FC Ferreira – Setúbal 2:1 (kon.) | Belenenses – Guimarães 1:1 (kon.) | Braga – Benfica 0:1 (kon.)
konec
CF OS Belenenses
1:1 (1:1)
Vitória SC Guimarães
Neděle 19.02.2017, 19:00 • Estádio do Restelo, Lisabon (kapacita: 25.000 diváků) • Portugalská Primeira Liga • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    V tomto zápase jsme mnoho zajímavých šancí neviděli. Hostující fotbalisté byli aktivnější, dostali se také v desáté minutě do vedení. O osm minut později Belenenses dokázal vyrovnat. Ve druhém poločase znovu Guimarães pokračoval v aktivitě, ale domácího gólmana prostřelit nedokázal. Týmy se rozcházejí po remíze 1:1. (20:59:42)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Hanin (CF OS Belenenses).
     
    90+2
    Jeden z hostujících hráčů, Fábio Sturgeon, se probojoval do dobré střelecké pozice, jenomže míč končí vysoko nad brankou. Další zajímavá akce hostů.
     
    90+1
    Nastavovat se budou čtyři minuty.
     
    90
    Střídání v týmu CF OS Belenenses: ze hřiště odchází Camará, přichází Åhman Persson.
     
    89
    Rozhodující branku měl na kopačce hostující Raphiňa, který z vyložené střelecké pozice nedokázal o malý kousek branku. Nechybělo mnoho a hosté šli do vedení.
     
    87
    Po faulu soupeře bude rozehrávat volný kop Josué z hostujícího týmu.
     
    86
    Střídání v týmu Vitória SC Guimarães: ze hřiště odchází Martins, přichází David Texeira.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Raphiňa (Vitória SC Guimarães).
     
    85
    Guimarães má k dispozici rohový kop, který bude rozehrávat Raphiňa. Po jeho centru se k hlavičce nikdo z jeho spoluhráčů nedostal.
     
    84
    Hra je nyní přelévá ze strany na stranu. Oba týmy se snaží rozhodnout, ale velké šance k vidění nejsou.
     
    82
    Hostující fotbalisté se snaží něco vymyslet před brankou soupeře, ale domácí obranná řada působí neprostupně.
     
    80
    Střídání v týmu CF OS Belenenses: ze hřiště odchází Tiago Caeiro, přichází Maurides.
     
    79
    Hraje se zejména na polovině hrací plochy, ani jeden celek se nikam nežene a poslední desetiminutovka se blíží.
     
    78
    Střídání v týmu Vitória SC Guimarães: ze hřiště odchází Hernâni, přichází Fábio Sturgeon.
     
    77
    Domácí Rosa výborně vystřelil, ale jeho zakončení dokázal dobře zastavit brankář Douglas, který následně rozehrával od své branky.
     
    74
    Závěr zápasu se nezadržitelně blíží, sledujeme nepříliš pohledný fotbal, kterému dominují drobné fauly a nepřesné přihrávky.
     
    72
    Střídání v týmu CF OS Belenenses: ze hřiště odchází Juanto, přichází André Sousa.
     
    71
    Další rohový kop rozehrával Hernâni, ani on ale nevymyslel přesnější centr na hlavu spoluhráče. Fanoušci nyní podporují domácí hráče, ti ale mnoho šancí nemají.
     
    70
    Dvacet minut zbývá do konce základní hrací doby, stav zápasu je vyrovnaný a ani jeden celek si nevytváří vyložené střelecké pozice. Sledujeme klidnější pasáž hry.
     
    68
    Hostující Hernâni rozehrával rohový kop. Jeho centr před branku rozhodně nebyl špatný, ale jeho spoluhráči byli obsazení, a tak nemohl nikdo zakončovat.
     
    67
    Střídání v týmu Vitória SC Guimarães: ze hřiště odchází Marega, přichází Raphiňa.
     
    65
    Hostující Hernâni rozehrával od rohového praporku, obrana domácích si poradila jen za cenu dalšího rohu. Tentokrát centroval Hurtado, ani po jeho akci nepřišlo zakončení.
     
    64
    Hráči Guimarãese se dostali před branku domácích, jedech z nich zakončoval velmi dobře, ale domácí Juanto obětavě zablokoval střelecký pokus. Následovat bude rohový kop.
     
    62
    Sledujeme klidnější pasáž hry, fotbalisté Belenenses kombinují na útočné polovině, snaží se něco vymyslet, ale defenziva hostů hraje velmi dobře.
     
    60
    Po rychlé akci se do střelecké pozice probojovali hosté, jmenovitě Hurtado. Jeho ránu senzačně zablokoval Domingos Duarte. Gólman zasahovat nemusel.
     
    58
    Do výborné pozice se nyní dostali domácí hráči. Po centru ze strany zakončoval Tiago Caeiro. Nebyl nikým atakovaný, ale hlavičkou poslal míč nad branku. Nechybělo mnoho této akci a měla přívlastek gólová.
     
    55
    Domácí fotbalisté přečkali tlak soupeře a nyní se pomalu ale jistě dostávají do střeleckých příležitostí. Hosté se nyní musí po dlouhé době bránit tlaku soupeře.
     
    53
    Nyní se z ničeho nic dostali domácí do šance, míč končí od obránce v autu, a tak se bude kopat rohový kop. Rosa poslal míč před branku, nicméně nikdo z jeho spoluhráčů nedokázal zakončit.
     
    52
    Velmi staticky nyní působí obrana domácího celku. Hráči Belenenses se tak tak brání a sami se nemohou probojovat přes polovinu hrací plochy.
     
    51
    Vitória SC Guimarães pokračuje v aktivní hře a potvrzuje, že se pokusí co nejrychleji přidat druhou branku a získat tak vedení na svou stranu.
     
    49
    Po rychlé a přesné kombinaci domácích fotbalistů se do zakončení dostal autor branky Rosa. Tentokrát však tak přesně vystřelit nedokázal, a tak minul branku.
     
    48
    Fotbalisté Guimarãese mají míč pod kontrolou, snaží se něco vymyslet před bránou soupeře. Rána jednoho z nich byla zablokovaná domácím obráncem, a tak Cristiano celkem snadno sebral míč.
     
    47
    Zápas, ve kterém jsme zatím viděli dvě branky pokračuje druhým poločasem. Uvidíme, zda hosté budou znovu hrát aktivně a probojují se do výraznějších šancí jako v poločase prvním.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Dvě branky přinesl první poločas. Aktivnější jsou hostující fotbalisté, kteří se ale nemohou znovu prosadit přes urputnou defenzivu domácích.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+0
    První poločas skončil.
     
    45
    Domácí mají k dispozici vhazování na útočné polovině. Míč do hry uvedl Edgar Ié. Jeho spoluhráči následně o míč přišli, a tak mohou hosté dostat hru do bezpečné vzdálenosti od vlastní branky.
     
    44
    V předposlední minutě hry v prvním poločase se domácí obránce rozhodl pro dlouhý pas, kterým chtěl ke skórování vyzvat spoluhráče, ten ovšem na míč nedosáhl. Zajímavá akce z pohledu domácích, která kdyby byla sehraná přesněji, mohla by vyjít.
     
    43
    Hernâni se dostal po další akci do střelecké pozice, míč, který netrefil vůbec ideálně, končí v náruči domácího brankáře. Cristiano si připisuje snadný zákrok.
     
    42
    Hraje se na polovině hrací plochy, míč pod kontrolou mají fotbalisté hostujícího celku, který do poslední pětiminutovky vstupuje aktivně.
     
    41
    Hostující celek se probojoval do pěkné střelecké pozice, zakončoval Martins, jehož ránu výborně zastavil brankář Cristiano. Vitória SC Guimarães pokračuje v aktivní hře a má více příležitostí.
     
    39
    Domácí Rosa, autor zatím jediné branky svého celku, rozehrávat rohový kop. Na centr před branku si vyskočil Yabda, který hlavičkou nedokázal přesněji zakončit. Zajímavá akce domácích končí nepřesností.
     
    37
    Hostující celek se snadněji dokáže probojovat před branku soupeře. Belenenses se musí bránit a jeho hlavní prioritou musí být v posledních minutách obranná činnost.
     
    36
    Sledujeme pasáž hry, která nenabízí mnoho zajímavých momentů, ani jeden tým se nedokáže stabilněji pracovat do útočné fáze a o nějaké kloudné akci nemůže být ani řeč.
     
    34
    Domácí Tiago Caeiro se po nepřehledné situaci dostal ke střele. Nepálil z výborné pozice, což se pochopitelně projevilo na přesnosti střelby, která byla velmi nízká. Míč končí na tribuně.
     
    33
    Hraje se spíše na polovině hrací plochy, kde probíhají souboje o míč. Hráči si častokrát pomáhají nedovoleně, a tak musí sudí přerušovat hru.
     
    31
    Akce Guimarãese pokračovala dál, před odkrytou část branky dostal míč Hernâni, jehož zakončení rozhodně nebude patřit mezi nejlepší akce tohoto klání.
     
    30
    Další rychlý přechod do útočné fáze zastavila domácí defenziva jen za cenu rohového kopu. Míč do hry uvedl Hurtado, ale nikdo z jeho spoluhráčů nedokázal přesněji zakončit.
     
    28
    K vidění je pasáž hry, v níž mají hlavní roli nepřesnosti na obou stranách. Že by fanoušci na Estádio do Restelo sledovali kvalitní fotbal, to se napsat opravdu nedá.
     
    27
    Vitória SC Guimarães pokračuje v nátlakové hře, domácí fotbalisté se jen s velkými problémy brání. Chvílemi to vypadá, jakoby hráli hosté v početní výhodě. Nicméně realita je stejný počet hráčů na obou stranách.
     
    26
    Hostující hráči připravili střeleckou pozici pro Martinse. Ten mohl ještě postupovat na branku, nicméně se rozhodl pro zakončení. Jeho rána končí výrazně mimo prostor vymezený třemi tyčemi. Martin sám moc dobře ví, že umí vystřelit lépe.
     
    24
    Sledujeme vyrovnanou hru, ani jeden celek vyloženě nedominuje dění na hrací ploše. Domácí fanoušci podporují své oblíbence, nicméně ti nemají od soupeřů ani metr hrací plochy bez řádného boje.
     
    22
    Po rohovém kopu domácích, kdy míč do pokutového území soupeře poslal Rosa, se nikdo do zakončení nedostal. Autor vyrovnávající branky to myslel dobře, ale jeho kolegové byli obsazení.
     
    21
    Nyní se do šance dostal i hostující hráč, byl to Hernâni, jehož střelecký pokus se mezi tři tyče o pořádný kus nevešel.
     
    20
    Belenenses se snaží hrát aktivně, nicméně v osobních soubojích mají převahu hostující fotbalisté. Cílem domácích pro následující minuty je pravděpodobně neinkasovat další gól a remízový stav držet.
    18. Migual ROSA - 1:1
     
    18
    Belenenses právě vstřelilo branku!
    MIGUAL ROSA rozehrával volný kop. S jeho ránou si obrana dokázala poradit a odehrála míč dál od své branky. Balon ale vrátil před branku Vítor Gomes, který našel právě Rosu, jehož rána překonala obránce i brankáře. Stav zápasu je tedy, k velké radosti domácích fanoušků, vyrovnaný.
     
    16
    Domácí fotbalisté se po delší době dostali do zajímavé střelecké pozice, bez přípravy pálil Juanto. S jeho pokusem si celkem snadno dokázal poradit brankář Douglas.
     
    14
    Autor první branky zápasu, Hernâni, rozehrával další rohový kop svého celku. Po dobře provedeném centru se do zakončení dostal Martins, jehož rána končí jen o malý kousek mimo branku.
     
    13
    Nechybělo mnoho a Guimarães vstřelil další gól. Do míče se opřel Marega, a vystřelil parádně. Pochopení pro jeho ránu neměla však horní tyč, kterou právě svým pokusem trefil.
     
    12
    Po vstřelené brance jsou hostující fotbalisté dál aktivní a pokoušejí se přidat další střelecký úspěch na své konto. Domácí defenziva má plné ruce práce. Domácí fanoušci si představovali poněkud jiný úvod zápasu.
    10. HERNÂNI - 0:1
     
    10
    Guimarães právě vstřelilo branku!
    Hostující tým je za svou aktivitu odměněn vedoucí brankou zápasu. Krásnou ránou na vzdálenější tyč se prosazuje HERNÂNI, celým jménem Hernâni Jorge Santos Fortes. Domácí brankář nedokázal na jeho střelecký pokus zareagovat. Asistence: Celis.
     
    9
    Nyní sledujeme aktivnější hru hostujícího celku, který se pokouší překombinovat domácí obránce na jejich polovině.
     
    7
    Rychlou akci hostujícího celku vedl Gaspar. Ten centroval míč před branku, obránci však odvrátili šanci soupeře na rohový kop. Po rozehrávce Hernâniho se do zakončení dostal zkušený Josué, jehož rána končí mimo branku. Cristiano zasahovat nemusel.
     
    5
    Domácí hráči rozehrávali po faulu soupeře volný kop. Z nadějné pozice se Rosa rozhodl pro střelu na branku. Míč z jeho kopačky mířil vedle vzdálenější tyče. Gólman Douglas jen pohledem situaci kontroloval. Rozehrávat bude právě on.
     
    3
    Josué, kapitán Viktórie, se probojoval k hlavičce, kterou zakončoval akci svého celku. Domácí brankář byl pozorný a nenechal se lehkou hlavičkou překonat. Úvodní šance již mají oba týmy.
     
    2
    Hostující defenziva si s centrem před branku poradila jen za cenu dalšího rohového kopu. Ze stejné strany uvede míč do hry Rosa. Tentokrát si Guimarães poradil a směr hry otáčí. Hosté mají na útočnou polovinu.
     
    1
    Rohový kop budou rozehrávat domácí, míč do hry od rohového praporku uvede Camará.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Zápas ta malý moment začne.
     
    Úvodní sestavy:

    CF OS Belenenses: Cristiano – Edgar Ié, Rosa, Tiago Caeiro, Domingos Duarte, Juanto, Yebda, Vítor Gomes, Hanin, Camará, Goncalo Silva
    Náhradníci: Filipe Mendes – Dinis Almeida, André Sousa, Maurides, Åhman Persson, Michael Pinto, Fábio Nunes

    Vitória SC Guimarães: Douglas – Pedrao, Josué, Zungu, Hernâni, Hurtado, Marega, Konan, Gaspar, Celis, Martins
    Náhradníci: Miguel Silva – Tozé, Joao Aurélio, Prince, Fábio Sturgeon, Raphiňa, David Texeira.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Nejlepším střelcem hostů je s deseti góly Marega, na druhé straně je nejlepší střelec Camara s třemi góly.
     
    V tabulce se lépe daří hostům, kteří jsou aktuálně pátí (10-5-6; 35 bodů). Domácí jsou dvanáctí (6-7-8; 25 bodů).
     
    Z posledních tří vzájemných zápasů skončily všechny remízou. Dvakrát skončil zápas 1:1, jednou viděli diváci střelecké hody, po zápase platil stav 3:3.
     
    CF OS Belenenses z posledních pěti zápasů vyhrál dva. Poradil si s Rio Ave 1:0 a Boavistou 1:0. Tým nestačil na Setubal 1:2. Remízy přišly s Tondelou 0:0 a Nacionalem 1:1.
     
    Vitória SC Guimaraes z posledních pěti zápasů vyhrál dva. Poradil si s Covilhou 1:0 a s Bragou 2:1. Nestačil na Ferreiru 0:2 a na Nacional 0:2. Remizoval s Maritimoem 0:0.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

    Jan Prošek

    Branky: 18. Rosa – 10. Hernâni

    Karty:   90+3. Hanin (BLN) – 86. Raphiňa (GUM)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 9:11. Rohy: 5:10. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 16:10.
    CF OS Belenenses: Cristiano – Edgar Ié, Rosa, Tiago Caeiro (80. Maurides), Domingos Duarte, Juanto (72. André Sousa), Yebda, Vítor Gomes, Hanin, Camará (90.Åhman Persson), Goncalo Silva
    Náhradníci: Filipe Mendes – Dinis Almeida, André Sousa, Maurides, Åhman Persson, Michael Pinto, Fábio Nunes

    Vitória SC Guimarães: Douglas – Pedrao, Josué, Zungu, Hernâni (78. Fábio Sturgeon), Hurtado, Marega (67. Raphiňa), Konan, Gaspar, Celis, Martins (86. David Texeira)
    Náhradníci: Miguel Silva – Tozé, Joao Aurélio, Prince, Fábio Sturgeon, Raphiňa, David Texeira
    bahis siteleri