Havířov – Slavia 2:3 (kon.) | Olomouc – Kolín 6:0 (kon.) | Chomutov – Č. Budějovice 5:3 (kon.)
Sparta – Jihlava 0:4 (kon.) | Vítkovice – Letňany 4:0 (kon.) | Vsetín – Mladá Boleslav 3:4 (kon.)
Pardubice – Zlín 8:4 (kon.) | K. Vary – Liberec 2:3 (kon.) | HC Plzeň – Kometa Brno 4:5 (1:2 po s.n.)
Písek – Kladno 2:12 (kon.) | Havlíčkův Brod – HC Litvínov 7:3 (kon.) | Mountfield HK – Třinec 2:4 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
7:3 (1:2, 5:0, 1:1)
HC Litvínov
Sobota 14.01.2017, 14:05 • Zimní stadion Kotlina • Extraliga staršího dorostu • 8. kolo
Partner:
     
    To už je z Kotliny dnes ode mne vše. Dovolte mi, abych se s vámi rozloučil a popřál hezký zbytek víkendu. U dalších onlajnů se těším na počtenou. (16:04:45)
     
    Hned na začátku třetí třetiny domácí navýšili své vedení zásluhou Michala Teplého a sebrali tak Litvínovu i tu poslední naději na bodový zisk. Hostům se sice podařilo ještě jednou skórovat, když se tváří v tvář gólmanovi prosadil Marek Berka, na výsledku utkání to už nic ale nezměnilo. Všechny tři body zůstali v Kotlině a do tabulky si je připíše Havlíčkův Brod.
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Hosté se ale nemohou dostat ke střele, Tomáš Blažek dostal volný kotouč pod lapačku. Naposledy v tomto utkání se bude vhazovat.
     
    59:39
    Ještě jednou se bude vylučovat, na trestnou lavici míří Jakub Rubner (HBR) za hrubost, Litvínov má tak šanci v závěru utkání alespoň kosmeticky upravit skóre.
     
    58:47
    Litvínov se drží před bránou Tomáše Blažka, přes obrnu Havlíčkova Brodu jej ale nedokáže ohrozit.
     
    57:28
    Oba celky se pravidelně střídají v rychlých útočných akcích, ty ale zůstávají bez zakončení.
     
    55:40
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Nejprve to vypadalo na gól v síti Litvínova, když puk vytahoval z brankové čáry jeden z hostujících obránců. Pak se ale hosté dostali do rychlého protiútoku, který vedl na levém křídle Pavel Kordule, jenž přihrál na střed hřiště zcela volnému MARKU BERKOVI, který po povedeném blafáku do bekhendu zasunul puk do brány kolem levého betonu ležícího Blažka! Asistence: Pavel Kordule.
     
    54:46
    Dan Bartoš teď mohl využít laxního přístupu Havlíčkova Brodu, když obral za bránou Radima Pejchala a kolem tyče se obtáčel do zakončení, Tomáš Blažek měl ale betony u tyče včas.
     
    53:54
    Ondřej Dufek sice přes Jakuba Rubnera neprošel, puk se ale odrazil k Patriku Pechovi, jehož slibnou ránu na vzdálenější tyč vyrazil Blažek rukavicí.
     
    52:57
    Vojtěch Veverka byl blízko k dovršení hattricku, když dostal dobrý pas na osu hřištěm který jej poslal samotného na bránu, domácí útočník ale zblízka těsně minul levou tyč litvínovské klece!
     
    51:58
    Radim Pejchal se trestoměřiči propuštěn a Havlíčkův Brod hraje v plném počtu.
     
    51:33
    Robert Bártek se napřáhl na modré čáře a dělovka z jeho hole mířila k horní tyči, tam se ale zjevila lapačka Tomáše Blažka a bylo po šanci.
     
    50:59
    Jeden z pokusů o útok Litvínova zastavil ofsajd. Druhý pak po nahození zastavil Jakub Rubner, který domácí celek osvobodil dlouhým vyhozením.
     
    50:21
    Bruslaři se brzy zmocnili puku a vyrazili s ním dopředu, před brankovištěm zblízka střílel Teplý, Pejsar ho ale betony vychytal.
     
    49:58
    Pozor, teď se bude Havlíčkův Brod bránit ve čtyřech. Radim Pejchal (HBR) je vyloučen za podražení.
     
    49:40
    Patrik Pech vypálil tvrdě z pravé strany, byla to spíše ale taková střela z nouze, která trefila betony připraveného Blažka.
     
    48:53
    Aktivita Havlíčkova Brodu z úvodu této části hry už opadla a Litvínov se více dostává dopředu, tam jim chybí ale více přesnosti a důrazu.
     
    47:46
    Litvínovští hned po překonání modré čáry vypálili a bránu, Tomáš Blažek ovšem s klidem uklidil puk do lapačky.
     
    47:25
    Litvínov se podíval do útočného pásma, Marek Berka ale na levém křídle nezpracoval prudkou přihrávku.
     
    46:37
    Zmatků před hostující klecí mohl využít Marek Tecl, zblízka ale minul vzdálenější tyč Pejsarovy klece.
     
    45:41
    Patrik Pech spěchal dopředu, byl na to ale sám a dvojice domácích beků ho důrazně připravila o kotouč.
     
    45:24
    Bruslaři se stále drží v útočném pásmu, od modré čáry mohl střílet Matěj Krejčí, trefil ale prvního bránícího hráče a puk je ve středním pásmu.
     
    44:26
    Litvínovští jsou obdrženým gólem viditelně otřeseni a ještě se pořádně nedostali ani na útočnou polovinu. Mají spoustu problémů s napadáním domácích, kteří jsou naopak jako politi živou vodou.
     
    43:15
    Tomáš Lachman dostal přihrávku na modrou čáru, odkud chtěl rychle vypálit, střela mu ale vůbec nesedla a po čepeli hole se svezla k mantinelu.
     
    42:36
    Krásná akce Vojtěcha Holendy! Šikovný útočník se vzal puk ve vlastním pásmu, obešel několik protihráčů a dostal se až do zakončení, zblízka ale nepřekonal natažený beton ležícího Pejsara!
     
    40:37
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    To byla bleskovka! Jestli hosté ještě živili nějakou naději na bodový zisk, tak teď dostali zásadní ránu do svých plánů. Bruslaři si poslali v útočné tetině několik rychlých přihrávek. Ta poslední mířila na MICHALA TEPLÉHO, jenž přivítal Martina Pejsara v hostující kleci nechytatelnou ranou! Asistence: David Donda, Vojtěch Holenda.
     
    40:10
    Jakub Adam je na ledě, domácí jsou kompletní.
     
    40:01
    Milan Kožnar dnes dochytal, ve třetí třetině jej nahradí Martin Pejsar.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá perioda se hrála v režii Havlíčkova Brodu, který nasázel do litvínovské klece neuvěřitelných 5 gólů. Domácí těžili z přesilových her, ve kterých se prosadili hned třikrát. O góly se zasadili David Donda, Michal Teplý, Marek Tecl a dvakrát se trefil Vojtěch Veverka. Třetí třetina začne přibližně v 15:30.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:48
    Havlíčkobrodští obránci vybojovali kotouč a vyhodili jej přes všechny čáry až za hostující svatyni.
     
    38:48
    Litvínov se drží v útočném pásmu, těžko se ale dostává do zakončení. Když už se mu to podaří, puk vyrazí Tomáš Blažek.
     
    38:10
    Jakub Adam (HBR) se provinil hákováním a na 2 minuty tak oslabí svůj celek.
     
    38:03
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Domácí útočník s číslem 63 byl blízko gólu po střele z levého kruhu, která projela Kožnarovi mezi betony a snad od paty brusle se odrazila ven z brány. Domácí ovšem pokračovali v tlaku a po přihrávce Marka Tecla střílel VOJTĚCH VEVERKA znovu, tentokrát z pravého kruhu a mířil nahoru, trefil se nad brankářovu vyrážečku! Asistence: Marek Tecl.
     
    37:44
    Vojtěch Veverka z levé strany přihrával před brankoviště, tudy puk ale jenom prosvištěl do rohu.
     
    37:18
    Marek Tecl poslal puk na modrou čáru, kde se napřahoval Tomáš Lachman, jeho střela ale mířila těsně vedle.
     
    36:53
    Teď je ale vyloučen Pavel Kordule (LIM) na 2 minuty za podražení a hosté se budou bránit 59 sekund ve třech.
     
    36:37
    Hosté se ovšem brání úspěšně. Sami se drží v útočném pásmu a po zakončení z pravé strany dokonce přiměli Tomáše Blažka k zákroku, po kterém se hra přerušuje.
     
    35:52
    Domácí budou hrát navíc v další početní výhodě, hosté jsou potrestáni za příliš mnoho hráčů na ledě. Trest odpyká Lukáš Vopat (LIM).
     
    34:54
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Tohle je tvrdá rána pro litvínovské dorostence. Bruslaři se trefují podruhé v krátkém rozmezí. Domácí vyhráli buly a nastěhovali se do útočného pásma. Vojtěch Veverka z pravé strany přihrál mezi kruhy, kam si najížděl MAREK TECL, jehož hbitá střela zápěstím skončila až v síti! Asistence: Vojtěch Veverka, Viktor Horák.
     
    34:12
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Akce domácích ovšem pokračovala. Puku se zmocnil Radim Pejchal, jenž přihrál do pravého kruhu VOJTĚCHU VEVERKOVI, který se napřáhl a tvrdou střelou brankáře Litvínova prostřelil! Domácí tak využili druhou přesilovou hru a vedou o dva góly. Asistence: Radim Pejchal.
     
    34:01
    Domácí se nepřesnou přihrávkou sami vyhnali ven z pásma. Pak ale nabral rychlost Michal Teplá a jeho nebezpečnou ránu zápěstím z pravého kruhu vyrazil Kožnar holí.
     
    33:30
    Dan Bartoš (LIM) je potrestán za hákování a domácí budou hrát další přesilovou hru.
     
    32:50
    Lukáš Pokorný dobře napadal v útočném pásmu a hosté puk jenom vyhazovali přes všechny čáry. Kotouč ale mířil přesně na bránu a Tomáš Blažek jej raději přikryl pod lapačku.
     
    30:53
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Domácí přesilovou hru využívají a dostávají se tak poprvé v utkání do vedení! Bruslaři vyhráli buly a začali kombinovat u levého hrazení. Vojtěch Holenda pak z rohu přihrál na kruh, odkud střílel MICHAL TEPLÝ, jehož střela mířící na vzdálenější tyč propadla až do sítě! Asistence: Vojtěch Holenda.
     
    30:31
    V následujících momentech se očekává rušno před hostující bránou, Ondřej Dufek (LIM) totiž oslabí svůj tým po držení protihráče.
     
    29:48
    Vojtěch Veverka nabral rychlost a už se nadechoval k ohrožení hostující brány z levé strany, jeho akci ale zastavila píšťalka sudího, který signalizuje ofsajd.
     
    28:47
    Lukáš Pokorný opustil trestnou lavici a havlíčkobrodští hokejisté tak hrají opět v plném počtu.
     
    28:12
    Litvínov získal puk z vhazování v útočném pásmu, před modrou čarou se ale neudržel a musí tak zakládat útok znovu.
     
    27:41
    Domácí obráni znovu vybojovali kotouč a hned ho odpálili zpátky za bránu Milana Kožnara.
     
    27:20
    Střela Josefa Myšáka od modré čáry byla několikrát tečovaná, na bránu se ale nakonec nedostala. Zblízka ovšem ještě mohl dorážet Patrik Pech, tomu puk ale sjel z hole a domácí se osvobodili.
     
    26:47
    Teď se ovšem budou Bruslaři bránit, Lukáše Pokorného (HBR) postihl menší trest za krosček.
     
    25:42
    Po střele Havlíčkova Brodu se ještě na brankoviště řítili Lukáš Pokorný s Tomášem Kohoutem za případnou dorážkou, Milan Kožnar ale puk ve výstroji udržel.
     
    25:16
    Vojtěch Veverka se po několika kličkách dostal až do levého rohu útočného pásma, odkud zadovkou přihrál Tomáši Křehlíkovi, jeho bekhendový pokus se ale na bránu nedostal.
     
    23:45
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    A je znovu vyrovnáno! Radim Pejchal vystřelil z vrcholku levého kruhu, sražený puk se ale došoural k pravé tyči, kde stál nikým nehlídaný DAVID DONDA, jenž zblízka pohodlně zametl puk kolem betonu za brankovou čáru! Asistence: Radim Pejchal.
     
    23:06
    Lukáš Pokorný obral hosty o puk v jejich pásmu a přihrál Tomáši Kohoutovi, ten si pak ale se svými spoluhráči neporozuměl a puk odevzdal zpátky Litvínovu.
     
    22:08
    Litvínov se ubránil. Josef Myšák se vrací na led a hosté jsou kompletní.
     
    21:27
    Vojtěch Veverka dostal nabito na modrou čáru, ten dal do střely všechnu sílu, co v sobě našel, jeho střelu ale zablokoval Ondřej Dufek.
     
    21:04
    Domácí si dlouho přihrávali v útočném pásmu, stále však ne a ne vystřelit. Nakonec byla práce Davida Dondy vyhodnocena jako postavení útočícího hráče v brankovišti a hra se přesune do středního pásma.
     
    20:08
    Druhá třetina začne pro Bruslaře přesilovou hrou, Josef Myšák (LIM) míří na trestnou lavici za vysokou hůl.
     
    20:01
    Ve druhém dějství nahradí Miroslava Folvarského mezi tyčemi havlíčkobrodské klece Tomáš Blažek.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Ze začátku první periody šli do vedení hosté zásluhou Dufka. Také domácí se ovšem dostávali do dobrých pozic a odměnou jim bylo vyrovnání, o které se postaral Lukáš Pokorný. Jenže vyrovnané skóre neplatilo dlouho. O 40 sekund později se z pravé strany prosadil Pavel Kordule a Litvínov tak do druhé části, která začne přibližně v 14:43, půjde s těsným vedením v zádech.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:37
    Hra se opět rychle přesouvá od brány k bráně. Hraje se ve vysokém tempu, v koncovce však oběma týmům schází více přesnosti.
     
    17:24
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Nerozhodný stav vydržel jenom kousek přes půl minuty a hosté jsou zpátky ve vedení! Dan Bartoš přihrál na pravou stranu PAVLU KORDULEMU, který si navedl puk na kruh a svojí střelou zápěstím překvapil brankáře domácích! Asistence: Dan Bartoš.
     
    16:54
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno! Richard Cachnín z pravé strany cpal puk na bránu, před ní se ale nikdo z domácích prosadit nedokázal. Domácí ovšem pokračovali v akci a stále okupovali hostující svatyni, až se nakonec dorážkou z pravé strany nad beton do sítě trefil LUKÁŠ POKORNÝ! Asistence: Marek Tecl, Richard Cachnín.
     
    15:53
    Litvínov vystřídal a rozjel další útočnou akci, dostal se až do pásma Havlíčkova Brodu, tam mu ale selhala přihrávka a hrát mohou domácí.
     
    14:51
    Havlíčkův Brod vyhrál v levém kruhu útočného pásma buly na beka a Radim Pejchal okamžitě vyslal tvrdou ránu, tu ovšem Milan Kožnar zastavil betony.
     
    14:18
    Viktor Horák si odpykal svůj trest a už se může zase zapojit do hry.
     
    14:09
    Litvínov teď dokázal kombinovat v útočném pásmu, k puku se ale nakonec dostal Tomáš Křehlík, který jej vyhodil přes všechny čáry.
     
    13:23
    Až teď se tam hosté dostali. Na nic nečekali, puku se ujal Petr Pavlíček a z levého kruhu hned vystřelil přes obránce, Folvarský puk našel ev výstroji.
     
    13:02
    Bruslaři se ovšem brání skvěle a Litvínov zatím ani nepustili do svého pásma.
     
    12:18
    Hosté dostávají první početní výhodu, Viktor Horák (HBR) se provinil před vlastní klecí podražením.
     
    12:09
    David Jindra hledal z pravé strany spoluhráče, kterému by nahrál, pak všechny překvapil a z úhlu vystřelil na bránu, Folvarský byl ale připraven.
     
    11:14
    Patrik Pech se rozjel, získal útočné pásmo a vybruslil si na pravé kruh, rychlým švihem vyslal nepříjemnou střelu, který Folvarskému vypadla z lapačky.
     
    10:05
    Lukáš Pokorný dostal puk do jízdy a dokázal se natlačit před hostujícího obránce, ten ho ale před brankoviště nepustil a bekhendovou střelu havlíčkobrodského útočníka Milan Kožnar lapil.
     
    09:16
    Havlíčkobrodský se dostali do úniku, konkrétně sám na bránu uháněl Vojtěch Veverka, ten ale hostujícího gólmana nepřelstil a trefil jenom jeho betony!
     
    08:17
    Patrik Pech dostal puk na pravý kruh, kde se nikterak nerozpakoval a hned ho pálil na bránu, Miroslav Folvarský jeho pokus zastavil vyrážečkou.
     
    07:43
    Richard Cachnín vystihl rozehrávku hostů a poslal dopředu na levé straně rozjetého Dondu, kterému na ose hřiště spěchal na pomoc Michal Teplý, ten ale na dlouhou přihrávku nedosáhl.
     
    06:46
    Vojtěch Veverka si vzal kotouč a po pravé straně s ním projel až do útočné třetiny. Z křídla pak hledal své spoluhráče před bránou, Křehlík ani Tecl se k puku ale nedostali a Kožnar zákrokem lapačkou přerušuje hru.
     
    05:25
    Patrik Pech dostal přihrávku do jízdy a mohl jít sám na bránu, perfektně se k němu ale vrátil Radim Pejchal, který litvínovskému útočníku zakončení nepovolil.
     
    03:41
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Hosté si svojí aktivitou vypracovali dobrou příležitost a jdou do vedení! Kapitán Litvínova Josef Myšák poslal puk na ONDŘEJE DUFKA, jenž se střelou z prostoru mezi kruhy nemýlil! Asistence: Josef Myšák.
     
    03:23
    O něco aktivnější jsou v těchto chvílích hosté, v posledním útoku ale přišli o puk a dopředu mířili Teplý s Veverkou, po jejich kombinaci puk v síti však neskončil.
     
    01:48
    Závar také na druhé straně! Litvínov vyslal několik tvrdých střel. Ta nejnebezpečnější přišla jako poslední, když se na modré čáře napřáhl Redek Liška! Jeho dělovku ovšem Folvarský vytěsnil snad koncem jeho hole do ochranné sítě!
     
    01:15
    Domácí byli blízko gólu! Po střele zápěstím Vojtěcha Veverky z ostrého úhlu na levé straně puk propadl pod rukou hostujícího gólmana a kutálel se po brankovišti, nikdo z domácích jej ale do brány nedokázal dorazit!
     
    00:49
    Hra se přelévá ze strany na stranu, brankáři jsou ale bez práce. Všechny střely míří jen do zadního mantinelu.
     
    00:15
    Na vhazování byli šikovnější hosté, Ondřej Dufek ale v útočném pásmu o puk přišel. Michal Teplý otočil hru a pálil z pravé strany, jeho pokus zastavil Milan Kožnar.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Soupeři se pozdravili a po svých předzápasových rituálech se už staví k úvodní buly.
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Folvarský (Blažek) – Krejčí, Pejchal, Horák, Rubner, Lachman "A", Adam, Zvěřina – Teplý, Holenda "C", Donda – Veverka, Křehlík, Tecl – Kohout, Cachnín, Pokorný

    HC Litvínov: Kožnar (Pejsar) – Myšák "C", Bártek, Havlík "A", Hipius, Liška, Černohorský, Cikánek – Vopat "A", Dufek, Pech, Pavlíček, Svoboda, Arnold, Berka, Bartoš, Kordule, Jindra, Beran

    Rozhodčí: Jiří Ondráček – Robin Horký, Marek Tichý.
     
    Postavení v tabulce:

    Havlíčkův Brod – 7. místo, 38 bodů
    Litvínov – 10. místo, 27 bodů
     
    Litvínov zatím disponuje v nadstavbové části skvělou formou. Včera splnil povinnost a přivezl si všechny tři body z ledu tápajícího Písku, kde vyhrál jednoznačně 11:2. Severočeši budou chtít uspět i dnes v Kotlině.
     
    Havlíčkův Brod včera v domácím prostředí hostil rozjeté Kladno a proti papírovému favoritovi podal dobrý výkon. Od 15. minuty dokonce vedl zásluhou Marka Tecla, ale Rytíři v prostřední části vyrovnali a díky dalším dvěma trefám ve třetí periodě slavili triumf 3:1.
     
    Příjemné sobotní odpoledne! Srdečně vás vítám ze zimního stadionu v Kotlině, kde nás dnes čeká zápas BK Havlíčkův Brod – HC Litvínov, který se odehraje v rámci 8. kola nadstavbové části skupiny B NOEN Extraligy staršího dorostu. Utkání začíná v 14:05.

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 17. Pokorný (Tecl, Cachnín), 24. Donda (Pejchal), 31. Teplý (Holenda), 35. Veverka (Pejchal), 35. Tecl (Veverka, Horák), 39. Veverka (Tecl), 41. Teplý (Donda, Holenda) – 4. Dufek (Myšák), 18. Kordule (Bartoš), 56. Berka (Kordule)


    BK Havlíčkův Brod: Folvarský (od 21. Blažek) – Krejčí, Pejchal, Horák, Rubner, Lachman "A", Adam, Zvěřina – Teplý, Holenda "C", Donda – Veverka, Křehlík, Tecl – Kohout, Cachnín, Pokorný
    HC Litvínov: Kožnar (od 41. Pejsar) – Myšák "C", Bártek, Havlík "A", Hipius, Liška, Černohorský, Cikánek – Vopat "A", Dufek, Pech, Pavlíček, Svoboda, Arnold, Berka, Bartoš, Kordule, Jindra, Beran

    Rozhodčí: Jiří Ondráček – Robin Horký, Marek Tichý
    bahis siteleri