Mountfield HK – Kometa Brno 1:5 (kon.) | Vsetín – HC Litvínov 7:8 (po pr.) | Písek – Letňany 6:10 (kon.)
HC Plzeň – Liberec 6:1 (kon.) | Chomutov – Třinec 1:4 (kon.) | Sparta – Č. Budějovice 2:1 (kon.)
Pardubice – Jihlava 3:6 (kon.) | K. Vary – Zlín 6:1 (kon.) | Havlíčkův Brod – Slavia 2:4 (kon.)
Olomouc – Kladno 3:4 (kon.) | Vítkovice – Mladá Boleslav 3:0 (kon.) | Havířov – Kolín 5:3 (kon.)
konec
Mountfield HK
1:5 (0:2, 1:2, 0:1)
HC Kometa Brno
Čtvrtek 02.02.2017, 15:00 • FORTUNA aréna, Hradec Králové • Extraliga staršího dorostu • 13. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    V rámci 13. kola nadstavbové části extraligy staršího dorostu se utká domácí Mountfield HK, který na svém ledě hostí HC Kometa Brno. První vzájemný duel již mají celky za sebou. V zápase hraném 6. ledna dokázali Lvi na ledě Brňanů uloupit všechny tři body za těsnou výhru 2:1.
     
    Mountfield HK
    Hradec Králové předvádí v posledních zápasech sérii nevyrovnaných výkonů a výhry se velice často mísí s porážkami. V posledním utkání proti Plzni však Lvi předvedli pod Bílou věží výborný závěr, když v posledních minutách zvrátili nepříznivý stav 0:2 a nakonec slavili vítězství 3:2 po nájezdech.
    Hradeckým momentálně se 76 body patří 8. příčka.
     
    HC Kometa Brno
    Tým z moravské metropole má oproti svému soupeři výbornou formu. Hořkost porážky nepocítil už pět zápasů v řadě a Hradci tak jistě hodlá oplatit prohru z prvního vzájemného zápasu. V posledním utkání se Brňané představili na svém ledě v utkání s Chomutovem. Vyrovnaný zápas dokázali dovést do vítězného konce a radovali se z výsledku 5:4.
    Kometě patří s 83 body 2. místo v tabulce.
     
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Dvořák (Kouba) – Muška, Martinec, Voňka, Pohl, Lelek, J. Kynčl, Jonáš, Kukla – Do. Šedivý, Mašín, M. Síla, Pažourek (C), M. Matouš, Havelec, Jirásek, Jakubec, Vaňát, Hašek. Trenér: Miroslav Krupka.

    HC Kometa Brno: Holík (Šindelka) – Věžník, Jurnečka, Kowalczyk, Kučera (C), Jeřábek, Gloz – Süss, Svoboda, Minárik, Štřondala, Krejčí, Matula, Novák, Frydrych, Zajíček, Kunc, Plášek. Trenér: Jan Zachrla.

    Rozhodčí: Pilný – Čížek, Pechánek..
     
    Sudí jsou již nastoupeni na ledové ploše a vyčkávají na příchod obou týmů. Utkání by mělo začít za několik okamžiků.
     
    Vše je připraveno na úvodní vhazování, zápas může začít!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:20
    Jako první se do útoku dostávají domácí, ale i přes snahu útočníků k první střele zápasu nedošlo.
     
    00:50
    Střídání na obou stranách. První střelecký pokus zápasu si připisuje hradecký Pohl, který od mantinelu vyzkoušel pozornost Holíka. Vhazování v obranném pásmu Brna.
     
    01:40
    Hosté začínají ze svého obranného pásma, zavezení se jim sice povedlo, ale puk vyletěl díky teči jednoho z Hradeckých až za střídačky. Vhazování před Dvořákem.
     
    02:10
    Jirásek ihned po buly zavezl puk podél mantinelu a střelou z velkého úhlu ani netrefil soupeřovu klec.
     
    02:25
    Hosté mohli jít do vedení! Po střele Plášila z těsné blízkosti zachránila domácí tým tyč jejich branky.
     
    03:02
    Matouš hledal dlouhou rozehrávkou Haška, který ale na jeho pas nedosáhl a hostující brankář raději kryje puk v rukavici.
     
    03:25
    O puk se bojuje v pásmu Brna. Puk ze shluku těl vyletěl před Kuklu, který svou nepřesnou ranou branku Komety vůbec neohrozil. Naopak pokus Šedivého byl mnohem povedenější, končí však v Holíkově lapačce.
     
    04:32
    Máme tu první vyloučení. Havelec to přehnal s tvrdostí a odchází pykat za napadení.
     
    04:47
    Hosté už kombinují a drží Hradecké před jejich brankou.
     
    05:21
    Mountfield se zmocnil puku, ale vyhodit nedokázal. Střela Jurnečky se zastavila jen o tělo Vaňáta a Dvořák tak zasahovat nemusel.
     
    06:01
    Po střele Pláška domácímu brankáři vypadl kotouč a o dorážku se pokusil Štřondala – ani jeho pokus ale Dvořáka nepřekvapil a domácímu týmu se podařilo puk vyhodit.
     
    06:35
    Hradec je v plném počtu. Ve stejném čase je též pískán ofsajd Komety.
     
    06:48
    Po dobrém napadání Mašína získávají Lvi kotouč v útočném pásmu. Jeho snažení využil Pohl a vypálil na branku. Střela byla těsně před brankářem sražena vysoko do ochranné sítě.
     
    07:46
    Süss se vytočil podél mantinelu a bekhendovým pokusem málem překvapil domácího brankáře. Puk ale končí po jeho zákroku v protilehlém rohu hradeckého pásma.
     
    08:35
    Pohl hledal dlouhou rozehrávkou najíždějící spoluhráče. Ani jeden z nich však na kotouč nedosáhl a vše řeší hostující Holík, který hru raději přerušuje svým snadným zákrokem.
     
    08:52
    Přechod domácího týmu do útoku se nezdařil, píská se postavení mimo hru. Ihned po buly však pálil Jirásek a po delší době prověřil brankáře Komety. Ten si připisuje další zákrok.
     
    09:40
    Süss se znovu prosmýkl obranou a střelou z levého kruhu jen těsně míjí hradeckou klec. Puk se po zásahu obránců Mountfieldu dostává až do středního pásma.
     
    10:45
    Po krásné akci od vlastní branky tu mohlo být vedení domácího týmu! Šedivý po dlouhé nahrávce přenechal puk na modré čáře pro Jakubce, který se řítil sám na Holíka. Dlouhou kličkou jej ale nepřekonal a poté se na ledě strhla menší šarvátka.
     
    10:45
    Šedivý se Svobodou vyloučeni shodně za hrubost a Jakubec navíc odchází na trestnou lavici za sekání. Kometa má tak k dispozici druhou přesilovou hru.
     
    12:04
    Brnu se přesilová hra poměrně daří a hradeckou obranu notně zaměstnává. Po střele Jeřábka od modré čáry ale zasahuje Dvořák.
     
    12:31
    Po další střele Jurnečky se snažili o dorážku jeho clonící spoluhráči. Hradecký brankář jim ale nedal možnost a puk ukryl ve své výstroji.
     
    12:45
    Domácí v plném počtu.
     
    13:02
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brno se dostává do vedení! Po vyhraném buly pálil od modré čáry ŠTĚPÁN KUČERA a díky teči od brusle jednoho z hradeckých překonává bezmocného Dvořáka. Asistence: Jan Süss
     
    13:25
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brno okamžitě přidává druhý gól! MATĚJ SVOBODA dostal nabito na pravý kruh z hole Frydrycha. Jeho rána měla potřebnou razanci i rychlost a překonává podruhé hradeckého brankáře, který se nestihl přesunout ke druhé tyči. Asistence: Štěpán Frydrych, Vojtěch Střondala.
     
    15:40
    Hradec se snaží na rychlé dvě trefy hostů odpovědět a rychle zavážejí puk do útočného pásma.
     
    16:18
    Mountfield má dobrou příležitost ke snížení. Kowalczyk odchází na trestnou lavici za vražení na hrazení.
     
    16:30
    Brnu se ale rychle povedlo vyhodit puk až za Dvořáka a všichni bránící hráči odjíždí střídat.
     
    17:30
    V situaci dva na jednoho přihrával Matouš najíždějícímu Mašínovi. Ten byl však příliš blízko brankáři a puk za jeho záda nakonec nedostal.
     
    18:18
    Hosté v plném počtu.
     
    18:32
    Těsně po naskočení pátého brněnského hráče do hry se hosté dopouští zakázaného uvolnění. Hra se tedy znovu stěhuje před Holíka.
     
    18:58
    Kometě se i přes povedené napadání podařilo vyhodit puk přes všechny čáry i v rámci dovolených pravidel a hráči odjíždějí střídat.
     
    19:24
    Hradec se ještě před koncem snaží o snížení a kombinuje v útočném pásmu, ke střele ale zatím nedošlo.
     
    19:57
    Hašek prováhal dobrý moment ke střele z levého kruhu a po snaze o kličku byl o puk oloupen jedním z obránců.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme tady konec první části, která přinesla dva slepené góly hostující Komety. Po vyrovnaném vstupu do utkání se Brněnští dostali do hry hlavně díky dvěma přesilovým hrám, ve kterých sice nedokázali skórovat, ale mrzet je to nakonec nemuselo. Těsně po skončení té druhé se v rychlém sledu trefili Kučera se Svobodou a určili tak dosavadní stav utkání.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 15:50.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    Hradec okamžitě zaváží puk do útočného pásma. Se shluku těl vyletěl puk přímo na Holíka, který si tak připisuje první zákrok druhé třetiny.
     
    21:02
    Signalizovaný ofsajd vyhnal Brno z obranného pásma Hradce. Tomu se ale rozehrávka nepovedla a je pískáno zakázané uvolnění.
     
    21:30
    Matouš se ocitl v samostatném úniku proti hostujícímu brankáři, ale kličkou a následnou střelou mezi betony jej nepřekonal.
     
    22:15
    Kometa právě vstřelila branku!
    A hosté rychle přidává třetí branku. JAKUB MATULA si nabruslil před brankoviště, kam dostal zpoza branky přesnou nahrávku od Plaška. Střelou bez přípravy se štěstím překonává Dvořáka potřetí. Asistence: Karel Plašek.
     
    23:42
    Hradecký tým se sice v úvodu druhé třetiny drží na puku více než soupeř, ale jeho branku ohrožuje jen zřídka.
     
    24:18
    Vaňát zatáhl za nouzovou brzdu a v dobrém zakončení sekl Süsse přes ruce, za což je vyloučen a odchází na dvě minuty na trestnou lavici.
     
    25:16
    Brno si zatím nedokázalo vytvořit souvislý tlak. Po souboji u mantinelu se Hradečtí zmocňují puku a vyhazují až na druhou stranu hřiště.
     
    26:18
    Domácí v plném počtu.
     
    26:25
    Tahle přesilová hra se Kometě nepovedla. Mountfield ji dokázal s přehledem ubránit a pomalou rozehrávkou se snaží překonat střední pásmo.
     
    27:18
    Hra je momentálně plná nepřesností na obou stranách. Po vylétnutí puku mimo led se vhazuje před modrou čarou Hradce.
     
    27:48
    Matula se podél pravého mantinelu snažil natlačit až k brance soupeře, ale díky dobrému zákroku obránce o puk rychle přichází.
     
    28:24
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brno jde do čtyřbrankového vedení! JAN SÜSS nejprve střelou z první trefil jen boční síť branky. Puk si ale sebral a rychlým zakončením po bleskovém objetí branky překonává hradeckého brankáře. Asistence: Karel Plašek, Jakub Matula.
     
    30:05
    Brno stále nemá dost a tlačí se před branku soupeře. Hradecký tým naopak působí opravdu zaskočeně a k útočení se příliš nedostává.
     
    30:50
    Kometa jen vyhazuje kotouč ze svého pásma, a tak se jej zmocňují domácí.
     
    31:20
    Voňka dobrým zákrokem zamezil rodícímu se protiútoku a udržel Lvy v útočném pásmu.
     
    32:10
    Povedená pasáž ze strany Hradce. Již delší dobu drží svého soupeře pod tlakem nedávají mu prostor k přesné rozehrávce.
     
    32:52
    Teď už se ale Brněnští osvobozují. Píská se přihrávka rukou a viditelně unavená pětice tak odjíždí na střídačku.
     
    33:20
    Pěkná individuální akce Haška málem skončila až za brankovou čarou. Tvrdá rána z prostoru nad kruhy ale na poslední chvíli změnila směr o Holíkovo rameno a branku tak o malý kus míjí.
     
    34:21
    Hradec právě vstřelil branku!
    Domácí zmírňují nepříznivý stav utkání. Jirásek pěkně zavezl kotouč podél mantinelu a puk naservíroval přesně na hůl najíždějícího KRYŠTOFA PAŽOURKA. Ten se zakončením dlouho neváhal a puk zametl za záda brankáře hostí. Asistence: Miroslav Havelec, Filip Jirásek.
     
    36:14
    Další přesilová hra pro Brno. Mašín odjíždí na trestnou lavici za nedovolené bránění.
     
    36:30
    Ihned po buly ale Hradečtí vyhazují kotouč až na druhou stranu hřiště.
     
    36:49
    V prostoru mezi střídačkami došlo k potyčce několika hráčů a rozhodčí se už chystají vylučovat.
     
    36:49
    Na trestnou lavici odchází jen Šedivý, kterého arbitři vykazují na 2 plus 10 minut za naražení zezadu.
     
    37:20
    Brno má tak k dispozici dlouhou přesilovou hru pěti proti třem.
     
    38:00
    Střondala se od mantinelu dostal až do mezikruží a vypálil. Střelou na lapačku ale na Dvořáka nevyzrál.
     
    38:25
    Domácí tým se už brání ve čtyřech hráčích a po zákroku brankáře Mountfieldu se vhazuje po jeho levici.
     
    38:49
    Končí i klasická přesilová hra. Kometa svoji slibnou šanci nevyužila.
     
    39:15
    Frydrych se u mantinelu snažil najít někoho ze spoluhráčů v prostoru před brankovištěm. Na to ale byla domácí obrana připravená a puk včas dokázala odpálit pryč.
     
    39:48
    Postavení mimo hru přerušuje rodící se útočnou akci Brna.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Za námi je i druhá dvacetiminutovka dnešního zápasu. Obraz hry se nezměnil a Kometa tak měla znovu mírně navrch. Po dalších dvou gólech se dokázala dostat až do čtyřbrankového vedení, které ale dokázal v závěru třetiny zmírnit svým gólem hradecký Pažourek. Pokud však chtějí domácí pomýšlet na bodový zisk z dnešního zápasu, do poslední části budou muset nastoupit úplně jinak.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 16:36.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Puk v držení Brna. Obránci ihned nahazují puk na Dvořáka, který svým zákrokem rovnou napomohl rozehrávce svého týmu.
     
    40:55
    Frydrych se snažil zakončit po rychlém objetí branky, ale při své snaze byl těsně bráněn a k zakončení tak vůbec nedošlo.
     
    41:31
    Kotouč za brankou Brna, oba týmy střídají.
     
    42:05
    Kowalczyk se na modré čáře zmocnil puku a najel si až na pravý kruh, odkud tvrdě vypálil. Jeho pokus ale neměl přesné parametry a projektil pouze narazil na zadní mantinel.
     
    43:00
    Mountfield nahazuje puk do útočné třetiny a odjíždí na střídačku. Jeho hráči se ale znovu zmocňují puku a snaží se o kombinaci.
     
    43:45
    Střondala na druhé straně vybojoval kotouč a nikým neatakovaný střílel z pravého kruhu. Sám se poté pokusil i o dorážku, ale Dvořák dokázal puk udržet.
     
    44:25
    Síla se dral do útočného pásma, ale o puk byl u mantinelu tvrdým zákrokem obrán.
     
    44:25
    A následně se sám proviňuje faulem. Rozhodčí mu pískají podražení.
     
    44:59
    Pokus o brněnskou rozehrávku končí postavením mimo hru.
     
    45:40
    Havelec dokázal vybojovat puk ve vlastní třetině a s rozvahou vyhazuje puk daleko od Dvořáka. Jeho spoluhráči toho využívají a odjíždějí střídat.
     
    45:58
    A je tu další vyhození z hole Mušky. Mountfieldu se oslabení opravdu daří a svého soupeře k ničemu nepouští.
     
    46:25
    Domácí v plném počtu.
     
    47:00
    Minárik se z velké blízkosti pokusil o překvapení Dvořáka. Jeho bekhendový pokus ale prostor mezi třemi tyčemi netrefuje a puk vyjíždí až za modrou čáru.
     
    47:57
    Mašín zavezl puk až za branku Holíka. Ten v lehké dezorientaci vyjel mimo brankoviště, ale jeho zaváhání zůstalo nepotrestáno.
     
    48:40
    Hra se opět přesunuje na druhou stranu a v útoku jsou hosté. Touš ale dlouho neudrželi a v držení jej má domácí obrana.
     
    49:22
    Šance pro domácí tým. Jurnečka je vyloučen za vysokou hůl.
     
    49:48
    Jirásek svou nepřesnou rozehrávkou vyhání Hradec z útočného pásma. Lvi tak musí začít znovu až od své branky.
     
    50:37
    Ani Mountfieldu se ale početní výhoda příliš nedaří. Jejich soupeř znovu dostává puk až na druhou stranu ledové plochy.
     
    51:22
    Hosté v plném počtu.
     
    51:49
    Martinec vyzkoušel pozornost Holíka. Ranou od modré čáry ale nechal jen vyniknout jeho vyrážečku. Po dalším zákroku se vhazuje v obranném pásmu Brna.
     
    52:10
    Jakubec dokázal zastavit rodící se protiútok Komety a puk ze vzduchu srazil rukavicí.
     
    52:50
    Pažourek se ocitl sám na modré čáře. Nerozpakoval se a mohutně napřáhl ke střele, jenže Holík byl na jeho pokus dlouho připraven a puk vyrazil do rohu.
     
    54:00
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brno vzápětí střílí pátou branku. KAREL PLÁŠEK dokonale využil vyjetí domácího brankáře a šikovnou kličkou zakončoval do úplně odkryté hradecké branky. Asistence: Štěpán Kučera, Jan Süss.
     
    54:37
    Pohl teď neunesl situaci a tvrdě dohrál soupeře u mantinelu, za což byl odměněn trestem 2 plus 10 minut za zásah do oblasti hlavy a krku. Na druhé straně je vyloučen Věžník a navíc rozhodčí udělují hostům trest pro hráčskou lavici za nesportovní chování, který odpyká Krejčí.
     
    56:40
    Přesilová hra domácího týmu ale zůstala nevyužita, Hradec se nedostal ani ke střeleckému pokusu.
     
    57:10
    Matula šikovně prošel domácí obranou, ale při zakončení selhal a puk mu na poslední chvíli sklouzl z čepele.
     
    57:52
    Na druhou stranu rychle zamířil Jirásek. Ten zkusil na Holíka vyzrát střelou po ledě od modré čáry, jeho pokusu chyběla razance. Puk končí v brankářově lapačce.
     
    58:41
    Zápas se spíše jen dohrává. Brno kontroluje hru a kotouč jen nahazuje do útočného pásma.
     
    59:00
    V závěru ještě uvidíme hru ve čtyřech. Pažourek se Střondalou jsou shodně vyloučeni za hrubost.
     
    59:30
    Hosté se mohli v samotném konci zápasu radovat ještě jednou. Süss uháněl sám na Dvořáka, ale střelou na lapačku jej nepřekvapil.
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas je u konce. Po vcelku jednoznačném představení končí utkání vítězstvím hostující Komety, která po vydařeném výkonu vítězí naprosto zaslouženě.
     
    Tím se s Vámi loučím a přeji hezký zbytek dne. (17:07:50)

    Matouš Soukup

    Branky a nahrávky: 35. Pažourek (Havelec, Jirásek) – 14. Kučera (Süss), 14. Svoboda (Frydrych, Střondala), 23. Matula (Plášek), 29. Süss (Plašek, Matula), 54. Plášek (Kučera, Süss)


    Mountfield HK: Dvořák (Kouba) – Muška, Martinec, Voňka, Pohl, Lelek, J. Kynčl, Jonáš, Kukla – Do. Šedivý, Mašín, M. Síla, Pažourek (C), M. Matouš, Havelec, Jirásek, Jakubec, Vaňát, Hašek. Trenér: Miroslav Krupka.
    HC Kometa Brno: Holík (Šindelka) – Věžník, Jurnečka, Kowalczyk, Kučera (C), Jeřábek, Gloz – Süss, Svoboda, Minárik, Štřondala, Krejčí, Matula, Novák, Frydrych, Zajíček, Kunc, Plášek. Trenér: Jan Zachrla.

    Rozhodčí: Pilný – Čížek, Pechánek.
    bahis siteleri