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 9:1. Střely mimo: 5:1. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 6:2. Fauly: 12:14.
    Paris Saint-Germain: Trapp – Meunier, Marquinhos, Silva (C) (46. Kimpenbe), Kurzawa – Rabiot (58. Draxler), Motta, Matuidi – Lucas (67. Di Maria), Ben Arfa, Nkunku
    Náhradníci: Areola – Cavani, Di Maria, Draxler, Kimpembe, Maxwell, Verratti

    SC Bastia: Vincensini – Djiku, Peybernes, Marange, Bengtsson – Ngando (54. Diallo), Mostefa, Keita, Danic – Saint-Maximin, Nangis (78. Cabral)
    Náhradníci: Charruau – Acheampong, Cabral, Diallo, Raspentino, Triki
    bahis siteleri