Lorient – Toulouse 1:1 (kon.) | Nice – Saint-Étienne 1:0 (kon.) | Lyon – Nancy 4:0 (kon.)
Angers – Rennes 0:0 (kon.) | Méty – Dijon 2:1 (kon.) | Marseille – Guingamp 2:0 (kon.)
konec
OGC Nice
1:0 (1:0)
AS Saint-Étienne
Středa 08.02.2017, 19:00 • Allianz Riviera (Nice) • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Pro dnešek je to ode mě vše! S konstatováním, že z vítězství se raduje Nice se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek středečního večera. (21:03:08)
     
    Při pohledu na tabulku zjistíme, že Nice zůstává na třetím místě, když má stejný počet bodů jako druhé PSG. Nejdůležitější je ovšem fakt, že rozdíl na vedoucí Monaco zůstal stejný. Naopak Saint-Étienne i nadále drží páté místo, ale ztráta na Lyon narostla na čtyři body.
     
    V tomto utkání jsme sledovali výborný fotbal, který musel nestranného fanouška bavit. Z vítězství se radovalo domácí Nice, které vyhrálo díky krásné ráně Wylana Cypriena z osmé minuty.

    V prvním poločase hře Nice dominovalo a vytvořilo si několik šancí. Naopak ASSE bylo směrem dopředu marné. Ovšem ve druhé pětačtyřicetiminutovce se vše otočilo. Domácí zalezli před vlastní šestnáctku a nechali hrát soupeře. Čas od času se OGC dostalo na polovinu soupeře a vždy dokázalo využít otevřené obrany, jenže druhou branku nepřidalo. Naopak u míče bylo častěji Saint-Étienne, kterému nevycházely finální přihrávky. Největší šanci na vyrovnání měl Nolan Roux, jehož zakončení do spodního rohu branky vrazil Yoan Cardinale.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Nolan Roux se dostal až mezi záložníky, ale jeho cent z levé strany byl hodně nepovedený. Obrana domácího celku si poradila a vypadá to, že se nic zásadního již nestane.
     
    90+2
    Nice po zisku míče hledalo koho jiného než Maria Balotelliho. Italský útočník si ovšem špatně načasoval pohyb a dostal se do ofsajdu. Je tu jedna z posledních příležitostí ASSE k vyrovnání.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, jenž ukazuje, že se budou hrát tři minuty nad rámec normální hrací doby. To je také čas, který zbývá hostům alespoň k vyrovnání.
     
    90
    Valentin Eysseric kousek od pokutového území vybojoval míč, který směřoval na Maria Balotelliho. Ten sice neměl rychlost, ale předvedl, že jeho střela je opravdu tvrdá. Brankář Jessy Moulin vyrazil pokus útočníka nohama.
     
    89
    Nene, hosté sice byli v kombinaci, ale přišla nepřesná přihrávka. Balonu se zmocnil Wylan Cyprien, který nezvládl zpracování. Jenže ASSE je hodně zbrklé a opět se bude muset bránit.
     
    88
    A další faul ASSE, když ránu schytal střídající Mario Balotelli. OCG z přímého kopu poslalo centr do vápna, jenže tentokrát hostující celek odolal a bude moci ohrozit branku soupeře.
     
    87
    Tlak hostujícího celku zastavuje až faul Jordana Veretouta. Nice se na malou chvíli může uklidnit, protože míří na polovinu hostujícího celku. Sledujeme opravdu kvalitní zápas, který musí fanoušky bavit.
     
    86
    ASSE utahuje šrouby a stále více tlačí soupeře do jeho šestnáctky. Po další kombinaci odcentroval Florentin Pogba, ale další jeho přetažený centr zamířil do země nikoho.
     
    85
    Po kombinaci na levé straně se Saint-Étienne dostalo k centru. Ve vápně se nejvýše dostal Nolan Roux, jehož hlavička byla nepřesná i proto, že hostujícímu útočníkovi scházelo ještě pár centimetrů k lepšímu zasažení balonu.
     
    84
    Čas hostujícímu celku utíká velice rychle a tlak ASSE nepřichází. Ba naopak, Nice využívá otevřené obrany a dostává se do velkých šancí.
     
    82
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Alassane Pléa, přichází Mario Balotelli.
     
    81
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Alexander Søderlund, přichází Hamidou Keyta.
    80. Alassane Pléa ani na potřetí nepřekonal hostujícího gólmana
     
    80
    Po rychlé kombinaci přichází další obrovská šance Nice! Domácí dlouho kolébali soupeře a z ničeho nic vždy zahrozí. Valentin Eysseric prodloužil z prvního doteku hru do vápna na Alassaneho Pléu. Proti tomu vyrazil brankář, a tak se domácímu útočníkovi zakončení na zadní tyč nepovedlo.
     
    79
    Domácí tým brání v desíti lidech a před hráčem s míčem zatím ustupuje. Další centr do šestnáctky z levé strany poslal Florentin Pogba, jenž našel pouze brankáře.

    Michal Luxa

    Branky: 8. Cyprien (Pléa)

    Karty:   36. Belhanda (NIC) – 39. Hamouma (SET), 40. Théophile-Catherine (SET), 45+1. Selnæs (SET)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 7:7. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 7:16.
    OGC Nice: Cardinale – Souquet, Baysse (C), Dante, Dalbert – Seri, Cyprien, Walter (72. Obbadi) – Eysseric, Pléa (82. Balotelli), Belhanda.
    Náhradníci: Benítez – Obbadi, Le Marchand, Balotelli, Burner, Marcel, Srarfi.

    AS Saint-Étienne: Moulin – Pierre-Gabriel, Théophile-Catherine, Lacroix, F. Pogba – Veretout, Selnæs – Hamouma (C), Saivet (61. Jorginho), Monnet-Paquet (73. Søderlund, 81. Keyta) – Roux.
    Náhradníci: Maisonnial – Søderlund, Pajot, Lemoine, Jorginho, Polomat, Keyta.

    Rozhodčí: Delerue – Jouannaud, Hebrard
    bahis siteleri