Poprad – Nitra 1:3 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Zvolen 4:5 (kon.) | Košice – Martin 3:2 (1:0 po s.n.)
Banská Bystrica – Žilina 4:1 (kon.) | Nové Zámky – Trenčín 3:1 (kon.)
konec
HC MIKRON Nové Zámky
3:1 (2:1, 0:0, 1:0)
HK DUKLA Trenčín
sk Úterý 14.02.2017, 18:00Tipos Extraliga (SR) • 45. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Vážení fanúšikovia!

    Slovenská hokejová Tipsport liga pokračuje dnes už svojim 45. kolom. S blížiacim sa koncom základnej časti sa vyostruje aj boj o postup do play-off. Veľmi zaujímavo to vyzerá najmä okolo poslednej postupovej ôsmej pozície, o ktorú dnes v Nových Zámkoch zvedú v takzvanom šesťbodovom zápase veľký súboj domáci hokejisti s Duklou Trenčín. Stretnutie sa začína o 18:00.

    HC MIKRON NOVÉ ZÁMKY

    Novozámčania si svoju premiérovú sezónu medzi slovenskou ligovou elitou predstavovali asi trochu inak. Aktuálne im po 46 odohratých dueloch patrí v tabuľke až 9. miesto. V spodnej časti tabuľky Tipsport ligy je to však mimoriadne vyrovnané, a tak sa zverenci trénera Štefana Mikeša ešte o postup do play-off pobijú s Trenčínom, respektíve Liptovským Mikulášom. Doposiaľ nazbierali Nové Zámky 54 bodov. Ich veľkým problémom je najmä ofenzíva, keď spoločne so svojim dnešným súperom sú v tomto ukazovateli so 114 strelenými gólmi vôbec najhorší v celej súťaži. O produktivitu tímu sa ešte donedávna staral najmä Čech Kamil Brabenec, ten však na začiatku februára odišiel do Komety Brno, a tak je v súčasnosti najproduktívnejším hráčom Mikronu Fín Ossi Saarinen s bilanciou 11G+17A. Jednou z najväčších opôr mužstva je švédsky gólman Joakim Lundström, ktorý s percentuálnou úspešnosťou 91,8% patrí medzi ligovú elitu. Nové Zámky neoddychovali ani počas reprezentačnej prestávky, keď v piatok absolvovali na domácom ľade dohrávku 17. kola s MHC Martin. Z tej si napokon domáci odniesli iba bod po prehre 1:2 po samostatných nájazdoch.

    HK DUKLA TRENČÍN

    Dukla Trenčín prežíva momentálne veľmi náročné obdobie. Ambiciózne mužstvo, na ktorého súpiske nájdeme tak mladých talentovaných hráčov, ako aj skúsených harcovníkov, sa totiž nedávno muselo vyrovnať s nečakanou ranou osudu, keď v deň zápasu s Košicami náhle skonal hlavný tréner a generálny manažér v jednej osobe Ján Kobezda. Vedenie vojakov tak muselo narýchlo vyriešiť trénerskú otázku a mužstvo napokon do konca sezóny zverilo skúsenému Júliusovi Pénzešovi, ktorý v tejto sezóny strávil niekoľko zápasov aj na lavičke Nových Zámkov. Trenčania v doterajšom priebehu sezóny nazbierali 55 bodov, čo je o jeden bod viac ako ich dnešný súper. Zaujímavosťou je, že v kolónke strelených gólov im svieti tak ako Novým Zámkom 114 presných zásahov. Jasným lídrom ofenzívy Dukly je Marcel Hossa, ktorý patrí so svojimi 20 gólmi medzi najlepších kanonierov Tipsport ligy. Trenčín nastúpil na posledný ligový duel ešte predminulý víkend, keď si v domácom prostredí v ďalšom mimoriadne dôležitom súboji poradil s posledným Liptovským Mikulášom v pomere 2:1.

    NÁVRAT PÉNZEŠA, SÚBOJ ŠKANDINÁVSKYCH GÓLMANOV

    V Nových Zámkoch nás dnes čaká mimoriadne zaujímavý zápas, a to hneď z viacerých pohľadov. Už sme spomínali, že pre obe mužstvá ide o jeden z kľúčových duelov v boji o postup do play-off. No dnes to bude zaujímavé aj z toho pohľadu, že tréner Trenčanov Július Pénzeš sa postaví proti hráčom, ktorých ešte donedávna sám viedol. Veľmi zaujímavý pre slovenského hokejového diváka bude aj pohľad na súboj dvoch škandinávskych gólmanov. Na domácej strane to bude už spomínaný Joakim Lundström, no a v bránke hostí by nemal chýbať nórsky reprezentačný brankár Lars Volden, ktorý od príchodu pod Hrad Matúša Čáka dokazuje svoje nesporné kvality.

     
    Úvodné zostavy:

    HC Mikron Nové Zámky: Lundström – Drtina, Cardwell, Sandgren, Chovan, Mäkinen, Den. Rehák, Maier – Paulovič, Kytnár, Saarinen – Kučkin, Novotný, Hujsa – Lelkeš, Čaládi, Fábry – Tibenský, Dom. Rehák, Dubec

    Dukla Trenčín: Volden – Bohunický, Bagin, Holenda, Cebák, Hatala, Drgoň, Tužinský, Pavúk – Bezúch, Sádecký, Hossa – Ručkay, Bulík, Sojčík – Hudec, Švec, Gašparovič – Pardavý, Šimun, Hecl

    Rozhodca: Peter Stano, Róbert Müllner – Martin Junek, Peter Šefčík.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:22
    AKo prvý z brankárov sa musel mať na pozore Joakim Lundström, ktorý čelil nahodenému puku od modrej čiary z hokejky Emila Bagina.
     
    01:02
    Nové Zámky chceli teraz založiť protiútok, nerozumeli si však v kombinácii, a tak vidíme aj prvé zakázané uvoľnenie.
     
    01:30
    Tomáš Bulík chcel posunúť puk na Petra Sojčíka, proti nemu však dobre zasiahol Martin Chovan. Na opačnej strane strieľal zápästím na Larsa Voldena Martin Hujsa.
     
    02:00
    Znova to však zaškrípalo domácim hokejistom v prechode do útoku, a tak sa bude musieť mať zase na pozore Joakim Lundström.
     
    02:19
    Prvá veľká príležitosť Trenčína! Lundström mal proti proti nahodeniu od Adama Drgoňa zakrytý výhľad, puk však dokázal vyraziť.
     
    03:02
    Trenčín dal gól!
    Hostia začali mimoriadne aktívne a dostávajú sa do rýchleho vedenia. Na pravom kruhu sa dostal k puku Marcel Hossa, nastrelil puk pred bránu, kde ho ešte dokázal tečovať BORIS SÁDECKÝ. Asistencie: Marcel Hossa, Juraj Bezúch.
     
    04:40
    Novozámčania sú poriadne zaskočení rýchlo inkasovaným gólom. Zatiaľ robí zverencom Štefana Mikeša veľký problém vôbec sa dostať do útočného pásma.
     
    05:29
    Domáci sa konečne prebojovali pred Larsa Voldena, no po nastrelenom puku od Mateja Pauloviča nemusel nórsky gólman zasahovať proti Marekovi Drtinovi.
     
    06:38
    Novozámčania teraz ďakujú Jakeovi Cardwellovi. Kanadský bek totiž zabránil v jasnej pozícii zakončiť, Tomášovi Bulíkovi.
     
    07:02
    Zakázané uvoľnenie aj na strane Dukly Trenčín. Lukáš Bohunický poslal puk cez všetky čiary, vhadzuje sa po pravici Voldena.
     
    07:19
    Mohlo byť vyrovnané! Stanislav Kučkin sa pretlačil spoza brány, Lars Volden ale znova hostí podržal dobrým zákrokom.
     
    07:50
    HC Nové Zámky dali gól!
    Domácim sa predsa len podarilo zrovnať krok. RICHARD LELKEŠ videl na ľavom krídle priestor, vnikol do útočného pásma a prestrelil Larsa Voldena. Asistencia: Erik Čaládi.
     
    08:43
    No tak to je nečakaný úvod stretnutia, v ktorom sa stretávajú dva tímy s najslabšou ofenzívou v súťaži. Už v úvodných minútach sme videli niekoľko zaujímavých príležitostí a najmä po jednom góle na oboch stranách.
     
    08:59
    Stanislav Kučkin znova dokázal svoju šikovnosť. Tento ruský útočník sa dostal pred Voldena a hostia mali šťastie, že jeden z ich obrancov dokázal posunúť bránku. Hra je tak prerušená.
     
    09:19
    Obrovská šanca na opačnej strane! Jakub Ručkay "žabičkou" prehodil puk na Sojčíka, no Joakim Lundström predviedol skvelý zákrok. Nové Zámky sa oslobodzujú len vďaka zakázanému uvoľneniu.
     
    09:48
    Richard Lelkeš to na rozdiel od úvodného gólu tentokrát skúsil z pravej strany, no Lars Volden jeho strelu videl a prerušil hru.
     
    09:53
    Okamžite po vhadzovaní sa k strele odhodlal aj Branislav Fábry, puk zblokoval na ochrannú sieť Lukáš Bohunický.
     
    10:35
    Hra sa nám prelieva z jednej stran na druhú. Teraz boli v útočnom pásme aktívni Marcel Hossa s Jurajom Bezúchom, no pre prihrávku rukou vykazujú rozhodcovia hru do stredného pásma.
     
    11:13
    Neuveriteľné, čo teraz zahodil Konsta Mäkinen! Patrik Maier len zľahka nahodil puk na Volden, tomu však puk vypadol, Mäkinen však trafil len padajúceho gólmana Dukly!
     
    11:14
    Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (Hatala – 2 min., držanie).
     
    11:54
    Nové Zámky hrajú túto presilovú hru veľmi dobre. Po dlhšej kombinácii v útočnom pásme sa k puku dostal Fredrik Sandgren, no po jeho strele domácim nepomohol ani cloniaci Štěpán Novotný.
     
    12:04
    Marek Drtina sa poriadne oprel do puku, opečiatkoval však len zadný mantinel a Trenčania sa po prvý raz oslobodzujú v tomto oslabení.
     
    12:37
    Znova to skúšal Marek Drtina, no tentokrát svoj pokus až príliš dlho avizoval a Lars Volden sa dokázal pripraviť a následne zasiahnuť.
     
    13:19
    Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (Bagin – 2 min., hákovanie).
     
    13:25
    Andrej Hatala sa síce vrátil na ľad, no presilová hra Nových Zámkov bude pokračovať potom, čo na tresnej lavici sedí v tejto cvhíli už Emil Bagin. Trenčania sa však dokázali okamžite oslobodiť a dokonca napádajú rozohrávku Nových Zámkov.
     
    14:26
    HC Nové Zámky dali gól!
    Domácim sa podarilo využiť túto presilovú hru a otáčajú nepriaznivý vývoj skóre, keď sa na tretí pokus presadil dnes mimoriadne aktívny STANISLAV KUČKIN. Asistencia: Martin Chovan.
     
    15:20
    Po dlhšom čase sa o útočnú aktivitu pokúsili aj hokejisti Trenčína, no žiaden z ich streleckých pokusov nevystrašil Joakima Lundströma, ktorý sa v posledných minútach vo svojej bráne tak trochu aj "nudí".
     
    16:18
    Novozámčanom naopak vedúci gól poriadne nabudil. Teraz sa pred Voldena natlačila celá štvrtá útočná formácia a vznikla tam poriadna mela. Uvidíme, ako to hlavní rozhodcovia vyriešia.
     
    16:18
    Napokon to rozhodcovia vyriešili vzájomným vylúčením, keď si na trestnú lavicu odchádzajú na dve minúty oddýchnuť Dominik Rehák a Branislav Pavúk. Hráme 4 na 4.
     
    17:12
    Znova skvelá individuálna práca Stanislava Kučkina! Ten sa najskôr šikovne zbavil súperovho obrancu, následne nabil spätnou prihrávkou Fredrikovi Sandgrenovi, tomu však puk vôbec nesadol.
     
    17:50
    Dukla po aktívnom úvode absolútne nevie dostať späť do tempa, jej hráči robia v útočnom pásme až príliš veľa chýb v kombinácii.
     
    18:40
    Obrovské príležitosti na oboch stanách! Najskôr sa k puku pred Larsom Voldenom nedostal Jake Cardwell a následne Joakim Lundström podržal domácich proti šanci dvojice Bulík-Ručkay.
     
    19:20
    Azda jeden z posledných útokov v prvej tretine ešte podnikajú Nové Zámky, no v útočnom pásme si nerozumeli Ossi Saarinen s Jakeom Cardwellom.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina stretnutia medzi Novými Zámkami a Duklou Trenčín priniesla mimoriadne zaujímavý priebeh, hra sa prelievala z jednej strany na druhú. Hostia sa ujali rýchleho vedenia, keď strelu Marcela Hossu tečoval v 4. minúte Boris Sádecký. Nové Zámky vyrovnali zásluhou presnej strely Richarda Lelkeša v 8.minúte. No a vedenie na stranu domácich strhol jeden z najlepších hráčov doterajšieho priebehu zápasu Stanislav Kučkin, ktorý využil presilovú hru pri vylúčení Emila Bagina. Ako vieme, obom mužstvám ide v dnešnom zápase o veľa, a tak sa rozhodne aj v nasledujúcich dvoch tretinách máme na čo tešiť.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:41
    Nové Zámky začali druhú tretinu tam, kde skončili tú prvú. Puk do útočného pásma zaviezol Ossi Saarinen, ktorý v súboji s Lukášom Bohunickým spadol, puk sa dostal k Matejovi Paulovičovi. Ten ale vo vyloženej príležitosti zlyhal a Trenčín sa oslobodzuje zakázaným uvoľnením.
     
    21:06
    Opäť skvelý Lars Volden. Nórsky gólman teraz v priebehu pár sekúnd podržal hostí v dvojnásobnej príležitosti Martina Hujsu.
     
    21:09
    Obrancovia Nových Zámkov sa snažia strieľať vždy okamžite po vhadzovaní. Tentokrát ale Volden pokus Konstu Mäkinena videl a bez problémov ho skryl vo svojich chráničoch.
     
    21:29
    Defenzíva domácich prepadla na modrej čiare, Peter Sojčík sa pretlačil k puku, no strela mu vôbec nesadla a Joakim Lundström síce s problémami, no puk vyrazil.
     
    21:40
    Nové Zámky vyrazili okamžite do protiútoku, kde sa v dobrej pozícii ocitol Branislav Fábry, no ani tenotkrát nepreľstil Larsa Voldena.
     
    22:09
    Tentokrát sa obrana Trenčína nechala zatlačiť dokonca štvrtou formáciou domácich. Patrik Maier však ešte potrebuje nazbierať skúsenosti, aby si vedel poradiť v takýchto streleckých pozíciách.
     
    22:20
    Skvelé tempo hry pokračuje. Denis Hudec ale týmto pokusom Joakima Lundströma prekvapiť nemohol.
     
    22:29
    Milan Kytnár sa dostal do prečíslenia s Matejom Paulovičom, no preváhal správny moment na prihrávku či strelu a puk mu odobral Andrej Hatala.
     
    23:08
    Lars Volden chcel vyhodiť puk spoza vlastnej brány von z obranného pasma, ten však zachytil Štěpán Novotný a nahodil ho na nórskeho gólmana Dukly. Vhadzuje sa po Voldenovej ľavici.
     
    23:55
    Matúš Holenda najskôr spravil chybu v rozohrávke zo stredného pásma, no následne ju dobrou hrou do tela dokázal proti Richardovi Lelkešovi napraviť.
     
    24:28
    Tomáš Bulík zaviezol puk do útočného pásma, posunul ho na Petra Sojčíka, ktorý bez prípravy vypálil spoza Konstu Mäkinena a za Lundströmom zvonila pravá žrdka! Následne to domáci gólman aj so svojimi spoluhráčmi už vyriešil.
     
    24:49
    Puk z hokejky Adama Drgoňa skončil po teči Mareka Dubeca na ochrannej sieti, vhadzuje sa pred Joakimom Lundströmom.
     
    25:06
    Matej Paulovič zrýchlil po ľavom krídle, nahadzoval puk pred Larsa Voldena, kde ho však nórsky gólman prikryl pred nebezpečným Ossim Saarinenom.
     
    25:18
    Rozhodcovia vykazujú hru do stredného pásma pre postavenie útočiaceho hráča Nových Zámkov v bránkovisku Larsa Voldena.
     
    26:04
    Vylúčenie v tíme HC Mikron Nové Zámky (Mäkinen – 2 min., držanie).
     
    26:14
    Marek Drtina dnes hrá zatiaľ veľmi dobrý zápas. Teraz pomohol domácemu tímu okamžitým odpálením puku cez všetky čiary.
     
    26:38
    Lukáš Bohunický sa odhodlal k projektilu od modrej čiary, Lundström mal síce zakrytý výhľad, no dokázal puk vytesniť mimo brány.
     
    27:27
    Jednému z Trenčanov teraz v útočnom pásme odskočil puk, čo okamžite využil Fredrik Sandgren na to, aby ho odpálil aspoň do stredného pásma.
     
    27:51
    Hra sa odvíjala na ľavom mantineli v obrannom pásme Nových Zámkov, kde rozhodcovia stratili puk z dohľadu a vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    28:23
    Už hráme v plnom počte na oboch stranách. Tento úsek hry uzavrela propagačná strela Adama Drgoňa od modrej čiary, ktorá ale nemohla Joakima Lundströma v žiadnom prípade vystrašiť.
     
    28:38
    Tentokrát puk pred domáceho gólmana posielal Juraj Cebák, kde sa ešte snažil tečovať jeho strelu Eduard Šimun, no aj tentokrát zasahuje Joakim Lundström.
     
    28:51
    Po dlhšom úseku hry, kedy sa Nové Zámky len bránili, sa domáci dostávajú do útočného pásma potom, čo nahodený puk na vlastnú bránu musel pred Marekom Dubecom prikryť Lars Volden.
     
    29:34
    Fredrik Sandgren vyhral puk za bránou vlastného tímu, zaviezol puk do útočného pásma, kde peknou prihrávkou krížom cez pásmo vyzval na strelu z prvej Milana Kytnára. Lars Volden zasiahol a následne rozhodcovia znova pískajú Kytnárovi postavenie v bránkovisku.
     
    30:18
    Zápas sa nám preklopil už do svojej druhej polovice, ktorú otvoril tvrdou strelou z náprahu Matúš Holenda.
     
    30:39
    Domáci mohli viesť o dva góly! Martin Hujsa predviedol nádhernu kombináciu so Stanislavom Kučkinom, nabil Erikovi Čaládimu, no ten netrafil poloodkrytú bránu hostí!
     
    31:15
    Richard Lelkeš dobre clonil pred bránou hostí, kde si to teraz "zlízol" od Adama Drgoňa. Novozámčania však pokračujú v aktivite v útočnom pásme.
     
    31:44
    Po pravom krídle zrýchlil Juraj Bezúch, natlačil sa do brány Lundströma, no tam jeho robotu nedokončil ani Boris Sádecký.
     
    32:34
    Obrovský závar pred Larsom Voldenom! Defenzíva Trenčína nepochopiteľne zaspala, na chvíľu úplne zabudla na Mateja Pauloviča, čo ale nedokázal využiť ani útočník Nových Zámkov a ani jeden z jeho spoluhráčov. Skúšali to Kytnár , Saarinen i Cardwell.
     
    33:18
    Joakim Lundström mal o niečo menej roboty ako jeho náprotivok pred pár sekundami, keď si vychutnal puk z hokejky Adama Drgoňa.
     
    33:42
    Jakub Gašparovič prenikal po ľavom krídle, kde spadol v súboji s Denisom Rehákom, no rozhodcovia hru neprerušujú.
     
    34:16
    Štvrtá formácia Nových Zámkov dnes predvádza sympatický výkon. Teraz sa Volden musel nadvakrát činiť proti Jozefovi Tibenskému. Pokračujeme však bez zmeny skóre.
     
    34:20
    Po buly pálil Marek Drtina, kde ale jeho strelu netečoval Milan Kytnár, a tak sa do útoku hrnú opäť Trenčania.
     
    34:51
    Hosťujúca Dukla si ale teraz nerozumela v rozohrávke. Vhadzovať sa bude znova pred Voldenom, Trenčania navyše nemôžu striedať.
     
    35:16
    Emócie v dnešnom zápase sú neuveriteľne vybičované. Martin Chovan sa pekne obtočil okolo brány Trenčína, Lars Volden ale spevnil svoje betóny a už to tam obranca Nových Zámkov poriadne schytáva od hráčov súpera.
     
    35:36
    Adam Bezúch sa chcel prebiť do útočného pásma, no nemal rýchlosť a navyše si nespracoval dobre puk po prihrávke od svojho obrancu.
     
    36:36
    Dukla dokázala domácich zatlačiť na dlhší časový úsek vo vlastnom obannom pásme. Andrej Hatala ani Jakub Ručkay sa však nepresadili.
     
    37:17
    Novozámčania teraz doslova niekoľko desiatok sekúnd nevedeli, kde im hlava stojí, a tak sú radi aj za toto prerušenie, ktoré zabezpečil zákrokom Joakim Lundström.
     
    37:47
    Tak teraz mali Nové Zámky aj šťastie, keď Jakub Gašparovič chcel skackajúci puk trafiť z voleja, no zľuftoval ho.
     
    38:02
    Neuveriteľný Volden! Stanislav Kučkin znova ukázal skvelú techniku, prešiel cez dvojicu svojich súperov, nabil Štepánovi Novotnému, ten akciu ešte vyšperkoval prihrávkou na Martina Hujsu, brankár Trenčína však vytiahol ďalší skvelý zákrok.
     
    38:29
    Matúš Holenda stratil puk v strednom pásme, čo chcel využiť Fredrik Sandgren, no trafil len do miest, kde bol pripravený Lars Volden.
     
    38:57
    Tomáš Bulík sa natlačil pred Joakima Lundströma cez obrancu Mäkinena, fínsky obranca sa napokon síce dostal k puku, no ten poslal len k Petrovi Sojčíkovi. Proti hosťujúcemu útočníkovi sa ale vytiahol brankár Nových Zámkov.
     
    39:28
    Jozef Švec vrátil puk na modrú čiaru Andrejovi Hatalovi, ani tentokrát však pred Lundströmom nedošlo k úspešnému teču niektorého z hráčov Dukly Trenčín.
     
    39:48
    Konečne sa nám v zakončení pripomenul aj najproduktívnejší hráč domácich Ossi Saarinen. Ten sa síce dostal cez niekoľko protihráčov spoza brány až pred Larsa Voldena, no jeho bekhendové zakončenie sa do bránky nedostalo.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina sa už síce neniesla v takom vysokom tempe ako tá prvá, no napriek tomu sme mohli naďalej sledovať mimoriadne zaujímavý hokej. V prostrednej časti hry však žiaden gól nepadol, a tak je pred poslednou dvadsaťminútovkou v Nových Zámkoch všetko otvorené. Na ťahu sú Trenčania, ktorí naďalej strácajú proti domácim jeden gól. Tak sa tešme na to, čo nám oba celky pripravia do záverečnej tretiny.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:08
    Hneď v úvode tretej tretiny spravil menšiu chybu Lukáš Bohunický, keď mu nahodený puk na modrej čiare preskočil hokejku, Matej Paulovič to však dokázal využiť už len na strelu do bočnej siete.
     
    41:02
    Úvodná minúta bola tak trochu rozháraná z oboch strán, keď ani jedno z mužstiev nedokázalo súvislejšie zakombinovať.
     
    41:18
    Z mužstva Trenčína je dnes najaktívnejšia dvojica Bulík-Sojčík. Ani tentokrát však Peter Sojčík nedokázal zaskočiť Joakima Lundströma.
     
    42:11
    Larsovi Voldenovi teraz vypadol pomerne ľahký nahodený puk, no spoločne so svojimi obrancami to gólman Dukly napokon dokázal vyriešiť. Hra však zostáva v útočnom pásme Nových Zámkov.
     
    42:35
    Jake Cardwell dobre videl na osi ihriska Dominika Reháka, Volden svoje betóny včas sklepol.
     
    42:48
    Patrik Maier sa rozbehol od modrej čiary smerom k ľavej žrdi Voldenovej svätyne, no gólman Dukly bol znova pozorný.
     
    43:53
    Peter Sojčík dnes oplýva veľkou aktivitou. Teraz sa však krídelník Trenčína k strele nedostal.
     
    44:25
    V týchto momentoch sledujeme pomerne rozháranú hru z oboch strán. Mužstvá sa striedajú v nepresnostiach v kombnáciách na oboch stranách.
     
    44:45
    Stanislav Kučkin vnikol stredom do útočného pásma, prenechal puk Martinovi Hujsovi, no ten trafil znova len pripraveného Larsa Voldena. Rozhodcovia už riešia ďalšiu melu v trenčianskom bránkovisku.
     
    45:26
    Marcel Hossa chcel svoju strelu zápästím skryť za jedného z obrancov Nových Zámkov, no Joakim Lundström si puk našiel a vykopol ho smerom k pravému mantinelu.
     
    46:30
    Matúš Holenda napálil puk zo všetkých síl ešte zo stredu ľadovej plochy, Joakim Lundström ho chytil do svojej lapačky a okamžite rozohral, aby sa neprerušovalo.
     
    47:15
    Adam Drgoň je dnes strelecky mimoriadne aktívny. Teraz sa mladý obranca z celej sily oprel do puku na modrej čiare, pred Joakimom Lundströmom vznikol zmätok, no puk do brány domácich nedostali ani Denis Hudec, ani Jakub Gašparovič. Hlavný rozhodca išiel ešte skontrolovať situáciu telefonátom videorozhodcovi, no pokračujeme ďalej.
     
    48:08
    Erik Čaládi si zišiel stredom ihriska až do útočného pásma, vypýtal si puk od Denisa Reháka, no vo vyloženej pozícii znova napálil puk len do Larsa Voldena!
     
    48:39
    Tomáš Bulík síce vystihol v stredovom kruhu rozohrávku obrancu Nových Zámkov, no keďže tam bol sám, využiť to nedokázal.
     
    49:25
    Tak teraz to na ľade v Nových Zámkoch doslova horelo! Lars Volden najskôr vytiahol snáď zákrok zápasu proti kombinácii Erika Čaládiho s Branislavom Fábrym, na druhej strane sa rovnako musel činiť aj Joakim Lundström proti dvom príležitostiam trenčianskych vojakov.
     
    49:53
    Teraz Fredrik Sandgren vyhodil puk z vlastného obranného pásma. Zdalo sa, že to bolo aj s dotykom plexiskla, no hlavní rozhodcovia napriek tomu posielajú domáceho obrancu na dve minúty na trestnú lavicu.
     
    50:45
    Od modrej sa ako prvý v tejto početnej prevahe odhodlal vypáliť Lukáš Bohunický, no puk napálil len na zadný mantinel. O niekoľko sekúnd neskôr Joakim Lundström dobre videl na puk pri strele Marcela Hossu a domáci gólman prerušuje hru.
     
    51:23
    Trenčania teraz nepochopiteľne zaspali, vo vlastnej presilovej hre sa dokonca museli brániť prečísleniu súpera, z ktorého napokon Marek Drtina vyťažil vylúčenie Adama Drgoňa, ktorý ho zahákoval a odchádza na trestnú lavicu.
     
    51:50
    Novozámčania chceli v závere hry 4 na 4 ešte podniknúť rýchly protiútok, no Štěpán Novotný stratil stabilitu a napokon sa Martin Hujsa vystavil postaveniu mimo hry.
     
    51:55
    Dukla mohla v oslabení vyrovnať! Jakub Gašparovič sa predral k puku medzi dvojicou obrancov domácich a rútil sa nám Joakima Lundströma. Švédsky gólman si ale počkal na zakončenie trenčianskeho útočníka a vytiahol skvelý zákrok!
     
    52:08
    O pár sekúnd mal Joakim Lundström ešte o niečo ľahšiu prácu, keď v pohode skryl puk vo svojich chráničoch po nahodení od Lukáša Bohunického.
     
    53:06
    HC Nové Zámky dali gól!
    Tak o tomto momente sa bude asi veľa hovoriť. Najskôr v strednom pásme zostal po mimoriadne tvrdom hite od Martina Chovana ležať Tomáš Bulík, vyzeralo to, že hra bude prerušená, no hralo sa ďalej. Trenčania tak hrali chvíľu v trojici, čo dokázal na strelenie tretieho gólu Nových Zámkov využiť presnou strelou STANISLAV KUČKIN.
     
    53:42
    Trenčania potrebujú kontaktný gól ako soľ, no už na to nemajú príliš veľa času. Teraz to skúšali Gašparovič, Hossa aj Bohunický, no Joakim Lundström je dnes skvelý.
     
    54:22
    Branislav Pavúk sa teraz poriadne čuduje verdiktu rozhodcov, ktorí mu odpískali prihrávku rukou. Hra sa tak presťahuje pred Larsa Voldena.
     
    54:47
    Stanislav Kučkin bude v závere základnej časti veľkou posilou pre tím trénera Štefana Mikeša. Tentoraz znova ukázal skvelú individuálnu techniku, keď sa v ťažkej pozícii dokázal odpútať od zadného mantinelu a veľa nechýbalo, aby sa natlačil do dobrej streleckej pozície.
     
    55:23
    Hra sa však už presunula znova do obranného pásma domáceho tímu, kde musel zasahovať znova Joakim Lundström. Vhadzuje sa po jeho ľavej ruke.
     
    55:28
    Trenčania to veľmi umne zahrali hneď po vhadzovaní na svojho najlepšieho kanoniera Marcela Hossu, no ani tento skvelý kanonier nenašiel recept na skvelého brankára Nových Zámkov.
     
    56:20
    Skvelá práca Mateja Pauloviča. Ten najskôr ušetril dobrou kontrolou puku niekoľko sekúnd a keď videl priestor, obkrúžil Voldenovu svätyňu a prihrával do veľmi dobrej pozície úplne voľnému Jakeovi Cardwellovi. Kanadskému bekovi však puk v rozhodujúcej chvíli preskočil hokejku.
     
    57:01
    Andrej Hatala to znova skúsil z väčšej vzdialenosti a získal pre Trenčín vhadzovanie v útočnom pásme.
     
    57:43
    Dobrá práca Konstu Mäkinena, ktorý teraz zavrel modrú čiaru pri pravom mantineli a vystavil Jozefa Šveca postaveniu mimo hry.
     
    58:10
    Hráči Nových Zámkoch predvádzajú veľmi dobrý vysoký pressing, keď množstvo sekúnd ušetril najmä Branislav Fábry.
     
    58:24
    Posledná príležitosť pre Trenčín na zdramatizovanie tohto zápasu. Hostia si totiž v závere riadnej hracej doby zahrajú presilovú hru pri vylúčení Konstu Mäkinena za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    58:24
    Július Pénzeš si berie oddychový čas a Dukla bude hrať vabank!
     
    58:48
    Marcel Hossa pálil a po jeho nebezpečnom pokuse sa pred Joakimom Ludströmom strhla obrovská mela, po ktorej dnešný zápas nedohrá Lukáš Bohunický. Trenčín si však zahrá presilovú hru 5 na 3. Na trestnej lavici domácich totiž sedí Marek Drtina, ktorý tam robí spoločnosť Konstovi Mäkinenovi.
     
    59:35
    Novozámčania sa síce raz dokázali oslobodiť vyhodením puku cez všetky čiary, no následne znova mimoriadne nebezpečne napriahol Marcel Hossa, Joakim Lundström ale kryl aj tento puk!
     
    Koniec zápasu.
     
    Nové Zámky síce do tohto stretnutia nevstúpili dobre, keď veľmi rýchlo prehrávali po presnom zásahu Borisa Sádeckého, no v ďalšom priebehu už otočili vývoj zápsu vo svoj prospech. Postupne sa presadili Richard Lelkeš a Stanislav Kučkin, ktorý je uvedený v oficiálnom zápise ako strelec tretieho golu domácich, no ten podľa všetkého dosiahol Denis Rehák. Nové Zámky tak zvládli tento pre ne existenčný zápas a v tabuľke sa dostali na vytúžené 8. miesto pred svojho dnešného súpera. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem vám pekný zvyšok večera! (20:37:16)

    Jakub Kocourek

    Branky a nahrávky: 8. Lelkeš (Čaládi), 15. Kučkin (Chovan), 54. Kučkin – 4. Sádecký (Hossa, Bezúch)


    HC MIKRON Nové Zámky: Lundström – Drtina, Cardwell, Sandgren, Chovan, Mäkinen, Den. Rehák, Maier – Paulovič, Kytnár, Saarinen – Kučkin, Novotný, Hujsa – Lelkeš, Čaládi, Fábry – Tibenský, Dom. Rehák, Dubec
    HK DUKLA Trenčín: Volden – Bohunický, Bagin, Holenda, Cebák, Hatala, Drgoň, Tužinský, Pavúk – Bezúch, Sádecký, Hossa – Ručkay, Bulík, Sojčík – Hudec, Švec, Gašparovič – Pardavý, Šimun, Hecl

    Rozhodčí: Peter Stano, Róbert Müllner – Martin Junek, Peter Šefčík
    bahis siteleri