Olomouc – Mladá Boleslav 1:2 (0:1 po s.n.) | Jihlava – Pardubice 3:4 (kon.) | Kladno – HC Litvínov 5:4 (kon.)
Zlín – Liberec 3:2 (kon.) | Kometa Brno – Mountfield HK 4:2 (kon.) | Slavia – Chomutov 2:1 (po pr.)
HC Plzeň – Č. Budějovice 7:3 (kon.) | Vítkovice – Třinec 7:2 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
3:4 (0:2, 2:1, 1:1)
HC Dynamo Pardubice
Sobota 04.02.2017, 12:00 • Horácký zimní stadion, Jihlava • DHL Extraliga juniorů • 40. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že HC Dynamo Pardubice porazilo Duklu i podruhé v sezoně, tentokrát na jejím ledě 4:3, se s Vámi loučí a hezkou sobotu přeje Tomáš Lysý. (14:26:36)
     
    Ve třetí třetině se Dukle podařilo srovnat stav, rána Richarda Peschouta v přesilovce od modré do šibenice byla vskutku výstavní. Oba týmy poté měly několik příležitostí na to, aby se ujali vedení, ovšem dlouho platil nerozhodný stav. Ten prolomil v čase 57:59 Dominik Dušek, jehož gól byl nakonec vítězný – 3:4.
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Nyní je navíc pískáno zakázané uvolnění Pardubic a vše je tak jasné.
     
    59:44
    Brož míří ven z branky, ovšem Jihlava již nemá dostatek času na srovnání stavu.
     
    59:33
    Pardubičtí několikrát po sobě posílají kotouč za branku Brože.
     
    58:25
    Heinrichovu střelu dokázal vyrazit Klouček, který si porazil i s bekhendovou dorážkou Ondráčka. Ta neměla nejprudší parametry.
     
    57:59
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Oba týmy nyní mohli strhnout vedení na svojí stranu a nakonec se to daří Pardubicím, kdy se střelu Hoskovce z levého kruhu usměrnil projíždějící DOMINIK DUŠEK ze vzduchu do sítě. Asistence: Jakub Hoskovec, Voženílek.
     
    57:47
    Vojtěch Maštera se na okamžik zjevil volný sám před Kloučkem, tváří v tvář jej ale nepřekonal. Gólman hostí našel puk na betonech.
     
    57:34
    Nyní to Pardubice možná překombinovaly. Kusý dal při akci dva na jednoho kotouč z pravé strany před branku na Martince a těžko říct, zda mu kapitán Dynama chtěl vrátit puk nebo jej poslat do protipohybu přesouvajícího se Brože. Tak jako tak, jihlavský gólman koncem levého betonu ztlumil puk a následně jej za pomocí spoluhráčů zastavil.
     
    57:01
    Pozornost Brože vyzkoušelo křídlo první pardubické lajny Denis Kusý, který převzal puk na levém kruhu, nicméně zblízka si na jihlavského muže v masce nepřišel – nadvakrát dokázal chytit puk.
     
    55:47
    Další střelu Srnského od modré dokázal před brankou tečovat Václav Rezek, který usměrnil kotouč těsně vedle levé tyče.
     
    54:01
    Zakázané uvolnění Pardubic.
     
    53:36
    Srnského střela do modré nebyla nikým tečována, následně prošla nad horní tyčí Kloučkovy branky.
     
    52:56
    Jihlavu mohl poprvé v zápase dostat do vedení Aleš Heinrich, na kterého obrana hostí zcela zapomněla. Produktivní domácí hokejista získal v útočném pásmu puk a mířil si to sám na Kloučka, kterého střelou na levý beton nepřekonal.
     
    52:18
    Tečovaná střela Vojtěcha Faltyse z pravého kruhu propadla až k Brožovi, jenž se po puku rychle ohnal lapačkou.
     
    50:48
    Hned ve dvou lidech zablokovali jihlavští hráči útočníka Dynama Filipa Roubala, jenž projel s kotoučem neohroženě až mezi kruhy.
     
    50:27
    Po zakázaném uvolnění Pardubic se stěhuje hra před Kloučka.
    Marken.cz

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 35. Maštera (Rezek, Peschout), 39. Peschout (Vála), 45. Peschout (Pražák) – 4. Hoskovec (Kučera, Voženílek), 6. Dušek (Voženílek, Horyna), 35. Voženílek (Hoskovec, Dušek), 58. Dušek (Hoskovec)


    HC Dukla Jihlava: Brož (Juda) – Srnský, Váňa, Vála, Pražák, Kadlec, Hrabaň, Huňáček – Jindra, Heinrich, Čermák – Maštera, Rezek, Peschout – Geier, Ondráček, Kraučuk – Hendrych. Trenér: Karel Nekvasil
    HC Dynamo Pardubice: Klouček (Kulich) – Mert, Faltys, Horyna, Trejbal, Kučera, Šklíba, Rudy – Zídek, Martinec, Kusý – Voženílek, Hoskovec, Dušek – Roubal, Štefka, Kubišta. Trenér: Richard Král

    Rozhodčí: Doležal – Flegl, Kreuzer
    thejrc.org