Regensburg – Č. Budějovice 4:2 (kon.)
konec
SSV Jahn Regensburg
4:2 (2:1)
SK Dynamo Č. Budějovice
Pondělí 16.01.2017, 15:00Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Jihočeši přezimovali po úspěšném podzimu na čtvrté příčce FNL a nyní už se připravují na druhou část sezony. Po dvanácti dnech trénování je čeká první přípravné utkání, když po více jak třech letech se znovu střetnou proti německému SSV Jahn Regensburg. Utkání startuje v pondělí na půdě soupeře od 15:00.
     
    Celek Dynama pomalu nabírá kondici, minulý pátek měl fyzické testy v Praze. Hlavní trenér David Horejš byl s nimi spokojen. „Testy dopadly velmi dobře. Většina hráčů dosáhla zlepšení, někteří dokonce výrazného,“ potěšilo trenéra. Fotbalisty zpod Černé věže na podzim zdobila dobrá fyzická kondice, což potvrdily právě i testy v hlavním městě. „Kondičně jsme na tom velmi dobře, což je dobrá zpráva.“
     
    Soupeřem svěřenců trenéra Horejše bude v prvním utkání tohoto kalendářního roku SSV Jahn Regensburg. S německým celkem se Dynamo utkalo na domácí půdě v červenci roku 2014 a tenkrát uspěli hostující fotbalisté v poměru 3:1. Šanci na reparát mají černobílí v pondělí od 15:00 a vy můžete zápas sledovat v naší online reportáži.
    S Dynamem jede do Německa i Lukáš Lupták z Baníku.
     
    Úvodní sestavy:

    SSV Jahn Regensburg: Lerch – Odabas, Hofrath, Ziereis, Kopp, Schöpf, Luge, Hoffmann, Hesse, Urban, Hyseni
    Náhradníci: Pentke – Paulus, Kappacher, Faber, Stingl

    SK Dynamo Č. Budějovice: Staněk – Klesa, Banovič, Novák, Vaněk – Čavoš, Kladrubský – Wermke, Benát, Lupták – Matějka
    Náhradníci: Hajdušek – Šourek, Jáša, Funda, Pešek, Hála, Čermák, Táborský.
     
    Týmy jsou nastoupeny na hrací ploše. Domácí fotbalisté se dnes představí v červených dresech, hráči Dynama budou celí v černé!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Výkopu se ujali hostující hráči, kteří tím zahajují úvodní poločas tohoto přípravného utkání.
     
    2
    Po slušném centru z pravé strany míč se míč dostal až k Lugemu, jenž na nic nečekal a vypálil. Jeho razantní střela šla mimo prostor brány.
     
    4
    Fotbalisté Dynama si v blízkosti rohu velkého vápna vypracovali standardní situaci. Rozehrávka nakrátko však nebyla nejlepší volbou, neboť zakončujícímu Kladrubskému míč vůbec nesedl.
     
    9
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Hosté se hned v úvodu zápasu ujímají vedení. Domácí obránce Sven Kopp vůbec nezvládl malou domů, když posunul míč přesně před PETRA BENÁTA. Ten v obrovské šanci nezaváhal a poslal míč přesně podél vybíhajícího gólmana.
     
    12
    Ideální centr do pokutového území nyní vyprodukoval aktivní Benát. Míč doletěl k Wermkemu, avšak vinou včasného zásahu obránce se bude zahrávat pouze roh.
     
    13
    Převaha Českých Budejovic mohla přinést druhou branku. Kladrubsského střelu po rozehrání rohového kopu však na brankové čáře zastavil bránící Urban!
     
    15
    Zahrozit ale nyní dokázali i domácí fotbalisté. Robin Urban míč nacentroval před Staňka a právě hostující gólman musel do vzduchu.
     
    16
    Do pokutového území před Staňkem se nyní prodral Haris Hyseni. Brankář Českých Budějovic znovu zasáhl, ale domácí pokračují v tlaku.
     
    17
    Tak to byla velká šance! Úplně sám na bránu teď postupoval Markus Ziereis, avšak fantasticky chytající Staněk dokázal zlikvidovat i jeho tutovku.
     
    18
    Po sérii tvrdých přihrávek se k zakončení z hranice vápna dostal Andre Luge. Domácí záložník pálil tvrdě, ale nepřesně.
     
    20
    Domácí mají v posledních minutách jasnou převahu. Z ojedinělé šance Dynama mohl zahrozit Matějka, nicméně ten byl usvědčen z ofsajdu.
     
    23
    Velká šance Dynama! Jihočeši výborně zakombinovali na pravém křídle a Wermke poslal balón ideálně proti noze Kladrubského. Jeho ránu tečoval dezorientovaný obránce, ale míč si to namířil vedle brány.
     
    25
    Šance přibývají na obou stranách. Po centru Hesseho se k hlavičce na malém vápně dostal zcela osamocený Ziereis, který ale trefil pouze dobře stojícího Staňka!
     
    31
    Domácí gólman vyprodukoval obrovskou chybu, když špatnou rozehrávkou daroval míč Luptákovi. Ten ale následně vypálil slabě a navíc doprostřed brány.
     
    33
    Regensburg právě vstřelil branku!
    Máme vyrovnáno! Od poloviny hřiště šel do čtyr bránících hráčů HARIS HYSENI. Jihočesi tak dlouho couvali, až soupeře nechali vystřelit a Hyseniho rána na přední tyč skončila za zády gólmana Stanka
     
    35
    Regensburg právě vstřelil branku!
    Domácí dokonale otáčejí nepříznivý vývoj utkání! Po velmi nenápadné akci se ke střele dostal Uwe Hesse. Jeho pokus byl zablokován, ale míč přistál přesně u MARKUSE ZIEREISE, jenž se nemýlil.
     
    41
    S blížícím se koncem poločasu se o vyrovnání pokusil Kladrubský. Hostující záložník si ale zatím nedokázal seřídit mířidla a střela zpoza vápna šla vysoko nad.
     
    42
    Po další obrovské chybě domácí obrany poslal Matějka míč přesně na Benáta. Před ním ale zasáhl na poslední chvíli se vracející stoper.
     
    45
    V samotném závěru poločasu ještě domácí zahrávali dva rohové kopy. Proti oběma ale dobře zasáhla pozorná defenzíva Českých Budějovic.
     
    45
    První poločas skončil.
    Po poločase jsou na tom lépe domácí

     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    50
    Do druhého poločasu vstupují aktivněji domácí. Ke střele zpoza vápna se dostal Andre Luge, nicméně míč letěl mimo tři tyče.
     
    52
    Na levé straně měl hodně prostoru Matějka. Jeho střela nebo možná spíše centr šel mimo.
     
    53
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Hostům se hned z kraje druhého poločasu podařilo vyrovnat. Z rohu velkého vápna se totiž do míče parádně opřel ADRIAN ČERMÁK, jehož rána zapadla přesně k tyči.
     
    60
    Druhý poločas se zatím hraje ve výborném tempu. Ostatně stejně tak se dělo i v první půli.
     
    65
    Je tady první žlutá karta utkání. Za ostrý skluz na Fabera ji vidí Jan Hála (CEB).
     
    66
    Regensburg právě vstřelil branku!
    Domácí jdou opět do vedení. Po velké chybě hostující defenzívy se k míči na hranici velkého vápna dostal DANIEL SCHÖPF, který tvrdou ranou propálil Hajduška.
     
    68
    Regensburg právě vstřelil branku!
    Další branka domácího celku. Tentokrát si za obranu Dynama zaběhl ANDRE LUGE, který měl dostatek času na zakončení a razantní střelou z rohu malého vápna se nemýlil.
     
    71
    Po dvou odvrácených rohových kopech Regensburgu se Dynamo bleskově vydalo vpřed. Slibnou šanci ale Jihočeši nedotáhli.
     
    75
    Další velkou šanci domácích měl agilní Ziereis. Ve stoprocentní příležitosti mu ale radost z gólu nedopřál Hajdušek!
     
    81
    I když do konce zápasu chybí méně než deset minut, stále se hraje ve velkém tempu a ani jeden z celků utkání vůbec nevypouští.
     
    85
    Domácí zahrávali standardní situaci z velmi dobré pozice. Míč si to ale namířil nad bránu a zdá se, že to byla poslední nebezpečnější akce zápasu.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání je tedy minulostí a vítězství slaví domácí Regensburg. Ten sice již v deváté minutě ztrácel jednu branku, avšak dvěma góly skóre otočil ještě do konce prvního poločasu. Také úvod druhé půle vyšel lépe Dynamu, které vyrovnalo, ale následně už se prosadili jen domácí. Dvě branky do sítě Českých Buděovic tak stanovily finální podobu skóre – 4:2!
     
    Ode mě je to vše. U dalších on-line přenosů na shledanou. (16:55:57)

    Radek Papáček

    Branky: 33. Hyseni, 35. Ziereis, 66. Schöpf, 68. Luge – 9. Benát, 53. Čermák

    Karty:   65. Hála (CEB)


    SSV Jahn Regensburg: Lerch – Odabas, Hofrath (46. Faber), Ziereis, Kopp, Schöpf, Luge, Hoffmann (78. Stingl), Hesse, Urban, Hyseni (81. Kappacher)
    Náhradníci: Pentke – Paulus, Kappacher, Faber, Stingl

    SK Dynamo Č. Budějovice: 1. poločas: Staněk – Klesa, Banovič, Novák, Vaněk – Čavoš, Kladrubský – Wermke, Benát, Lupták – Matějka
    2. poločas: Hajdušek – Banovič, Šourek, Jáša, Funda – Hála, Čermák – Pešek, Táborský, Lupták – Matějka

    Náhradníci: Hajdušek – Šourek, Jáša, Funda, Pešek, Hála, Čermák, Táborský
    bahis siteleri