Chabarovsk – Jokerit 3:2 (kon.) | Vladivostok – Minsk 3:5 (kon.) | Kunlun – Riga 3:4 (1:3 po s.n.)
Barys – Ufa 4:3 (po pr.) | Jaroslavl – Toljatti 4:2 (kon.) | Dynamo Moskva – Kazaň 1:2 (kon.)
po prodl.
Barys Nur-Sultan
4:3 (0:1, 3:2, 0:0 - 1:0)
Salavat Julajev Ufa
Pondělí 16.01.2017, 14:30 • Kazachstan Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (16:57:31)
     
    Očekávaný vyrovnaný duel nakonec rozhodlo až prodloužení. Viděli jsme určitě zajímavý zápas dvou celků, které stále soupeří o pozice v play-off. Asi zaslouženě šťastnější byli nakonec domácí. V utkání se objevil jeden český hráč, a to hostující útočník Tomáš Mertl, který hned v první třetině načal účet tohoto duelu. Rozhodně nepředvedl vyloženě špatný výkon.
     
    Konec zápasu.
    64:04 Kevin DALLMAN - 4:3
     
    64:04
    Astana právě vstřelila branku!
    Padesát šest sekund před koncem prodloužení se dokázal prosadit KEVIN DALLMAN, který si najel před branku, a zužitkoval i v krkolomné pozici v pádu jakési střílené přihrávky Dawese. Asistence: Nigel Dawes, Brandon Bochenski.
     
    62:55
    Dnes aktivní Shinnimin si z levé strany sjel blíže do středu, místo přihrávky se rozhodl zakončovat, Svedběrgovu bránu ovšem těsně minul. V prodloužení se nám zatím hra ještě nepřerušila.
     
    62:35
    Omark objel branku, ale neměl komu přihrát. A tak nakonec přišla Ufa o pásmo. Trošku škoda, už se mu totiž nabízel Lepistö.
     
    61:20
    Barys vyjel směrem dopředu celkem dvakrát v uplynulé minutě, nicméně výrazněji ohrozit branku Svedberga se mu nepodařilo. Na druhé straně naopak Omark pálil jen do připraveného Poulina.
     
    60:17
    Korotkov a Loginov, to byla úvodní dvojice hostujícího celku, která se snažila něco vymyslet v útočném pásmu. Ovšem bez většího úspěchu.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Nakonec je nerozhodný výsledek asi zasloužený. Ani jeden z celků neměl takovou převahu, aby si úplně s čistým svědomím vydobyl plný bodový zisk. Třetí dějství nám žádnou branku nenabídlo, takže budeme muset do prodloužení, případně do samostatných nájezdů.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:27
    Omark nyní dvakrát zahrozil. Nejprve Poulin snadno zlikvidoval jeho bekhendové zakončení, pak se hostující forvard dostal k zakončení z mezikruží, avšak domácí brankář udržel puk ve výstroji. Mertl se tak k dorážce nepropracoval.
     
    59:06
    Kučin si nahodil puk dopředu, jenže v útočném pásmu mu nikdo nepomohl. Jako by si Barys hlídal především svá zadní vrátka.
     
    58:26
    Hosté v plném počtu.
     
    58:02
    Hned dvakrát se do zakončení dostal Bochenski. Nejprve bekhendem minul z blízkosti kýžený prostor, poté trefil pouze lapačku dnes skvělého Svedberga.
     
    58:00
    Zahlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:10
    Barys se zatím do nějakého nebezpečnějšího zakončení nedostal. Je to od něj docela statické. Ufa se tak v oslabení poměrně v pohodě brání.

    Patrik Sandev

    Branky a nahrávky: 25. Dawes (Bochenski, Dallman), 26. Paňukov (Lipin), 27. Dawes (Boyd, Bochenski), 65. Dallman (Dawes, Bochenski) – 11. Mertl (Lepistö, Loginov), 35. M. Majorov (Kuljaš), 36. Něstěrov (Korotkov)


    Barys Nur-Sultan: Poulin (Kolesnik) – Barker, Šalapov, Dallman, M. Semjonov, Lipin, Savčenko, Trjasunov – Dawes, Boyd, Bochenski – Shinnimin, St. Pierre, Michajlis – Puškarjov, Trivino, Paňukov – N. Ivanov, Kučin, Chudjakov – Grenc.
    Salavat Julajev Ufa: Gavrilov (27. Svedberg) – Lepistö, Loginov, Arzamascev, Gončarov, Kuljaš, S. Garejev, Kornějev – Mertl, Kaprizov, Omark – J. Bodrov, Lisin, M. Majorov – Paršin, I. Grigorenko, D. Makarov – Něstěrov, A. Lazarev, Korotkov – Kotljarevskij.

    Rozhodčí: Ovčinnikov, Ščenjov – Nikolajev, Sazonov
    thejrc.org