Kladno – Jihlava 3:0 (kon.) | Chomutov – Olomouc 0:2 (kon.) | HC Litvínov – Zlín 2:3 (kon.)
Sparta – Vítkovice 4:3 (kon.) | Mountfield HK – Liberec 1:5 (kon.) | Slavia – Kometa Brno 2:7 (kon.)
Č. Budějovice – Třinec 1:6 (kon.) | Pardubice – Mladá Boleslav 8:3 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
HC Olomouc
Středa 01.03.2017, 17:30 • SD ARÉNA • DHL Extraliga juniorů • 45. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to dnes vše. Díky za pozornost! (19:28:04)
     
    Konec! Olomouc teprve potřetí vítězí na venkovním hřišti. Dnes díky výbornému výkonu brankáře Pospíšil vítězí 2:0! Jednu branku dal Josef Podlaha, druhou přidal Miroslav Kuba. Obě branky navíc padly v nerovnovážném stavu hráčů.

    Olomouc tak přidala venkovní tři body, na jejich postavení to ale nejspíše nic nezmění. Naopak Piráti přišli o naděj zahrát si play-off!
     
    Konec zápasu.
     
    59:23
    Dominik Pavlát již dvakrát opouštěl branku, ani jednou ale neusedl na střídačku. Nyní se vracel, střela Roka Macuha ale neskončila za jeho zády.
     
    58:49
    Ještě jeden pokus. František Wágner zakončoval od levého mantinelu. Střela chomutovské osmadvacítky ale skončila jen vedle branky.
     
    57:58
    Rozeběhly se poslední dvě minuty utkání. Dominik Pavlát stále nebyl odvolán a Piráti hrají v obraně. Nejspíše toho moc směrem do útoku nevymyslí.
     
    57:14
    Olomouc hraje takticky a drží se v útočném pásmu. Výhra v tomto utkání je dnes pro ně nejspíše jasnou věcí. Piráti odejdou jako poražený celek.
     
    56:21
    Tomáš Pospíšil si poradil i s pokusem Vojtěcha Krejčiříka a vážně dnes usiluje o své čisté konto. Uvidíme, zda se mu to nakonec povede.
     
    55:58
    Volného puku se před brankou zmocnil rumunský útočník Tamás Részegh. Ten ale trestuhodně mířil jen vedle olomoucké branky.
     
    55:46
    Aktivní hostující Podlaha pronikl po levé straně až před branku. Zde se ale zblízka nedokázal prosadit, následuje vhazování.
     
    55:02
    Nebezpečně od modré čáry zakončoval obránce Kopic. Jeho rychlý projektil ale proletěl jen kolem pravé Pospíšilovo tyčky.
     
    54:34
    A když se domácím nepovedl další útok, přišlo vyhození Olomouce na zakázané uvolnění. Hosté si navíc berou oddechový čas.
     
    54:00
    Definitivně rozhodnout mohl Rok Macuh. Ten svůj průnik kolem levého mantinelu ovšem nezakončil úspěšně. Jeho pokus byl vyražen Pavlátem.
     
    53:36
    Po jednom ze zákroků zůstal na ledové ploše ležet hostující Dominik Hajšman. K tomu včasně přišpěchala domácí doktorka a za potlesku tribun mu pomohla společně se spoluhráči na střídačku.
     
    52:54
    Hodně parádně se až do zakončení prodral chomutovský Josef Rindoš. Před brankou ale nebyl úspěšný, v pádu trefil jen betony Pospíšila.
     
    52:07
    Domácí v plném počtu.
     
    51:52
    Nebezpečná byla až nyní teč Marcela Hustáka. Těsně před brankou změnil směr kotouče, Pavlát ale i tak vytáhl zákrok.
     
    51:15
    Radek Jelínek měl nyní dokonce před sebou prázdnou branku. Puk si ale nezpracoval a odkrytou klec nedokázal trefit!
     
    50:36
    Ani hostům se ale v přesilovce příliš nedaří. Hanáci ovšem nepotřebují hrát tak aktivně, jako domácí. Ti jsou každou minutou ze hry o play-off.
     
    50:07
    Po pár chvilkách neaktivní hry se na ledě objevil hostující Rok Macuh. Ten s bolestivou grimasou opouští ledovou plochu a Tamás Részegh inkasuje dvě minuty za sekání.
     
    48:44
    V následné akci se domácí objevili v ofsajdové pozici, a tak se bude vhazovat ve středním pásmu. Polovinu třetiny mají domácí na srovnání.
     
    48:29
    Hosté v plném počtu.
     
    47:40
    Domácí přesilovka je opravdu špatná. Olomouc se pohodlně brání, vstřelila jednu branku a je na dobré cestě za vítězstvím.
    46:42 Miroslav KUBA - 0:2
     
    46:42
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Místo branky Pirátů se ale dočkávají hosté, je to 2:0 pro Olomouc! Střelou o tyčku se prosadil MIROSLAV KUBA a hosté jsou na dobré cestě za třetí venkovní výhrou v sezóně! Asistence: Rok Macuh a Tomáš Pospíšil.
     
    46:29
    Následně si ale domácí vybojovali přesilovou hru. Patrik Říčka na modré čáře podrazil chomutovského hráče.
     
    46:21
    Opět se prokličkoval do zakončení František Wágner. Z levého kruhu se mu ale nepovedlo ideálně zacílit, puk skončil vedle branky.
     
    45:14
    Nyní Pospíšil vyjel až ke kruhu, aby odehrál nahazovaný kotouč před dotírajícím chomutovským hráčem. Vše se obešlo bez problémů pro Hanáky.
     
    44:46
    Filip Palička to následně zkoušel z úhlu, jeho pokus ale nepřekvapil Pospíšila v brance. Olomoucký brankář měl betony na ledě.
     
    43:58
    Připraven musel být nyní hostující brankář Pospíšil. Ten zneškodnil pokus ze středního pásma. Hru raději následně přerušil.
     
    43:30
    Piráti jsou sice více času na puku, jejich akce ale nejsou vůbec nebezpečné. Olomoučtí drží nadějný výsledek i na začátku třetí třetiny.
     
    42:38
    Následně chomutovští hokejisté vyhodili kotouč až za branku Tomáše Pospíšila. Píská se tedy zakázané uvolnění.
     
    42:31
    Do kterého se dostal Dominik Hajšman. Ten projel a zakončoval z pravého kruhu. Pavlát byl ale na jeho střelu připravený.
     
    42:15
    Po levé straně unikal Jaroslav Kulich, střela chomutovského hokejisty ale byla zablokována a následuje útok Hanáků.
     
    41:24
    Následně to od modré zkoušel obránce Daniel Novák. Jeho pokus plachtil, ke vstřelení branky ale nepomohla ani teč před brankou,
     
    40:40
    Josef Rindoš se hnal po levé straně a posílal kotouč do brankoviště. Tam ale skvěle zasáhli bránící hráči Olomouce.
     
    40:07
    Domácí se hned vydali do útoku a po zákroku Pospíšila se bude vhazovat po jeho levici. Piráti budou chtít co nejdříve vstřelit branku.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina byla podobná té první, nakonec jsme se ale dočkali alespoň jedné branky. V pětatřicáté minutě se prosadil v přesilové hře Josef Podlaha a hosté tak vedou o jednu branku!

    Třetí třetina začne přibližně v 18:56.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:53
    Sedm minut před koncem druhé části se bude vhazovat ve středním pásmu. Nic moc se toho nejspíše v této třetině nestane.
     
    39:21
    Do zakončení se po delší době dostali Piráti. Slabá střela Martina Tůmy ovšem v brance neskončila. Takhle domácí branku nevstřelí.
     
    38:40
    Domácí se stále pokoušejí něco vymyslet, ale jejich hra je v posledních minutách hodně špatná. Naopak hosté hrají skvěle v obraně.
     
    37:40
    Olomoučtí hrají urputně a bojovně. Domácímu celku se nedaří procházet přes střední pásmo. Takhle naděje domácích na play-off zhasnou.
     
    36:53
    Před brankou se zjevil jeden z chomutovských, který měl na hokejce branku. Puk ale ideálně netrefil a bylo po šanci.
     
    36:32
    Piráti se pokoušejí v útoku něco vymyslet, ale zatím se jim to nepovedlo. Uvidíme, zda jejich následná kombinace bude gólová.
     
    35:27
    Jaroslav Kulich se s pukem dostal až za branku, kde byl ale pozorně bráněn a nedostal se k přihrávce. Olomouc míří do útoku.
     
    34:50
    Hosté neustávají a kombinují i nadále. Uvidíme, zda se hanáckému celku povede vstřelit i druhou branku.
    34:14 Josef PODLAHA - 0:1
     
    34:14
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A hosté nabízenou výhodu rychle využívají! Hodně prostoru dostal mezi kruhy JOSEF PODLAHA, který rychlou a svižnou střelou překonal bezmocného Pavláta! To byla střela jako z NHL. Asistence: Lukáš Spurný a Jan Beier.
     
    33:47
    Hosté pokračovali v aktivní hře a jako odměna jim je nabídnuta přesilová hra. Obránce Jiří Kopic inkasuje trest za krosček.
     
    33:00
    Velký závar před Pavlátem byl nakonec ukončen. Odpískáno bylo postavení útočícího hráče v brankovišti. Předtím nebezpečně střílel Kuba a dorážel Hajšman.
     
    32:07
    Až nyní přišla střela domácích. František Wágner ovšem svým lehkým nahozením nedokázal překonat pozorného Pospíšila.
     
    31:18
    Piráti trochu ztratili tempo, to naopak trošku získali hokejisté Olomouce, kteří jsou v posledních minutách lepším celkem.
     
    30:11
    Nahození od levého mantinelu následně Pavlátovi upadlo z rukavice, ani jeden z blížících se útočníků ale nedokázal zakončit.
     
    29:31
    Snažení Hanáků pokračovalo a červenobílí nakonec vybojovali další vhazování před brankou Dominika Pavláta. Bude z toho branka?
     
    29:06
    A další akce Kohoutů! Miroslav Kuba unikal po pravé straně a před brankou zakončoval do levého horního růžku. Rameno Pavláta ovšem zasáhlo!
     
    28:39
    Olomoučtí pokračovali v útočném snažení. Ludvík Rutar se dostal k volnému puku, který z pravého kruhu posílal na branku. Slabé nahození skončilo v rukavici Pavláta.
     
    28:15
    A když se následně domácí chtěli dostat do zakončení, byl jim odpískán icing. Hra se tak stěhuje před chomutovského brankáře.
     
    27:38
    Po nepřesnostech ve středním pásmu se dostal ke kotouči Josef Podlaha. Ten to vyzkoušel z pravé strany, dělovka na přední tyč ale skončila nakonec jen vedle branky.
     
    26:54
    Michal Smutný posílal na branku nahazovaný kotouč. Před Pospíšilem ovšem nebyl ani jeden hráč, jenž by pokus tečoval.
     
    26:10
    Domácí to zkouší z každé pozice, ani jedna ovšem nebyla gólová. Ani nyní František Wágner, který zakončoval od modré čáry.
     
    25:41
    Následovalo nahození Daniela Nováka od levého mantinelu. Tomáš Pospíšil puk raději přikryl, nebezpečně se blížili napadající Piráti.
     
    25:06
    Na druhé straně střelecky aktivní Lukáš Spurný. Ten poslal po ledě takovou lehčí ránu, která nenadělala brankáři výrazné problémy.
     
    24:38
    Hned po vhazování to zkoušel zápěstím Michal Smutný. Pokus chomutovského obránce ale nebyl pro Pospíšila nebezpečným.
     
    24:23
    Hosté v plném počtu.
     
    24:12
    Hodně svižně nyní zakončoval z levého kruhu Martin Tůma. Jeho pokus ale neskončil za zády skvěle chytajícího olomouckého brankáře!
     
    23:34
    Aktivní hra pokračovala a nakonec byla vyvrcholena střeleckým pokusem od modré čáry. Tomáš Pospíšil ale i nyní předvedl zákrok.
     
    23:06
    Po delší kombinaci dostal puk na pravý kruh Wágner. Chomutovský útočník si najel před branku, kde ale trefil jen tyčku!
     
    22:23
    Je tu hned další přesilová hra. Aktivně pronikajícího domácího hráče podrazil Lukáš Spurný, který tak dostává trest.
     
    21:45
    Hosté v plném počtu.
     
    21:22
    Tvrdě to z levého kruhu zkoušel Tamász Részegh. Jeho dělovka ale skončila pouze na rameni skvěle zasahujícího brankáře.
     
    20:48
    Olomoučtí po následném závaru poslali kotouč až na střídačku. Vhazovat se bude před brankou Tomáše Pospíšila.
     
    20:28
    Domácí se dostali do přesilovkové kombinace. Krejčiřík dostával puk do brankoviště, k zakončení se ovšem nedokázal prodrat.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Bezgólová první třetina je u konce. Neviděli jsme moc střeleckých pokusů ani vyložených šancí. Doufejme, že se obraz hry ve druhé třetině radikálně změní!

    Druhá třetina začne přibližně v 18:14.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:55
    František Wágner se po zákroku Pospíšila dostal k dorážce, zblízka ale nezakončil vůbec přesně. Projektil skončil vysoko nad brankou!
     
    19:45
    A ještě jedno vyloučení před koncem třetiny. Za hákování si půjde na dvě minuty odpočinou hostující Miroslav Kuba.
     
    19:29
    Piráti se sice vydali do útoku, ale vše je bez střelby a nějakého tempa. Následně se Piráti dostali do ofsajdové pozice.
     
    18:48
    I tak si v předposlední minutě hosté vybojovali útočné pásmo. Uvidíme, zda se jim povede něco vymyslet, anebo se puku ujmou domácí.
     
    18:36
    Pirátům se následně nepovedlo ideálně rozehrát a do útoku se hnali hosté. Jejich snažení ale nebylo zakončeno vůbec nijak.
     
    18:09
    Akce domácích pokračovala a přišla střela z levé strany. Bomba příklepem ale ani nyní nepřekvapila jistě chytajícího Tomáše Pospíšila.
     
    17:27
    Opět to od modré čáry zkoušel Jiří Kopic. Jeho rychlý projektil proletěl kolem branky a odrazil se až od zadního mantinelu.
     
    16:51
    Po akci Olomouce se již nějakých patnáct sekund bojuje o puk za brankou. Sudí hru stále nepřerušili, nejspíše je tak kotouč stále ve hře.
     
    15:56
    Což nelze říct ani o následném snažení. František Wágner zakončoval z úhlu, pozorného Pospíšila v brance ale nedokázal přelstit.
     
    15:38
    Utkání nám zatím nenabízí moc hokejové krásy. Oba celky se sice snaží, ani jedna z akcí ale neskončila úvodní brankou.
     
    14:50
    Následně se Tom Polák prodral z obranné třetiny až před branku, kde se pokoušel zakončovat. Chomutovský útočník ale nebyl úspěšný.
     
    14:23
    Útok Olomouce po levé straně byl zakončen střelou útočníka Marka z kruhu. Ani tento pokus ale Pavlátovi nenadělal nějaké problémy.
     
    13:44
    Rychlou střelou od modré čáry to zkoušel Hřebíček. Jeho pokus ale skončil vysoko nad brankou. Snažení domácích trvá.
     
    12:57
    V šanci se následně zjevili také hosté. Jan Beier se dostal ke kotouči před brankou a ač tísněn, zakončil. Dominik Pavlát si ale místo u tyčky pohlídal.
     
    12:18
    Josef Rindoš naskočil z trestné lavice a hned se zapojil do kombinace. Ta byla zakončena takovým nahozením Lidáka, brankář připraven.
     
    11:53
    Domácí v plném počtu.
     
    11:08
    A domácí pokračují. Skvěle odrážejí ataky svého soupeře a následně jejich rozehrávku rychle napadají. Zdá se, že nebude tato výhoda jen tak využita.
     
    10:25
    Olomouci se zatím přesilová hra vůbec nedaří. Hosté jsou s pukem za svoji brankou, Piráti zatím brání účinně.
     
    09:53
    Následovat bude první přesilovka utkání. Chomutovský Josef Rindoš si pomohl nedovoleně, po zákroku loktem je vyloučen na dvě minuty.
     
    09:38
    Josef Podlaha našel parádní přihrávkou najíždějícího Tomaníka. Ten prošel až do zakončení, branku Pavláta ale neohrozil.
     
    08:57
    Brankář Tomáš Pospíšil musel být pozorný proti nahození od levého mantinelu. Puk projel kolem jeho branky a jen těsně skončil vedle.
     
    08:15
    Nyní se ale Wágner do zakončení dostal! Dostal přihrávku mezi kruhy, odkud svižně zakončoval. Svým pokusem ale orazítkoval jen tyč!
     
    07:27
    František Wágner dostával přihrávku před branku, kde byl osamocen. Chomutovský útočník ale puk nezpracoval, dostal jej totiž na brusle.
     
    06:33
    A po dalším zakázaném uvolnění Olomouce se bude opět vhazovat před jejich brankou. Utkání stále nenabídlo nějakou velkou šanci.
     
    06:01
    Následný útok Pirátů vypadal nadějně. František Wágner dostal přihrávku, kterou poslal na pravou stranu. Matěj Niňaj puk sice zachytil, následně ale nepřihrál ideálně.
     
    05:34
    Pokračuje se takovým neatraktivním hokejem. Piráti nyní nedokázali zakombinovat a odpískáno bylo zakázané uvolnění.
     
    05:00
    Aktivně se pokoušel projít do zakončení Josef Podlaha. Ten ale najížděl proti trojici bránících hráčů a logicky proti nim neuspěl.
     
    04:11
    Od modré čáry zkoušel štěstí svou střelou útočník Martin Tůma. Jeho pokus ale Pospíšila nedokázal ohrozit, puk skončil jen vedle jeho branky.
     
    03:28
    Po chybě domácí obrany ujížděl sám na Pavláta útočník Rok Macuh. Hostující útočník ovšem zakončoval bídně a svým pokusem Pavlátovu branku ani netrefil!
     
    03:12
    V dalším snažení domácího celku se píská ofsajd. Pokračovat se tak bude vhazováním ve středu ledové plochy.
     
    02:52
    Hanáci následně zachytili útok a jeden z hráčů rozehrával. Opět z toho ale nic nebylo, píská se další icing v průběhu první třetiny.
     
    02:27
    Z pravého kruhu to zkoušel spíše takovou slabší střelou Filip Palička. Chomutovský útočník ale trefil jen připraveného Pospíšila v brance.
     
    02:06
    Následně na zakázané uvolnění vyhodili také hokejisté Olomouce. Hra se tak opět přesune před branku hostujícího celku.
     
    01:45
    První střelecký pokus vyslal následně obránce Jiří Kopic. Tomáš Pospíšil ale jeho pokus vyrazil do ochranné sítě nad brankou.
     
    01:22
    Piráti se sice hned vydali do útočné třetiny, tam ale nic nevymysleli. Hanáci tak jen nahodili a odešli střídat.
     
    00:48
    Následně se domácím nepovedlo ideálně zakombinovat a odpískáno bylo zakázané uvolnění. Vhazovat se bude před Pavlátem.
     
    00:08
    Domácí vyhráli vhazování a hned se s pukem dostali do útoku. Aktuálně vidíme jejich útočné snažení za brankou olomouckého brankáře.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky jsou již na ledové ploše a utkání za pár sekund začne.
     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: Pavlát (Dobeš) – Kopic, D. Novák, Lidák, Smutný, Hřebíček, Hajič – Polák, Niňaj, Kulich, Palička, Krejčiřík, Részegh, Tůma, Rindoš, Wágner, Adámek.

    HC Olomouc: Sonnek (Pospíšil) – Rutar, Spurný, Spálovský, Holiš, Kališ – Janků, Husták, Cach, Říčka, Hajšman, Podlaha, Beier, Macuh, Marek, Tomaník, Jelínek, Pěcha, Kuba.

    Rozhodčí: Petružálek – Rozlílek, Kokrment.

    Maximální koncentrace na hru ???????????????? #MadeOfHockey ???? – @hokejkv

    Příspěvek sdílený CCM Hockey Czech Republic (@ccmhockeyczechrepublic),


     
    Ještě jednou vás vítám u dnešního utkání, nyní už z chomutovské SD ARÉNY. Již jsou známy sestavy, které si představíme a pomalu budeme mířit k úvodnímu vhazování.
     
    HC Olomouc (18.)

    Juniorskému celku z Hané se letos vůbec nedaří. Kohouti jsou na posledním místě se ztrátou pěti bodů na předposlední Slavii. S největší pravděpodobností se tak Olomoučtí před pražského soupeře nedostanou. V celé soutěži navíc Olomouc vyhrála venku pouze dvakrát, celkem na to měla dvacet pokusů.
     
    Piráti Chomutov (11.)

    Chomutovští junioři jsou aktuálně na jedenácté pozici a na příčky zajišťující play-off jim schází pět bodů. Do konce soutěže navíc schází pouhé dva zápasy. Piráti by tak museli oba domácí duely vyhrát a doufat, že tři týmy před nimi ani jednou nebodují. Chomutovští naposledy prohráli v Brně, domácí zvládli přestřelku a zvítězili 7:6.
     
    Krásný den všem fanouškům mládežnického hokeje! Základní část DHL extraligy graduje, Piráti mají ještě teoretickou šanci na účast v play-off, u Olomouce je jasné, že si jej nezahraje. Aktuálně je na posledním místě celé soutěže.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 35. Podlaha (Spurný, Beier), 47. Kuba (Macuh, Pospíšil)


    Piráti Chomutov: Pavlát (Dobeš) – Kopic, D. Novák, Lidák, Smutný, Hřebíček, Hajič – Polák, Niňaj, Kulich, Palička, Krejčiřík, Részegh, Tůma, Rindoš, Wágner, Adámek.
    HC Olomouc: Pospíšil (Sonnek) – Rutar, Spurný, Spálovský, Holiš, Kališ – Janků, Husták, Cach, Říčka, Hajšman, Podlaha, Beier, Macuh, Marek, Tomaník, Jelínek, Pěcha, Kuba.

    Rozhodčí: Petružálek – Rozlílek, Kokrment
    bahis siteleri