Mladá Boleslav – Slavia 2:3 (po pr.) | Vítkovice – Kladno 5:3 (kon.) | Vsetín – Písek 3:1 (kon.)
Havířov – HC Litvínov 2:4 (kon.) | Liberec – Jihlava 0:5 (kon.) | HC Plzeň – Třinec 4:8 (kon.)
Olomouc – Havlíčkův Brod 3:4 (kon.) | Sparta – Zlín 5:2 (kon.) | Kolín – Letňany 1:6 (kon.)
K. Vary – Mountfield HK 2:3 (kon.) | Chomutov – Pardubice 0:6 (kon.)
konec
HC Olomouc
3:4 (1:1, 2:3, 0:0)
BK Havlíčkův Brod
Pátek 20.01.2017, 17:30 • Zimní stadion Olomouc (kapacita: 5500 míst) • Extraliga staršího dorostu • 9. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Hezké páteční odpoledne, nadstavbová skupina B Extraligy staršího dorostu dnes pokračuje svým 9. kolem. V rámci se něj se odehraje i utkání mezi domácí Olomoucí a hosty z Havlíčkova Brodu. Utkání startuje v 17:30!
     
    HC Olomouc
    Svěřenci kouče Karla Berana ukazují po Novém roce zajímavou formu, když z každého zápasu zatím získali minimálně bod. Svou minisérii odstartovali na Kladně, kde pro hráli v prodloužení. Následně však přehráli postupně Litvínov, Mladou Boleslav a Kolín, a to i ne jednou celkem velkým rozdílem ve skóre. Tyto cenné výsledky je v průběžné tabulce řadí na osmou pozici s pohodlným patnáctibodovým náskokem na sestupové pásmo. Nejproduktivnějším hráčem Kohoutů v nadstavbové části je momentálně útočník Miroslav Skopal se ziskem 16 kanadských bodů (7+9).
     
    BK Havlíčkův Brod
    Hosté z Vysočiny si v nadstavbě zatím dokázali poradit se třemi soupeři, nejprve zdolali ve třetím kole havlíčkobrodští Vítkovice, o den později vydolovali bod z Havířova. Na další body si však museli počkat díky herní pauze až do nového kalendářního roku, když v prodloužení udolali Letňany a konečně v posledním kole se v Brodě neukázal v dobrém světle Litvínov, který s dnešním soupeřem Olomouce prohrál 7:3. I přes některé ztráty se však Bruslařský klub drží na sedmé příčce se ziskem 41 bodíků. Nejproduktivnějším hráčem hostí je v nadstavbě Vojtěch Holenda s 9 kanadskými body (3+6).
     
    Poslední 3 zápasy obou týmů

    HC Olomouc
    14.01.2017 Olomouc x Kolín 6:0
    13.01.2017 Olomouc x Mladá Boleslav 5:3
    07.01.2017 Litvínov x Olomouc 2:6

    BK Havlíčkův Brod
    14.01.2017 Havl. Brod x Litvínov 7:3
    13.01.2017 Havl. Brod x Kladno 1:3
    07.01.2017 Letňany x Havl. Brod 2:3 pr.
     
    Poslední 3 vzájemné zápasy
    09.12.2016 Havl. Brod x Olomouc 0:6 (ELSD 2016/17)
    03.03.2012 Havl. Brod x Olomouc 2:6 (ELSD 2011/12)
    28.01.2012 Olomouc x Havl. Brod 8:4 (ELSD 2011/12)
     
    Úvodní sestavy:

    HC Olomouc: Schejbal (Galuška) – Dajčar, Rutar, Bahounek, Kažimír, Klesla, Holiš (C), Vosátko – Krátký, Rosecký, Podlaha, Aulehla, Paťava, Skopal, Kalač, Kořenek, Kret, Štefka

    BK Havlíčkův Brod: Blažek (Folvarský) – Polák, Adam, Rubner, Horák, Krejčí – Piskač, Pejchal, Donda, Kohout, Tecl, Holenda (C), Křehlík, Přibyl, Veverka, Pokorný, Cachnín, Teplý

    Rozhodčí: Přikryl – Novotný, Dopitová.
     
    Hráči obou týmů se vrací z útrob stadionu, utkání za malý okamžik začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Krejčí se hned po úvodním buly pokoušel projít přes obranné pásmo, olomoucká obranná dvojice mu však v tom zabraňuje a odebírá mu puk.
     
    01:02
    Veverka si najel směrem do středu, ale zakrátko ho okamžitě odzbrojil pozorný Bahounek. Oba celky hrají zatím do zajištěných obran.
     
    02:13
    Kažimír se po krátké kombinaci rozhodl ke střele a puk po jeho pokusu mířil těsně vedle tyče! Blažek měl velké štěstí, že nemusel ani zasahovat.
     
    03:05
    Štefka vypálil po zpětné nahrávce Kalače pouze do betonu hostujícího brankáře, Olomouc se dostává do optického tlaku.
     
    04:10
    Polák se ve své snaze o překvapivou rozehrávku poslal nepřesný pas, Havlíčkův Brod se tak po zakázaném uvolnění musí vrátit až před vlastní bránu.
     
    04:42
    Na řadu přichází první přesilovka zápasu, když je vyloučen Vojtěch Veverka (HBR). Na ledě totiž zůstal ležet podražený Paťava.
     
    05:31
    Hanákům se zatím nedaří svou početní výhodu využít k nějakému tlaku, jejich rány totiž míří povětšinou nepřesně do zadního mantinelu. Hosté se tak zatím brání bez potrestání svého prohřešku.
     
    06:42
    Veverka je zpátky na ledě, Olomouc svou přesilovku zahodila, tudíž dává šanci i soupeři.
     
    07:22
    Rubner předvedl krásnou individuální akci, ale do gólové radosti ji nedovedl. Schejbal byl totiž při jeho blafáku připraven a bezpečně chytá.
     
    08:30
    Kotouč skonči po tlaku hostí v ochranné síti, podle všeho jej tam dostal lehkou tečí brankář Schejbal.
     
    09:16
    Na Piskačovu ránu z modré Schejbal bez problému reaguje, střele totiž scházela primárně rychlost, a nebyla tak pro nějtěžkým soustem.
     
    10:12
    Závar Havlíčkova Brodu nakonec brankou neskončil! Polák si sice našel v mase těl poskakující puk, ale na jeho překvapivou střelu Schejbal reaguje dostatečně rychlým přesunem. Puk končí v jeho lapačce.
     
    10:53
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    A máme tady první branku! Po střele od mantinelu si ještě do její trajektorie stačil dostat svoji hokejku DAVID DONDA, čímž také pořádně zmátl olomouckého golmana, který nestačil na změnu směru zareagovat. Asistence: Jakub Rubner, Vojtěch Holenda.
     
    11:54
    Schejbal musel být znovu ve střehu! Piskačovu střelu ukryl jen tak tak do náruče, Havlíčkův Brod si vytváří pořádný tlak.
     
    12:44
    Teplý potvrzoval předchozí slova o tlaku hostů zajímavým průnikem, ve finální fázi však zaváhal a poslal puk jen na hokejku olomouckého beka. Domácí se a chvíli mohou zkonsolidovat.
     
    13:39
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hokejovou lahůdkou však domácí kontrují! Nejúdernější duo Olomouce se postaralo o efektní akci, když nejprve Podlaha prošel sebevědomě až před Blažka a ještě nahrál úplně volnému MIROSLAVU SKOPALOVI, který kotouč zblízka napálil přesně pod břevno. Asistence: Josef Podlaha.
     
    14:53
    Olomouc ve svém menším náporu neustává, v těchto chvílích však svou aktivitu přerušuje icingem, který je vyhnal do středového kruhu.
     
    15:37
    Skopal už mířil za další pohlednou možností, jenže v jeho aktivitě ho zastavují sudí. Olomoucký forvard totiž stál v těsném ofsajdu.
     
    16:19
    Paťava se protlačil k odraženému puku a pokusil se jej napálit plnou silou směrem na bránu, zde však zakročil bystrý Blažek a zároveň pro jistotu ukrývá puk ve výstroji.
     
    17:13
    Olomouc pokračuje v útočení, tentokrát zkoušel zavelet k obratu Aulehla, jenže proti byl znovu Blažek,který rychlou střelu zápěstím se štěstím vykryl.
     
    18:06
    Aktuálně se u havlíčkobrodské brány střídá jede střelec za druhým, nejzajímavěji mířil Dajčar, avšak i ten zamířil těsně vedle tyče.
     
    19:21
    Rutar zakončoval rychlý útok Olomouckých tvrdou přízemní ránou, přes hradbu těl u Blažka však puk neprošel. Následně se však snažil o dorážku Paťava, který se svalil po kontaktu se spoluhráčem na led. Podle sudích se ale nejednalo o faul.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina přinesla celkem atraktivní hokej, oba týmy se snažili strhnout vývoj zápasu na svou stranu, ale po střídajících se náporech nakonec skočila první dvacetiminutovka nerozhodně. Nezaujatý divák si bezesporu musí obrázek na hřišti pochvalovat, akce skoro doslova střídá akci. Uvidíme, kdo se nakonec možná jako první dostane do výraznějšího vedení, a to ve druhé periodě, která odstartuje v cca 18:13.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Olomouc se snaží o agresivní útok, Havlíčkův Brod však zatím svou situaci vzadu zvládá.
     
    21:02
    Na ledě zůstává ležet Veverka a drží se při tom za krk, po chvíli však již může v zápase podle všeho pokračovat.
     
    21:25
    Hosté si zapisují další možnosti! Nejprve se do útoku hnal Tecl, jenže obránci ještě stačili zasáhnout. Poté se zkusil do šance dostat ještě Přibyla ten nevyzrál na brankáře Schejbala.
     
    22:10
    Skopala si už už probrusloval do útočného pásma, když ho však v poslední chvíli zastavuje defenzíva hostí. Olomouc se musí vrátit až za svou bránu.
     
    23:37
    Kalač nabízel puk najíždějícímu Kleslovi s Holišem, ani k jednomu se ovšem puk nedostal. Havlíčkův Brod v této zkoušce odolnosti obestál.
     
    24:20
    Kret vypálil příklepem k tyči, to však zpozoroval také Blažek, který si připisuje parádní zákrok. Olomouc se ale nechce vzdát vybojovaného území, tudíž zůstává v presu.
     
    25:49
    Hosté se v těchto minutách nedokáží dostat na dostřel olomoucké branky, naráží totiž na pozornou defenzívu.
     
    26:27
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí svůj lak zužitkovali! Po dalším breaku si zapisuje DAVID ŠTEFKA, kterého si našel pohledem a zpětným pasem Rutar. Blažek byl bez významnější šance na úspěšný zákrok. Asistence: Ludvík Rutar.
     
    27:19
    Domácí jsou nadále v náporu, jejich soupeř má velkou porci práce, aby se jejich rychlosti a údernosti dokázal vyrovnat.
     
    28:08
    Pokorný se hrnul do vyložené gólovky, když si vytvořil zajímavý protiútok. V individuálním řešení akce však selhal, nutno přiznat, že však byl pod tlakem dojíždějících beků, kteří jej před Schejbalem přetlačili.
     
    28:58
    Blažek musel být znovu ve střehu! Olomoucká aktivita totiž stále roste a šance začínají být nebezpečnější.
     
    29:53
    Schejbal si vyjel při střele Tecla celkem neobvykle daleko před brankoviště, ani toto mu však při střele od modré neznemožnilo úspěšný zákrok.
     
    30:37
    Schejbal znovu zachraňuje situaci, tentokrát momentální převahu Havlíčkova Brodu potvrzoval kapitán Holenda, který pálil svou střelu do lapačky.
     
    31:03
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Hosté ale kontrují! O vyrovnání se dnes svou druhou branou postaral DAVID DONDA, když si najel před bránu přesně v momentu, když k němu přišel přesný puk od mantinelu. Asistence: Michal Teplý.
     
    31:58
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    A máme tady možná trhák! Zaskočenou olomouckou obranu totiž ještě více uzemnil po krátkém náporu střílející VIKTOR HORÁK. Hosté tak kompletně otáčejí vývoj zápasu, který už vypadal pro Olomouc celkem pohodový vedením. Asistence: Tomáš Křehlík, Vojtěch Veverka
     
    33:23
    I hosté se dočkají přesilové hry, do které je posílá faul Ludvíka Rutara (OLO), který lehce nezvládl udržet své emoce na uzdě.
     
    34:15
    Havlíčkův Brod svou početní výhodu zatím nehraje nijak kombinačně, olomoucká obranná čtveřice tak zatím stíhá stínovat napadající soupeře.
     
    35:23
    Rutar se vrací do hry, ani tato přesilová hra tak nebyla předčasně ukončena.
     
    36:34
    Hosté si svou přesilovku během krátké chvilky zopakují. Josef Podlaha (OLO) totiž nechal svou hůl pod bruslí unikajícího Holendy, který padá před zraky hlavního sudí na led.
     
    37:19
    Bruslaři si zatím nedokáží po delší dobu nahrávat, akci zakončuje až zajímavým pokusem od modré Polák, ale jen do náruče Schejbala.
     
    38:06
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Hosté své nabyté sebevědomí potvrdili přesilovkovou brankou! Po rychlém přenesení hry se k ráně postavil MICHAL TEPLÝ a před zčásti odkrytou klecí se už nemýlil. Asistence: Vojtěch Holenda.
     
    39:45
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí se však ještě před sirénou dostávají na dostřel! Po vyhraném vhazování se ke střele postavil JOSEF PODLAHA a svým milimetrovým projektilem trefil přesně levou šibenici. Asistence: Ludvík Rutar, Daniel Paťava.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina přinesla znovu další hokejovou podívanou, když padlo celkem pět branek. Do trháku se snažili nejprve dostat Kohouti, jenomže své nevyužité šance na zvýšení svého vedení jim nakonec způsobili mnohem větší starosti. Havlíčkův Brod totiž vývoj během minuty otočil dvěma slepenými góly, a na konci třetiny se dostal dokonce do dvoubrankového náskoku. Kohouti se ovšem ještě před koncem druhé periody postarali o vsítění kontaktní branky, rozuzlení tak možná přinese až třetí třetina, která odstartuje přibližně v 18:58.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:18
    Podlaha se proháčkoval až před Blažka, jenže v rozhodující moment selhal. Obránci jej totiž dokázali vytlačit ze střelecké pozice.
     
    41:40
    Domácí jsou zatím v této části o trochu aktivnější než jejich soupeř, k žádným tutovkám to však zatím nevedlo.
     
    42:48
    Donda se zkusil obtočit kolem brány, ale jeho pokus mezi tři tyče nezamířil. Schejbal tak nemusel ani reagovat.
     
    43:45
    Piskač vyvážel puk do útočné třetiny, v rozhodující moment ale zazmatkoval a vystavil svého spoluhráče ofsajdu. Vhazování proběhne ve středním pásmu.
     
    44:34
    Kažimír nenašel nikoho z volných spoluhráčů, puk tak zamířil až na protilehlou stranu kluziště, což také logicky vyúsťuje v icing.
     
    45:21
    Teplý si sice obhodil prvního beka, nicméně na dalším už ztroskotal. Olomouc tak může rozehrávat zpoza své branky.
     
    46:10
    Podlaha si zkusil vyjet do breaku, ale proti němu se v rozhodující moment postavil brankář Blažek, který tak zabraňuje možnému srovnání skóre. Havlíčkův Brod měl v této chvíli velké štěstí.
     
    47:05
    Puk vypálený Pokorným moc neplechy u olomoucké klece nenadělal, Schejbal pomalu letící oblouček chytil do lapačky.
     
    48:55
    Olomouc se zatím jen marně snaží o vyrovnání, hosté totiž svou defenzivní činnost vypilovali skoro k dokonalosti.
     
    49:43
    Schejbal teď nadvakrát hasil zaváhání spoluhráčů. Nejdříve se k propadnutému kotouči dostal Pokorný, ale vypálil jen slabě-. Poté se o stejné pokoušel Piskač, ale i v této situaci byl olomoucký strážce branky na svém místě.
     
    50:40
    Ani hosté se nechtějí zahanbit, jejich protiútoky se stávají čím dál více nebezpečnější, na což se Olomoučané zatím jen těžce adaptují.
     
    51:45
    Na hřišti je v této chvíli mnoho chyb, hře to moc také nepřispívá, tudíž se na chvíli příval šancí zastavuje.
     
    52:09
    Předchozí tvrzení ale kompletně popřel Rubner, když se napřáhl a od modré čáry se strefil do spojnice. Puk skončil v ochranné síti.
     
    53:55
    Havlíčkův Brod se stále snaží přidat rozhodující branku, hra se začíná dost s ubývajícím časem do konce přitvrzovat, ale jen v rámci pravidel.
     
    54:46
    Holenda využil menší nepozornosti olomouckých beků a nejel si do prostoru před brankou, odkud se pokusil vystřelit. Schejbal ale jeho ránu bez problému pokryl.
     
    55:26
    Donda se hnal do velikánské možnosti na skórování, avšak nerovnost na modré čáře jej připravila asi o zápisu do statistik. Místo branky tak vidíme zapískání ofsajdu.
     
    56:24
    Podlaha chtěl vzít všechno na sebe, nicméně Blažka moc neohrozil. Havlíčkův Brod teď čelí velkému náporu!
     
    57:34
    Štefka se snažil najít Kořenka, na poslední chvíli se v trajektorii pas ocitla hůl obětavého beka hostí. Olomouc se nicméně v pásmu Bruslařů udržel.
     
    58:44
    Olomoučtí mohutně útočí, Havlíčkův Brod se musí zatlačit až k vlastnímu brankovišti. Schejbal opouští branku!
     
    58:48
    Olomoucký kouč Karel Beran si vzal timeout, Kohouti ztrácí stále jeden gól na svého soupeře.
     
    59:12
    Blažek zastavuje pro svou vlastní jistotu puk pod lapačkou, olomoucký tým zůstane natlačen ve vápně.
     
    59:34
    Na hřišti se to začíná jiskřit, i přes vyhrocenou situaci však zatím hosté svůj náskok srdnatě brání, a to bez vylučování.
     
    60:00
    Ludvík Rutar (OLO) za svůj faul na Veverku obdržel zpětně menší trest.
     
    Konec zápasu.
     
    Na hřišti se strhla ještě menší šarvátka poté, co se po zaznění sirény dostal na led Donda To však již nezmění na faktu, že si hokejisté z Vysočiny povezou domů tři body. Olomoucký celek totiž nedokázal navázat na branku z konce třetí třetiny a podlehl svému soupeři o jednu branku. Domácí tak také přerušili minisérii výher, hosté se naopak částečně oddálí od sestupových míst. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek dne. (19:30:29)

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 14. Skopal (Podlaha), 27. Štefka (Rutar), 40. Podlaha (Rutar, Paťava) – 11. Donda (Rubner, Holenda), 32. Donda (Teplý), 32. Horák (Křehlík, Veverka), 39. Teplý (Holenda)


    HC Olomouc: Schejbal (Galuška) – Dajčar, Rutar, Bahounek, Kažimír, Klesla, Holiš (C), Vosátko – Krátký, Rosecký, Podlaha, Aulehla, Paťava, Skopal, Kalač, Kořenek, Kret, Štefka
    BK Havlíčkův Brod: Blažek (Folvarský) – Polák, Adam, Rubner, Horák, Krejčí – Piskač, Pejchal, Donda, Kohout, Tecl, Holenda (C), Křehlík, Přibyl, Veverka, Pokorný, Cachnín, Teplý

    Rozhodčí: Přikryl – Novotný, Dopitová
    bahis siteleri