Vladivostok – HC Slovan 2:1 (kon.) | Kunlun – Záhřeb 5:0 (kon.) | Minsk – Barys 2:1 (kon.)
Jokerit – Chanty-Mansijsk 6:5 (kon.) | Riga – Jekatěrinburg 4:3 (po pr.)
konec
HC Dinamo Minsk
2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
Barys Nur-Sultan
Sobota 28.01.2017, 15:00 • Minsk Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:19
    Ale z kontru byl v tutové šanci na rozhodnutí Minsk! Před Karlssonem se po křížném pasu zjevil zcela osamocený Ellison, trefil ale pouze beton strážce branky svého soupeře!
     
    54:05
    Heroické zákroky teď vytáhl Scrivens, který tak zachránil svůj tým! První střelu dokázal se štěstím tečovat na zadní tyči mimo, následně měl po střílené přihrávce Bochenskiho štěstí, že na zadní tyči nezasunul puk do branky Boyd!
     
    52:27
    Je tu vyloučení, které pošle hosty do přesilovky – na trestnou míří Andrej Stěpanov, který poměrně zbytečně podrazil soupeře v útočném pásmu.
     
    51:42
    Do obrovské šance na vyrovnání se dostal Bochenski, který si najel před Scrivense a po kličce obránci byl zcela sám, trefil ovšem pouze beton domácího hrdiny v brance!
    48:29 Branka Minsku uznána není.
     
    48:29
    I nadále jsou domácí v dobrém tlaku před brankou Astany, další velká šance ale brankou nakonec nekončí – puk do branky sice dostal Drozd, ale gól neplatí! V brankovišti totiž stál jeden z domácích hráčů a sudí hru vykazují do středního pásma.
     
    47:09
    Hra se vyrovnala a oba celky se marně snaží dostat do útočného pásma – to se teď ale změní, protože na trestnou lavici je poslán hostující útočník Roman Starčenko, který se provinil hrubostí.
     
    45:10
    A hodně práce měl opět Scrivens, kterému opět pomohla i pořádná porce štěstí! Po střele Semjonova totiž dunělo jeho břevno, následně se ale domácí gólman zorientoval rychle a puk skryl pod svou výstrojí!
    38:54 Brandon BOCHENSKI - 2:1
     
    38:54
    Astana právě vstřelila branku!
    A přesilovka je využita, je sníženo! Na jednotlivé části totiž rozebral kazašský celek obranu svého soupeře – na konci celé akce stál Dawes, který přihrávkou napříč celým pásmem oslovil BRANDONA BOCHENSKIHO a ten dokázal propálit přesouvajícího se Scrivense dnes poprvé! Asistence: Nigel Dawes a Kevin Dallman.
     
    38:11
    A vzápětí jel sám na Scrivense Dawes, který svoji šanci nedal i díky tomu, že byl podražen Lisovcem – stalo se tak ale až po zakončení a tak tu není trestné střílení, ale pouze vyloučení pro domácího hráče.
     
    37:39
    Tyčka teď zazvonila za zády Scrivense, už mohlo být sníženo! Do šance se dostal aktivní Boyd, který střelou z první trefil pouze levou část brankové konstrukce!
     
    36:52
    A je tu dvojnásobné vyloučení, protože tato šance měla dohru – do Shinnimina zajel Kovyršin, který si jde sednout za vražení na hrazení, hostující útočník si to líbit nenechal a odsedí si trest za hrubost.
    33:50 Nikita MICKEVIČ - 2:0
     
    33:50
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    A za tuto neproměněnou šanci přišel trest na druhé straně! Stěpanov se snažil něco vymyslet za brankou Astany a to se mu také povedlo – přihrávkou do levého kruhu přesně našel NIKITU MICKEVIČE, jenž tvrdou ranou dokázal procedit puk skrz poměrně nejistého Karlssona až za čáru! Asistence: Andrej Stěpanov a Jevgenij Kovyršin.
     
    33:28
    Ale v rozehrávce Dinama se nakonec vyskytla chyba, takže ze strany jel na Scrivense zcela sám Dawes, trefil ale pouze domácího gólmana!
     
    30:08
    První přesilovku dneška si zahraje kazašský tým – na trestnou je totiž za hrubost poslán domácí Roman Graborenko a pošle tak Minsk do čtyřech.
     
    28:21
    Tak teď musel kouzlit Karlsson, aby zamezil další brance ve své síti! K odraženému puku se totiž těsně před ním dostal Klinkhammer, švédský gólman ale byl bleskurychle na zemi a parádním zákrokem zmrazil už skoro slavící domácí fandy!
     
    25:48
    Do oslabení jdou znovu hosté, ti tentokrát hráli v šesti lidech a na trestnou lavici si tento trest pojede za celou hráčskou lavici odpykat Savčenko.
     
    21:56
    Přesilovku si poprvé v této periodě zahrají domácí, na trestnou lavici byl poslán hostující Kevin Dallman za hákování.
     
    17:05
    Do konce třetiny už mnoho času nezbývá a i nadále sledujeme velice atraktivní podívanou – horko bylo i na druhé straně, tam po dělovce Ellisona nevěděl Karlsson, kde má puk, nakonec ho včas odpálili obránci!
     
    16:09
    Tak toto byla obrovská šance kazašského týmu, která ale zůstala neproměněna! Na Scrivense jel po chybě obrany zcela sám Starčenko, který ale i vinou tlaku vracejících se beků nedokázal tváří v tvář gólmana Dinama překonat!
    10:24 Alexandr PAVLOVIČ - 1:0
     
    10:24
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    A nakonec po skončení trestu Bochenskiho domácí puk do branky přeci jen procpali! Nejprve ho poslal na branku z velkého úhlu Matěruchin, to si ještě Karlsson betonem poradil, následně ale do mezery mezi jeho výstrojí a bližší tyčkou kotouč propasíroval ALXANDR PAVLOVIČ! Minsk tak jde poměrně zaslouženě do vedení. Asistence: Alexandr Matěruchin a Andrej Stěpanov.
     
    08:49
    Tak toto byla velká šance domácích – na zadní tyč propadl po zákroku Karlssona puk až na hůl Petterssona, který ale z první poslal skákající kotouč do horní tyčky!
     
    08:09
    Je tu první vyloučení tohoto duelu a do přesilovky půjdou domácí hráči – na trestnou lavici míří kapitán Astany Brandon Bochenski za sekání.

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 11. Pavlovič (Matěruchin, An. Stěpanov), 34. Mickevič (An. Stěpanov, Kovyršin) – 39. Bochenski (Dawes, Dallman)


    HC Dinamo Minsk: Scrivens (Lalande) – Šinkevič, Gragnani, Graborenko, Gotovec, Mickevič, Lisovec – Pavlovič (C), Drozd, Stas – Pettersson (A), Ellison, Palushaj – Klinkhammer, Matěruchin (A), S. Kosticyn – Kovyršin, Kulakov, Karaban – An. Stěpanov.
    Barys Nur-Sultan: H. Karlsson (Poulin) – M. Semjonov, Dallman (A), Barker, Šalapov, Lipin, Savčenko, Trjasunov – Dawes, Boyd, Bochenski (C) – Shinnimin, St. Pierre, R. Starčenko (A) – Paňukov, Trivino, Puškarjov – Gurkov, Belgibajev, Kučin – N. Ivanov.

    Rozhodčí: Gofman, Olenin – Lazarev, Novikov
    bahis siteleri