Žilina – Trenčín 2:1 (po pr.) | Nitra – Nové Zámky 1:3 (kon.) | Košice – Lipt. Mikuláš 4:2 (kon.)
Poprad – Banská Bystrica 4:1 (kon.) | Zvolen – Martin 0:1 (1:3 po s.n.)
konec
HC Košice
4:2 (0:1, 1:1, 3:0)
HK 32 Liptovský Mikuláš
sk Neděle 15.01.2017, 17:00 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 39. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vážení športoví priatelia, srdečne vás vítam pri priamom prenose zo zápasu, v ktorom bude domáci HC Košice hostiť MHK 32 Liptovský Mikuláš.

    HC Košice posledný zo série štyroch zápasov na domácom ľade a z pohľadu Košíc pôjde o poriadne dôležité stretnutie. Oceliarom totiž momentálne patrí tretia priečka tabuľky, čo sa ale môže veľmi rýchlo zmeniť. Na druhú Nitru totiž strácajú len jeden bod, pričom vedúca Banská Bystrica si pred Košicami drží 3-bodový náskok. Košičania disponujú priaznivým skóre v pomere 137:87.

    MHK 32 Liptovský Mikuláš cestuje do metropoly východu z poslednej priečky zaisťujucej postup do play-off, a teda z ôsmeho miesta. Liptáci sa tu usadili so ziskom 51 bodov, ktoré postupne pozbierali v celkovo 39 zápasoch. Liptákov však rozhodne nemôže tešiť nepriaznivé skóre v pomere 106:125. V prípade, že Liptáci v Košiciach vyhrajú, v tabuľke si môže polepšiť. Siedmy Martin totiž disponuje rovnakým počtom bodov.

     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Kopřiva (Habal) – Deyl, Dudáš, Koch, Matejka, Šmach, Vašíček, Jankovič – L. Nagy, Boltun, Jenčík – Varga, Suja, Milý – Bartoš, Klíma, Bicek – Bartánus, Šedivý, Šoltés

    MHK 32 Liptovský Mikuláš: Križan (A. Nagy) – Mezovský, Burzala, Šiška, Nádašdi, Moravčík, Kadlubiak, Makovský – Sukeľ, Cibák, Ru. Huna – Uram, Uhrík, Kriška – Kabáč, Stümpel, Števuliak – Laco, Piatka, Lištiak

    Rozhodca: Orolín – Gajan, Smrek.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Oba celky už stoja nastúpené na svojich modrých čiarach, kde si vypočujú štátnu hymnu Slovenskej republiky. Po jej doznení už nebude stáť vhodeniu úvodného buly nič v ceste.
     
    Ja ešte pripomeniem, že zatiaľ čo domáci vstúpia do stretnutia v tradičných modrých dresoch, hostia z Liptova si do metropoly východu priniesli bielo-červenú sadu dresov. Toľko na úvod, zápas sa začína.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:12
    Úvodné buly bolo vhodené, puk pristál na hokejkách domácich korčuliarov. Košičania sa s ním pritom pokúsia čo najrýchlejšie preniknúť pred bránku skúseného Karola Križana.
     
    00:19
    Vylúčenie v tíme MHK 32 Liptovský Mikuláš (Burzala – 2 min., hákovanie).
     
    00:25
    Košice majú v úvode zápasu k dispozícii presilovú hru.
     
    01:02
    Puk sa po sérii prihrávok dostal k ľavému kruhu, kde už číhal Tibor Varga. Ten to skúsil strelou príklepom, jeho tvrdú ranu Križan betónom zrazil.
     
    01:45
    Domáci zatlačili svojho súpera a vyslali niekoľko striel, tá posledná pritom prišla po neprehľadnej situácii pred bránkoviskom a zvonila po nej konštrukcia svätyne Liptákov.
     
    02:48
    Hostia medzičasom už v plnom počte.
     
    03:19
    Milý si pýtal prihrávku, od mantinelu ale vyškriabal puk Mezovský. Hostia už následne svojho súpera k streleckému zakončeniu nepustili.
     
    03:58
    Dlhší čas sa neprerušovalo, oba celky preto budú striedať počas hry.
     
    04:21
    Cibák nerozohral presne, čo sa snažil využiť Šoltés. Ten prebral na ľavom krídle puk a vystrelil z pomerne veľkého uhla. Križan puk skúsene vytlačil lapačkou do bezpečia.
     
    05:05
    Pred bránkou teraz operoval voľný Varga, ktorý sa takmer dostal k puku, avšak v poslednej chvíli pred ním svojou hokejkou zapracoval výborne Karol Križan.
     
    05:58
    Šmach sa ponáhľal pre puk do obrannej tretiny Košíc, jeho spoluhráči ale odišli striedať. Zápas tak na malý moment stratí na svojom tempe.
     
    06:38
    Košice zatiaľ smerom dopredu aktívne, Križan ale ich strely spoľahlivo kryje.
     
    07:19
    Sukeľ nastrelený puk Košičanov nestihol prebrať, preto sa k nemu dostal Nagy. Ten ešte rozohral na kruhy, napokon z toho ale vážnejšia strela nebola.
     
    08:01
    Na zadnom mantineli zapracoval Burzala, ktorý počkal na dostriedanie svojich spoluhráčov a vyviezol puk. Liptákom to v následnom útočnom snažení nevyšlo.
     
    08:49
    S pukom v pásme sú opäť domáci.
     
    09:15
    Ani Košičania sa ale nedokázali odlepiť od mantinelu, a tak z toho strelecký pokus nebol. Zápas mierne stratil na svojom tempe, veríme, že to nebude dlhodobejší efekt.
     
    10:37
    Klíma hľadal na zadnom mantineli Bartoša, ten bol ale príliš pomalý a túto prihrávku nestihol. K puku sa tak dostal Šiška, ktorý mal dostatok času na to, aby presne rozohral.
     
    11:29
    Vylúčenie v tíme MHK 32 Liptovský Mikuláš (Piatka – 2 min., držanie).
     
    11:52
    Puk letí ku Kopřivovi, Liptáci sa dobre bránia.
     
    12:39
    Dudášova prihrávka na útočnú modrú bola zblokovaná, puk následne opustil pásme Košíc. Opäť to tak bolo bez presného streleckého pokusu.
     
    13:05
    Táto presilovka domácim absolútne nevychádza, Košičania sa ani nedokážu presunúť pred Križana.
     
    13:31
    Piatka sa medzičasom opäť zapojil do hry.
     
    14:33
    Hra je prerušená, vhadzovať sa bude po pravici Miroslava Kopřivu. V útočnej tretine tak bude môcť po dlhšom čase kombinovať aj celok z Liptova.
     
    15:19
    Uram a jeho rýchle prenesenie hry na pravú stranu neprinieslo úspech, k puku sa totiž dostala košická defenzíva, ktorá ho okamžite vyviezla do bezpečnej vzdialenosti od Kopřivu.
     
    16:15
    Nagy napádal rozohrávku Stümpela, ten si dal ale na svojho niekdajšieho reprezentačného parťáka pozor a puk poslal do obranného pásma domácich Košíc.
     
    16:36
    Hra sa v posledných minútach poriadne kúskovala, na ľade sme nevideli žiaden zaujímavejší hokejový moment.
     
    16:49
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    To sa v tejto chvíli mení. Kopřiva bol zo svojej bránky pomerne vysoko, čo Liptáci využívajú a otvátajú skóre dnešného zápasu. Postaral sa o to RUDOLF HUNA. Asistencie: Martin Cibák, Ondrej Burzala.
    16:49 Ru. HUNA - 0:1
     
    17:19
    Na opačnej strane okamžitá snaha o vyrovnanie, Bartoš ale puk z dobrej palebnej pozície poslal len na telo pripraveného Karola Križana.
     
    18:09
    Huna v pozícii centra puk zaviezol do pásma svojho súpera, následne si však so svojimi spoluhráčmi nerozumel. Ku kombinácii v pásme sa tak dostanú aj domáce Košice.
     
    18:30
    Vhadzovalo sa v stredovom kruhu, do konca prvej tretiny ostáva posledných 90 sekúnd.
     
    19:38
    Pred prestávkou sa už zrejme neudeje nič podstatné.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Skončila sa prvá tretina zápasu medzi Košicami a Liptovským Mikulášom. Po otváracej časti stretnutia platí priebežný stav 0:1.

    Pomer striel po 1. tretine: 13:5

    Druhá tretina sa začne približne o 17:46.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:14
    Vhadzovanie v stredovom kruhu odštartovalo druhú tretinu dnešného zápasu medzi Košicami a Liptovským Mikulášom. Uvidíme, kto z aktérov sa s pukom presunie do svojej útočnej tretiny a prípadne ohrozí gólmana.
     
    20:20
    Bolo z toho veľmi rýchle zakázané uvoľnenie v podaní hostí. Tí ale majú dostatok síl a nemožnosť striedania ich príliš nemrzí.
     
    21:06
    Šedivému puk odskočil od čepele, preto Košice smerom dopredu pokračovať nemohli. V úvode druhej tretiny sa hrá až príliš opatrne.
     
    21:45
    Košičania preniesli hru na útočnú modrú, kde sa do puku oprel Šmach. Ten to myslel síce dobre, táto strela ale zadunela len na zadnom mantineli.
     
    22:21
    Hra bola prerušená, nasleduje buly v pásme Liptovského Mikuláša.
     
    23:34
    Puk bol teraz niekoľko desiatok sekúnd prišliapnutý v rohu klziska, odkiaľ ho napokon vyškriabali hostia. Tí ale boli smerom dopredu absolútne jaloví.
     
    23:36
    Vylúčenie v tíme MHK 32 Liptovský Mikuláš (Cibák – 2 min., podrazenie).
     
    24:08
    Košičania pre puk smerujú do stredného pásma, hostia sa zatiaľ dobre bránia.
     
    24:32
    Košice dali gól!
    Tak napokon domáci výhodu presilovej hry predsa len využívajú. Máme opäť vyrovnané, o čo sa postaral DÁVID ŠOLTÉS. Asistencie: Jakub Suja, Radek Deyl.
    24:32 Dávid ŠOLTÉS - 1:1
     
    25:12
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Šmach – 2 min., faul kolenom).
     
    25:39
    Košičania puk odpálili a podržali ho v útočnej tretine. Dobre zvládnutý úvod hry v početnej nevýhode.
     
    26:00
    Liptáci sa opäť usadili pred Kopřivom.
     
    26:08
    Ani tentokrát z toho strela nebola, domáci sa tak opäť oslobodili. Oba celky sa následne rozhodli prestriedať počas hry.
     
    26:54
    Táto presilovka je zo strany hostí zahraná veľmi zle, puk je len v ich obrannej tretine.
     
    27:20
    Ondřej Šmach sa medzičasom vrátil na ľadovú plochu, zápas tak pokračuje s piatimi korčuliarmi na oboch stranách.
     
    28:02
    Táto rozohrávka Matejkovi absolútne nevyšla. Puk bol príliš prudký a nepresný na to, aby ho ešte niekto z domácich zachytil. Pískalo sa tak len zakázané uvoľnenie.
     
    28:39
    Jankovič našiel Šoltésa, ten už presnejšie nerozohral.
     
    29:18
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Liptáci sa opäť dostávajú do vedenia. Košičania teraz pristupovali v obrannej fáze k svojmu súperovi príliš laxne, čo sa im napokon vypomstilo. Kopřiva kapituluje po druhýkrát, presadil sa PATRIK ŠTEVULIAK. Asistencie: Jozef Stümpel, Michal Kabáč.
    29:18 Patrik ŠTEVULIAK - 1:2
     
    30:06
    Košičania dostali ďalší zbytočný gól a opäť prehrávajú. Domáci sú tak v tejto chvíli na ťahu.
     
    30:30
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Milý – 2 min., seknutie).
     
    30:50
    Šedivý chcel puk zaviezť do pásma, jeho spoluhráči sa nevyhli ofsajdovej pozícii. Každopádne, nasledovať bude buly v strednom pásme.
     
    31:19
    Puk je pri Križanovi, cenné sekundy pre domácich.
     
    31:37
    Prihrávku hostí zachytil Boltun, ktorý nešpekuloval, s pukom sa otočil a vyhodil ho cez všetky čiary. Košice pôjdu striedať.
     
    32:45
    Domáci teraz zblokovali tri strely hostí, dve z nich vyslal Rudolf Huna. Medzičasom sa na ľadovú plochu vrátil aj Juraj Milý. Pokračujeme tak s piatimi korčuliarmi na oboch stranách.
     
    32:51
    S Ladislavom Nagyom to teraz po jednom zo zákrokov nevyzeralo vôbec dobre. Dôležité však je, že po krátkom ošetrení odkorčuľoval Nagy na striedačku.
     
    32:51
    Vylúčenie v tíme MHK 32 Liptovský Mikuláš (Števuliak – 2 min., napadnutie oblasti hlavy a krku + 10 min. osobný trest, napadnutie oblasti hlavy a krku).
     
    33:10
    Puk je v pásme Košíc. Liptáci sa niekoľkokrát dobre oslobodili.
     
    33:42
    A ďalšie rýchle odpálenie puku. Košiciam sa v tejto presilovke príliš nedarí.
     
    33:54
    Na ľade ostal aj Karol Križan, ktorý zrejme inkasoval nejaký hit do hlavy. Križan sa pomaly spamätáva, veríme, že bude v poriadku.
     
    34:05
    Od modrej čiary priletela poriadne tvrdá strela, tento pokus ale hostia včas zblokovali na ochrannú sieť. Križan zasahovať tentokrát nemusel.
     
    34:28
    Hra sa často prerušuje, to tempu zápasu nepomáha.
     
    35:16
    Sily na ľade sa medzičasom vyrovnali.
     
    36:06
    Šmach si narazil s Vašíčkom, ten zasa s Boltunom. Peter chcel puk zaviezť do útočnej tretiny Košíc, avšak tie sa medzičasom vystavili ofsajdovej pozícii.
     
    37:01
    Matejka nerozohral presne, oba celky odídu striedať počas hry. Druhá tretina sa už bude s najväčšou pravdepodobnosťou len dohrávať.
     
    37:44
    Jankovič pri mantineli síce tvrdo, ale čisto. Pravačka arbitra Tomáša Orolína ostala pokojná, tentokrát sa vylučovať nemuselo. Vhadzovať sa bude pred Kopřivom.
     
    38:05
    Od modrej čiary pálil tvrdo Moravčík, Kopřiva ale jeho strelu videl a puk preto vytesnil mimo priestor troch žrdí.
     
    39:01
    Začala sa posledná minúta druhej tretiny.
     
    39:10
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Nagy – 2 min., nešportové správanie + 10 min. osobný trest, nešportové správanie).
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Skončila sa druhá tretina, zo zápasu nám ubehlo už rovných 40 minút hry. Pred poslednou časťou riadnej hracej doby pritom platí priebežný stav 1:2.

    Pomer striel po 2. tretine: 18:14

    Tretia tretina sa začne približne o 18:39.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:19
    Začala sa posledná, a teda tretia tretina. Budeme zvedaví na to, čo si pre nás hráči prichystajú počas tejto pasáže dnešného stretnutia.
     
    40:54
    Košice hrajú stále v oslabení, puk ale poslali niekoľkokrát cez všetky čiary. Vyslali aj jedno strelecké zakončenie, ktoré Križan vyrazil.
     
    41:18
    Medzičasom hráme s piatimi korčuliarmi na oboch stranách.
     
    41:33
    Vylúčenie v tíme MHK 32 Liptovský Mikuláš (Cibák – 2 min., držanie).
     
    42:10
    Suja si puk niekoľkokrát vymenil s Boltunom, aby ho napokon predsa len poslal na modrú čiaru. Tu bol na strelu pripravený Deyl, ten ale napálil len pred sebou postaveného hráča.
     
    42:45
    Liptáci sa následne oslobodili.
     
    43:06
    Jankovič clonil Križanovi vo výhľade, v rozhodujúcej chvíli sa ale skúsený gólman vyklonil na správnu stranu a strelu od modrej podržal na svojej hrudi.
     
    43:26
    Košice dali gól!
    Opäť máme vyrovnané. Prvotná strela by v žiadnom prípade priestor troch žrdí nezasiahla, medzi kruhmi stál ale PETER BOLTUN, ktorý tento pokus tečoval a prekvapil tak Križana. Asistencia: Richard Jenčík.
    43:26 Peter BOLTUN - 2:2
     
    44:10
    Necelých šestnásť minút pred koncom riadnej hracej doby je tak všetko otvorené. Budeme zvedaví na to, ktorému z tímov sa tento fakt podarí využiť.
     
    44:45
    Moravčík puk prebral v obrannej tretine, prešiel s ním až do útočného pásma, avšak tam sa mierne uponáhľal. Svojou nahrávkou totiž našiel len čepeľ domáceho korčuliara.
     
    45:28
    Boltun pristavil puk do druhej vlny Vašíčkovi, ktorý to skúšal okamžite strelou švihom. Hostia mali šťastie, že sa skúsený český obranca nedostal do lepšej pozície, mohlo sa to totiž skončiť gólom. Puk však končí na ochrannej sieti.
     
    46:17
    Boltun v šanci, jeho strela Križanovi vypadla. Bartoš ale popred gólmana len prekorčuľoval a puk do siete dopraviť nedokázal.
     
    47:01
    Jeden z domácich zahral vysokou hokejkou, vhadzovanie po ľavici Miroslava Kopřivu.
     
    48:18
    Proti Križanovi sa teraz vybral osamotený Klíma, ktorého ranu zastavil gólman lapačkou. Puk ešte padol pred Boltuna, ten mal ale zablokovanú hokejku a zakončovať nemohol.
     
    49:46
    Suja bojoval pri mantineli o puk s Lištiakom, hráč hostí si dal ale pozor a oklamať sa nenechal. Kombinovať tak budú môcť hokejisti Liptovského Mikuláša.
     
    50:18
    Cibákovi to dnes veru od čepele poriadne odskakuje, skúsený obranca nepôsobí práve najistejším dojmom. Možno aj preto teraz Martin volí rýchle prestriedanie.
     
    50:27
    Križan puk prikryl, vhadzovať sa bude pred jeho bránkou.
     
    50:40
    Šmach našiel medzi kruhmi Suju, ten vykreslil na ľade kružnicu a zakončil. Takáto situácia Križana prekvapiť nemohla, puk tak skončil v jeho lapačke.
     
    51:20
    Šedivý si puk potiahol na modrú čiaru a vystrelil. Križan tento pokus zachytil lapačkou, pričom ešte sám stihol rozohrať. Pekný športový moment.
     
    52:18
    Deyl na útočnej modrej čiare dvakrát zaváhal, jeho zapríčinením tak Košice prišli o výhodu hrať v útočnom pásme. Do tretiny súpera sa už ponáhľajú Liptáci.
     
    53:22
    Hra v tejto chvíli poriadne stratila na svojom tempe, puk totiž len lietal zo strany na stranu. Ani jeden z celkov sa neprezentoval presnejšou kombináciou.
     
    54:04
    Proti dvojici hostí sa vydali traja korčuliari Košíc. Bránka bola posunutá, Karol Križan ostáva ležať na ľadovej ploche. To veru nie je pekný pohľad.
     
    54:04
    Vylúčenie v tíme MHK 32 Liptovský Mikuláš (Kriška – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    54:04
    Križan bude našťastie v poriadku. Bránka sa vráti na svoje pôvodné miesto a začne sa presilová hra Košíc.
     
    54:30
    Puk je za bránkou domácich, kde zbierajú hráči z Liptova cenné sekundy.
     
    54:41
    Košice dali gól!
    Košice otáčajú stav stretnutia vo svoj prospech a päť minút pred koncom riadnej hracej doby vyhrávajú. RICHARDOVI JENČÍKOVI už stačilo do prihrávky len vložiť čepeľ a prepáliť tak Križana. A aj sa mu to podarilo. Asistencia: Ladislav Nagy.
    54:41 Richard JENČÍK - 3:2
     
    55:37
    Aj tretí gól Košíc tak padol počas presilovej hry domácich.
     
    56:01
    Medzičasom sa nám začali posledné 4 minúty riadnej hracej doby. Na ťahu sú tentokrát hostia, ktorí zbrane rozhodne neskladajú a na bodový zápis stále pomýšľajú.
     
    56:40
    Na buly musel ísť Lištiak. Ten ho síce vyhral, avšak hostia sa s pukom z obrannej tretiny nedostali. Čas hrá teraz jednoznačne v neprospech Liptovského Mikuláša.
     
    57:19
    Domáci často striedajú a šetria si sily na prípadný záverečný tlak zo strany svojho dnešného súpera.
     
    58:01
    Posledné dve minúty riadnej hracej doby. Karol Križan zatiaľ ostáva medzi tromi žrďami, Liptáci ešte s power-play počkajú.
     
    58:44
    Bicek takticky na výbornú, víťaz Stanley cupu v drese Košíc zbieral cenné sekundy za bránkou hosťujúceho celku.
     
    59:01
    Prebieha posledná minúta riadnej hracej doby.
     
    59:12
    Križan korčuľuje na striedačku, power-play Liptákov!
     
    59:19
    Kopřiva hru prerušil, jeden z trénerov zrejme siahne po oddychovom čase.
     
    59:19
    Oddychový čas hostí.
     
    59:41
    Košice dali gól!
    Je rozhodnuté. LADISLAV NAGY definitívne spečatil výhru Košíc gólom do prázdnej bránky. Križan už sklamaný korčuľuje medzi tri žrde.
    59:41 Ladislav NAGY - 4:2
     
    Koniec zápasu.
     
    Skončilo sa dnešné stretnutie medzi celkami HC Košice a MHK 32 Liptovský Mikuláš, a to výsledkom 4:2.

    Pomer striel v dnešnom stretnutí: 35:19

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem vám pekný zvyšok víkendu. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (19:13:14)

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 25. Šoltés (Suja, Deyl), 44. Boltun (Jenčík), 55. Jenčík (Nagy), 60. Nagy – 17. Ru. Huna (Cibák, Burzala), 30. Števuliak (Stümpel, Kabáč)


    HC Košice: Kopřiva (Habal) – Deyl, Dudáš, Koch, Matejka, Šmach, Vašíček, Jankovič – L. Nagy, Boltun, Jenčík – Varga, Suja, Milý – Bartoš, Klíma, Bicek – Bartánus, Šedivý, Šoltés
    HK 32 Liptovský Mikuláš: Križan (A. Nagy) – Mezovský, Burzala, Šiška, Nádašdi, Moravčík, Kadlubiak, Makovský – Sukeľ, Cibák, Ru. Huna – Uram, Uhrík, Kriška – Kabáč, Stümpel, Števuliak – Laco, Piatka, Lištiak

    Rozhodčí: Orolín – Gajan, Smrek
    bahis siteleri