FC Ferreira – Setúbal 2:1 (kon.) | Belenenses – Guimarães 1:1 (kon.) | Braga – Benfica 0:1 (kon.)
konec
SC Braga
0:1 (0:0)
Benfica Lisabon
Neděle 19.02.2017, 21:15 • Estádio AXA, Braga (kapacita: 30.286 diváků) • Portugalská Primeira Liga • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:15.
     
    Dobrý večer všem fanynkám a fanouškům portugalského fotbalu! Vítám Vás u sledování textového přenosu ze šlágru 22. kole Primeira Ligy mezi Bragou a Benficou Lisabon. Duel startuje ve 21:15.
     
    Benfica Lisabon

    Benfica Lisabon sehrála v letošním ročníku dvacet jedna duelů a nasbírala padesát jedna bodů. Pokud dnes zvítězí, dostane se na čelo tabulky před Porto. Benfica navíc disponuje nejlepší ofenzívou v celé soutěži, vstřelila už 47 branek. V minulém kole si na svém stadionu poradila 3:0 s Aroucou a v úterý v úvodním duelu osmifinále Ligy mistrů zdolala Dortmund výsledkem 1:0!
     
    SC Braga

    Braga také drží místo mezi portugalskou smetánkou. Aktuálně má na svém konte 38 bodů a patří jí čtvrtá pozice zajišťující postup do Evropské ligy. Na domácí půdě navíc ztratila jen sedm bodů. V posledních týdnech se jí však nedaří. Na výhru čeká od konce ledna a z posledních čtyř zápasů uhrála jen dva body. V minulém kole remizovala 1:1 na půdě Boavisty.
     
    Vzájemné duely

    Benfica ovládla šest posledních vzájemných soubojů. Braga naposledy uspěla v roce 2014. V podzimním měření sil vyhrála Benfica na svém stadionu 3:1.
     
    Úvodní sestavy:

    SC Braga: Marafona – Ferreira, Goiano, Rosić, Paulinho – Alan, Rafael, Battaglia, Santos – Fonte, Stojiljković
    Náhradníci: Cartabia, Pinho, Djavan, Horta, Jorge, Gamboa, Matheus

    Benfica Lisabon: César – Semedo, Luisao, Lindelöf, Eliseu – Pizzi, Fejsa – Salvio, Silva, Živković – Mitroglou
    Náhradníci: Augusto, Samaris, Jiménez, Lopes, Carrillo, Cervi, Jardel

    Rozhodčí: Martins – Mota, Campos.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Oba týmy už jsou na hrací ploše. Benfica sehraje dnešní duel v černém, zatímco Braga oblékne červenou sadu dresů.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Benfica obstarala výkop do dnešního utkání. Hosté se ihned vydali do útoku, ale Salvio na pravé straně nezpracoval vysokou přihrávku.
     
    2
    Fonte na pravé straně nedovoleným způsobem zastavil unikajícího soupeře a hlavní arbitr odpískal nedovolený zákrok. Domácím fanouškům se to vůbec nelíbí.
     
    3
    Luisao si v hlavičkovém souboji na polovině hrací plochy pomohl nedovoleným způsobem a dopustil se faulu. Braga bude rozehrávat.
     
    4
    Rýsovala se první zajímavá akce Benficy. Salvio z pravé strany vyslal zajímavou přihrávku za obranu domácího celku, ale Mitroglou na jeho pobídku nedosáhl.
     
    5
    Semedo podpořil ofenzívu hostujícího celku náběhem po pravé straně. Krajní obránce Benficy přihrával na hranici pokutového území, ale zadáci Bragy byli na místě.
     
    6
    Semedo znovu operoval s míčem na pravé straně. Tentokrát se rozhodl pro kombinaci s kolegy z obrany. Luisao poté odkopl míč do bezpečí.
     
    7
    Benfica je v úvodu utkání aktivnější a Bragu vůbec nepouští k míči. Domácí fotbalisté sice atakují soupeřovu rozehrávku, jenže Benfica zatím hraje opravdu dobře.
     
    8
    Mitroglou se vrhl do hlavičkového souboje na polovině hrací plochy. Řecký fotbalista v něm fauloval Ferreiru, který zůstává ležet na trávníku.
     
    9
    Ferreira má podle dostupných záběru roztržené obočí a musí být ošetřován. Domácí celek podle všeho nebude muset střídat.
     
    10
    Braga se poprvé v utkání prodrala do pokutového území. Fonte postupoval vpřed z pravé strany, ale jeho ránu z úhlu zablokoval Luisao.
     
    11
    Z následného rohového kopu domácí celek Césarovu svatyni neohrozil. Hostující brankář mohl zůstat klidný, protože Luisao odhlavičkoval míč za hranici pokutového území.
     
    12
    První šance domácího celku! Santos se na pravé straně snažil usměrnit do branky padající míč, ale jeho pokus placírkou minul hostující branku!
    12. Santosova nebezpečná střela placírkou
     
    13
    Marafona musel rychle odkopnout míč do zámezí, protože na něj dotíral aktivní Mitroglou. Benfica bude vhazovat na polovině hřiště.
     
    14
    Živković na levé straně obral Paulinha o míč a hnal se do pokutového území. Hostující záložník postupoval na branku z velkého úhlu a Marafona jej s přehledem vychytal.
     
    15
    Semedo operoval s míčem na pravé straně hrací plochy. Krajní obránce Benficy se snažil roztančit obránce, ale nakonec musel otočit hru na druhou stranu.
     
    16
    Nyní se Semedo ocitl v roli faulujícího fotbalisty. Krajní zadák hostujícího celku zastavil unikajícího Silvu. Braga bude rozehrávat.
     
    17
    Salvio svedl souboj se Santosem na levé straně hřiště a hostující záložník se dopustil faulu. Domácí rozehrají přímý kop, do vápna už míří všichni hlavičkáři.
     
    18
    Nadýchaný centr se snesl na značku pokutového kopu. César ale vystartoval z brankové čáry a padající míč vyboxoval do bezpečí. Braga přesto zůstává u míče.
     
    19
    Braga zahrávala svůj první rohový kop. Santos vyslal vysoký centr na zadní tyč, kde zasáhl připravený Luisao. Benfica se pro tuto chvíli ubránila.
     
    20
    Semedo váhal s rozehrávkou na pravé straně a dostal se pod tlak. Napadající Živković vytlačil soupeře k čáře a Semedo musel zahrát do autu.
     
    21
    Fonte si dělal prostor k zakončení na hranici pokutového území, ale vracející se Pizzi mu míč na poslední chvíli vypíchl.
     
    22
    Braga v posledních minutách převzala dirigentskou taktovku a domácí fotbalisté nyní diktují tempo hry. Obrana Benficy má plné nohy práce.
     
    23
    Semedo se vydal napadat rozehrávku domácího celku. Santos se nechal vystrašit a zakopl míč do zámezí. Benfica bude vhazovat.
     
    24
    Hosté se sice dostali do vedení, ale branka nemohla platit! Mitroglou si totiž zpracoval míč daleko za hranicí ofsajdu!
    24. Gól Benficy z ofsajdu
     
    25
    Eliseu hledal vysokou přihrávkou za obranu rozběhnutého Silvu, ale hostující útočník si nepohlídal své postavení a také se ocitl v ofsajdu.
     
    26
    A aby těch ofsajdů nebylo málo, přišel jeden také na straně Bragy. Stojiljković si zpracoval přihrávku mezi obrany těsně za ofsajdovou linií.
     
    27
    Luisao s přehledem pohlídal dlouhou přihrávku za obranu hostujícího celku a před rozběhnutým Santosem přihrál míč Césarovi.
     
    28
    Pizzi vymyslel krásný oblouček do pokutového území, kam sprintoval Silva, ale před hostujícím útočníkem odhlavičkoval míč Rosić.
     
    29
    Braga zahrávala přímý kop. Na přední tyč přilétl prudký centr, který nedokázal odvrátit Semedo, ale Luisao hlavou uklidil balón do bezpečí.
     
    30
    Obrovská šance Benficy! Silva odcentroval z pravé strany na malé vápno, ale Mitroglou ve vyložené šanci poslal míč nad břevno!
    30. Mitroglou v obrovské šanci poslal míč nad břevno
     
    31
    Assis si na polovině hřiště pokryl míč tělem a Fejsa jej musel faulovat. Braga rozehrála bleskově, ale obrana hostů byla znovu připravená.
     
    32
    Pizzi dostal nabito na hranici pokutového území, jenže jeho dělovku zastavila obrana Bragy. Hosté se dožadovali odpískání pokutového kopu, ale sudí hru rukou neviděl.
     
    33
    Živković operoval na pravé straně. Záložník hostů si obhodil obránce, ale poté jej žduchnul a sudí mu odpískal nedovolený zákrok.
     
    34
    Na druhé straně si Fonte nabíhal za obranu Benficy, ale také domácí útočník si nepohlídal své postavení a ocitl se v ofsajdu.
     
    35
    Benfica měla k dispozici rohový kop. Centr od rohového praporku se snesl na malé vápno, kde si Marafona stáhl míč do rukavic.
     
    36
    Battaglia poslal krásný centr do pokutového území. Do odraženého míče se opřel Santos, ale jeho dělovku zastavil Semedo.
     
    37
    Braga měla k dispozici rohový kop a byla z toho dosud největší šance utkání! Na centrovaný míč si naskočil Battaglia a jeho hlavička trefila tyč!
    37. Obrovská šance domácího celku po rohovém kopu
     
    38
    Z další standardní situace už domácí celek Césarovu svatyni neohrozil. Na centr z pravé strany si sice naskočil Živković, jenže v pádu poslal balón vysoko nad břevno.
     
    39
    Benfica nyní kombinuje na polovině hrací plochy a snaží se uklidnit hru. Hosté čekají na skulinku v obraně Bragy, ale domácí defenzíva se dobře pohybuje.
     
    40
    Braga už je ale znovu u míče a snaží se překonat defenzívu hostujícího celku. Za dlouhou přihrávkou spěchal Santos, ale Semedo před ním stačil balón odkopnout do autu.
     
    41
    Po další odvráceném centru před Césarovu branku se k dorážce dostal Pedro Santos, ale jeho dělovka z ostrého úhlu byla hodně nepřesná.
     
    42
    Vracející se Pedro Santos zastavil unikajícího Silvu ostrým zákrokem a vidí žlutou kartu!
     
    43
    Exekuce následného přímého kopu se ujal právě Silva, jehož pobídka se odrazila k nohám volného Živkoviće, jenže hostující fotbalista nestihl zareagovat.
     
    44
    Benfica zahrávala rohový kop. V pokutovém území to ale s agresivitou přehnal Luisao a hostující stoper se dopustil faulu. Braga bude rozehrávat.
     
    45
    Fonte byl faulován v hlavičkovém souboji na polovině hřiště a domácí celek v závěru prvního poločasu může ohrozit Césarovu svatyni.
     
    45
    Nastavuje se jedna minuta!
     
    45+1
    V nastaveném čase se ještě Braga hnala do útoku, ale centr z pravé strany nenašel nikoho v červeném dresu. César bude odkopávat.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je minulostí! Zatím sledujeme opravdu pohledné utkání a útočný fotbal. Domácí Braga proti favorizovanému soupeři zahodila veškerý respekt a v některých pasážích byla lepším týmem. Největší šanci domácího celku měl na svědomá Battaglia, jehož hlavička se zastavila až o tyčku. Na druhé straně hrozil hlavně Mitroglou, který dokonce vstřelil branku, ale ta nemohla být kvůli ofsajdu uznána! Do kabin se proto odchází za bezbrankového stavu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu SC Braga: ze hřiště odchází Ferreira, přichází Jorge.
     
    47
    Benfica se vydala do útoku po levé straně. Živković hledal skulinku mezi dvojicí obránce, jenže jeho pobídka do pokutového území skončila u Marafony.
     
    48
    Braga zahrávala rohový kop. Centrovaný míč přilétl na zadní tyč, kde zasáhl připravený Živković. Bude z toho další rohový kop pro domácí celek.
     
    49
    Tentokrát míč přílétl na malé vápno, kde zakončoval Battaglia, jenže jeho nepovedená hlavička mířila doprostřed branky, kde byl César.
     
    50
    Braga ve druhém poločase pokračuje v aktivitě z první půle. Před branku Benficy přilétl další pěkný centr, jenže César byl znovu připraven.
     
    51
    Na druhé straně se do šestnáctky z pravé strany prodral agilní Semedo, který předložil míč na malé vápno, ale domácí obrana se štěstím balón odkopla.
     
    52
    Střídající Artur Jorge fauloval Silvu na polovině hřiště za zmaření slibně se rozvíjející akce vidí žlutou kartu.
     
    53
    Na druhé straně odcentroval do pokutového území Salvio, jenže na jeho prudký centr nedosáhl nikdo v černém dresu. Míč prolétl do zámezí.
     
    54
    Živković dotíral na rozehrávku domácího celku, ale právě od hostujícího záložníka se míč odrazil do zámezí. Marafona bude odkopávat.
     
    55
    Salvio si dělal prostor na pravé straně hrací plochy, ale při individuálním průniku se dopustil útočného faulu. Braga může zaútočit.
     
    56
    Obrana Benficy zastavila další akci Bragy hned v jejím zárodku a Luisao raději rozehrál s Césarem. Hosté se snaží uklidnit hru.
     
    57
    Stojiljković si na hranici pokutového území srovnal míč na pravačku a vyslal tvrdou střelu nártem. Jeho pokus však prolétl kolem branky.
     
    58
    Střídání v týmu SC Braga: ze hřiště odchází Alan, přichází Cartabia.
     
    59
    Braga vybojovala další rohový kop. Centrovaný míč tentokrát přilétl na malé vápno, ale nikdo v červeném dresu se k hlavičce neprodral.
     
    60
    Živković si řekl o přihrávku na levou stranu. Před hostujícím záložníkem na poslední chvíli zasáhl dobře postavený Battaglia. Benfica bude vhazovat.
     
    61
    Střídání v týmu Benfica Lisabon: ze hřiště odchází Salvio, přichází Carrillo.
     
    62
    Benfica se v útoku trápí. Luisao se snažil překonat domácí obranu vysokou přihrávkou, ale nikdo v černém dresu se za jeho pobídkou nerozběhl.
     
    63
    Braga se usadila v blízkosti pokutového území soupeře, ale ani jeden z prudkých centrů nenašel nikoho z hráčů v červeném.
     
    64
    Na druhé straně si Silva zpracoval přihrávku do pokutového území a pohotově přihrával na malé vápno, kde byl Mitroglou. Obránce Rosić přihrávku vypíchl špičkou kopačky.
     
    65
    Braga zahrávala přímý kop. Míč směřoval na malé vápno, kam nabíhali hned tři hlavičkáři, ale stoper Luisao byl králem vzdušného prostoru.
     
    66
    Hosté se vydali do útoku, jenže Mitroglou se v souboji o míč se stoperem Bragy dopustil nedovoleného zákroku a domácí mohou pokračovat v útočení.
     
    67
    Do rozehrávky Benficy se zapojil i brankář César. Hostující gólman nakopl míč na polovinu soupeře, ale obrana Bragy ihned odhlavičkovala balón nazpátek.
     
    68
    Semedo si zpracoval přihrávku k pravé postranní čáry, pokryl si míč tělem a jeden z domácích hráčů jej poslal k zemi. Hosté rozehrají přímý kop.
     
    69
    Exekuce přímého kopu se ujal Pizzi. Centr hostujícího středopolaře na přední tyč odhlavičkovala domácí obrana do autu.
     
    70
    Eliseu na polovině hřiště zastavil unikajícího Santose a je zaslouženě odměněn žlutou kartou.
     
    71
    Benfica se v posledních minutách tlačí do útoku, ale domácí defenzíva zatím pracuje na výbornou. Obrana Bragy si nyní poradila s centrem z pravé strany.
     
    72
    Hra je přerušena. Na trávníku zůstávají ležet hned dva fotbalisté, kteří se srazili v hlavičkovém souboji. Uvidíme, zda se bude muset střídat.
     
    73
    Střídání v týmu SC Braga: ze hřiště odchází Stojiljković, přichází Pinho.
    Střídání v týmu Benfica Lisabon: ze hřiště odchází Živković, přichází Jiménez.
     
    74
    César musel znovu ven z branky, aby odkopl míč před napadajícím soupeřem. Rozehrávku hostujícího gólmana zachytila defenzíva Bragy.
     
    75
    Semedo si skvěle splnil své defenzivní povinnosti v souboji u rohového praporku. Hostující obránce před sebe nepustil soupeře a ještě vybojoval odkop od branky.
     
    76
    Mitroglou se vrhl do hlavičkového souboje na polovině Bragy, jenže domácí stoper byl ve vzduchu důraznější, a proto hosté nemohli zaútočit.
     
    77
    Do pokutového území Bragy přilétl prudký centr z pravé strany. Domácí stoper Rosić se rozhodl zasáhnout a naštěstí pro něj se míč odrazil do Marafonových rukavic.
     
    78
    Do vedení se naopak mohla dostat Braga! Domácí se vydali do rychlého kontru, na jehož konci stál Fonte, ale jeho ránu César kryl!
     
    79
    Žlutou kartu dostává Jiménez (Benfica Lisabon).
     
    80
    Benfica právě vstřelila branku!
    Benfica se dostává do vedení! To je šok pro domácí fanoušky! KOSTAS MITROGLOU dostal pěknou přihrávku na pravou stranu, v pokutovém území zahrál na housle jednomu ze stoperů a střelou z malého vápna procedil míč kolem brankáře do sítě!
    80. Kostas MITROGLOU - 0:1
     
    82
    Domácí fanoušci jsou po inkasování branky poněkud zaražení a na tribunách lze nyní slyšet pouze hlasité příznivce Benficy.
     
    83
    Silva si obhodil míč kolem jednoho z domácích obránců a byl faulován. Benfica rozehraje přímý kop a s jeho exekucí hosté rozhodně nebudou spěchat.
     
    84
    Stoper Artur Jorge se v pokutovém územím srazil s Fejsou a zůstává sedět na trávníku. Domácí obránce se drží za čelo, ale nakonec nebude potřebovat ošetření.
     
    85
    Eliseu si na levé straně hřiště tělem pokryl odražený míč a Fonte jej poté poslal k zemi. Benfica bude znovu rozehrávat.
     
    86
    Benfica drží míč v blízkosti pokutového území Bragy a nepouští domácí celek na svou polovinu. Defenzíva Benficy zatím pracuje výborně.
     
    87
    Cartabia zastavil unikajícího Silvu v blízkosti pokutového území a za nešetrný zákrok vidí žlutou kartu.
     
    88
    Až nyní se Braga po dlouhé době podívala na polovinu soupeře. Domácí celek však recept na defenzívu Benficy nenašel. Hosté budou vhazovat.
     
    89
    Braga měla k dispozici rozehrávku přímého kopu z dobré pozice. Míč si připravil Battaglia, ale jeden z jeho spoluhráčů se dopustil útočného faulu.
     
    90
    Střídání v týmu Benfica Lisabon: ze hřiště odchází Mitroglou, přichází Augusto.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90+2
    André Carrillo fauloval na polovině hřiště a vidí žlutou kartu. Braga navíc bude zahrávat přímý kop.
     
    90+3
    Na přetažený centr si v pokutovém území naskočil Fonte, jenže z ostrého úhlu se mu nepodařilo usměrnit míč mimo dosah brankáře Césara.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Benfica Lisabon zvládla důležité utkání a na půdě Bragy zvítězila 1:0! V první půli se hrál oboustranně ofenzivní fotbal. Největší šanci Bragy zahodil Battaglia, jehož hlavička po rohovém kopu se zastavila až o tyč. Na druhé straně dokonce Mitroglou vsítil branku, ale ta kvůli ofsajdu nemohla platit. Po změně stran se hrálo opatrněji. V první šanci druhé půle se v 78. minutě ocitl Fonte, ale jeho ránu César kryl. Rozhodující moment přišel deset minut před koncem. Kostas Mitroglou si udělal prostor v pokutovém území a překonal Maraofonu. Braga už poté odpověď nenašla.
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 7:3. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 17:25.
     
    Z mé strany je to pro dnešek vše. Děkuji Vám za pozornost a přeji úspěšný vstup do nového týdne! Dobrou noc! (23:13:20)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 80. Mitroglou

    Karty:   42. Santos (BRG), 52. Jorge (BRG), 87. Cartabia (BRG) – 70. Eliseu (BNF), 79. Jiménez (BNF), 90+2. Carrillo (BNF)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 7:3. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 17:25.
    SC Braga: Marafona – Ferreira (46. Jorge), Goiano, Rosić, Paulinho – Alan (58. Cartabia), Rafael, Battaglia, Santos – Fonte, Stojiljković (73. Pinho)
    Náhradníci: Cartabia, Pinho, Djavan, Horta, Jorge, Gamboa, Matheus

    Benfica Lisabon: César – Semedo, Luisao, Lindelöf, Eliseu – Pizzi, Fejsa – Salvio (61. Carrillo), Silva, Živković (73. Jiménez) – Mitroglou (90. Augusto)
    Náhradníci: Augusto, Samaris, Jiménez, Lopes, Carrillo, Cervi, Jardel

    Rozhodčí: Martins – Mota, Campos
    bahis siteleri